Acasa Revista Presei Revista Presei. Revoluţie în 1989 – nici un vinovat pentru crime

Revista Presei. Revoluţie în 1989 – nici un vinovat pentru crime

scris de Florin BUDESCU
6 afisari

Revoluţie am avut în 1989, şi totuşi nu ştim nici acum cine sunt cei vinovaţi de crimele comise atunci. Se împlinesc astăzi 25 de ani de la Revoluţie şi ceaţa pe acest front rămâne la fel de mare ca oricând de acum 25 de ani de la Revoluţie şi până în prezent, explică ziarul Curentul.

Revista Presei. Revoluţie în 1989 – nici un vinovat pentru crime (foto:cultural.bzi.ro)

Revista Presei. Revoluţie în 1989 – nici un vinovat pentru crime (foto:cultural.bzi.ro)

De exemplu, aproape 85% dintre cititorii Gândul consideră că nu a fost revoluţie, ci lovitură de stat în 1989. Noi credem că a fost o revoluţie în curs, confiscată cu victime de către cei care au dat, în timpul mişcărilor de stradă, o lovitură de stat. Astfel: a fost o revoluţie, ce avea loc în timpul loviturii de stat dată de conspiratorii FSN contra lui Ceauşescu, apoi o nouă lovitură de stat contra revoluţiei care mişca ţara cu prea mare viteză spre o democraţie veritabilă. Apoi, 25 de ani, inclusiv anul acesta, încercările de diferite tipuri de a deturna revoluţia (care a continuat, neterminându-se) s-au perpetuat. Lupta dintre cele două sisteme continuă şi în prezent.

Dar roata istoriei se învârte înainte, fără milă. Marele câştig al celor 10 ani cu Traian Băsescu este independenţa Justiţiei. Procurorii DNA, carevasăzică, încep audierile în Dosarul Diaspora, conform Comisarul.

De ieri, noul preşedinte al României este Klaus Iohannis, un sas din Sibiu, fost primar al urbei ardelene. Îi urăm mult, mult succes. Ieri, consemnează Curierul naţional, acesta a depus jurământul. Românii dau un exemplu formidabil de deschidere şi europenism, alegând un minoritar, în pofida tuturor prostiilor care s-au spus despre acest om.

Dar, aşa cum am arătat deja, încă dinainte de depunerea Jurământului, de când şi-a ales consilierii, pe care îi numeşte şi le face scurte CV-uri Adevărul, Klaus Iohannis a ales trei oameni cu probleme în biografie, dintre care unul cu mari probleme: pe Dan Mihalache, un adept fervent al puciului cu jurişti din iulie 2012.

Misiunea lui Klaus Iohannis este cu atât mai complicată, cu cât acesta va fi comparat mereu cu ilustrul său predecesor. EvZ arată că Traian Băsescu, înainte să plece ieri de la Cotroceni, a sărutat steagul tricolor. Pare un gest formal, ori poate exagerat. Este mai mult decât atât. Respect, domnule preşedinte!

Despre misiunea lui Iohannis, după cei 10 ani câştigaţi de România lui Băsescu, scrie România liberă. Noul preşedinte se întâlneşte cu Victor Ponta, pentru a discuta direcţiile guvernării acestuia. Lucru foarte dificil. Cine poate garanta cuiva că Ponta, care una i-a spus lui Băsescu („Sigur, domnule preşedinte! Întrutotul de acord, domnule preşedinte!”) şi alta a făcut la Palatul Victoria, va respecta acum ceva din ce discută cu Iohannis?

Şi în fine: Ştiri pe surse anunţă că Traian Băsescu consideră PMP un proiect politic mort. Citat de sursă cu această afirmaţie este fostul consilier prezidenţial Valeriu Turcan.

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult