Revista presei. Rebeliune naţională anti-Crin în PNL | Ziua Veche
Acasa Revista Presei Revista presei. Rebeliune naţională anti-Crin în PNL

Revista presei. Rebeliune naţională anti-Crin în PNL

scris de Florin BUDESCU
3 afisari

După recentele acțiuni dictatoriale ale lui Crin în interiorul PNL, liberalul băimărean Cătălin Cherecheș a decis să dea un semnal puternic de revoltă tocmai din nord-vest țării.

pnlCurentul: Rebeliunea anti-Crin din PNL se extinde la nivel național “Cel mai recent caz este cel al primarului liberal băimărean Cătălin Cherecheș, ales în această vară cu un scor covârșitor cu 86%. După recentele acțiuni dictatoriale ale lui Crin în interiorul PNL, tânărul primar de la Baia Mare a decis să dea un semnal puternic de revoltă tocmai din nord-vest țării”

EvZ: Procurorul falsificator l-a interceptat pe Traian Băsescu în beneficiul USL ”Marian Drilea, procurorul care a păstrat în dosarul lui Sorin Blejnar interceptări ce nu au legătură cu ancheta, este acuzat că a xeroxat stenogramele şi le-a dat presei. CSM a declanşat împotriva lui o anchetă. Procurorul mai este cercetat şi în alt dosar, acuzat fi ind că, împreună cu naşul său, fost ofiţer SRI, a falsifi cat nişte acte strict-secrete”

Adevărul: Cazul stenogramelor: de ce a putut fi interceptată convorbirea dintre Traian Băsescu şi Sorin Blejnar ”Discuţia telefonică dintre preşedinte şi fostul şef al ANAF vizând datoriile Rompetrol către stat s-a purtat, potrivit STS, pe o linie telefonică nesecurizată, deşi tema era una de siguranţă naţională”

Puterea: Cine i-a fasait lui Ponta „bomba Blejnar” pregatita pentru campanie ”Procurorii care instrumentau unul dintre dosarele penale deschise pe numele lui Sorin Blejnar trageau de timp cu trimiterea in judecata a acestuia”

Gândul: România, ameninţată cu suspendarea banilor de la UE “Comisia Europeană(CE) va declanşa procedura de presuspendare a fondurilor pentru alte două Programe Operaţionale Sectoriale(POS) – Transport şi Competitivitate – urmând ca o înştiinţare oficială a Bucureştiului în acest sens să fie făcută de comisarul pentru dezvoltare regională, Johannes Hahn”

România liberă: Interviu cu Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului Bancii Nationale a României. Interviu cu Lucian Croitoru. De ce va fi 2013 un an dificil “«Sunt costuri după criza politica din această vară» şi, odată ce instabilitatea politică a fost înregistrată de investiori ca fenomen posibil, acest risc este «încorporat în decizii imediate» şi chiar «după ce riscul a fost eliminat, investitorilor le ia mult timp să-şi schimbe percepţia şi să elimine o parte semnificativă a acestui risc din procesul decizional»”

Puterea: Dinu Patriciu, transplant de ficat la Londra “Dinu Patriciu, unul dintre cei mai bogaţi romani, trece prin moment dificile. Omul de afaceri se pregăteşte de o operaţie complicată la ficat, intervenţie chirurgicală care va avea loc la Londra”

Bursa: Uniunea bancară este mai eluzivă decât însăşi Uniunea Europeană “”Ilegaliştii” Uniunii Europene au planificat o uniune bancară la ultima lor întâlnire la nivel înalt. Presa internaţională încear­că să ţină pasul cu nenumăratete întâlniri, dar se pare că nu poate să-l depăşească pe Pristanda la număratul steagurilor. Unii spun că au fost 20 de întâlniri cruciale, alţii au ajuns cu numărătoarea la 22″

StareaPresei.ro

9 comentarii

BULA 22-10-2012 - 13:05

Ar fi bine daca PNL-istii de la baza partidului l-ar da jos pe Antonescu si ar reforma partidul, care acum e in situatie jalnica.

urbos 22-10-2012 - 13:29

Taci ma gunoiere ca habar n-ai ce vorbesti.

vodka 22-10-2012 - 13:43

Corect! Ar fi bine, dar cum sa lupti contra gastii dobrogene, si inca in scurtul timp pana la alegeri?

Ia da-i pe Wiki, sa vezi de unde vin Becali si Antonescu. Tulcea si Braila! Ei, acu intelegi de ce joaca ei barbutul politic impreuna?

un crestin 23-10-2012 - 06:36

Bula,

situatia nu e jalnica. Fericitul cuplu NN/SRS vegheaza.

ps. pentru cei care nu stiu, NN este topmodelul Niculai Norica care ameninta cu degetul aratator pe Doamna comisar european

un crestin 23-10-2012 - 07:42

Lume, auzitu l-ai cum se imbala liberalul asta cand aude de Norica?

Eu zic ca Becali este om cu carte si cu minte in comparatie cu urbos

Acum, serios. Ma doare sufletul cand vad cat de batjocorita este slujirea de pastor. daca liberalii au angajat un cioban pentru turma lor, este o cinste si un castig. Vor avea acces in partidul liberal si tarani nu numai domni.

vodka 22-10-2012 - 13:37

NICI UN PNL-ist LA VOTARE, BOICOTAM LA GREU IN DECEMBRIE !!!

Huo Basescu, tot asa cum ne-a tras-o la referendum, sa-i facem la fel, nu votam deloc, na!
Hahaha, sa se invete minte!

MI-5 22-10-2012 - 20:00

gunoi securist…

Huhu Ciu 22-10-2012 - 20:18

Corect!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 23-10-2012 - 03:44

CONTRA-PUNCT . @EVZ. de AR.deii UmP.lutzhi :—-,,CANDALUL STENOGRAMELOR: O parte dintre SERVICII l-au TRĂDAT pe Traian Băsescu
Publicat la: 22.10.2012 15:34 | 4 comentarii
de Nicoleta Bălan

Scandalul stenogramelor din dosarul „Motorina”, în care este cercetat Sorin Blejnar, pune la îndoială însăşi existenţa statului funcţional în România, potrivit jurnaliştilor de la Vocea Rusiei. Într-un articol publicat astăzi, publicaţia face o analiză a credibilităţii şi profesionalismului justiţiei din România, ţara în care convorbirile primului ministru şi ale preşedintelui ţării ajung să fie publicate în presă, şi semnalează faptul că unul dintre serviciile secrete care ar trebui să asigure protecţia preşedintelui nu şi-a făcut datoria.
SCANDALUL STENOGRAMELOR: O parte dintre SERVICII l au TRĂDAT pe Traian Băsescu traian basescu ghimpele221

Apariţia în presă a stenogramelor mai multor discuţii ale preşedintelui cu fostul şef al ANAF putea fi posibilă datorită unei trădări din partea serviciilor secrete/ Sursa foto: INTACT IMAGES/ Dragoş Savu

Apariţia în presă a unei convorbiri a şefului statului cu fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, intrigă presa străină şi pun la îndoială statul de drept. „Scandalul stenogramelor demonstrează fără echivoc faptul că în România nu mai există un stat funcţional şi nici instituţii statale funcţionale. Într-o ţară în care convorbirile primului ministru, iar apoi şi convorbirile preşedintelui ţării ajung să fie publicate în presă se poate întâmpla absolut orice.”

Vocea Rusiei notează că situaţia este una „extrem de umilitoare” pentru şeful statului, mai ales din cauza imaginii sale de preşedinte-jucător. „Din punct de vedere profesional, există foarte puţine lucruri mai umilitoare decât publicarea în presă a înregistrărilor în care figurează şeful statului. Situaţia este extrem de umilitoare pentru Traian Băsescu, mai ales din cauza imaginii sale de preşedinte-jucător care de facto conduce serviciile secrete. Această imagine a fost distrusă, spartă şi terfelită de cei care au organizat interceptările şi publicarea acestora. De acum încolo, preşedintele nu se mai poate baza pe loialitatea necondiţionată a serviciilor, loialitate care a fost o parte integrantă a sistemului politic construit de Traian Băsescu. În cazul stenogramelor în care figura Victor Ponta, contextul problemei a fost altul: premierul niciodată nu şi-a bazat autoritatea pe ajutorul serviciilor secrete şi situaţia în care în presă au fost distribuite interceptări aparent incriminatoare părea a fi un episod oarecum firesc în contextul luptei politice interne”.

Însăşi existenţa stenogramelor din dosarul „Motorina” scoate la iveală, potrivit jurnaliştilor de la Vocea Rusiei”o suită întreagă de defecţiuni” în lanţul protecţiei preşedintelui, ceea ce ar însemna că STS nu şi-a făcut datoria. „În cazul stenogramelor interceptărilor lui Traian Băsescu, situaţia este cu totul diferită. Însăşi existenţa stenogramelor în cadrul dosarului „Motorina” denotă o suită întreagă de „defecţiuni” pe întregul lanţ al protecţiei informaţionale a preşedintelui: dacă înregistrările s-au făcut din „centrală”, atunci cum acest lucru a fost permis de echipele de la de STS care, teoretic, ar trebui să protejeze instituţia prezidenţială? Cum s-a întâmplat ca aceste înregistrări, odată făcute, au rămas „ataşate” la dosarul lui Blejnar, deşi nu au o legătură evidentă cu cauza? Textul stenogramelor, la fel ca şi reacţia venită de la Cotroceni, arată că Traian Băsescu nu a ştiut de existenţa acestor înregistrări, ceea ce arată existenţa unei sincope colosale a structurilor informaţionale care ar trebui să-l protejeze pe preşedinte. Cum s-a întâmplat ca Traian Băsescu, cel care (teoretic) le ştie pe toate, nu a ştiut despre aceste înregistrări? Cum s-a întâmplat ca în interiorul sistemului judiciar să existe o structură „etanşată” care să poată pregăti o asemenea surpriză pentru preşedinte?”

Vocea Rusiei avertizează că „surprizele” pentru Traian Băsescu sunt abia la început, şi că publicarea stenogramelor demonstează „existenţa unui grup organizat şi bine pregătit” care a vrut să scoată la lumină vulnerabilităţile preşedintelui. „Publicarea stenogramelor arată existenţa unui grup organizat şi bine pregătit care a dorit să arate publicului şi restului sistemului cât de vulnerabil este Traian Băsescu. Nu este exclus să existe şi alte stenograme, mult mai „interesante” decât cele deja scurse în presă şi existenţa acestora să fie folosită drept o armă în bătăliile politice interne. Riscul major pentru Traian Băsescu constă în faptul că un asemenea precedent va stimula „pionii” din subordine să se gândească la întoarcerea armelor, existând deja o demonstraţie a faptului că un asemenea comportament poate rămâne nedetectat.”

În lipsa „pâinii” de care are nevoie poporul român, mai scriu jurnaliştii, banii contribuabililor se duc pe „circ”. „În toată această degringoladă se poate observa un aspect pozitiv. Contribuabilii au posibilitatea să vadă pe ce se duc banii din taxele şi impozitele pe care le plătesc pentru a finanţa diverse instituţii care se ascultă şi se şantajează reciproc prin intermediul stenogramelor publicate în presă. Romanii antici spuneau că un popor fericit are nevoie de „pâine şi circ”. Problema „pâinii” va rămâne în continuare nerezolvată, dar circul pare să fie garantat, mai ales în condiţiile în care se apropie alegerile parlamentare.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult