Acasa Revista Presei Revista presei. România, prima ameninţare teroristă directă

Revista presei. România, prima ameninţare teroristă directă

scris de Florin BUDESCU
172 Afisari

EvZ: România, în faţa primei ameninţări teroriste directe, din ultimii 22 de ani ”Prima amenințare directă, formulată ieri de șeicul Omar Bakri, a fost prevăzută încă din martie de șeful SRI, George Maior: Percepții de tipul: «nouă nu ni se poate întâmpla nimic» sunt false!”

Proteste in Egipt

Revista presei. România, prima ameninţare teroristă directă

BursaOrientul Mijlociu în fierbere. Turcia şi Siria, în prag de război? ”Turcia a decis joi, de una singură, prin votul Parlamentului, să intervină în Siria, în urma bombardamentelor siriene care au avut loc miercuri seară, pe teritoriul turcesc. În urma unui incident similar petrecut la finalul săptămâ-nii trecute, Turcia solicitase, marţi, reuniunea de urgenţă a NATO pentru situaţia din Siria, guvernul de la Ankara dorind măsuri militare împotriva regimului lui Bashar al-Assad”

România liberăŞeicul Omar Bakri a fost descris ca apropiat de Al-Qaeda, dar şi ca „un personaj ridicol şi lăudăros. Cât de reală este ameninţarea teroristă la adresa României ”Faptul că tărâmul a fost odată cucerit de musulmani şi că ţara este un aliat al SUA sunt motive suficiente pentru ca România să devină ţinta unor atacuri teroriste, ameninţă un şeic islamist. În timp ce ministrul de Externe vorbeşte despre riscuri asumate, un oficial român de rang înalt spune că nu avem motive de îngrijorare”

GândulCât de probabil este scenariul unui război Turcia – Siria? ”Pasul fără precedent făcut de politicienii de la Ankara, de a permite Guvernului să dea undă verde în orice moment armatei turce să pătrundă în alte state, nu echivalează cu începutul unui război, însă este cea mai puternică ameninţare militară împotriva Siriei din ultimii ani, venită fie din partea Occidentului, fie din partea unui stat predominant musulman”

eNaţionalInterviu in exclusivitate cu Fratii Musulmani despre viitorul tarilor arabe ”Greu, foarte greu sa gasesti un membru al Fratilor Musulmani in Romania. Nu pentru ca n-ar fi, ci pentru ca nu vor sa se declare ca atare. In alte tari, ies in fata, pentru ca a venit timpul lor”

PutereaPrivatizările ratate şi debandada din politicile fiscale ale Cabinetului Ponta. Guvernul gafelor ”Guvernul Ponta merge din gafă în gafă în privinţa marilor privatizări şi a politicilor fiscale. După ce s-a făcut de râs cu privatizarea Oltchim, Executivul e nevoit să pun frână şi la vânzarea companiei CFR Marfă, pentru care CSAT a refuzat să dea un aviz pozitiv, din cauza strategiei iniţiată de liberalii de la Ministerul Transporturilor”

LibertateaDan Diaconescu: “Am 43 de milioane de euro în conturi” ”În cadrul unei conferinţe de presă, în salonul oficial al aeroportului Otopeni, la întoarcerea de la Londra, Dan Diaconescu a prezentat un extras de cont, pe care a haşurat anumite porţiuni, un extras de cont de la bancă din Dubai în care erau 24 de milioane de euro, în cursul joii trecute. Într-un alt extras, erau 19 milioane de euro, la aceeaşi bancă, dar la o altă filială, cu antetul HSBC”

AdevărulPonta: Circul lui Diaconescu ne-a costat deja foarte mult, îmi doresc ca procurorii să aplice legea ”Premierul Victor Ponta a reacţionat la ultimele declaraţii ale lui Dan Diaconescu, care a susţinut din nou că dispune de 45 de milioane de euro pentru preluarea Oltchim, şi a afirmat că acest circ a costat deja foarte mult România şi că speră ca procurorii să analizeze sesizarea penală depusă de OPSPI”

CurentulTezaurul României, încă o temă de mistificare stalinistă pentru Moscova “Rusia continuă politică în a nega existența tezaurului românesc dus la Moscova în 1917, în timpul celui Primului Război Mondial și se eschivează că cele 93,4 tone de aur în monede şi lingouri s-au dus în contul datoriilor de război ale României față de Rusia acumulate după ce de-Al Doilea Război Mondial”

ZFRomânia învaţă să trăiască cu tot mai puţină finanţare externă. Băncile străine au schimbat direcţia şi au scos 200 mil. euro din titluri de stat în S1 ”Expunerea băncilor europene pe titluri de stat româneşti a scăzut cu 190 mil. euro în primele şase luni din acest an în contextul presiunii legate de nevoile de capital şi pe fondul tensiunilor de pe scena politică internă”

www.stareapresei.ro

2 comentarii

BULA 05-10-2012 - 10:08

Astuia, care ne-a amenintat ca pune bombe, nu pot „serviciile” sa-i taie barba ? Vad ca occidentalii ii dau nas. Ceva pute in treaba cu terorismul. E implicata CIA (e „pretina” la catarama cu ei), pentru ca sub pretextul amenintarii teroriste (dusmanul extern, vechea sperioetoare din Razboiul Rece), se practica restrangerea drepturilor cetatenesti (ascultari, restrictii de tot felul).

vodka 05-10-2012 - 10:15

Ce sa se mai incurce cu barba, sa-i puna plumb la cutiuta, ca sa stim o traba!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS