Acasa Revista Presei Revista Presei. Revoluția română – spectacol televizat în direct

Revista Presei. Revoluția română – spectacol televizat în direct

scris de Z.V.
0 afisari

Revoluția din urmǎ cu 24 de ani a fǎcut ca ore și zile întregi de transmisii ale TVR au consacrat ca „staruri” politice și mediatice figuri vechi în roluri inedite.

Revista Presei. Revoluția română - spectacol televizat în direct (foto:filme-carti.ro)

Evenimentul Zilei: Revoluția română a fost un uriaș spectacol televizat în direct, în întreaga lume. Ore și zile întregi de transmisii ale TVR au consacrat ca „staruri” politice și mediatice figuri vechi în roluri inedite, sau figuri necunoscute. Cu toții au intrat în „Galeria Revoluției, acum 24 de ani.

Jurnalul Național: Mircea Geoană este de părere că USL are în continuare o șansă de supraviețuire. Însă, dacă Uniunea nu va funcționa mai departe, social-democrații vor trebui să caute alte „formule”. Geoană crede că președintele PNL Crin Antonescu a „îmbrățișat” o tactică de comunicare prin care se distanțează de zona de guvernare și astfel a sabotat relația și chimia personală pe care o avea cu premierul Ponta.

Romȃnia Liberǎ: Votarea lui Stelian Tănase drept șef interimar la TVR pare să fi adus liniștea în USL. Doar temporar, însă. După Sărbători, războiul va continua și mai în forță, pentru că Uniunea a devenit, după cum spune chiar liderul PNL, Crin Antonescu, ‘un eșec anunțat’.

Gȃdnul: În Marea Britanie politicienii vorbesc de invazia celor 29 de milioane de români și bulgari și chiar de ‘zone de protecție’. Cu mai puțin de două săptămâni până la ridicarea restricțiilor de muncă pentru români în Regatul Unit, campania anti-imigranți se întețește la Londra. De la București, contraofensiva este încă în stand-by. Doi foști prim-miniști, Călin Popescu Tăriceanu și Mihai Răzvan Ungureanu, îl sfătuiesc pe actualul șef al Guvernului să fie mai vizibil și chiar să meargă la Londra pentru a spăla fața României.

Capital: Canadianul care a cumpărat fabricile Textile Dacia și Vulcan pentru a le transforma în malluri promite că nu are aceleași intenții și cu Aversa, nou sa achiziție. El îmbracă acum peste haina de investitor imobiliar una de industriaș. Michael Topolinski spune că, la începutul anului viitor, va avea la dispoziție, via Canada, un capital propriu în valoare de 60 mil. euro. Banii vor fi direcționați către noi investiții.

Puerea: Noul pachet minimal de servicii de sănătate — al cărui proiect a fost lansat în dezbatere publică, duminică, de Ministerul Sănătății — include asistență medicală de urgență, planning familial, monitorizare gravide și lehuze, precum și consultații pentru cazuri acute.

Adevǎrul: În stenogramele din referatul întocmit de DNA, parlamentarul Gheorghe Coman îi solicita denunțătorului whisky ‘Jivă (n.r.—Chivas)’ și ajutor, ‘că la orice partid se cere niște bani’. Ministrul Turismului, Maria Grapini, susține că nu l-a cunoscut pe deputatul PC, Gheorghe Coman, cercetat de DNA pentru luare de mită, dar există poze care îi surprind pe amândoi în ipostaze amicale.

Gazeta Sporturilor: Fostul mare tenismen român, Ion Țiriac, crede că Gigi Becali ar fi trebuit să fie liber și chiar îi dă cîteva sfaturi patronului Stelei. Țiriac l-a sfătuit pe Gigi Becali să plătească statului de 3 ori profitul scos din schimbul de terenuri, opțiune pe care patronul Stelei nu a avut-o legal.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult