Acasa Revista Presei Revista Presei. Romȃnia inclusǎ pe Lista Tǎrilor de Origine Desemnate

Revista Presei. Romȃnia inclusǎ pe Lista Tǎrilor de Origine Desemnate

scris de Z.V.
7 afisari

Autoritățile de la Ottawa au decis includerea României pe Lista Țărilor de Origine Desemnate, evoluție care ar putea marca un progres în perspectiva eliminării obligativității vizelor.

Revista Presei. Romȃnia inclusǎ pe Lista Tǎrilor de Origine Desemnate (foto:eva.ro)

Revista Presei. Romȃnia inclusǎ pe Lista Tǎrilor de Origine Desemnate (foto:eva.ro)

Din perspectiva legislaţiei canadiene, plasarea pe Ţărilor de Origine Desemnate semnifică evaluarea României, alături de celelalte 41 de state incluse în 2012 şi 2013 pe această listă, drept o ţară sigură din perspectiva unor eventuale riscuri de abuz la adresa sistemului de azil din Canada în contextul respectării de către statul român a drepturilor omului, asigurării protecţiei cetăţenilor săi şi al negenerării de fluxuri de refugiaţi şi solicitanţi de azil, informeazǎ Gȃndul.

Comisia Europeană a anunțat că nu va suspenda dreptul cetățenilor americani, canadieni și japonezi de a intra fără viză în statele Uniunii Europene chiar dacă SUA și Canada continuă să solicite vize cetățenilor români și altor patru state membre UE, se arată într-un comunicat emis de comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom, scrie Adevărul.

Fermierii din România nu mai pot vinde către țările membre UE bovine, ovine și caprine, decât pentru sacrificare imediată. Fermierii pot vinde totuși către țările UE carnea și alte produse de la aceste animale, scrie România Liberă. Restricțiile de vânzare a animalelor ce pot fi afectate de boala limbii albastre au fost impuse de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), în acord cu legislația europeană.

Primul-ministru Victor Ponta a dat, sâmbătă, asigurări, după o discuție cu directorul general Dacia-Renault, Nicolas Maure, la sediul uzinei din Mioveni, că tronsonul Pitești-Sibiu va fi prins în Programul Operațional de Transport care va fi votat de guvern la finele acestui an ca autostradă, transmite Q Magazine.

Ungaria — România: Cine câștigă meciul economic, titrează Ziarul Financiar. În confruntarea comercială, scorul este net în favoarea Ungariei. România a exportat pe piața maghiară în valoare de 2,4 mld. euro anul trecut, dar a importat în valoare de 4,5 mld. euro.

Elevii sunt în căutare de studii de inginerie, robotică, dar și de jurnalism, iar facultățile venite la World Education Fair sunt dornice să-i atragă pe cei mai buni tineri români, la studii în străinătate, scrie Adevărul. Unele universități prezente la târg au alumni celebri precum fostul premier britanic Tony Blair.

Toată lumea caută cu disperare produse alimentare de la țărani, în speranța că acestea sunt mai sănătoase, scrie Libertatea. Specialiștii avertizează însă că ouăle de țară pot conține substanțe cancerigene, iar legumele, metale grele, deoarece în mediul rural se folosesc greșit îngrășămintele.

Internetul mobil prinde viteze amețitoare, titrează publicația Capital. Internetul pe telefonul mobil este din ce în ce mai accesibil și în țara noastră, iar operatorii de telefonie mobilă încearcă să atragă noi clienți, oferind viteze foarte mari.

Românii, campioni la stat în fața televizorului și în 2013, titrează Jurnalul Național. Un studiu dat publicității în Germania plasează România pe primul loc la perioada petrecută zilnic în fața televizorului. ‘Television International Key Facts 2014’, studiul realizat de IP Network, membru al grupului RTL, a scos în evidență că media în Uniunea Europeană în anul 2013 a fost de 236 de minute petrecute zilnic în fața televizorului, cu un minut mai puțin decât în anul 2012.

De sâmbătă până duminică, Turbohalle își deschide porțile pentru a găzdui a cincea ediție a International Tattoo Convention Bucharest. 100 de artiști profesioniști constituie capetele de afiș ale acestei ediții. O șansă de a sta de vorbă cu graficianul Tibor Szente, care practică această artă a tatuajului în București, scrie Evenimentul Zilei.

1-1 între două echipe mediocre, titrează Cotidianul. Tactică falimentară stabilită de Pițurcă: în fața unei echipe slabe, a decis retragerea în apărare în partea a doua. Ce ne poate aștepta dacă nu joacă Sânmărtean? Am tras acasă, într-un meci cu echipa aflată pe locul 32 în Europa doar două șuturi pe spațiul porții. Cât timp mai trebuie să-l suportăm pe Chipciu în teren?

Incidente serioase în peluza din spatele porții lui Tătărușanu, în care stau suporterii lui U Cluj și Dinamo. Reprezentanții firmei de pază BGS, angajată de FRF, au făcut ordine printre suporteri, umplând de sânge copii și bătrâni, laolaltă cu fanii turbulenți, relatează Pro Sport.

Echipa Bucureștiului s-a calificat fără înfrângere în sferturile de finală la turneul final al FIBA 3×3 World Tour, circuitul mondial de baschet 3×3, transmite Gazeta Sporturilor. Românii sunt prezenți pentru a treia oară consecutiv în această fază a competiției, după performanțele similare obținute la Miami, în 2012 și Istanbul, in 2013

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult