Acasa Revista Presei Revista presei. Renunţă SUA la Incirlik în favoarea celei de la Mihail Kogălniceanu

Revista presei. Renunţă SUA la Incirlik în favoarea celei de la Mihail Kogălniceanu

scris de Z.V.
2 afisari

Declararea datei de 13 august ca zi de doliu național de către Guvern, anunțul Ministerului Sănătății potrivit căruia 142 spitale din România funcționează fără autorizație pentru unitățile de transfuzie sanguină, informațiile din motivarea judecătorilor prin care Bogdan Olteanu a fost plasat în arest la domiciliu, intenția transportatorilor rutieri de a organiza un protest la nivel național ca urmare a crizei pieței asigurărilor RCA, precum și controlul declanșat de Corpul de control al premierului la Ministerul Culturii, dar și calificarea echipei Steaua în play-off-ul Ligii Campionilor după ce a învins-o pe Sparta Praga sunt principalele subiecte ale zilei de 4 august.

IncirlikAnaliști militari: SUA ar putea renunța la folosirea bazei de la Incirlik în favoarea celei de la Mihail Kogălniceanu. După tentativa de lovitură de stat din Turcia, relația dintre oficialii de la Ankara și cei de la Washington s-a răcit considerabil, notează Curierul Național. Potrivit analiștilor, americanii ar putea renunța la folosirea bazei din Incirlik, de unde pornesc atacurile împotriva ISIS, și și-ar putea muta avioanele și militarii la Mihail Kogălniceanu, Constanța.

13 august, zi de doliu național pentru Regina Ana. Guvernul a decis miercuri ca sâmbătă, 13 august, să fie zi de doliu național, atunci când vor avea loc funeraliile Reginei Ana, scrie Adevărul. Guvernul a aprobat în ședința de miercuri o hotărâre „pentru declararea zilei de 13 august 2016 zi de doliu național pe teritoriul României”. Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, luni, la 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveția. Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana va fi adus în țară pe 9 august, la ora 15.15, și va fi transportat la Castelul Peleș, iar miercuri, 10 august, acesta va fi transportat la Sala tronului din Palatul Regal, iar sâmbătă va fi depus în Piața Palatului, pe un catafalc.

Regele Mihai dorește să vină în România pentru a participa la funeraliile reginei Ana. O decizie nu a fost încă luată. Regele Mihai își dorește să vină în România pentru a asista la funeraliile Reginei, dar o decizie în acest sens nu a fost luată încă, a declarat Ioan Luca Vlad, consilier al Casei Regale, potrivit Adevărul. „Este o dorință a Majestății Sale, dar nu este vreo decizie luată”, a spus Luca Vlad, întrebat în legătură cu participarea regelui la ceremoniile de la București.

Presa spaniolă anunță prezența Reginei Sofia la funeraliile Reginei Ana. Presa spaniolă scrie că Regina Sofia a Spaniei, mama Regelui Felipe, va fi prezentă la funeraliile Reginei Ana, conform Curierului Național. „Regina Sofia era cea mai iubită verișoară a monarhilor români”, scrie El Mundo.

Trupul Reginei Ana a fost depus la o capelă din Morges. Trupul neînsuflețit al Reginei Ana a fost depus la o capelă din Morges, Elveția și va rămâne aici până la data de 9 august, când va fi adus în România, scrie Libertatea. Miercuri dimineață, la capela din Morges unde a fost depus trupul neînsuflețit al Reginei Ana, a avut o slujbă religioasă la care au participat trei dintre fetele acesteia și câțiva apropiați ai Casei Regale.

Castelele Peleș și Pelișor vor fi închise în perioada funeraliilor reginei Ana. Castelele Peleș și Pelișor vor fi închise, timp de mai multe zile, săptămâna viitoare, pentru pregătirea și desfășurarea funeraliilor reginei Ana, care a decedat luni, informeazăRomânia Liberă. Potrivit unui comunicat emis de Muzeul Național Peleș, Castelul Peleș va fi închis săptămâna viitoare de luni până joi inclusiv, urmând ca de vineri până duminică să poată fi vizitat în intervalul orar 9.15 ? 16.15 (ultima intrare).

După incendiul din Colectiv, Guvernul a adoptat o hotărâre care reglementează managementul tipurilor de risc. Executivul a aprobat, în ședința de astăzi, o hotărâre care reglementează asigurarea, la nivel național, a managementului tipurilor de risc, informează Bursa. Noile reglementări au avut în vedere concluziile raportului Corpului de Control al premierului realizat după incendiul din Clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015, precum și concluziile analizelor realizate de Ministerul Afacerilor Interne.

Iohannis: Un monument de jertfă, un simbol al opoziței față de regimul totalitar. Președintele Klaus Iohannis a decorat, miercuri, trei foști deținuți politici — Elena Ion Arnăuțoiu, Nicolae Ciurică și Nicolae Tomaziu, subliniind că aceștia sunt „un monument de jertfă și suferință, un simbol în viață al opoziției față de regimul totalitar”, relatează Cotidianul. Șeful statului a amintit că cei trei și-au sacrificat întreaga familie și întreaga viață, dar autoritățile comuniste nu au reușit să suprime demnitatea și credința lor în libertate.

Transportatorii primesc două locuri eligibile pe listele PMP pentru alegerile parlamentare. Transportatorii vor primi două locuri eligibile pe listele Partidului Mișcarea Populară (PMP) la alegerile parlamentare, după ce partidul condus de Traian Băsescu și Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) au semnat, miercuri, un protocol în acest sens, conform Gândul. Traian Băsescu a anunțat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că PMP a încheiat două protocoale cu Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR): unul de colaborare pe probleme ale transportatorilor care țin de infrastructură, RCA, legislație și unul legat de implicarea politică a COTAR în PMP, care va avea reprezentanți în toate structurile partidului.

Guvernul României: Prima tranșă din asistența financiară pentru Republica Moldova, eliberată pe 24 august. Guvernul a aprobat eliberarea primei tranșe, în valoare de 60 de milioane de euro, în data de 24 august 2016, din asistența financiară rambursabilă pentru Republica Moldova, informează Executivul prin intermediul unui comunicat de presă, potrivit Bursa. „Acordul privind asistența financiară rambursabilă dintre România și Republica Moldova, în sumă de până la 150 milioane euro, a fost ratificat prin Legea nr. 91/6 mai 2016, așa cum a fost completat prin schimbul de scrisori dintre prim-miniștrii României și Republicii Moldova, din data de 30 ianuarie 2016, respectiv din data de 5 februarie 2016”, se arată în comunicatul citat.

Dragnea: Cer Guvernului să-și cenzureze disprețul la adresa românilor. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că Guvernul Cioloș a adoptat o hotărâre prin care veteranii de război și militarii care au luptat în teatrele de operații au rămas fără drepturile prevăzute în Codul fiscal, ceea ce reprezintă o dovadă de dispreț față de români., scrie Cotidianul. „Îi cer premierului Cioloș ca, urgent, să anuleze efectele acestei noi și uluitoare dovezi de dispreț la adresa românilor. România este o țară care își cinstește eroii, încă mai este așa ceva. Dacă acest Guvern nu va ști să-și cenzureze măcar acest dispreț, îl va cenzura PSD prin moțiune”, a afirmat Dragnea, potrivit unui comunicat de presă.

Băsescu. Data alegerilor. Propunerea Guvernului privind data organizării alegerilor parlamentare, pe 4 sau 10 decembrie, este puțin fezabilă și trebuie văzut, cu respectarea termenilor constituționali, dacă scrutinul nu ar putea avea loc în luna noiembrie, a susținut președintele PMP, Traian Băsescu, conformPuterea. „Dați-vă seama, 4 nu se poate, e între sărbători, 11 este la opt zile de data expirării mandatului legal al Parlamentului. Țara nu poate sta fără Parlament”, a declarat Traian Băsescu, miercuri, într-o conferință de presă.

Corpul de control al premierului, acțiune de control la Ministerul Culturii. Corpul de control al premierului efectuează, miercuri, o acțiune de control la Ministerul Culturii, pentru a verifica modul în care a fost organizat concursul pentru ocuparea postului de director al Muzeului Țăranului Român (M?R), potrivit unor surse oficiale, relatează Puterea. Aproximativ 100 de reprezentanți ai societății civile  între care Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu, Ștefan Agopian, Theodor Paleologu  precum și angajați ai muzeului au reclamat „managementul impropriu” de la MȚR.

Raluca Turcan: PNL solicită decontarea integrală a navetei școlare. Partidul Național Liberal (PNL) solicită Guvernului să adopte o Ordonanță de Urgență prin care să revină la decontarea integrală a navetei elevilor cu domiciliul în altă localitate decât școala, iar la rectificarea bugetară să prevadă acești bani în bugetul Ministerului Educației, potrivit unui comunicat remis presei de către vicepreședinte PNL, Raluca Turcan, transmiteEvenimentul Zilei.

Sorin Cîmpeanu, pe listele ALDE la parlamentare. Copreședintele ALDE Daniel Constantin a anunțat miercuri că fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu va candida la alegerile parlamentare pe listele formațiunii politice pe care o conduce, potrivit Cotidianul. El a adăugat că se poartă discuții și cu un alt rector pentru a candida pe listele ALDE.

142 de spitale din România funcționează fără autorizație pentru unitățile de transfuzie sanguină. În sistemul sanitar românesc funcționează 108 spitale publice și 34 private fără unități de transfuzie sanguină autorizate, printre acestea 19 fiind doar în București, a anunțat miercuri, Ministerul Sănătății, conform Gândul. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a dispus, astfel, o serie de măsuri de urgență, urmând ca în perioada 2-12 august, departamentele de supraveghere din DSP-uri să verifice toate unitățile de transfuzii neautorizate și să investigheze motivele pentru care aceste secții nu au autorizație. În spitalele din România funcționează 108 unități sanitare publice și 34 private fără unități de transfuzie sanguine autorizate, a transmis miercuri Ministerul Sănătății printr-un comunicat de presă remis presei.

Motivare ICCJ: Bogdan Olteanu a profitat de funcția sa pentru a obține sume uriașe de bani. Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție susțin că Bogdan Olteanu a profitat de influența pe care o avea ca al treilea om în stat, pentru a obține sume uriașe de bani, respectiv un milion de euro în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării, relatează Jurnalul Național. „Inculpatul a profitat de influența deținută în baza funcției pe care o deținea pentru a obține sume uriașe raportat la veniturile la care era îndreptățit, ignorând exigențele de etică pe care le presupune calitatea de ales public”, se arată în motivarea judecătorilor, prin care Bogdan Olteanu a fost plasat în arest la domiciliu.

ÎCCJ: Faptele lui Olteanu, de gravitate extremă. La dosar există interceptări vechi de 8 ani. Instanța supremă a motivat decizia plasării în arest la domiciliu a lui Bogdan Olteanu, precizând că faptele sunt de o gravitate extremă pentru societate, procurorii prezentând la dosar ca probe mărturia unui angajat al lui Vîntu și interceptări vechi de 8 ani, transmite Ziarul Financiar. Procurorii au prezentat în cererea lor de arestare a lui Bogdan Olteanu documente privind transferurile bancare, însă legat de predarea banilor către Olteanu apare doar declarația angajatului lui Sorin Ovidiu Vîntu, Ionuț Eftimie.

Liviu Mihaiu știa că SOV va aranja ca el să ocupe funcția de guvernator al Deltei Dunări însă de bani a aflat ulterior. Liviu Mihaiu le-a declarat procurorilor DNA că Sorin Ovidiu Vîntu i-a spus că va aranja ca el să ocupe funcția de guvernator al Deltei Dunării și a aflat ulterior că omul de afaceri a dat bani pentru această numire, se arată în motivarea judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, scrie Jurnalul Național. La dosar se află declarațiile date de mai mulți martori, care fac referire la suma de un milion de euro pe care Bogdan Olteanu ar fi primit-o de la Sorin Ovidiu Vîntu, în cursul anului 2008, pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

DNA: Foști manageri de spital, trimiși în judecată pentru luare de mită. DNA a anunțat miercuri, într-un comunicat de presă, că procurorii anticorupție i-au trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Bogdan Păltineanu, la data faptei manager la Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie „Ana Aslan”, în prezent manager suspendat al Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”, și pe Dan Nicolae Straja, în prezent manager suspendat la Institutul Oncologic „Alexandru Trestioreanu”, conform Puterea. Cei doi sunt cercetați pentru luare de mită în formă continuată.

Darius Vâlcov are voie să iasă din țară. Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, trimis în judecată sub control judiciar în două dosare pentru fapte de corupție și luare de mită, poate părăsi țara, după ce Curtea de Apel Craiova a modificat marți conținutul măsurii controlului judiciar și a înlăturat obligația de a nu depăși limita teritorială a României, informează Q Magazine. Vâlcov a fost trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție într-un dosar aflat la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) și pentru luare de mită în alt dosar, aflat la Tribunalul Olt.

Deputatul Nicolae Păun scapă de controlul judiciar. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis revocarea controlului judiciar pentru deputatul Nicolae Păun, în dosarul în care acesta este cercetat pentru deturnarea fondurilor europene, transmiteGândul. Decizia nu este definitivă. Deputatul Nicolae Păun ar putea scăpa de controlul judiciar, întrucât magistrații de la Curtea Supremă au hotărât ridicarea măsurii. Decizia nu este, însă, una definitivă. În același dosar în care Păun este judecat pentru deturnare de fonduri s-a decis revocarea controlului judiciar și pentru managerul general al Asociației Partida Romilor „Pro Europa”, Florentina Rotariu.

Remus Truică, Prințul Paul, Dan Andronic și alți inculpați din dosarul Ferma Băneasa rămân sub control judiciar. Curtea de Apel Brașov a hotărât ca Remus Truică, Prințul Paul, Dan Andronic, Marius Marcovici, Lucian Mateescu, Nela Păvăloiu, Theodor Chiriac, Nicolae Jecu, Valentin Delcea și Niculae Dima, inculpați în dosarul Ferma Băneasa, să rămână sub control judiciar încă 60 de zile, conform Adevărul. Potrivit magistraților, măsura controlului judiciar a fost modificat în parte față de Valentin Delcea, în sensul că acesta va fi supravegheat de Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov.

Directorul firmei care administrează Hotelul Marriott, pus sub control judiciar. Gregor Aufhauser, directorul Societății Companiilor Hoteliere Grand SRL, firma care administrează Hotelul Marriott din Capitală, a fost pus sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală, anunță Jurnalul Național. La începutul lunii iulie, în același dosar a fost începută urmărirea penală față de Kathrin Brettschneider, directorul financiar al Societății Companiilor Hoteliere Grand SRL. Brettschneider, cu cetățenie austriacă, a fost pusă de asemenea sub control judiciar.

DNA a descoperit că fiul de primar a devenit elev „genial” cu două lucrări falsificate. Ministerul Educației a trimis Corpul de Control la Suceava și la Târgu Mureș, locul unde elevii români au fost evacuați cu forța. Conducerea Colegiului „Unirea”, din Târgu-Mureș, a transmis un memoriu premierului Dacian Cioloș în care dezvăluie cum a fost retrocedată ilegal clădirea unității de învățământ, scrie Evenimentul Zilei. Ancheta DNA în cazul fraudei comise la Evaluarea Națională arată că lucrările la Matematică și la Limba Română ale fiului primarului din orașul Salcea, județul Suceava, au fost falsificate.

42 de percheziții, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciu de aproximativ 10 milioane de lei. 42 de percheziții au avut loc, miercuri, în nouă județe, la 15 domicilii, 23 de sedii și puncte de lucru ale unor societăți comerciale și patru sedii ale unor instituții publice, cu scopul destructurării unui grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, delapidare și spălare a banilor, potrivit unui comunicat al DIICOT, anunță România Liberă. Descinderile au avut loc în Argeș, Buzău, Satu-Mare, Bacău, Neamț, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Constanța, Dâmbovița și în municipiul București.

Titularizare 2016. Ce înseamnă profesori de nota 1 în învățământul preuniversitar. Dintre candidații la concursul național de titularizare în învățământul preuniversitar de anul acesta, aproape un sfert au picat cu note sub 5, scrie Libertatea. Dintre aceștia, 18 au primit nota 1. Un profesor universitar ne-a explicat ce înseamnă acest lucru pentru învățământ.

Proiectul de rectificare bugetară va fi aprobat în 10 august: Ministerul Transporturilor pierde cei mai mulți bani. Proiectul de rectificare bugetară va fi adoptat săptămâna viitoare, pe 10 august, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvenului, Liviu Iolu, potrivit Curierului Național. Acesta a menționat că este o rectificare pozitivă. „Proiectul de rectificare se află în acest moment în dezbatere publică, în procedură de transparență decizională. Va fi adoptat în ședința următoare de Guvern, pe 10 august”, a declarat Iolu.

Ghinea (MFE): Absorbția fondurilor europene la nivelul UE pentru perioada 2014-2020 este 1,7%; România înregistrează 0,18%. Implementarea programelor finanțate din Fondurile Europene Structurale și de Investiții alocate statelor membre în perioada 2014 — 2020 a înregistrat, la 31 mai, un nivel de absorbție de 1,7%, iar în cazul României rata este de 0,18%, în acest context fiind relevant să vorbim despre lansări și pregătirea de proiecte, a scris, miercuri, pe pagina personală de Facebook, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, ca replică la afirmațiile comisarului european pentru politică regională, Corina Crețu, transmite Capital.

Veteranii de război sunt în continuare scutiți de plata unor impozite. Veteranii de război și militarii care au participat la acțiuni militare în afara țării sunt scutiți de la plata impozitului pe clădiri, pe terenuri, pe mijloacele de transport, pentru bunurile aflate în proprietate sau coproprietate, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor Publice, conform Q Magazine. Ministerul Finanțelor Publice precizează că veteranii de război, văduvele de război și văduvele nerecăsătorite ale veteranilor de război, persoanele persecutate din motive politice, cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, cadrele militare care au participat la acțiuni militare în afara țării sunt în continuare scutiți de la plata impozitului pe clădiri, pe terenuri, pe mijloacele de transport, pentru bunurile aflate în proprietate sau coproprietate.

Ministerul Economiei propune amenajarea de trasee pentru biciclete în toată țara. CJ-urile, amendate dacă nu organizează comisii pentru ciclotrasee. Ministerul Economiei, care are în subordine și Autoritatea Națioonală pentru Turism, vrea să atragă și mai mulți turiști români și străini prin amenajarea unor trasee pentru biciclete, luând ca model Germania, care furnizează anual milioane de cicloturiști ce vizitează pe biciclete alte țări europene, scrie Evenimentul Zilei. Ministerul precizează că există numeroase surse de finanțare pentru acest proiect, inclusiv fonduri nerambursabile comunitare, însă fondurile nu pot fi accesate din cauză că nu există un suport legislativ privind standardele, metodologia, proiectarea, implementarea și omologarea acestei categorii de trasee turistice.

91 de monede geto-dacice din argint, descoperite în Vrancea, pe islazul comunei Vânători. 91 de monede de argint provenind din perioada geto-dacică au fost înmânate, miercuri, în prezența conducerii Direcției pentru Cultură Vrancea, către specialiștii Muzeului de Istorie din Focșani, informează Libertatea. Monedele au fost descoperite de un căutător de comori, pe islazul comunei Vânători.

Cătălin Drulă: Lucrările la lotul 3 al autostrăzii Orăștie-Sibiu vor fi finalizate în totalitate în 2018. Finalizarea tuturor lucrărilor la tronsonul 3 al autostrăzii Orăștie Sibiu s-ar putea întinde până în anul 2018, fiind necesară o expertiză tehnică menită să evidențieze exact de ce este nevoie și un proiect corespunzător, dar, din toamnă, se va putea circula pe acest tronson, potrivit lui Cătălin Drulă, consilier al premierului și pentru infrastructura de transport, scrie Capital. „Am consultat experți și specialiști în legătură cu cauzele situației de acolo și cu gradul de siguranță în redeschiderea circulației. Părerea unanimă este că nu avem de a face cu alunecări de teren de profunzime, ci este vorba de probleme cauzate de nefinalizarea (sau executarea defectuoasă a) lucrărilor de drenare și preluare a apelor”, a scris Drulă pe pagina sa de Facebook.

Francois Bloch, succesorul lui Philippe Lhotte în funcția de director general al BRD. Consiliul de Administrație al BRD Groupe Societe Generale, întrunit pe 2 august 2016, l-a desemnat pe François Bloch drept succesorul lui Philippe Lhotte în funcția de Director General, se arată într-un comunicat al BRD, transmite Q Magazine. Numirea va intra în vigoare pe 1 noiembrie 2016 și este supusă aprobării Băncii Naționale a României. Philippe Lhotte va rămâne membru al Consiliului de Administrație al BRD, în timp ce va prelua alte responsabilități în cadrul Grupului Societe Generale.

Transportatorii rutieri amenință cu un protest la nivel național împotriva indiferenței autorităților față de criza RCA. Patronatele din transporturile rutiere — UNTRR, COTAR, ARTRI, APTE 2002, APULUM — anunță organizarea unui protest la nivel național împotriva indiferenței autorităților din România față de criza pieței RCA, dezamăgite fiind de rezultatul discuțiilor avute miercuri pe această temă cu reprezentanții Guvernului și cei ai Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), relatează Capital. „Patronatele din transporturile rutiere — UNTRR, COTAR, ARTRI, APTE 2002, APULUM — se declară dezamăgite de rezultatele întâlnirii avute astăzi, 3 august 2016, cu reprezentanții Guvernului și Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), întrucât nu s-a ajuns la nicio concluzie, prin urmare dacă vor exista proteste spontane, de la blocat de drumuri, frontiere sau la simplul mers cu 30 km/h de către fiecare camion o oră pe zi, generând mari blocaje de trafic, autoritățile să nu fie surprinse”, afirmă patronatele, într-un comunicat remis presei.

ASF: Piața asigurărilor continuă creșterea în 2016. Primele brute subscrise pe piața asigurărilor în primul trimestru al acestui an au totalizat 2,43 miliarde de lei, în creștere cu 9,16% față de aceeași perioadă din 2015, susține Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), într-un comunicat de presă, relatează Bursa. Creșterea a fost susținută atât de segmentul asigurărilor generale, care a înregistrat un avans de 9,74%, apropiindu-se de pragul de 2 miliarde de lei, cât și de asigurările de viață, care au avut subscrieri mai mari cu 6,6%, însumând 438 milioane de lei, precizează sursa citată.

Coface România a îmbunătățit ratingul mediului de afaceri, pentru prima dată din 2009, de la B la A4 — investment grade. Coface România a îmbunătățit ratingul României în privința riscului mediului de afaceri de la B la A4, pentru prima dată din 2009 până în prezent, însă atrage atenția cu privire la faptul că evoluția pozitivă a mediului de afaceri este generată exclusiv de consum, fapt care poate duce la dezechilibre viitoare, a declarat miercuri Eugen Anicescu, country manager Coface România, scrie Economica.net.

Irimescu: Am agreat cu APIA termenul de 15 august pentru toate plățile pe 2015, în sectorul zootehnic, fără cele cu probleme. Toate plățile aferente campaniei 2015, cu excepția celor cu probleme, vor fi efectuate până la data de 15 august, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, după întâlnirea cu reprezentanți ai asociațiilor din zootehnie pe tema neplății subvențiilor, potrivit Economica.net. Începând de luni, mai mulți crescători de animale au intrat în greva foamei protestând împotriva neplății subvențiilor pe 2015.

Peste 456.000 de tranzacții imobiliare în primele șase luni din acest an, cele mai multe în București. Un număr de 456.070 tranzacții imobiliare au fost înregistrate la nivel național în primele șase luni ale anului 2016, cu peste 40.000 mai multe față de perioada ianuarie-iunie 2015, informează, miercuri, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, conformEconomica.net. În luna iunie 2016, au fost tranzacționate 80.173 de imobile în toată țara, în creștere cu aproximativ 1.000 față de luna precedentă.

Pictorul Paul Gherasim a murit. Pictorul Paul Gherasim a încetat din viață, potrivit unui anunț postat pe pagina de Facebook a Muzeului Național al Țăranului Român (MNȚR), transmite România Liberă. „Cu imensă tristeȚe, am aflat de trecerea la cele ve;nice a domnului Paul Gherasim, un mare prieten al Muzeului Național al Țăranului Român. Cu doar 8 zile în urmă, la Muzeul Țăranului a avut loc lansarea celui mai recent album al cărui autor a fost domnul Paul Gherasim”, se precizează în mesajul postat pe Facebook.

Lecții de zbor spre Ligă, cu Stanciu pilot. Steaua se califică în playoff-ul Ligii Campionilor după 2-0 (3-1) cu Sparta Praga, totul grație lui Nicușor. Steaua o învinge clar cu 2-0 pe Sparta Praga, după 1-1 în tur, și merge în playoff-ul Ligii Campionilor. Calificarea îi asigură vicecampioanei prezența măcar în grupele Europa League, precum și un cec de cel puțin 10 milioane de euro, relatează ProSport. Nicușor Stanciu a fost omul meciului. Decarul Stelei a marcat două goluri superbe prin șuturi de la distanță.

FC Copenhaga — Astra 3-0. Echipa lui Șumudică părăsește Champions League în genunchi. Astra părăsește Liga Campionilor, după 0-3 în fața celor de la FC Copenhaga, anunțăGazeta Sporturilor. În tur, a fost 1-1. Fără Șumudică pe bancă, Astra a început slab, iar danezii au făcut ce au vrut cu jucătorii danezi, marcând toate cele trei goluri în prima repriză.

Florin Andone, prezentat oficial la Deportivo: „Am emoții mai mari ca la o partidă oficială!” Internaționalul român Florin Andone, în vârstă de 23 de ani, a fost prezentat oficial la noua sa echipă, Deportivo La Coruna, pe Estadio Municipal de Riazor, alături de celălate achiziții pe care clubul spaniol le-a făcut în vederea noului sezon din prima ligă a campionatului spaniol, scrie Gazeta Sporturilor. Fostul atacant al Cordobei, cumpărat pentru patru milioane de euro de la divizionara secundă, va purta la noua sa echipă tricoul cu numărul 10, purtat de-a lungul timpului de fotbaliști celebri, precum Fran și Bebeto.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult