Acasa Revista Presei Revista presei. Record negativ la BAC

Revista presei. Record negativ la BAC

scris de Ziua Veche
1 afisari

Romania libera scrie despre recordul negativ inregistrat la BAC: putin peste 67% dintre elevii absolventi au trecut examenul. Oare de ce? – se intreaba publicatia. Raspunsul este simplu: declinul invatamantului romanesc continua, se amplifica si va continua si in anii urmatori.

Nu stim sa gestionam deloc nici o revolutie, iar pe cea a sexelor si pe cea a programelor scolare nu am reusit sa le tinem sub control niciodata. Turbulenta actuala este la fel de mare, ca si nervii si teribilismul adolescentei.

Ziarul financiar il citeaza pe Mugur Isarescu spunand ca va ţine cursul stabil, pentru a ajuta inflaţia şi pe cei care au credite în euro. Este un lucru pe care il tot asteptam si acum este explicitat. Acum este clar ca nu a fost, in urma cu cateva zile, devalorizare, ci depreciere, adica o actiune controlata a BNR.

 

Cota unică scade de la 16 la 10% – sustine Puterea, citand surse democrat-liberale. Este o masura interesanta, dar trebuie contextualizata. La ora 12:00 voi publica un text, in care interpretez ceva spus de cineva care abereaza, pornind de la aceasta idee.

Adica nu face altceva decat contextualizeaza aiurea-n tramvai, in opinia mea. Pentru ca se pune problema ce spun proiectiile bugetare: largirea bazei de impozitare aduce venituri mai mare la buget sau nu?

Digul de la Galaţi ridică preţul micilor de pe mal, sustine Evenimentul zilei. Da, asa este, interesanta viziune, dar ceea ce nu spune nimeni este ca de la Elice incolo pretul micilor nu mai este legat de nici un dig, pentru ca nu mai este nevoie de el. Iar peste drum, la „Ciresica”, prajiturile raman la aceeasi cotatie.

Curierul national a aflat ca doi din trei români au portofelul gol înainte de salariu. Practic, ne-am intors la situatie dinainte de cei patru ani de betie financiara, pentru ca in anul 2004 eram exact in aceeasi situatie. Problema este ca intre timp nu am facut nimic ca sa iesim din ea.

StareaPresei.ro

0 comentariu

Grig 23-11-2010 - 22:39

Nici cei doi nu au absolvit scoala/academia de politie. Au invatat la scoala vietii (curs seral).
Si ce schimbare majora: fatuloiu-soric-toba vs. popa-dascalu; ii alege pe echipe!!!

cercetas 24-11-2010 - 09:40

sau o fi popa toba de carte, si dascalu fatalau?
tre sa mai vad, sa mai cumpanesc!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult