Acasa Revista Presei Revista presei. România are cei mai fericiți copii din lume!

Revista presei. România are cei mai fericiți copii din lume!

scris de Z.V.
8 afisari

Solicitarea PSD referitoare la revocarea de către Guvern a hotărârii prin care se stabilește data alegerilor locale, acțiunea ANAF în cazul Antenelor, decizia Curții Constituționale a României prin care a fost declarat neconstituțional articolul din Codul de Procedură Penală care reglementează supravegherea tehnică dispusă de procurori în timpul cercetărilor penale, decesul celui de-al treilea copil cu sindrom hemolitic uremic care era internat la Spitalul „Marie Curie”, precum și respingerea de către senatorii din Comisia Buget-Finanțe a propunerilor BNR de modificare a proiectului legii dării în plată, dar și cazul polițistului Marian Godină sunt principalele subiecte ale zilei de 17 februarie.

copii cresaStudiu: România are cei mai fericiți copii din lume! Un studiu publicat astăzi de organizația Children’s Worlds susține că în România trăiesc cei mai fericiți copii din lume, potrivit Libertatea. Copiii de opt ani din întreaga lume au fost cei care au făcut parte din acest studiu, iar specialiștii le-au pus întrebări legate de viața lor în familie, abuzurile în școli, percepție personală și drepturi, dar mai ales despre cât de fericiți sunt în general.

PSD cere Guvernului să revoce Hotărârea prin care stabilește data alegerilor. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat marți că a trimis o scrisoare premierului Dacian Cioloș în care îi solicită să revoce hotărârea de Guvern prin care se stabilește data alegerilor locale, iar Executivul să o adopte din nou odată cu toate celelalte hotărâri care reglementează procedurile pentru alegeri, transmite Q Magazine. Liderul PSD motivează solicitarea prin dispozițiile din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, „data alegerilor se stabilește prin hotărâre a Guvernului, cu cel puțin 75 de zile înaintea votării”.

Dacian Cioloș nu vrea să abroge Hotărârea de Guvern privind alegerile locale. Premierul Dacian Cioloș a anunțat marți că nu va abroga Hotărârile de Guvern referitoare la alegerile locale, informează Curierul Național. „De ce să le retrag? Guvernul le-a decis, ele au fost propuse de Autoritatea Electorală Permanentă, care este în subordinea Parlamentului și care AEP le-a propus respectând întru totul legea organizării acestor alegeri inclusiv cu termenele, cu datele”, a declarat Dacian Cioloș.

Cioloș, convocat la Senat pentru explicații în cazul Antenelor. Senatul a decis, la propunerea președintelui Călin Popescu-Tăriceanu, să îi solicite premierului Dacian Cioloș să vină, miercuri, în plen, ca să explice acțiunea ANAF la adresa televiziunilor trustului Intact cărora li s-a cerut să evacueze sediul confiscat de instanță în dosarul ICA, relatează Cotidianul. Propunerea lui a primit 70 de voturi favorabile din partea senatorilor, 3 abțineri, 2 voturi împotrivă.

Liviu Dragnea: Acțiunea ANAF, profund nedemocratică; statul închide cinci televiziuni. Acțiunea ANAF împotriva a cinci televiziuni este „profund nedemocratică și un atentat împotriva libertății de expresie”, a declarat marți președintele PSD, Liviu Dragnea, scrie Jurnalul Național. „Îmi exprim indignarea față de modul abuziv în care funcționarii ANAF au procedat ieri (n.r. — luni), când au descins în sediul a cinci televiziuni. Din punctul nostru de vedere, este o acțiune profund nedemocratică”, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Cioloș, despre evacuarea Antenelor: Nu am decis eu lucrul ăsta, nu am pus eu termenul în lege. Premierul Dacian Cioloș a confirmat că va merge miercuri, în plenul Senatului, dar a precizat că nici el, și nici ministrul de Finanțe nu au fost întrebați de ANAF privind cazul Antenelor și că, în acest context, nu are ce explicații să dea pentru deciziile pe care le ia un responsabil al unei agenții „care e în subordinea guvernului, dar care nu trebuie să ceară aprobarea guvernului pentru anumite decizii”, relatează Capital. „Să nu cerem guvernului independent, în câteva luni de zile, să rezolve probleme care au fost lăsate în așteptare de ani de zile, inclusiv chestiunea cu Antena 3”, a spus Cioloș, marți, la Bruxelles, într-o discuție cu jurnaliștii.

Băsescu, despre cazul Antena 3: Cred că asistăm la o farsă. Fostul președinte Traian Băsescu a declarat marți că scandalul iscat de evacurarea trustului Intact ar constitui „o farsă” și a subliniat că decizia Senatului de a-l chema pe premierul Dacian Cioloș în Parlament nu este una nedemocratică, transmiteGândul. „Cred că este o acțiune în aplicarea legii (ordinul ANAF de evacuare a posturilor de televiziune-n.r.). Este cunoscută relația dintre mine și Antene și n-aș comenta evenimentul, dar eu cred că este o acțiune în aplicarea unei hotărâri judecătorești”, a declarat Traian Băsescu, într-o conferință de presă.

Dragnea: „Cer colegilor din Comisiile de Cultură să convoace o întâlnire pentru deblocarea situației TVR!”. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că le va cere colegilor săi de partid, membri ai Comisiilor de cultură din Senat și Camera Deputaților, să convoace rapid o întâlnire între conducerea TVR, Ministerul de Finanțe, ANAF și alți factori decidenți pentru a rezolva criza de la televiziunea națională, conformEvenimentului Zilei. „Știu situația de la TVR. Astăzi o să cer colegilor mei de la PSD din cele două Comisii de cultură din Cameră și Senat, o să vorbesc și cu colegii de la ALDE și cu cei de la UNPR, ca aceste două comisii să convoace rapid o întâlnire între conducerea TVR, Ministerul de Finanțe, ANAF și alți factori decidenți din Guvern pentru a se găsi o soluție, cu speranța că nu este și TVR pe lista televiziunilor care trebuie închise”, a precizat Dragnea.

Președintele Klaus Iohannis solicită să se adreseze Parlamentului lunea viitoare. Președintele Klaus Iohannis a trimis, marți, o scrisoare șefului Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și șefului Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, în care solicită să adreseze un mesaj Parlamentului, lunea viitoare, la ora 16.00, potrivit site-ului Administrației Prezidențiale, anunțăRomânia Liberă. „În conformitate cu prevederile art. 88 din Constituția României, republicată, doresc să adresez Parlamentului un mesaj”, a transmis Președintele.

Liviu Dragnea: Am încredere din ce în ce mai puțină în acest Guvern. Președintele PSD, Liviu Dragnea a declarat marți că are din ce în ce mai puțină încredere în actualul guvern și că încă nu consideră că este cazul depunerii moțiunii de cenzură, în schimb „moțiuni simple sunt din ce în ce mai aproape de realizare”, transmite Evenimentul Zilei. „Am încredere din ce în ce mai puțină în acest Guvern, din păcate, dar încă au posibilitatea, din punctul nostru de vedere, să arate că sunt de bună-credință și nu sunt instrumentul unui partid sau al altuia, pentru că au venit aici ca un Guvern tehnocrat și și-au asumat niște lucruri, printre care și independența, echidistanța, o colaborare corectă cu toate partidele politice și cu Parlamentul și profesionalism în ceea ce privește membrii Cabinetului și ceilalți, secretari de stat”, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă mai are încredere în actualul Guvern.

Guvernul prezintă „pachetul anti-sărăcie cu măsuri pe grupe de vârstă”. Guvernul va prezenta, miercuri, „Pachetul integrat pentru combaterea sărăciei”, anunță Curierul Național. Documentul cuprinde 47 de măsuri anti-sărăcie, fiind grupat pe grupe de vârstă. Astfel, potrivit planurilor Guvernului, vor fi asigurate ecografii și screening medical la naștere, suplimente sociale pentru vaccinări, autoritățile se vor asigura că toți copiii primesc identitate.

Cioloș: „Acceptăm mecanismul referitor la lucrători și drepturi sociale, doar în cazul Marii Britanii”. România este de acord ca în cazul drepturilor lucrătorilor și a ajutoarelor sociale să se instituie unui mecansim de emergență „clar definit și ușor mobilizat”, dar care să fie o excepție, nu o regulă, aplicabil doar în cazul Marii Britanii, a afirmat premierul Dacian Cioloș, marți, la Bruxelles, conform Bursa. Premierul României a făcut aceste afirmații la finalul întrevederii pe care a avut-o cu președintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, în cadrul unei conferințe de presă comune.

Comisia de Cultură a respins ideea de eliminare a taxei radio — tv. Membrii Comisiei pentru cultură din Camera Deputaților au emis, marți, un raport de respingere la propunerea legislativă de eliminare a taxei radio-tv, informează România Liberă. „Taxa este pentru ambele instituții. Nu putem avea o măsură pentru Societatea Română de Radio (SRR) și una pentru Societatea Română de Televiziune (SRTV)”, a declarat vicepreședintele comisiei, deputatul UDMR Marton Arpad.

Grațiela Gavrilescu cere demisia ministrului Sănătății. Grațiela Gavrilescu, actual membru al Comisiei de Sănătate, a vorbit la B1 TV despre bebelușii aflați în stare gravă și a cerut demisia ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, conformCotidianul. „Am spus că voi cere demisia a doua oară pentru proasta gestiune a situației acestor minunați copilași”, a subliniat aceasta. Gavrilescu a asemuit această situație cu incendiul de la Colectiv.

Proiect PSD: Mamele cu mai mulți copii vor primi indemnizație viageră. Deputatul PSD Ninel Peia a inițiat un proiect de lege în care propune ca femeile care au născut și au crescut cel puțin trei copii să primească o indemnizație viageră lunară, toată viața, iar cele care au cinci copii sau mai mult să primească și medalia de „Mamă — eroină”, scrie Jurnalul Național. „Se acordă o indemnizație viageră lunară pentru mamele care au născut și crescut 3 copii sau mai mult de 3 copii”, se arată în proiectul de lege al deputatului PSD, depus luni la Parlament.

Călin Popescu Tăriceanu: TAROM se strânge ca o lămâie și moare. Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a susținut astăzi în cadrul unei dezbateri privind Transporturile, că actuala conducere a TAROM „doarme”, iar compania se „strânge ca o lămâie și moare”, scrie Evenimentul Zilei. „Nu o dată mi s-a întâmplat — circul frecvent cu compania TAROM — să vină piloții la mine și să-mi spună: faceți ceva, că se duce compania de râpă, ajungem să intrăm în faliment. Problema e binecunoscută — este compania suprapopulată în zona de mentenanță, refuză să ia alte avioane pentru care să facă mentenanța, să încerce măcar să rentabilizeze această zonă”, a declarat Tăriceanu.

Hans Klemm: Legea antifumat exemplifică cel mai bine procesul democratic din România. Ambasadorul SUA în România Hans Klemm a lăudat România pentru adoptarea unei legi naționale care interzice fumatul, ceea ce nici măcar SUA nu a reușit până acum, transmite Adevărul. „Legea va duce la o România mai sănătoasă, iar o România mai sănătoasă este una mai prosperă. Aș vrea să atrag atenția asupra procedeului prin care această lege a devenit realitate în România. Ca ambasador al SUA în România, scopul meu este să promovez democrația și consolidarea instituțiilor din România”, a spus Hans Klemm, prezent la o dezbatere despre această lege organizată la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”.

CCR blochează interceptările serviciilor în cauzele penale pentru că nu e clar cine execută supravegherea. Articolul din Codul de Procedură Penală care reglementează supravegherea tehnică dispusă de procurori în timpul cercetărilor penale este neconstituțional, scrie Curierul Național. Decizia aparține CCR. Judecătorii susțin că nu este clar cine execută supravegherea.

Primarul Brașovului, trimis în judecată pentru corupție. Primarul municipiului Brașov, George Scripcaru (PNL), a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de procurorii DNA pentru mai multe infracțiuni, printre care și luare de mită, anunță Q Magazine. Edilul ar fi aprobat decontarea unor sume pentru lucrări neexecutate, producând un prejudiciu de 1,9 milioane de lei. În schimb, ar fi primit din partea firmei beneficiare, în 2012, materiale de campanie electorală în valoare de 400.000 de lei. Primăria Bra?ov s-a constituit parte civilă cu suma de 1,9 milioane lei.

Urmărirea penală în dosarul Băsescu — Firea s-a redeschis. Urmărirea penală în dosarul Băsescu — Firea s-a redeschis, după ce Parchetul General a fost înștiințat printr-un proces verbal că medierea a eșuat a declarat, marți Bogdan Licu, procurorul general interimar al Parchetului de pe lână ÎCCJ, potrivit Q Magazine. În dosarul Băsescu — Firea, urmărirea penală a fost suspendată pentru o perioadă de trei de luni, timp în care fostul președinte Traian Băsescu și senatorul PSD puteau să ajungă la o înțelegere prin mediere.

Decizie finală: Remus Truică și Paul de România, în arest la domiciliu. Omul de afaceri Remus Truică și prințul Paul rămân în arest la domiciliu în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa, a decis definitiv, marți, Înalta Curte de Casație și Justiție, informează România Liberă. Instanța supremă a respins contestațiile lor față de decizia de a le prelungi cu 30 de zile măsura arestului la domiciliu. Aceeași decizie s-a luat și în cazul avocatului Robert Roșu.

Luare de mită și abuz în serviciu. Primarul din Reghin, trimis în judecată. Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a primarului municipiului Reghin, Maria Precup, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, anunță Puterea. Alături de aceasta, au mai fost trimiși în judecată: Moldovan Sebastian Iuliu, administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită, complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Un inspector ANAF a fost reținut de procurorii DNA pentru luare de mită. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au reținut marți pentru 24 de ore pe Ovidiu Bonciu, inspector în cadrul Direcției Regionale a Finanțelor Publice Ploiești, după peste șapte ore de audieri, transmite Ziarul Financiar. Procurorii anticorupție au emis pe numele lui Ovidiu Bonciu, inspector în cadrul Direcției Regionale a Finanțelor Publice Ploiești, o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Dosarul „Moartea lui Ionuț Anghel”. A început judecarea recursului care va aduce sentința definitivă în acest caz. Magistrații Curții de Apel București au dat marți startul în procesul de recurs în cazul Ionuț Anghel, copilul de patru ani, care a murit sfâșiat de maidanezi în 2013, transmite Adevărul. În mai 2015, Judecătoria Sectorului 2 a decis condamnarea lui Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde s-a întâmplat tragedia, la trei ani de închisoare cu suspendare. Practic, astăzi a fost prima ședință după ce s-a dat o decizie nedefinitivă în acest dosar, dar termenul a fost amânat pentru luna martie deoarece una din părți nu a avut avocat.

Președinta magistraților din România a încălcat Codul deontologic! Specialiști: trebuie să fie demisă de la șefia AMR!Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat marți că Gabriela Baltag, judecător în cadrul Tribunalului Neamț, președinte al Asociației Magistraților din România, a încălcat normele de conduită reglementate din Codul deontologic al judecătorilor și procurorilor, conform cărora „Judecătorii și procurorii nu își pot exprima părerea cu privire la probitatea profesională și morală a colegilor lor”, scrie România Liberă. Din cauza acestei sancțiuni deontologice (magistrații susțin că nu e sancțiune, că e doar „încălcare”!), Gabriela Baltag nu mai poate obține calificativul de „foarte bine” pentru a fi promovată pe funcții sau la instanțe superioare.

Raluca Prună: Îmbunătățirea condițiilor de detenție, o prioritate pentru Guvern. Ministrul Justiției, Raluca Prună, a afirmat, marți, cu prilejul unei vizite efectuate în județul Vaslui că îmbunătățirea condițiilor de detenție în țara noastră reprezintă o prioritate pentru Guvern, dar că în România nu pot fi construite penitenciare „de pe o zi pe alta”, relateazăCotidianul. „Avem multe hotărâri ale CEDO, care condamnă România pentru condiții precare de detenție. A trecut prin Guvern un memorandum acum trei săptămâni, prin care noi am cerut CEDO să amâne luarea unei decizii-pilot și pentru acest lucru trebuie să venim cu un plan de măsuri foarte concret cu privire la ce vrem să facem și evident că îmbunătățirea condițiilor de detenție este prioritară, însă trebuie să fim realiști”, a declarat Ministrul Justiției.

Un al treilea copil a murit la Spitalul Marie Curie. Un al treilea copil cu sindrom hemolitic-uremic internat la Spitalul „Marie Curie” a murit marți după-amiază, au declarat surse medicale, informează Jurnalul Național. Potrivit acestora, este vorba de un copil internat pe secția ATI și intubat. „Este vorba de o fetiță de un an și patru luni internată pe secția ATI”, au susținut sursele citate.

Corpul de control al premierului face verificări în cazul copiilor din Argeș. Corpul de Control al premierului a inițiat o acțiune de verificare privind modul în care este asigurat tratamentul medical și modalitatea în care sunt investigate cauzele îmbolnăvirilor bebelușilor din județul Argeș, informează Guvernul, conform Gândul. „Acțiunea vizează respectarea procedurilor în unitățile medicale din Argeș și din București, promptitudinea asistenței acordate și modalitatea în care este realizată investigația epidemiologică. În subsidiar, vor fi avute în vedere și posibilele infecții nosocomiale în cadrul unităților medicale din județul Argeș în care au fost internați inițial bebelușii”, se precizează, marți, într-un comunicat de presă al Guvernului.

Dezbatere cu scântei pentru disciplinele din gimnaziu. Dezbaterea finală despre elaborarea noului plan-cadru pentru învățământul gimnazial s-a lăsat cu scântei, notează Adevărul. Ieri, la Biblioteca Centrală Universitară ‘Carol I’ din București, cadrele didactice au purtat discuții aprinse despre ce materii trebuie să studieze elevii din clasele V — VIII și la ce obiecte pot renunța. Printre cei prezenți la dezbatere s-au numărat și ministrul Educației, Adrian Curaj, reprezentanți ai Ministerului Educației și ai Institutului de Științe ale Educației.

Polițistul Marian Godină a avut dreptate. Poliția a trimis cazul la Parchet. Poliția a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov cu privire la situația semnalată de polițistul Marian Godină, respectiv presiunile făcute de superiorii săi după ce a reținut un permis de conducere, a transmis, marți, Inspectoratul General al Poliției Române, potrivit Gândul. Potrivit unui comunicat, ca urmare a verificărilor făcute de Direcția de Control Intern din Poliția Română, „șeful Poliției Române a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, pentru clarificarea situației de fapt”.

Vești bune pentru părinți! Concediul paternal s-ar putea prelungi la 10 zile lucrătoare. Membrii Comisiei pentru muncă din Camera Deputa’ilor au dat raport de admitere mar’i pentru proiectul de lege care vizează extinderea perioadei de acordare a concediului paternal de la 5 la 10 zile lucrătoare pentru fiecare copil, cât și a perioadei în care părintele poate solicita acest concediu, de la opt săptămâni la două luni, așa cum prevede forma adoptată de Senat, transmite Libertatea. Potrivit propunerii adoptate de Senat, în cazul în care titularul dreptului la concediu paternal este asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu paternal plătit de zece zile lucrătoare.

Metrorex: Imobilele din zona Eroilor sunt în siguranță. Când se pot întoarce acasă locatarii. Metrorex a anunțat astăzi că imobilele din zona Eroilor sunt în siguranță atât din punct de vedere al stabilității terenului de sub clădire, cât și din punct de vedere structural, iar locatarii se pot muta săptămâna viitoare, scrie Libertatea. Potrivit comunicatului de presă remis de Metrorex, reprezentanții instituției ar fi primit ieri expertiza care a confirmat faptul că imobilele sunt în siguranță, atât din punct de vedere al stabilității terenului de sub clădire, cât și din punct de vedere structural. „Deși clădirile nu au fost afectate în nici un fel ca urmare a evenimentului, pentru siguranță s-au efectuat lucrări de consolidare a terenului de sub clădiri și din jurul acestora”, se arată în document.

Conducerea RATB consideră juste revendicările Sindicatului ATP. Piesele de schimb, problemă birocratică. Față de acțiunea de protest de marți a Sindicatului Transportatorilor ATP RATB, conducerea regiei de transport public declară că „este deschisă unui dialog, cunoscând și făcând permanent eforturi pentru rezolvarea celor mai multe dintre problemele ridicate’, relateazăPuterea. „Pentru conducerea executivă, siguranța circulației reprezintă un obiectiv principal, astfel că, astăzi, toate mijloacele de transport în comun din trasee corespund din acest punct de vedere”, se spune în comunicatul RATB transmis redacției.

Carne veche de 40 de ani, în magazinele din Constanța. Autoritățile din Constanța sunt în stare de șoc, după ce au găsit în două magazine din piața centrală carne congelată de 40 de ani, pusă la vânzare, notează Puterea. Din fericire, nimeni nu a apucat să cumpere. Analizele luate din marfa confiscată au arătat un fapt incredibil: carnea a fost procesată la începutul anilor 80, cel mai probabil într-un depozit pentru rezervele strategice ale statului. Apoi a fost cumpărată de administratorul celor două magazine, decongelată și refrigerată în mai multe episoade, pentru a fi vândută.

Legea dării în plată: senatorii au respins amendamentele BNR. Senatorii din Comisia Buget-Finanțe au respins propunerile BNR de modificare a proiectului legii dării în plată, transmiteEconomica.net. S-a mai aprobat și condiția ca imobilul care va face obiectul dării în plată să fie definit ca locuință. In afară de clarificările aduse definiției de consumator care va înlocui cuvântul persoana fizică sau debitor și plafon de 150.000 euro la valoara creditului cu garanții imobiliare, precum și amendamentul ca rata să reprezinte peste 65% din veniturile debitorilor au fost respinse.

Ministrul Transporturilor: Corpul de control se află la TAROM pentru a afla de ce au întârziat avioanele. Corpul de control al ministrului Transporturilor se află la TAROM, pentru a analiza, în afară de aspectele tehnice, și motivele pentru care, în ultimele zile, au fost consemnate întârzieri chiar și de două-trei ore pentru fiecare aeronavă, a anunțat, marți, ministrul de resort, Dan Costescu, în plenul Senatului, conform Capital. „În ultimii șapte ani, compania TAROM a înregistrat, cu anumite variații, pierderi continue. În acest moment, aceste probleme care sunt generalizate în companie au ajuns într-o fază care nu ne mai permite să continuăm așa”, a spus el.

Master Planului General de Transport, aproape finalizat. Proiectul de lege ajunge în Parlament în martie. Proiectul de Lege care cuprinde transpunerea Master Planului General de Transport al României este aproape finalizat, iar în cursul lunii martie va fi transmis Parlamentului pentru dezbatere și aprobare, astfel încât, la sfârșitul acestei sesiuni parlamentare să fie aprobată Legea Master Planului în Transporturi, a anunțat, marți, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, în plenul Senatului, scrie Capital. „Importanța acestui document pentru viitorul infrastructurii de transport ne-a determinat să îl transpunem într-un proiect de lege care, în acest moment, este aproape finalizat, iar în cursul lunii martie va fi transmis de către Guvern Parlamentului pentru dezbatere și aprobare”, a spus ministrul.

Ministrul Transporturilor Dan Costescu: „Noul termen de finalizare pentru Autostrada Pitești-Sibiu este anul 2021”. Noul termen pentru darea în exploatare în totalitate a Autostrăzii Pitești — Sibiu este anul 2021, după ce unitatea special constituită pentru implementarea proiectului a găsit soluții pentru devansare, în timp ce pentru sectoarele de capăt va fi posibilă folosința mai devreme de această dată, a afirmat, ieri, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, în fața senatorilor, transmiteBursa. „În categoria proiectelor care necesită relansare aș menționa în primul rând Autostrada Pitești — Sibiu, pentru care s-a constituit o unitate de implementare a proiectului specială. Această unitate a găsit deja niște soluții, iar termenul de livrare sau de dare în funcțiune nu mai este 2023, cum fusese anunțat anterior”, a spus ministrul.

Senatul a adoptat un proiect prin care chiriașii ANL din București își vor putea cumpăra locuințele mai ieftin. Plenul Senatului a adoptat marți un proiect de lege prin care chiriașii ANL din București își vor putea cumpăra locuințele mai ieftin decât în prezent, coeficientul de ponderare folosit la calculul prețului de vânzare fiind redus la 1,0 de la 1,4, informeazăEconomica.net. Senatorul Ioan Ghișe, inițiatorul propunerii legislative privind modificarea Legii nr. 152 din 15 iulie 1998 pentru înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe, a precizat că, până pe 28 iulie 2015, când au intrat în vigoare noi prevederi în materie, valoarea de vânzare a locuințelor către chiriași era stabilită unitar pe întreg teritoriul țării.

Ryanair deschide o nouă bază la București. Compania aeriană low-cost Ryanair investește 300.000 de euro într-o nouă bază în țara noastră, pe Aeroportul Otopeni, anunță Bursa. Aceasta se va deschise începând cu 30 octombrie și are alocate trei aeronave bazate. Ea va susține, astfel, peste 1000 de locuri de muncă, conform reprezentanților companiei. De asemenea, Ryanair anunță inaugurarea a două noi rute către Atena și Timișoara, dar și o frecvență mai mare a numărului de zboruri către destinațiile Bruxelles, Dublin și Milano.

ANPC, acțiune de control a produselor „Nr 1 în România”. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat la nivel național, în perioada 11 — 15 ianuarie 2016, o acțiune de verificare a existenței la comercializare a unor produse ce prezentau pe etichete/ambalaje afirmații care pot induce în eroare consumatorii prin folosirea sintagmei Nr. 1, se arată într-un comunicat al ANPC, conform Economica.net. Potrivit Autorității, au fost controlați 215 operatori economici, constatându-se abateri de la prevederile legale în cazul unui număr de 134 de companii (aproximativ 62%).

Ikea are în plan construcția celui mai mare proiect imobiliar din România: 10.000 de locuințe în Nordul Capitalei. Suedezii de la Ikea au în plan construcția celui mai mare proiect imobiliar în partea de nord a Capitalei, pe terenul de 48 de hectare achiziționat de la un antreprenor român, unde va urma să construiască atât apartamente, cât și birouri, scrie Ziarul Financiar. Ikea are în plan să construiască 10.000 de apartamente, case și vile dar și spații de birouri pe terenul de 48 de hectare achiziționat la începutul acestui an, potrivit unor surse apropiate companiei. „Pe terenul din sectorul 1 avem în vedere dezvoltarea unui proiect mixt, predominant rezidențial. Dat fiind că în perioada care urmează vom începe să lucrăm la planificarea urbană, este prematur să ne pronunțăm asupra mai multor detalii”, a spus Cornelia Marcu, marketing manager în cadrul Vastint România.

Simona Halep și-a aflat prima adversară de la Dubai. O va înfrunta pe Ana Ivanovic! Simona Halep o va înfrunta pe Ana Ivanovic în turul 2 al turneului de la Dubai, cu premii în valoare de 2 milioane de euro, anunță ProSport. Cap de serie numărul 1, reprezentanta României a avut „liber” în turul inaugural. În schimb, Ana Ivanovic a jucat marți cu Daria Gavrilova, pe care a învins-o lejer, cu 6-1, 6-0. Simona Halep și Ana Ivanovic se vor întâlni pentru a 5-a oară în circuitul WTA, scorul confruntărilor directe fiind egal, 2-2.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult