Acasa Revista Presei Revista presei. Realitatea TV la Vanghelie-n ogradă

Revista presei. Realitatea TV la Vanghelie-n ogradă

scris de Florin BUDESCU
11 afisari

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, negociază cu avocaţii lui Elan Schwartzenberg preluarea Realitatea TV.

Revista presei. Realitatea TV la Vanghelie-n ogradă

EvZ: RTV: Vanghelie negociază cu avocaţii lui Elan Schwartzenberg preluarea Realitatea TV ”Tranzacţia priveşte transferul către Vanghelie al drepturilor de proprietate a bunurilor pe care Elan Schwartzenberg consideră că le mai are la postul TV. Schwartzenberg devenise proprietarul Realitatea Media în mai 2011, după ce Sorin Ovidiu Vântu a anulat contractul pe care îl semnase cu Sebastian Ghiţă, şi a fost condamnat la închisoare într-un dosar de şantaj“

Adevărul: Stenograme. Dosarul „Scandalul de la Antene”. Dan Voiculescu, trimis în judecată pentru complicitate la şantaj: „Faceţi, tată, faceţi plângeri!“ “Omul de afaceri Dan Voiculescu a fost trimis marţi în judecată pentru complicitate la şantaj în dosarul în care directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este acuzat de şantaj. În acelaşi dosar va fi judecată şi fiica fondatorului Partidului Conservator, Camelia, dar şi aproape toată conducerea Antena TV. Procurorii spun că pe parcursul anchetei Sorin Alexandrescu a încercat să ii acopere pe Dan Voiculescu şi pe fiica acestuia“

România liberă: Cum îşi foloseşte Voiculescu imperiul media împotriva Justiţiei ”Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu şi fostul şef ANAF, Şerban Pop, au fost trimişi în judecată în dosarul privind şantajarea administratorului firmei RCS&RDS, Ioan Bendei”

Curentul: Claudiu Elwis Săftoiu aruncă banii TVR pe șușanelele oamenilor de la PSD ”Aflată, permanent, în slujba politicienilor de la putere, indiferent care ar fi ei, Televiziunea Română  pare a fi soră bună cu mielul din poveste, cel căruia, pentru că este „blând“ și docil, i se permite să  „sugă de la trei oi“. În cazul de față, „mielușica“ TVR-istă nu suge lapte ci parale, pe care le primește atât din generozitatea Parlamentului , din contractele de publicitate, cât și din „mărunțișul“ pe care tot românul este obligat să i-l plătească odată cu factura de electricitate”

Puterea: Ţara blocată, autorităţile se întrec în comandamente ”Vremea rea a venit puţin mai repede decât, probabil, sperau autorităţile, care nu au făcut mai nimic pentru a nu fi luaţi, ca de obicei, prin surprindere. S-au ţinut clasicele comandamente de dinaintea codului galben sau portocaliu deja anunţat de meteorologi, după care oamenii au fost lăsaţi să înoate prin apa adunată pe străzi ca după potop”

Cronica română: Iohannis nu vede regionalizarea posibilă până în 2015 ”Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat marţi că realizarea regionalizării nu va putea avea loc nici anul acesta, nici anul viitor, întrucât nu se va modifica Constituţia ca să permită acest lucru, menţionând că acest proces nu trebuie făcut de dragul fondurilor europene”

Gândul: PNL blochează descentralizarea lui Dragnea “La doar câteva zile după ce premierul Liviu Dragnea a dat un ultimatum PNL, cerând tranşarea situaţiei din USL, tensiunea creşte din nou în Uniunea Social Liberală. Ministrul liberal al Internelor, Radu Stroe, se opune proiectului descentralizării pus pe hârtie de Liviu Dragnea şi transmis liderilor locali din teritoriu spre consultare”

Curierul naţional: Investitorii străini avertizează Guvernul ”Camera de Comerţ Americană în România şi Consiliul Investitorilor Străini atrag atenţia asupra efectelor unor măsuri fiscale din scrisoarea de intenţie către FMI. Potrivit acestora, modificările sunt de natură să afecteze stabilitatea şi competitivitatea sistemului fiscal românesc. Cele două organizaţii au trimis recomandări privind măsuri precum impozitul pe clădiri, redevenţele, CASS pentru chirii sau reforma Sănătăţii”

ZF: Leul a ajuns la cel mai jos nivel al dobânzilor din istorie pe piaţa monetară ”După ce BNR a reluat în luna iulie ciclul de relaxare a politicii monetare, banii s-au ieftinit pe piaţa monetară. Cele trei ajustări ale dobânzii-cheie din acest an cumulează un punct procentual, iar Robor la 3 luni a scăzut din iulie până la sfârşitul lunii septembrie cu 1,3 puncte procentuale, ajungând la circa 3,3%. În aceeaşi perioadă, ajustarea Robor la 6 luni a fost de un punct procentual, până la 3,8%”

Bursa: Ignorarea fenomenelor economice face inutilă manipularea dobânzilor de către BNR ”Pe vremea când bula creditării se umfla necontenit, creditul bancar se revărsa în economie în ciuda dobânzilor mai ridicate. Preţul exuberanţei generate de politica monetară relaxată a BNR, care nu se reduce doar la costul creditării, a fost şi este plătit în anii de criză care au urmat. Lecţiile învăţate se resimt mai ales la nivelul IMM-urilor.

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult