Acasa Revista Presei Revista presei. România, UE, NATO faţă cu tancul rus

Revista presei. România, UE, NATO faţă cu tancul rus

scris de Florin BUDESCU
6 afisari

România – față în față cu tăvălugul rusesc care se îndreaptă spre granițele UE și NATO „Situația se complică în zona Mării Negre pentru România ca stat, dar și pentru Uniunea Europeană și Alianța Nord-Atlantică, acolo unde Federația Rusă își proiectează interesele politico-militare deasupra dreptului internațional.” (Curentul)

Ce cred analiştii despre un posibil scenariu de anexare a Transnistriei de către Rusia „Odată ce au terminat cu anexarea peninsulei Crimeea, Putin a pus tunurile pe Transnistria. Marţi, liderii separatişti din Republica Moldova au cerut Moscovei să procedeze la fel cu regiunea din stânga Nistrului. Răspunsul nu a întârziat – joi Guvernul rus va examina blocada Transnistriei.” (Adevărul)

Ion Iovcev, directorul Liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol, despre ameninţarea alipirii Transnistriei la Rusia: „Noi unde să plecăm? Ca să trăieşti în România îţi trebuie bani” „”Noi stăm la paza limbii române, suntem ostaşii limbii române”, explică el unul dintre motivele pentru care nu a plecat până acum, în ciuda tuturor greutăţilor. Există însă şi un altul, care cântăreşte chiar mai greu: «Pe de altă parte, unde să plecăm? Ştim că românii sunt primitori.   Dar ca să trăieşti în România îţi trebuie bani. Ce să facem, să ne oprim la Gara de Nord?», se întreabă directorul” (Gândul)

Ţarul Vladimir pune lumea pe jar. Ucraina a fost ciopârţită în aplauzele Moscovei „Analiştii elaborează scenarii, Ucraina cere disperată ajutor comunităţii internaţionale, lideri ai regiunii separatiste Transnistria cer şi ei alipirea la «mama Rusia», baştanul Găgăuziei merge la Kremlin, iar reacţia liderilor europeni întârzie” (Puterea)

Ponta s-a prins ca Dragnea ii trage PSD-ul de sub picioare! „In mod normal, Victor Ponta ii este sef lui Liviu Dragnea pe toate fronturile, atat la Guvern, cat si la partid. Se pare insa ca vicepremierul nu este la fel de convins de aceasta realitate, pe care incearca sa o schimbe din rasputeri” (Naţional)

„Excelența sa”, Mihail Vlasov, șeful Camerei de Comerţ, a fost reţinut de DNA pentru o șpagă de 1 milion de euro. EVZ a dezvăluit cum pierdea la ruletă şi returna banii cu valiza, la cămătari „Mihail Vlasov, şeful Camerei de Comerţ, și un complice au fost prinși în flagrant de procurorii DNA, la sediul instituției pe care o conduce dictatorial. Conform surselor EVZ, Mihail Vlasov, a pretins de la o persoană – care l-a denunțat la DNA – suma de 200.000 de euro pentru a-i aranja o soluție favorabilă la Curtea de Arbitraj” (EvZ)

Mircea Diaconu, scos de pe lista PNL pentru euroalegeri „În favoarea menţinerii lui Diaconu s-au exprimat prin vot 18 membri ai BPN, în timp ce 37 lideri au fost pentru scoaterea acestuia de pe lista de candidaţi” (Cronica română)

Voinea anunţă schimbări în administrarea datoriei publice „Ministrul delegat pentru Buget spune că Executivul vrea să îmbunătăţească în viitor administrarea datoriei publice prin diverse politici, precum susţinerea titlurilor de stat de tip benchmark lichide, refinanţarea certificatelor de trezorerie prin titluri de stat în euro, folosirea derivatelor financiare” (Curierul naţional)

StareaPresei.ro

1 comentariu

urbos 19-03-2014 - 15:14

Caca maca, drum de fier.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult