Acasa Revista Presei Revista presei. Riscurile nationale si presa

Revista presei. Riscurile nationale si presa

scris de Ziua Veche
2 afisari

Lista riscurilor naţionale, in viziunea unui proiect de strategie de securitate al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, despre care scrie toata presa, inclusiv Adevarul, ar contine, printre altele: campaniile de presă la comandă, trupele staţionate ilegal în apropierea graniţelor sau îmbătrânirea populaţiei.

As adauga ca este vorba despre campanii de presa la comanda, atentie: bazate pe minciuni si intoxicari. Despre documentul in sine foarte multi vorbesc si scriu, avand o multime de pareri extrem de coerente, articulate si foarte bine documentate insa, paradoxal, fara sa-l fi citit.

Gandul descopera exemplul dat de Sebastian Lazaroiu in urma cu ceva timp: relatiile Romaniei cu NATO au fost serios perturbate de acuzele nefondate, conform carora Mircea Basescu, fratele presedintelui, ar face trafic cu armament.

 Indraznesc sa spun ca acest exemplu este mizilic. Marele rau care s-a facut si se face este pe partea economica si financiara. Daca afirmi mereu ca tara e in criza, atunci cand inca nu este, ai un rol important in sentimentul pietelor ca tara e in criza si contribui la intrarea tarii in criza din cauza acestui sentiment.

La fel se intampla si cand afirmi fara acoperire tot felul de lucruri legate de evolutia afacerilor publice, facand lucrurile (care oricum stau prost) sa para ca stau mai prost decat in realitate. Rolul presei nu este sa simta enorm si sa vaza monstruos, oricat de coroziva ar fi la adresa puterii politice.

Taxa Ponta: liderul PSD a pus taxa de 3.000 de lei, conform Evenimentului zilei, pentru fiecare baron local al PSD, ca sa-si scoata partidul din criza financiara. Lunar! Asa trece gloria lumii! Odata, ce vremuri, se numea „bani pentru partid”, iar acum se poate numi „bani pentru reanimarea partidului”.

George Lacatus scrie pentru Romania libera: „Paradox. Firmele lui Dan Diaconescu sunt pe pierdere. De unde provine averea acestuia?”. Mai ales ca Dan Diaconescu umbla in Rolls Royce şi are un milion de euro datorie la Fisc.

Este simplu: Diaconescu este un pelican, adica un tip care tine in gusa mai mult decat poate manca. In acelasi timp insa probabil ca a incercat sa fenteze Fiscul. Iar acum primeste ceea ce merita.

Si Ziarul financiar scrie ca băncile găsesc mai uşor cumpărători pentru maşinile executate silit, decât pentru case şi terenuri. Cumparatorii apar inca de la prima licitatie, in timp ce la case ei se lasa asteptati.

www.stareapresei.ro/

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult