Acasa Revista Presei Revista presei. România îndeplinește toate condițiile pentru a fi o țintă pentru teroriști

Revista presei. România îndeplinește toate condițiile pentru a fi o țintă pentru teroriști

scris de Z.V.
15 afisari

Declarațiile premierului Dacian Cioloș după prima întâlnire informală a Guvernului care a avut loc sâmbătă, găsirea epavei planorului dispărut în luna august, noul bilanț al tragediei din clubul Colectiv, condamnarea lui Solomon Wigler, fost consilier al lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei, precum și lansările de la târgul de carte Gaudeamus, dar și calificarea tenismenilor români Horia Tecău și Florin Mergea în finala Turneului Campionilor la dublu de la Londra sunt principalele subiecte ale zilei de 22 noiembrie.

teroristBăsescu: România îndeplinește toate condițiile pentru a fi o țintă pentru teroriști. Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, la B1 Tv, că România „îndeplinește toate condițiile să fie țintă” pentru teroriști, conform România Liberă. „Pentru România e un interes redus, față de Franța. Când aud asta îmi vine să spun: de pe planetă o veni omul asta? România e un stat cu o populație majoritar creștină, îndeplinește toate condițiile să fie țintă. Relaxarea asta poate fi deranjantă sau riscantă”, a explicat Traian Băsescu.

Membrii Guvernului vor avea întâlniri informale în weekend.Premierul Dacian Cioloș a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că membrii Executivului vor avea întâlniri informale în weekend pentru a nu interfera cu activitatea miniștrilor din cursul săptămânii, transmite Bursa. „Am avut astăzi o primă întâlnire informală cu membrii Guvernului după instalare. Ne-am propus să facem, cel puțin în perioada următoare, aceste întâlniri informale din două motive: pe de o parte, pentru ca miniștri să înceapă să se cunoască cât mai bine între ei. Au petrecut deja împreună o zi și jumătate în perioada audierilor la Parlament și au avut ocazia să se cunoască, acum este important să dăm și coerență faptică programului de guvernare și nu doar dezvoltarea lui pe hârtie”, a explicat prim-ministrul.
Cioloș: Bugetul va fi finalizat și adoptat până în jurul datei de 10 decembrie. Premierul Dacian Cioloș a anunțat sâmbătă că a fost făcut un calendar „etapizat” de discuție pe buget, cu obiectivul de a-l finaliza și adopta până în jurul datei de 10 decembrie, informează Capital. „Noi ne-am făcut un calendar etapizat de discuție pe buget, cu obiectivul de a finaliza și de a adopta acest buget până în jurul datei de 10 decembrie. Deci, în această primă etapă discutăm deocamdată de alocările bugetare, plafoanele bugetare pe diferitele ministere și apoi o să discutăm și de cifrele, de calculele privind veniturile și vizavi de legislația deja adoptată și ce putem acoperi”, a afirmat prim-ministrul într-o conferință de presă.

Planul de acțiuni sectoriale va fi finalizat și depus la Parlament împreună cu bugetul pe 2016. Planul de acțiuni sectoriale va fi finalizat și depus la Parlament împreună cu bugetul pe anul 2016, a declarat prim-ministrul Dacian Cioloș sâmbătă, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria, conformCapital. „Astăzi, în prima parte a întâlnirii, am discutat despre planul de acțiuni sectoriale pe care am promis că îl vom elabora la discuțiile pe care le-am avut în Parlament în perioada audierilor și apoi a votului din plen. Acest plan de acțiuni sectoriale pe fiecare domeniu în parte ar urma să fie finalizat și depus la Parlament odată cu bugetul”, a spus Cioloș.

Cioloș: Nu există semne că ar putea fi probleme sau riscuri în România; E bine să fim pregătiți. Premierul Dacian Cioloș a declarat, sâmbătă, că a convenit cu miniștrii de resort să existe un plan de acțiune detaliat pe chestiuni legate de securitate și siguranță a cetățenilor, el precizând că nu există semne că ar putea fi probleme sau riscuri în România, dar că „este bine să fim pregătiți”, potrivit Ziarului Financiar. „În contextul situației actuale, am convenit cu miniștrii de resort să existe un plan de acțiune detaliat și pe chestiuni legate de securitate și siguranță a cetățenilor”, a spus premierul, după ședința informală a Guvernului.

Medicii care au lucrat în plus după tragedia din Colectiv vor fi recompensați. Premierul Dacian Cioloș a anunțat, sâmbătă, că Ministerul Sănătății va elabora un act normativ care va permite plata orelor suplimentare pentru personalul medical care a acordat îngrijiri victimelor de la clubul Colectiv, transmite Gândul. „Ministerul Sănătății urmează să vină cu un act normativ pentru a putea plăti orele suplimentare medicilor care în acea perioadă foarte intensă nu au mai calculat timpul pe care l-au petrecut în spitale și mi se pare normal să-i recompensăm așa cum se cuvine și cum prevede legea”, a spus Cioloș, la finalul unei ședințe informale cu membrii Guvernului.

Dacian Cioloș, despre sponsorizările de la ISU: „Derapaje, nu sunt un lucru normal”. Premierul Dacian Cioloș consideră că sponsorizările de la ISU reprezintă „derapaje” care există și în alte instituții și a precizat că le-a cerut miniștrilor să ia măsurile pe care le consideră de cuviință, conform Bursa. „Cred că astfel de derapaje, le-aș numi, există nu doar la ISU, probabil și în alte instituții. Am avut deja discuții cu miniștrii legat de transparență și de integritate și vă asigur că nu o să ezit și le-am cerut și miniștrilor și i-am asigurat de tot sprijinul să ia măsurile pe care le consideră de cuviință ca să nu mai avem astfel de cazuri sau astfel de comportamente în instituțiile statului”, a susținut șeful Executivului, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria.

Dan Suciu, purtător de cuvânt al Guvernului. Dan Suciu va fi, începând de luni, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunțat sâmbătă, într-o conferință de presă, premierul Dacian Cioloș, potrivit Q Magazine. Suciu va sta doar o perioadă limitată la Guvern, până în luna martie, el autosuspendându-se din funcția de purtător de cuvânt al BNR pentru acest interval. „Începând de luni, purtătorul de cuvânt al Guvernului va fi Dan Suciu. Are experiență în comunicarea instituțională, inclusiv în Guvern”, a declarat prim-ministrul.

Macovei: Primul lucru pe care ar trebui să îl facă Guvernul Cioloș — îndeplinirea cerințelor străzii. Europarlamentarul Monica Macovei, președintele partidului M10, a criticat sâmbătă, la Bacău, într-o conferință de presă, renunțarea de către premierul Dacian Cioloș la alegerea în două tururi de scrutin a primarilor și eliminarea pragului electoral, care, în opinia sa, ar fi fost două din cele mai importante cerințe ale „străzii”, care „a pus și legitimat” actualul Guvern, relatează Jurnalul Național. „Guvernul Cioloș are cel mai puternic mandat pe care l-a avut vreun Executiv în România. Dacă nu exista strada, adică oamenii revoltați, aveam Guvern Ponta și nu mai vorbeam de Guvernul Cioloș”, a spus Monica Macovei.

Ponta, mesaj pentru premierul Dacian Cioloș. Fostul premier Victor Ponta a avut un prim mesaj pe facebook pentru Dacian Cioloș, potrivit Cotidianul. „World Economic Forum întreabă retoric care sunt economiile din Europa care au crescut cel mai mult în ultima perioadă! Mă bucur că știm toți răspunsul!” este mesajul fostului șef al Executivului.

Kelemen Hunor: Trebuie să redăm credibilitatea clasei politice. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, la Târgu Mureș, la cel de-al III-lea Congres al delegaților Organizației de Femei a formațiunii, că actualul Guvern, susținut de 80% dintre parlamentari, trebuie să fie doar o soluție pe termen scurt, iar partidele trebuie să se străduiască să redea credibilitatea clasei politice și încrederea în Guvern și Parlament, informează Cotidianul. Kelemen a susținut că, până la alegerile parlamentare din 2016, trebuie să se meargă cu acest Guvern tehnocrat, iar între timp partidele să se pregătească în așa fel încât să impună oameni credibili.

Băsescu: Procesul de islamizare al Europei va continua. Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, într-un interviu acordat B1Tv, că europenii ar trebui să limiteze intrarea oamenilor din statele islamice în UE, pentru a stopa alertele și atentatele teroriste, relatează România Liberă. „Nu sunt unul dintre aceia care spun că năvălesc mii de turiști odată cu migranții. În atacul de la Paris au fost identificați doi care au venit în septembrie-octombrie. Aceștia au fost utilizați, dar în mod cert mai sunt mulți alții. Categoric reprezintă un risc”, a spus Băsescu.

Marko Bela: Ceea ce se întâmplă azi în România este eșecul politicii bărbătești. Senatorul Marko Bela a declarat, sâmbătă, la cel de-al III-lea Congres al delegaților Organizației de Femei din UDMR, organizat la Târgu Mureș, că ceea ce se întâmplă astăzi în România reprezintă eșecul „politicii bărbătești”, în opinia sa fiind nevoie de o altă mentalitate și de promovarea femeilor în politică, conform Jurnalului Național. „Spunem de atâtea ori că este nevoie de femei în politică, pentru că au altă mentalitate, alte viziuni, alte moduri de a vedea lucrurile. (…) Jumătate din umanitate sunt femei. Ba mai mult, știu că sunt mai multe femei pe planetă decât bărbați”, a susținut Marko Bela, potrivit traducerii oficiale.

Mișcarea Populară propune eliminarea „monopolului” CNAS printr-un proiect de lege a Sănătății. Mișcarea Populară propune, printr-un proiect de lege privind organizarea și funcționarea sistemului sanitar, eliminarea „monopolului” CNAS la contractarea serviciilor din pachetul de bază prin introducerea sistemului „mutualist” în care membrii aderenți să aibă posibilitatea de a controla activitatea asiguratorilor de sănătate, scrie Economica.net. „În acest sens, cele 42 de case de asigurări de sănătate județene se vor transforma în 10-12 asociații mutuale de asigurări de sănătate”, explică Mișcarea Populară într-un comunicat remis sâmbătă presei.

Epava planorului dispărut în luna august a fost găsită în Masivul Postăvaru, zona în care aparatul fusese lansat. Epava găsită, sâmbătă, în Masivul Postăvarul, după ce un turist a anunțat la 112 că a văzut în zona respectivă bucăți dintr-un planor este a aparatului de zbor dispărut în 6 august, în interiorul epavei fiind găsit cadavrul pilotului Mircea Crăciun, relatează Gândul. Planorul fusese tractat de la Ghimbav și lansat în zona Postăvarul.

IGPR: O echipă de experți cu un autolaborator criminalistic face cercetări în cazul planorului găsit. O echipă complexă de experți specializați în investigarea accidentelor aviatice, din cadrul Institutului Național de Criminalistică, merge în județul Brașov, cu un autolaborator specific, pentru a participa la cercetarea la fața locului, în cazul planorului dispărut în vară și găsit sâmbătă, transmite Ziarul Financiar. „Din dispoziția conducerii Poliției Române, o echipă complexă de experți criminaliști specializați în investigarea accidentelor aviatice din cadrul Institutului Național de Criminalistică se deplasează în județul Brașov, pentru a participa la operațiunile de cercetare la fața locului, în cazul accidentului aviatic”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției Române.

Prima reacție a lui Raed Arafat, după ce planorul dispărut în august a fost găsit în masivul Postăvarul. Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat spune că a avertizat încă din luna august, de la dispariția planorului în Masivul Postăvarul, că s-ar putea ca echipele de căutare să treacă pe lângă epavă și să nu o vadă, din cauză că zona era împădurită și foarte deasă, conform Gândul. Întrebat cum de echipele de căutare nu au găsit în vară planorul dispărut în Masivul Postăvarul, văzut, sâmbătă dimineață, de un turist care a anunțat autoritățile, aproximativ în aceeași zonă de unde se lansase, Raed Arafat a declarat că încă de atunci el a avertizat că echipele de salvamontiști, jandarmi, polițiști, alpiniști, puteau trece în apropierea planorului și să nu-l vadă.

Bilanțul tragediei de la Colectiv a ajuns la 59. Un alt tânăr rănit în incendiul din clubul Colectiv a murit, sâmbătă, la Spitalul „Sfântul Ioan” din Capitală, numărul celor care și-au pierdut viața în tragedie ajungând la 59, informează Q Magazine. Potrivit unor surse medicale, tânărul care a decedat se numește Alexandru Mihai Iancu, avea 22 de ani și era internat în stare critică la Spitalul „Sfântul Ioan”. Pacientul, în vârstă de 22 ani, care a murit sâmbătă la Spitalul Sfântul Ioan, era singurul dintre răniții din Colectiv care mai era internat în această unitate sanitară.

Consilierul lui Oprescu, 4 ani de închisoare. Solomon Wigler, fost consilier al lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei, a fost condamnat de judecătorii Tribunalului București la patru ani închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, după ce a primit aproximativ 200.000 euro mită de la administratorul unei firme, anunță Q Magazine. De asemenea, instanța a dispus confiscarea de la Solomon Wigler a sumei de 154.000 euro, fiind menținut sechestrul asigurător asupra unui imobil din sectorul 1 al Capitalei, două spații comerciale din sectorul 3, un apartament și două autoturisme BMW X3 și Audi Q5.

Primul pas spre redeschiderea Dosarului Revoluției. Asociația „21 Decembrie 1989” a anunțat că depune la Parchetul General o plângere împotriva deciziei de clasare. Membrii Asociației „21 Decembrie 1989” au transmis că vor fi prezenți luni, 23 noiembrie 2015, începând cu orele 11.00 la Parchetul General pentru a depune plângere împotriva rezoluției de clasare a Dosarului Revoluției, conform Evenimentului Zilei. Este prima cale de atac spre redeschiderea acestui dosar și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de moartea a peste 1.000 de oameni, în timpul evenimentelor din decembrie 1989 care au condus la căderea regimului comunist condus de fostul dictator Nicolae Ceaușescu. Procurori din cadrul Secției Parchetelor Militare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au decis clasarea Dosarului Revoluției, pe 14 octombrie 2015.

Tribunalul București a decis că Lucaci a fost înlocuit ilegal de Stelian Tănase de la conducerea Știrilor TVR. Decizia nu este definitivă. Claudiu Lucaci, care a fost înlăturat de la șefia Știrilor TVR în această primăvară, când Societatea Română de Televiziune (SRTv) era condusă de Stelian Tănase, a câștigat un proces cu Televiziunea Română și poate reveni la conducerea Direcției Știri, scrie Evenimentul Zilei. Claudiu Lucaci a fost înlăturat, în aprilie, de la conducerea Direcției Știri a Societății Române de Televiziune în luna aprilie, fiind înlocuit de Raluca Stroe Brumariu, printr-o decizie a lui Stelian Tănase, care la momentul respectiv era președinte-director general al SRTv. Decizia a fost atacată în justiție de Claudiu Lucaci.

Românii care au murit în atentatele de la Paris au fost înmormântați sâmbătă. Ce se întâmplă cu copiii lor. Românii Lăcrămioara Pop (28 ani) și Ciprian Calciu (32 ani) , decedați în timpul atentatelor din Paris, au fost înmormântați sâmbătă, la Paris, slujba religioasă fiind oficiată la ora 12.30, la Biserica Creștin Ortodoxă din capitala Franței, transmite Libertatea. Francezii au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru ajutorarea celor doi copii rămași orfani după atentatele din Paris.

Cozi kilometrice la vama Nădlac din cauza controalelor amănunțite pentru găsirea teroriștilor. Și autoritățile române au decis să treacă la controale mult mai riguroase la frontiere, după atentatele din Franța, notează Curierul Național. În țara noastră, au fost cozi kilometrice la Vama Nădlac, spre disperarea șoferilor care au fost nevoiți să aștepte chiar și 5 ore. Vizate au fost persoane care pot afecta siguranța României.

Un bărbat a fost imobilizat de SPP după ce a strigat „Allahu Akbar” la intrarea în Palatul Parlamentului, unde are loc târgul de nunți Mariage Fest. Un incident de securitate a avut loc vineri dimineața în clădirea Parlamentului României, unde se desfășoară Târgul de Nunți Mariage Fest. Un bărbat a strigat „Allahu Akbar!”, adică „Allah este mare!”, înainte de a intra în zona în care se desfășoară Târgul de Nunți, scrie Adevărul. Imediat, bărbatul a fost imobilizat de angajații SPP, controlat și dus la o secție de Poliție. Reprezentantul SPP (Serviciul de Protecție și Pază) a confirmat pentru adevarul.ro că incidentul a avut loc vineri dimineața, la târgul de nunți de la Palatul Parlamentului. Bărbatul a strigat „Allahu Akbar” în timp ce se afla în filtrul de securitate, a precizat reprezentantul SPP.

Cod portocaliu de inundații în nordul țării. Sâmbătă, Administrația Națională „Apele Române” a emis o avertizare hidrologică Cod Portocaliu de inundații pentru nordul țării, valabilă până sâmbătă la ora 21.00, informează Cotidianul. „Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundații”, se arată în avertizare.

Maramureș: Cinci localități afectate de inundații. Ploile abundente din ultimele ore au dus la revărsarea unor râuri de munte din matcă în județul Maramureș, afectând mai multe localități, fără a provoca însă pagube în gospodăriile populației sau victime umane, anunță Jurnalul Național. Potrivit unui comunicat de presă al Instituției Prefectului județului Maramureș, remis, sâmbătă seara, presei, au fost afectate de inundații fără consecințe grave localitățile Șieu, Poienile de sub Munte, Remeți, Ruscova și parțial orașul Cavnic, afectat de o alunecare de teren pe DJ 187. În localitatea Șieu au fost inundate două hectare de teren arabil, 10 hectare de pășuni și fânețe.

Peste 2.500 de pompieri sunt pregătiți pentru intervenție în județele aflate sub avertizări de ploi, ninsori și viscol. Peste 2.500 de pompieri sunt pregătiți să intervină în județul Maramureș și în unele zone din Bihor, Cluj, Bistrița-Năsăud și Sălaj, aflate sub avertizare cod portocaliu de inundatii, și în cele 16 județe avertizate cu cod galben de ploi, ninsori și viscol, conform Puterea. „Inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a dispus unităților din cele 17 județe activarea, la nevoie, a grupelor operative și asigurarea rezervei de personal pentru a veni în sprijinul autorităților administrației publice locale și populației din zonele posibil a fi afectate”, se arată într-un comunicat de presa al IGSU.

Moment de reculegere la deschiderea Târgului de Crăciun de la Sibiu. A noua ediție a Târgului de Crăciun de la Sibiu a fost deschisă vineri seara, în prezența a câteva mii de persoane care au ținut un moment de reculegere pentru victimele incendiului din clubul Colectiv și pentru persoanele care au murit în atentatele de la Paris și Mali, transmite Puterea. Înainte de a deschide oficial târgul, primarul interimar Astrid Fodor le-a cerut celor prezenți să țină un moment de reculegere pentru victimele incendiului din clubul Colectiv și din atentatele din Paris și Mali.

Cel mai important centru pentru bolile neurologice ale copiilor, inaugurat la Sibiu. Cel mai important centru de cercetare și telemedicină în bolile neurologice la copii din România a fost inaugurat, sâmbătă, la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, unde s-au investit 10 milioane de euro în aparatura cea mai performantă, informează Capital. „Acest proiect a putut fi realizat doar cu sprijinul remarcabil și consistent al Primăriei Sibiu și personal al domnului președinte Iohannis, în perioada când era primar”, a declarat, la inaugurare, prof. dr. Mihai Neamțu, coordonatorul proiectului.

Silvius Prigoană, fiul cel mic al lui Silviu Prigoană, implicat într-un accident rutier. Silvius Prigoană, fiul cel mic al lui Silviu Prigoană, a fost implicat într-un accident rutier în localitatea clujeană Nima, anunță Puterea. Acesta se afla la volanului unui autoturism Audi în momentul în care a rupt un stâlp de lemn, aflat pe marginea drumului, și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Prima decizie a vicepremierului Costin Borc: Se constituie un grup pentru dezvoltarea economică. Guvernul vrea să constituie un grup de lucru interministerial pentru dezvoltare economică care să aibă ca scop constituirea unui „plan de reacție rapidă”, a anunțat vicepremierul Costin Borc, în urma întâlnirii informale a Guvernului, care a avut loc astăzi, scrie Evenimentul Zilei. „Obiectivul fundamental al acestui plan este, desigur, creșterea convergenței și cum v-am spus și la audierile noastre, creșterea convergenței este nu doar cu celelalte state europene, dar și între regiunile țării”, a explicat Borc.

Corina Crețu: „Programul Operațional Regional nu este întrerupt formal, există o scrisoare de atenționare din partea CE”. Programul Operațional Regional (POR) nu este întrerupt formal, există o scrisoare de atenționare din partea Comisiei Europene privind anumite corecții financiare, iar, după aplicarea acestor măsuri, plățile, care acum sunt parțiale, vor fi făcute integral, a scris vineri, pe pagina sa de facebook, comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu, conformBursa. „Comisia Europeană așteaptă din partea autorităților române aplicarea acestor măsuri, moment în care plățile, care acum sunt doar parțiale, vor fi făcute integral”, a mai notat Crețu.

Corina Crețu: MFE trebuie să găsească soluții clare de sprijin al beneficiarilor fondurilor europene. Conducerea Ministerului Fondurilor Europene (MFE) trebuie trebuie să acorde atenție sporită monitorizării mai eficiente a implementării programelor, dar și întăririi capacității de gestionare a autorităților de management și a organismelor intermediare, iar la nivelul autorității de management trebuie găsite soluții clare de sprijin al beneficiarilor fondurilor europene, susține comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu, potrivit Economica.net.

Românii evită vacanțele în Paris, după atentatele de săptămâna trecută: Cererile pentru un sejur în Franța au scăzut cu peste 70%. Românii nu mai sunt interesați de un sejur la Paris de sărbători, după atentatele de săptămana trecută, iar agențiile de turism spun că cererile pentru un sejur în Franța a scăzut cu peste 70 la sută, relatează Curierului Național. Astfel, atacurile teroriste îi fac pe români să se gândească de două ori înainte să își aleagă vacanța pentru sărbători. Reprezentanții agențiilor de turism spun că cererea pentru City breakuri și excursii în Franța a scăzut cu peste 70 la sută.

La ce prețuri cumpără ELCEN apa și combustibilii. Raportul energiei termice comandate de RADET între perioada de iarnă și perioada de vară este de circa 1/10, a informat ELCEN, precizând că pentru producerea energiei electrice și termice, ELCEN utilizează gaze naturale, transmite Curierul Național. „Numai în situații deosebite se utilizează păcura pe timp limitat de zece zile în conformitate cu cerințele de mediu”, a comunicat compania, prezentând structura principalelor costuri înregistrate în anul 2014 de ELCEN pentru producerea energiei electrice și termice.

Peste 50.000 de vizitatori, după primele trei zile de târg Gaudeamus. Târgul de Carte Gaudeamus, care a început miercuri, are peste 50.000 de mii de vizitatori, după primele trei zile de desfășurare la Romexpo, conform Adevărul. Până sâmbătă la prânz, când s-au desfășurat cele cele mai importante lansări, veniseră peste 50.000 de vizitatori, potrivit organizatorilor Radio România. Cele mai importante personalități din lumea culturală, Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Dan C. Mihăilescu, Lucian Boia, Radu Paraschivescu, Emil Brumaru s-au întâlnit sâmbătă la Târgul de Carte Gaudemus, desfășurat de miercuri până duminică (18-22 noiembrie) la Pavilionul Central de la Romepo.

Andrei Pleșu, la Gaudeamus: „Suntem tot mai comunicativi și tot mai singuri”. Sâmbătă, de la ora 13.00, la Târgul de Carte Gaudeamus, a avut loc lansarea volumului „Dialoguri de duminică”, semnat de Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu, scrieAdevărul. La eveniment, au vorbit autorii și criticul literar Dan C. Mihăilescu. Printre temele fundamentale abordate în carte se numără: speranța, prostia, invidia și ura, frica, calomnia, trufia, iubirea, educația, moartea,toleranța și intolerabilul, râsul și umorul.

„Solenoid”, romanul lui Mircea Cărtărescu lansat la Gaudeamus. Autorul: „Am ales titlul acesta din vreo 200”. Mircea Cărtărescu a lansat, sâmbătă, la Târgul Internațional Gaudeamus — Carte de învățătură, de la Pavilionul Romexpo, romanul „Solenoid”, publicat la Editura Humanitas, conformRomânia Liberă. Autorul a spus despre roman că „este o carte specială, care trebuie citită cu răbdare”. La evenimentul de lansare au participat directorul general de la Editura Humanitas, Lidia Bodea, Gabriel Liiceanu, scriitori, cititori.

Finală românească la Turneul Campionilor | Florin Mergea, magistral în Arena O2 din Londra. Tecău și Rojer îi înving în premieră pe frații Bryan și sunt lideri mondiali! „Black Friday” a adus o „Super-Saturday” pentru jucătorii tricolori din circuitul ATP și o super-performanță pentru tenisul românesc: în 2015, finala de dublu a Turneului Campionilor are la start doi români, în echipe diferite, iar finala de duminică va da cu certitudine triumful unui tricolor, scrie ProSport. Mai mult, după patru decade, România are din nou un număr unu mondial în tenis: pe Horia Tecău, cel care alături de olandezul Jean Julien Rojer încheie anul pe prima poziție a echipelor de dublu. Tecău și Rojer și-au primit pe loc trofeul pentru numărul unu și ar putea pleca cu două trofee în două zile.

Olăroiu a ratat cel mai important trofeu al carierei, Liga Campionilor Asiei. Guangzhou — Al Ahli 1-0, după 0-0 în tur. Al Ahli Dubai, echipa antrenată de Cosmin Olăroiu, a pierdut finala Ligii Campionilor Asiei, în fața chinezilor de la Guangzhou Evergrande, anunță ProSport. După 0-0 în tur, la Dubai, Al Ahli a cedat în fața campioanei Chinei. Singurul gol al returului a fost înscris de Elkeson, în minutul 54. Pe final, formația lui Oli a avut un om eliminat, Salmeen părăsind terenul în minutul 66, după primirea unui cartonaș roșu direct.

Spectacol la București: peste 3.000 de oameni i-au aplaudat la scenă deschisă în această seară pe Ronnie O’Sullivan și Stuart Bingham! Atmosferă de gală în această seară la Circul Globus din București, notează Gazeta Sporturilor. Chiar dacă porțile de acces se deschideau la ora 18:00, sute de fani au venit la eveniment cu mai bine de două ore înainte ca acesta să înceapă. Pe lîngă cei din București, la evenimentul de snooker numărul unu din România au venit și persoane din Cluj, Timișoara sau Craiova.

România va organiza prima ediție a CE de snooker rezervată profesioniștilor! România va găzdui în toamna anului viitor, la București, prima ediție a Campionatului European de snooker, rezervată jucătorilor profesioniști, au declarat surse din rândul organizatorilor, transmite ProSport. Evenimentul va avea avea loc în octombrie sau noiembrie 2016 și este organizat de World Snooker, aceeași instituție care se ocupă și de Campionatul

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult