Acasa Revista Presei Revista presei. Republica penalilor

Revista presei. Republica penalilor

scris de Florin BUDESCU
1 afisari

Baronii USL din teritoriu au făcut mii de plăţi ilegale către firme apropiate sau sponsori de partid.

Revista presei. Republica penalilor

EvZ: Republica penalilor. Baronii USL au păstrat tradiţia: milioane de euro date ilegal clientelei politice ”Baronii USL din teritoriu au făcut mii de plăţi ilegale către firme apropiate sau sponsori de partid. Totul prin intermediul unor contracte încredinţate direct sau prin acte adiţionale. Concluziile aparţin inspectorilor Curţii de Conturi, care au publicat rezultatele controalelor la mai multe Consilii Judeţene“

Cronica română: Băsescu: Clasa politică a ajuns inamicul Justiţiei “Preşedintele Traian Băsescu a declarat că în ultimul timp asupra Justiţiei a început să se exercite o presiune formidabilă din partea politicului şi i-a sfătuit pe tinerii absolvenţi ai Institutului Naţional de Magistratură să nu accepte ca justiţia să fie pusă sub control politic”

Curierul naţional: Radu Mazăre, pus sub urmărire penală de către DNA “Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi şi în cazul a doi funcţionari locali şi al lui Constantin Racu, avocat în cadrul Baroului Constanţa. Cei patru sunt acuzaţi de abuz în serviciu”

Curentul: Ponta, întrecut de subalterni: Ștefania Duminică, secretar de stat în Ministerul Educației, a reușit plagiatul integral “O distinsă doamnă liberală care a reușit ceea ce nici măcar lui Ponta nu i-ar fi trecut prin minte: un plagiat perfect, ciordit sută la sută. De unde se vede că, oricât s-ar zbate, nimeni nu e perfect, iar Premierul nostru chiar că mai are multe de învățat”

Adevărul: Unde a greşit Ramona Mănescu în cazul tragediei aviatice din Apuseni “Ministrul Transporturilor a ignorat Hotărârea de Guvern care o plasează pe Ramona Mănescu în fruntea listei celor obligaţi să se ocupe de accidentul aviatic din Munţii Apuseni. Apărarea ei a fost un Ordin de ministru, normă inferioară unei HG“

Gândul: Cine mănâncă banii de autostrăzi. Raport exploziv al Curţii de Conturi: Prime şi sporuri ilegale, plăţi nejustificate şi investiţii considerabil supraevaluate la CNADNR “Curtea de Conturi a găsit mai multe nereguli la CNADNR, între care “premisele prejudicierii companiei cu 70.008 mii lei” în cazul încheierii unui contract cu firma franceză Colas sau “plăţi nejustificate” mascate sub contracte de „asanare a şantierului de orice muniţii”, pentru care instituţia de audit a sesizat organele de cercetare penală, potrivit Raportul public pe 2012 realizat de Curtea de Conturi. Cu toate acestea, raportul nu precizează exact care sunt faptele pentru care a sesizat Parchetul General”

Bursa: Şpaga pe timp de criză: de la un caltaboş la milioane de euro ”Indiferent de modificările pe care le suferă Codul Penal, şpaga rămâne ilegală. Fie că e vorba de un ou sau de un milion de euro, acţiunea în sine intră sub incidenţa legii”

Puterea: Borza: „Vor urma insolvenţe de răsunet, mai ales în construcţii” “Deşi din punct de vedere macroeconomic România este pe drumul cel bun, nimeni din industrie nu se simte prea bine”

România liberă: Profesorul Iovcev a fost eliberat. Parlamentul European cere UE să se implice în apărarea şcolilor româneşti din Transnistria “Un comunicat al aşa-zisului Minister de Interne din Tiraspol precizează că «Ion Iovcev a fost arestat pentru încălcarea reglementărilor vamale» şi pentru «importul ilicit de bani nedeclaraţi», conform infoprut.ro”

StareaPresei.ro

6 comentarii

BULA 06-02-2014 - 08:44

„Băsescu: Clasa politică a ajuns inamicul Justiţiei ”

E exact invers: Justitia a ajuns inamicul clasei politice.

E de la americani venita moda asta, prin care se blocheaza capitalizarea puternica a autohtonilor (evident ca prin jonglerii cu banii statului). Ideea de baza e sa nu ajunga atat de puternici incat sa investeasca in industria grea si de armament, adica sa nu devina dupa aia „nationalisti” si sa nu mai asculte de ordinele venite de la Washington. DNA-urile si serviciile din coloniile din Est (Noua Europa – cum zic americanii la misto) raspund direct in fata CIA si sunt cu ochii pe coruptii din colonii, care sunt bebelusi in raport cu coruptii din SUA.
Cam tot asa s-a procedat si in alte colonii, de exemplu in Egipt, unde clasa politica era adusa la putere chiar de americani, dar prin tot felul de combinatii si cumetrii ajunsese sa detina industrie siderurgica si de armament, sa prinda „viteza”. Americanii au dat jos „Windows-ul egiptean”, pentru ca se imbacsise si raspundea greu la comenzi. Au declansat „Primavara Araba” si au reinstalat „Windows-ul” pe curat. Dar mai dureaza ceva timp pana sa fie totul OK, ca trebuie sa puna si „driverele”.

UnUL 06-02-2014 - 08:47

Bulișor, scenarită antiamericană?

jan dinu 06-02-2014 - 08:50

Cu GiGi Bekhaly shi cu GiGi Chent …nu poti face fabrica de armament !!
JD-USA

BULA 06-02-2014 - 09:17

Sult si altii, cu ceva educatie, oricum mai cititi decat majoritatea bogatanilor americani.

jan dinu 10-02-2014 - 21:31

>> Mai cititi decit majoritatea bogatanilor americani <<….
N-ai cunoscut niciunul pentru a face comparatie …
Deci …cade apararea romaneasca a " cultului " Bekhaly …
JD-USA- CALIFornia

DIN ALBA IULIA 10-02-2014 - 19:15

Este in derulare o ancheta pentru plagiat si la Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia.
Persoana prinsa cu ocaua mica este Conf. Marius Teltea de la Facultatea de Teologie.
Se asteapta verdictul comisiei.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult