Revista presei. România între Europa cosmopolită şi USL | Ziua Veche
Acasa Revista Presei Revista presei. România între Europa cosmopolită şi ultranaţionalism USL

Revista presei. România între Europa cosmopolită şi ultranaţionalism USL

scris de Florin BUDESCU
0 afisari

Adevărul: PPE bate şaua PDL să priceapă iapa USL ”Popularii europeni au votat ieri, la Bucureşti, un nou program politic, după ce ultimele schimbări fuseseră operate la congresul din Atena, în urmă cu 20 de ani. Şi-au ales o nouă conducere, însă şi-au reconfirmat liderul, iar în privinţa României au spus, în aproape toate limbile UE, că statul de drept nu poate fi pus la îndoială”

USL - Arena Nationala (foto: Agerpres)

Bursa: Ziua în care trebuia să înceapă campania ”După referendumul de revocare a preşedintelui din 29 iulie, ziua de miercuri, 17 octombrie, a fost cea mai agitată din punct de vedere electoral din ultimele luni: ziua în care a început în mod deschis, deşi în afara oricărui cadru legal, campania pentru alegerile legislative din 9 decembrie”

Curentul: Războiul contrastelor: USL cu semințe pe stadioane, ARD la masă cu liderii Europei ”Trecând peste rivalitățile politice interne, cele două evenimente cu o bogată încărcătură politică au contrastat de la un cap la altul și mai ales au arătat modul la care liderii noștri politici își doresc să facă politică pe viitor”

EvZ: Spiritul Bruxelles-ului vs. miting USL marca Goebbels ”Discursuri înflăcărate ale liderilor USL pe cel mai mare stadion de fotbal din Bucureşti. Crin Antonescu nu şi-a reprimat celebrul gest de salut cu mâna ”marca Hitler”. Membrii de partid plus galeriile Steaua şi Dinamo l-au aplaudat extaziaţi. Discursurile liderilor USL au avut accente naţionaliste. Mega-mitingul a semănat cu acţiunile de propagandă ale naziştilor”

Gândul: Merkel: “Lui Băsescu nu i-a fost frică să se gândească la viitor”. Ponta: “Băsescu e ultimul comunist al Europei” “USL şi ARD au dat astăzi prima bătălie de proporţii în planul imaginii. USL-iştii au umplut Arena Naţională din Bucureşti cu aproximativ 70.000 de militanţi, la cea mai spectaculoasă lansare de candidaţi de până acum PDL-iştii au ieşit la rampă, la Congresul PPE, cu mai-marii Uniunii Europene, în frunte cu Jose Manuel Barroso şi Angela Merkel”

Puterea: „Schema Voiculescu” le vine mănuşă parlamentarilor penali. Fură şi fugi ”Un parlamentar USL a folosit ieri schema inventată de Dan Voiculescu pentru a evita o sentinţă de condamnare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Dosarul privind Complexul Energetic de la Turceni în care este implicat fostul deputat Mugurel Surupăceanu se va judeca la Tribunalul Gorj, după ce ÎCCJ şi-a declinat competenţa ca urmare a demisiei acestuia din Parlament, săptămâna trecută. Folosind această tactică, toţi parlamentarii, dacă legislaţia nu se modifică, se vor putea juca cu Justiţia de-a şoarecele cu pisica până li se vor prescrie faptele. Adică, se apropie pronunţarea la Înalta Curte, demisionează din Parlament şi dosarul se întoarce la instanţa de fond. După care nimeni nu-l împiedică să candideze din nou pe locul vacantat. Şi tot aşa”

România liberă: Campanie. Socialiştii au încercat să umbrească congresul PPE de la Bucureşti cu un megashow pe stadion. ARD şi USL, în luptă pentru legitimitate europeană “În timp ce liderii Partidului Popular European, printre care s-au numărat preşedintele Comisiei Europene, José Barroso, şi cancelarul german, Angela Merkel, erau reuniţi la Palatul Parlamentului la congresul statutar, pe Arena Naţională se desfăşura mitingul USL, la care participau liderul socialist Serghei Stanişev şi cei liberali Guy Verhofstadt şi Graham Watson”

eNaţional: Ponta: Basescu, ultimul comunist si securist al Europei ”Basescu este ultimul comunist si securist al Europei. Trebuie sa-l schimbam nu doar pe el, ci si sistemul care l-a mentinut la putere in acesti ani”

StareaPresei.ro

14 comentarii

Paul Snaider 18-10-2012 - 08:24

Si uite asa; din javra-n javra. Pardon din vorba-n vorba. Se transmite ca ideea de national, nationalism este tabu. Bravo baieti. Hai sa fim cosmopoliti. Chiar in pielea goala.

XYZ 18-10-2012 - 10:12

Loserii de obicei subscriu la nationalism. Ei se imbata cu ideea ca fac parte dintr-o gurpare ceva mai speciala /superioara. Chestia este nationalistii misuna tocmai in rindurile PPE si nicidecum in rindurile liberalilor sau a social democratilor.

Huhu Ciu 18-10-2012 - 10:55

Mai bine nationalist decit evreu-internationalist-hot-comunist sau evreu internationalist-hot-capitalist!

XYZ 18-10-2012 - 12:30

Asa Ciuciule, chiar daca te numeri printre perdantii societatii (si nu te poti mandri cu realizarile tale) mandraste-te cel putin cu faptul ca esti esti roman:) Inteleg ca trebuie sa te bucuri si tu acolo putin, dar nu sari la gatul altora.

Huhu Ciu 18-10-2012 - 14:54

Din modestie nu ma mindresc cu realizarile mele desi-s mai mari, in sensul bun, decit ale oricarui mare hot evreu-internationalist, din lume!

ValVerde 18-10-2012 - 15:43

Avem nevoie de dovezi, Huhule.
Lasa modestia de o parte si impartaseste cu noi din realizarile tale.

PS Abilitatea cu care scuipi, desi e speciala, nu se incadreaza la „realizari” decit daca dovedesti ca proiectilele tale se pot intoarce in punctul de unde au fost lansate, ca bumerangul, pentru a putea fi folosite de mai multe ori.

Huhu Ciu 18-10-2012 - 20:30

ValVerde, in Lumea de Apoi vei avea dovezile, in aceasta Lume Materiala esti orb, spiritual, NU LE POTI VEDEA!

ValVerde 18-10-2012 - 21:05

Ciuciule, deci realizarile tale cu care nu te mindresti din modestie (si care sint mai mari decit realizarile oricarui evreu) nu pot fi vazute in lumea asta materiala de un orb spiritual ca mine. Ele devin vizibile in Lumea de Apoi.

Cam imbirligat…sau te-ai apucat gospodareste de spiritism crestin….

US 18-10-2012 - 21:34

Pana la orb spiritual, asta e orb mintal, logica nu are, intuitie nici atat,ca pentru el, ce nu vede, nu e, ba mai rau, trebuie sa i se spuna la televizor cum este, ca altfel nu crede nici ce vede. Ca toti tembelii basisti de altfel, ca d-aia e in turma lor.

Huhu Ciu 18-10-2012 - 21:38

ValVerde, nu e vina mea ca ESTI ORB/OARBA SPIRITUAL, E VINA TA, REGRET MULT, AS VREA SA TE AJUT, NU POT DIN CAUZA ORBIRII TALE SPIRITUALE!

Mergi la un HIPNOTERAPEUT (psiholog care prin hipnoza te poate duce in reicarnarile tale trecute filmind toata sedinta de hipnoza…)

PS . Io-s psiholog…

US 18-10-2012 - 21:48

N-are de ce sa se duca, c-o sa vada ce vede si-acu. Ce sa vada la regresia hipnotica? O sa vada c-a fost ba in robie, ba sluga la boier, ba femeie de serviciu…

XYZ 18-10-2012 - 09:56

Daaaaa domnule Budescu. Basescu, Berlusconi, Orban, Windels-Van Rompuy (sotia bosorogului Van Rompey) sint mari vizionari europeni. Europenii (chiar si germanii) isi doresc o Germanie europenizata si nu o Europa germanizata cum si-ar fi dorit ministrul de finante al Angelei Merkel si bineinteles clica de bosorogi nationalisti-conservatori din Bavaria (din cadrul CSU) .

Huhu Ciu 18-10-2012 - 14:58

De acord!

Huhu Ciu 18-10-2012 - 14:59

Cei enumerati de tine tre’ sa fie aruncati la gunoi, puscarie!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult