Acasa Revista Presei Revista presei. România se întoarce la starea de urgenţă?

Revista presei. România se întoarce la starea de urgenţă?

scris de Z.V.
91 afisari

Tăriceanu: Guvernul nu reuşeşte să îşi ia comisionul pentru achiziţia măştilor de protecţie. Dacă Executivul consideră că e incapabil, să se dea la o parte. Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Guvernul nu reuşeşte să asigure măştile necesare pentru toţi copiii şi profesorii înaintea începerii anului şcolar şi nici pentru persoanele din categorii defavorizate pentru că „nu reuşeşte să îşi ia comisionul pentru achiziţia măştilor de protecţie”. Liderul ALDE a adăugat că dacă membrii Cabinetului Orban sunt incapabili să gestioneze această situaţie, atunci să se dea la o parte, potrivit Adevărul.

România se întoarce la starea de urgenţă? Băsescu ştie ceva! În cazul în care numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 nu se va reduce în perioada următoare, este posibil ca autorităţile să instituie, din nou, starea de urgenţă în România. „Nu cred că se va introduce starea de urgenţă până la alegeri, că asta implică o serie de măsuri. Probabil, imediat după alegeri, dacă va fi cazul, dar nu înainte”, a declarat Traian Băsescu, titrează Evenimentul Zilei.

PSD-congres de curte. ”Exact ca într-o curte, aranjată pentru festivităţi, pentru un bal sau pentru o slujbă organizată de bisericile mai noi. Şi, la propriu, atmosfera de curte îmbrăcată în aer de vară la fel a fost şi în substanţă. Marcel Ciolacu şi-a adus curtea care îl susţinea pentru preşedinţia PSD să-l încununeze cu titlul de preşedinte ales. Şi, aşa a fost (…), scrie Cornel Nistorescu în Cotidianul.
Violeta Alexandru: Am parcurs toate procedurile pentru ca banii să ajungă la AJOFM-uri pentru plata celor 41, 5 % din salariu în cazul persoanelor aflate în şomaj tehnic. Angajatorii trebuie să facă dovada plăţii contribuţiilor. Alexandru spune că procesarea datelor este îngreunată de faptul că există cazuri în care angajatorii trimit documente incorecte sau incomplete către instituţiile abilitate, titrează Gândul.

Romaşcanu, supărat de reacţiile la derapajul său: ”Prea multă lume a ridicat piatra…”. După derapajul de limbaj grav de vineri, Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt suspendat din funcţie de PSD, dă de înţeles că reacţia presei a fost exagerată şi că el a făcut lucruri bune pentru jurnalişti. ”Prea multă lume a ridicat piatra… Dacă 10% dintre cei care şi-au exprimat blamul ar face ceea ce predică, lumea ar arăta altfel. De ce, totuşi, nu arată altfel?”, scrie Romaşcanu pe Facebook, potrivit HotNews.ro.

Orban: Ministerul Sănătăţii va rezilia contractul dacă luni firma nu vine cu măştile destinate persoanelor vulnerabile. „Săptămâna următoare urmează ca Ministerul Sănătăţii să ia o decizie, care e foarte clară: rezilierea contractului în cazul în care luni nu vin cu măştile cei care au câştigat licitaţia şi trecerea la firma de pe locul doi pentru a livra măştile care sunt prevăzute în contract”, a declarat Ludovic Orban, anunţă Jurnalul.ro.

Raluca Turcan: Plătim 485 milioane euro pentru echipamente, medicamente şi suport logistic. Raluca Turcan, vice-premierul României, a anunţat în cursul dimineţii că încep decontările către unităţile medicale, direcţiile de sănătate publică, autorităţile locale şi centrale ce au făcut cheltuieli în criza Covid-19, menţionează România Liberă.

Victor Ponta: Ludovic Orban este un mare ticălos! Liderul Pro România, Victor Ponta, susţine că premierul Ludovic Orban este ”un mare ticălos” pentru că critică Curtea Constituţională în fiecare zi, dar îi sesizează pe judecători de fiecare dată când nu doreşte să respecte o lege, potrivit Stiripesurse.ro.

Teodorovici: Merg înainte cu speranţa că vom face din PSD un partid puternic, reformat. Eugen Teodorovici le-a mulţumit celor care l-au votat în cadrul Congresului PSD, exprimându-şi speranţa că împreună vor face din PSD un partid „reformat şi puternic”. Întrebat pentru ce funcţie în echipă îl invită pe Teodorovici, Ciolacu a răspuns: „I-am făcut un apel public în faţa dumneavoastră şi sunt ferm convins că întreaga echipă va găsi soluţia cea mai bună”, potrivit Ziare.com.

Cora a oferit mandat unui mare consultant imobiliar să găsească cumpărător pentru terenurile din portofoliul companiei. Cora a angajat unul dintre marii consultanţi imobiliari să caute un cumpărător pentru terenurile deţinute de România Hypermarche, compania care operează magazinele Cora, susţin surse din piaţa imobiliară. De asemenea, retailerul vrea să se extindă după 17 ani în care a ajuns la doar 11 magazine, cu unităţi cu diverse formate, titrează Economica.net.

Din cauză că statele se îndatorează la un nivel record, se aproprie ziua în care guvernele vor intra în război deschis cu multinaţionalele pentru plata taxelor. Companii internaţionale cu nume rezonante au devenit maestre în minimizarea impozitelor. Pentru multinaţionale, ţine de un populism ieftin să fie transformate în ţapii ispăşitori ai creşterii deficitelor bugetare în vremea Covid-19. Dar pentru unii dintre miniştrii de finanţe care supraveghează operaţiuni de finanţare prin îndatorare record, ziua confruntării se apropie, scrie Bogdan Cojocaru în Ziarul Financiar.

Nu poţi să te separi de trecut şi, în acelaşi timp, să-ţi aminteşti de rolul jucat de „PSD-ul trecutului” în aderarea la UE şi la NATO. Fostul preşedinte al Partidului Social Democrat, Adrian Năstase, a tras concluziile Congresului în care a fost modificat statutul partidului şi a fost confirmat cu un scor zdrobitor, ca preşedinte, Marcel Ciolacu. „Practic vorbind, Congresul PSD trebuia să aibă loc. Era nevoie să se acorde legitimitate conducerii partidului. Altfel, semnătura pe listele de parlamentari putea fi contestată. În plus, în felul acesta, a fost acoperită vulnerabilitatea legată de solicitarea lui Teodorovici, anunţă Qmagazine.ro.

CFR Cluj, ofertă pentru Alibec: „Domnule Niculae, lasă-l să plece!”. CFR a oferit un milion de euro pentru Alibec. E o propunere în plus după acelea pe care le-au înaintat Gaziantep şi Samsun. Denis, mama lui, Coman şi Andone vor să se facă transferul, patronul Ioan Niculae îi ţine pe toţi în suspans, menţionează Gsp.ro.

Simona Halep şi-a schimbat look-ul! Cum arată acum campioana de la WTA Praga. Simona Halep a hotărât să facă o schimbare a felului în care arată, după ce s-a impus la primul turneu la care a luat startul după pandemia provocată de coronavirus. Sportiva din România şi-a făcut şuviţe blonde şi bucle. Ea a fost coafată de o bună amică de-a ei, hairstylista Laura Elena, potrivit Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult