Acasa Revista Presei Revista presei. Reforma, dureroasa, dar trebuie continuata

Revista presei. Reforma, dureroasa, dar trebuie continuata

scris de Ziua Veche
3 afisari

Curentul: Tănăsescu: Reforma trebuie continuată, indiferent cât este de dureroasă. „Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, a declarat ieri că este foarte important ca reforma structurală să fie continuată, indiferent cât este de dureroasă, sectorul privat având un rol foarte important în înfăptuirea reformei.”

 

Evenimentul zilei: EŞECUL MOŢIUNII: Absenţe, păcăleli şi excluderi. „Din cei 18 dezertori ai puterii pe care opoziţia se bizuia la votul pentru demiterea guvernului Boc au mai venit la apel doar doi. UNPR-iştii Liviu Câmpanu şi Nicolae Stan, cunoscut şi sub numele „Bulă”, au fost singurii parlamentari din arcul guvernamental care au votat alături de PSD şi PNL moţiunea de cenzură. Şeful UNPR, Gabriel Oprea, a încercat să-i convingă până în ultima clipă să nu dezerteze.”

Puterea: Opoziţia a dat jos Guvernul PSD-PNL. „Opoziţia a reuşit să strângă ieri doar 219 voturi pentru moţiunea de cenzură, cu nouă mai puţin decât la precedenta moţiune introdusă în vară. Pentru a fi demis Cabinetul Boc erau necesare 236 de voturi. Promisiunile făcute oamenilor s-au dezumflat ca un balon de săpun, pesediştii recunoscând de la începutul dezbaterilor că nu au adunat voturile cu care s-au lăudat.”

Bursa: Mercenari printre protestatari. „La mitingul organizat de sindicate au participat şi persoane care urmau să fie plătite ca să protesteze. De acest lucru am aflat marţi şi am decis, prin prisma meseriei de ziarist, să iau parte la acţiune, incognito.”

Financiarul: Preturile si tranzactiile cu apartamente mari au suferit un declin de peste 10%. „In zona tranzactiilor cu apartamente, achizitiile de necesitate au luat locul celor care vizau imbunatatirea conditiilor de confort prin trecerea la o locuinta superioara ca dotari, suprafata si calitate. „

Ziarul financiar: FMI ia în calcul pentru 2011 un al treilea an de scădere economică. „FMI ia în calcul riscul ca 2011 să fie al treilea an consecutiv de recesiune pentru economia României, acceptând în calculele sale pentru prima dată posibilitatea ca evoluţia PIB să fie de -1%, afirmă surse participante la discuţiile din aceste zile cu misiunea Fondului aflată la Bucureşti pentru „desenarea” proiectului de buget pe anul viitor.”

Curierul national: Datornicul american, în balamucul executărilor silite. „În următorii ani, încă cinci milioane de proprietari vor fi daţi afară din case. 40% dintre familiile din SUA deja nu îşi mai plătesc ipotecile. Instituţiile financiare au recrutat frizeri pentru a face faţă avalanşei de documente”

StareaPresei.ro

0 comentariu

cercetas 28-11-2010 - 10:57

dar granite de-a lungul Tisei nu prea vad, pe masura ce mergem spre Dunare, granita se tot departeaza.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult