Acasa Revista Presei Revista presei. România electrocutează Serbia cu românii din Timoc

Revista presei. România electrocutează Serbia cu românii din Timoc

scris de Florin BUDESCU
3 afisari

EvZ: Pumnul în masă al României trezeşte Serbia la realitate „Belgradului i s-a transmis că, în drumul spre UE, trebuie să respecte drepturile minorităţii române”

Traian Băsescu și Boris Tadic

Adevarul: Falşi vlahi folosiţi împotriva românilor Consiliul Naţional al Minorităţii Vlahe este o entitate oficială, care primeşte anual de la Belgrad un buget de câteva zeci de mii de euro, oficial, pentru activităţi de prezervare a culturii şi tradiţiilor specifice acestei minorităţi. Consiliul este condus, din 2010, de membri ai Partidului Democrat şi Partidului Socialist, aflate la guvernare. Cei mai mulţi dintre ei nu au nicio legătură cu minoritatea vlahă/română, fiind de naţionalitate sârbă

După falşimoldovani” pilotaţi de Moscova, acum avem falşi „vlahi” pilotaţi de Belgrad. Trebuie să înţelegem că, după ce au păţit cu albanezii din Kosovo, care le-au luat exact teritoriul-vatră al poporului sârbDincoace, cu Timocul sau Tribalia, cum i se mai spunea în vechime, nu mai au dreptate. Acesta a fost al nostru şi poate deveni oricând din nou al nostru. Sârbii ştiu acest lucru şi de aceea se comportă astfel.

ProSport: Haos la România – Uruguay. Fanii s-au bătut cu forţele de ordine. Bannerul care a pornit războiul „Spiritele s-au încins şi mai mult în repriza secundă, când fanii au încercat să afişeze mai multe mesaje anti FRF şi LPF, iar agenţii BGS au intervenit pentru a-i opri pe aceştia. Cum situaţia nu s-a liniştit, Jandarmeria a intervenit în forţă pentru a evacua grupul de protestatari. „FRF = RMGC” (Roşia Montană Gold Corporation), e mesajul pe care suporterii au reuşit să-l afişeze. «Mitică, la puşcărie», a fost scandarea preferată a suporterilor”

Romania libera: S-a deschis dosarul Hava. Primarul din Alba Iulia, învinuit într-un dosar privind transportul public „Edilul PDL şi cei doi viceprimari ai municipiului au fost audiaţi ieri la sediul DNA Alba pentru a da explicaţii în legătură cu contractul privind transportul public din oraş. Mircea Hava este unul dintre cei mai influenţi democrat-liberali”

Curentul: Tancrad, firma de casă a PSD, câștigă licitații pe bandă rulantă la Curtea de Apel Galați „Este vorba despre societatea Tancrad SRL protejată și favorizată de ani buni atât în județul Galați cât și în Brăila, fostul patron al firmei, Traian Stăncic, tatăl actualilor patroni, fiind bun prieten cu primarul Galațiului, Dumitru Nicolae, dar și cu președintele Consiliului Jude­țean din Brăila, Bunea Stanciu”

Bursa: CFR a încheiat 2011 cu datorii de peste 6,66 miliarde lei „Datoriile totale ale CFR au crescut, anul trecut, la peste 6,66 miliarde lei, de la circa 5,84 miliarde lei, în 2010, după cum ne-a spus conducerea companiei”

Curierul national: Insolvenţa vine şi peste firmele mari „Numărul reorganizărilor judiciare va scădea anul acesta, dar va creşte numărul celor importante. Radu Lotrean (CITR): Piaţa s-a cernut, micile afaceri au căzut primele, iar acum vine rândul companiilor mari. Domeniile cele mai afectate sunt retailul, din cauza scăderii consumului, imobiliarele, pe fondul lipsei finanţărilor şi industria”

Fin.ro: MEC: Liberalizarea pietei nu va scumpi gazele pana la pretul de import „Proaspat demisul sef al Romgaz Medias si trecut in postura de consilier al ministrului economiei (MEC), Dumitru Chisalita, a declarat ca este convins ca o liberalizare a pretului gazelor naturale nu va genera o crestere a preturilor pana la nivelul celor din import, intrucat consumatorii nu il pot suporta”

ZF: Microsoft a venit la Barcelona cu Windows 8 „Consumer preview, care are peste 100.000 de modificari ale liniei de cod fata de anul trecut, va fi disponibil in cinci limbi straine pentru download”

PutereaMotivul închiderii celei mai vechi centrale nucleare din lume „După aproape 45 de ani de funcţionare continuă,cea mai veche centrală nucleară din lume, va fiînchisă definitiv azi în Marea Britanie. Motivul?Emisiile poluante exagerate, dar şi capacitatea deproducţie redusă, tocmai din cauza vechimii”
StareaPresei.ro

2 comentarii

MamaMare 01-03-2012 - 16:08

Oricum… povestea cu Kosovo leaganul poporului sarb e ca si cum ai zice Ardealul, leaganul poporului maghiar. Albanezii erau acolo cu mult inaintea sarbilor!

dragan 02-03-2012 - 04:33

tu ori esti ungur ori esti prost. ca nu-i mare diferenta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult