Acasa Revista Presei Revista presei. Românii au cumpărat trei tone de aur

Revista presei. Românii au cumpărat trei tone de aur

scris de Z.V.
17 afisari

Noile informații despre românii care au murit în urma cutremurului din Italia, vizita premierului Dacian Cioloș în Republica Moldova, declarațiile despre data alegerilor parlamentare, accidentul rutier în care au fost implicați ministrul Agriculturii și omologul său kuweitian, precum și anunțul ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, referitor la evaluarea spitalelor cu risc seismic, dar și calificarea echipei de fotbal Astra Giurgiu în grupele Europa League sunt principalele subiecte ale zilei de 26 august.

Mugur Isărescu şi superstiţia despre rezerva de aur a RomânieiRomânii au cumpărat trei tone de aur, în ultimii opt ani. În ultimii 8 ani, românii au cumpărat 3 tone de aur prin cea mai mare bancă din România, BCR, potrivit unui anunț al băncii, transmite Libertatea. „De-a lungul timpului, aurul s-a dovedit a fi una din cele mai sigure forme de păstrare a averilor. În ciuda fluctuațiilor de preț, valoarea aurului a adus stabilitate portofoliului investițional. Într-un climat economic dificil sau instabil, aurul este un activ de refugiu, esențial fiecărui portofoliu’, a declarat Laura Hexan, șef departament Vânzări Retail, Piețe Financiare.

Cioloș: Obiectivul Guvernului României este îmbunătățirea situației cetățenilor din Republica Moldova. Obiectivul Guvernului României este îmbunătățirea situației cetățenilor moldoveni, acesta fiind motivul pentru care Executivul de la București susține „nemijlocit” reformele pe care Republica Moldova a decis să le facă, a declarat premierul Dacian Cioloș, relatează Capital. „România tratează ca o relația specială relația cu Republica Moldova, dar dincolo de partea asta (…) sentimentală, vrem să avem o abordare foarte pragmatică în relația cu Republica Moldova. Obiectivul nostru, al Guvernului României, este o îmbunătățire a situației cetățenilor din Republica Moldova și de asta am susținut și susținem nemijlocit reformele pe care Republica Moldova a decis să le facă”, a spus premierul Cioloș, la începutul unei întrevederi în plenul delegațiilor României și Republicii Moldova, desfășurată la Reședința de Stat de la Chișinău.

Cioloș, precizări despre a doua tranșă de bani pentru Republica Moldova. Premierul Dacian Cioloș a declarat joi, după întrevederea cu omologul moldovean, Pavel Filip, că a doua tranșă din asistența financiară rambursabilă pentru Republica Moldova poate să aibă loc după ce va exista o decizie a board-ului Fondului Monetar Internațional, potrivit Cotidianul. „A doua tranșă (…) va fi discutată și cu Guvernul Republicii Moldova și poate să aibă loc după ce acest acord de finanțare cu Fondul Monetar Internațional este concretizat”, a spus Dacian Cioloș, într-o conferință de presă comună cu omologul său moldovean, la Chișinău.

Dacian Cioloș anunță poziția României în conflictul transnistrean. Premierul Dacian Cioloș a declarat, joi, că România continuă să rămână un sprijin activ în găsirea unor soluții pentru conflictul transnistrean, conform Puterea. Prim-ministrul a făcut aceste afirmații după după întrevederea cu omologul moldovean, Pavel Filip. „Încurajăm reluarea discuțiilor în formatul ‘5 plus 2’. Aici cred că este important ca și Republica Moldova să își stabilească, Guvernul să își stabilească foarte clar obiectivele pe care le are și noi sperăm ca (…), într-un mod de abordare foarte pragmatic, să fie găsite soluții”, a afirmat premierul Dacian Cioloș, într-o conferință de presă comună cu omologul său moldovean Pavel Filip, la Chișinău, întrebat cum vede rezolvarea conflictului transnistrean.

Cioloș: România, pregătită să lucreze la crearea unui fond de garantare pentru investiții la Chișinău. România este pregătită să lucreze la crearea unui fond de garantare pentru investiții la Chișinău, a anunțat premierul Dacian Cioloș, după întrevederea cu omologul său moldovean, Pavel Filip, transmite Evenimentul Zilei. „I-am confirmat domnului prim-ministru că suntem gata (…) să începem să lucrăm la deschiderea unei filiale a Fondului de Garantare și Creditare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România, deci care să-și deschidă o filială în Republica Moldova, pentru a finanța proiectele IMM-urilor”, a spus Dacian Cioloș,

Dacian Cioloș anunță continuarea programelor de renovare a grădinițelor din R. Moldova. Premierul Dacian Cioloș a declarat, joi, că anul acesta vor continua programele de renovare a grădinițelor din Republica Moldova cu finanțare românească, anunță Puterea. „După investiții de ceva mai mult de 20 de milioane de euro din partea României, astăzi suntem la peste 750 (…) de grădinițe care au fost renovate. (…) Anul acesta, am mai alocat niște bani (…) și vom avea încă vreo 70 și ceva ? 80 de grădinițe care vor fi renovate”, a afirmat Dacian Cioloș, în timpul unei vizite la grădinița din satul Selemet, raionul Cimișlia, inclusă în programul de reabilitare ți dotare a unităților preșcolare din Republica Moldova cu asistență tehnică și financiară din partea Guvernului României,

Pavel Filip: „În următoarele luni vom accelera cooperarea energetică Republica Moldova — România”. Republica Moldova vrea să se racordeze la rețelele europene de energie, în acest sens urmând să fie accelerată cooperarea în domeniu cu România, a declarat, ieri, premierul Pavel Filip, după întrevederea cu prim-ministrul Dacian Cioloș, care efectuează o vizită oficială la Chișinău, transmite Bursa. Domnia sa a precizat: „Moldova urmărește nu doar să se racordeze la spațiul de valori și principii europene, ci și la rețelele europene de energie, pentru a înlătura vechi și importante vulnerabilități, iar România a fost și rămâne în continuare cel mai consecvent susținător al Republicii Moldova, contribuind la aspirația noastră de a ne transforma într-un stat european și democratic”.

Cioloș, despre data alegerilor. Întrebat dacă are detalii despre ziua organizării scrutinului parlamentar, Dacian Cioloș a precizat că va informa săptămâna viitoare despre data alegerilor, potrivit Cotidianul. „O să informez săptămâna viitoare și legat de data alegerilor”, a spus Cioloș, într-o conferință de presă susținută la Chișinău. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat miercuri, la Palatul Victoria, că data alegerilor va fi anunțată cât mai curând.

Dragnea, despre stabilirea datei parlamentarelor: Încep să crească bănuielile că este un joc politic al Guvernului pentru PNL. Liderul PSD Liviu Dragnea a susținut joi, la Constanța, că încep să crească bănuielile că stabilirea datei alegerilor parlamentare este un joc politic făcut de Guvern pentru PNL, conform Curierului Național. „Eu i-am spus-o și premierului, și nu i-am spus-o nici cu supărare, nici cu nervi, dar părerea mea este că aici face jocul PNL-ului”, a declarat Dragnea.

Vasile Blaga: PSD cere alegeri la 4 decembrie pentru că nu vrea mulți alegători la urne. Copreședintele PNL Vasile Blaga a afirmat joi că data cea mai potrivită pentru desfășurarea alegerilor parlamentare este 11 decembrie, informează România Liberă. Blaga a susținut că PSD vrea ca acest scrutin să aibă loc pe 4 decembrie întrucât nu dorește ca la vot să vină cât mai mulți români, relatează România Liberă. „Premierul a avut discuții și cu dl Dragnea și cu noi vizavi de data alegerilor și desigur există constrângerea constituțională față de stabilirea datei alegerilor. Ar fi fost foarte bine dacă le-am fi putut organiza în noiembrie, dar nu se pot organiza în noiembrie și atunci în discuții au fost 4 sau 11 decembrie (…) și am spus foarte clar dl prim-ministru și eu și doamna Gorghiu că 4 decembrie este o dată foarte nepotrivită din foarte multe puncte de vedere”, a spus Vasile Blaga, înainte de Liga Aleșilor Locali ai PNL.

Mesajul lui Klaus Iohannis, pentru familiile românilor morți în urma cutremurului din Italia. Președintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj de condoleanțe familiilor românilor decedați sau răniți în cutremurul devastator din Italia, conformLibertatea. Klaus Iohannis a transmis condoleanțe familiilor românilor care au decedat în urma cutremurului ce a avut loc, miercuri dimineața, în Italia. „Cu profund regret am aflat de vestea decesului cetățenilor români, în urma cutremurului care a avut loc miercuri în Italia. Transmit cele mai sincere condoleanțe familiilor și celor apropiați. În aceste momente grele, sunt cu gândul la toți cei afectați de această cumplită tragedie’, a transmis Klaus Iohannis, pe pagina lui de Facebook.

Liviu Dragnea: „Viitorul guvern de după alegeri nu va fi PSD-PNL”. Președintele PSD Liviu Dragnea a afirmat ieri, la Constanța, la Școala de vară a femeilor social-democrate, că este exclus ca viitorul guvern ce va rezulta în urma alegerilor parlamentare din acest an să aibă la bază o coaliție a social democraților cu PNL, scrie Bursa. „Nu va fi guvern PSD-PNL ! Nu zic da, pentru că nu se poate ! PSD intră într-un guvern care poate rezista și în care-și pune în valoare programul de guvernare. Eu nu cedez presiunilor, orice s-ar întâmpla”, a spus Dragnea,

Liviu Dragnea spune ce va avea programul de guvernare al PSD. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Constanța, că programul de guvernare al PSD va avea buget pentru implementare și va prevedea un deficit public de maxim 2% din PIB, potrivit Puterea. „Va fi un program de guvernare care va avea și buget pentru implementare și va prevedea un deficit public de maxim 2% din PIB și dezvoltarea unor capacități industriale de producție de către stat. Avem instrumentul prin care se poate face acest lucru”, a afirmat Liviu Dragnea

Blaga: „Suntem deschiși către tehnocrați, dar nu stăm cu mâna întinsă la cineva”. Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat, ieri, că partidul său este deschis către tehnocrați, dar liberalii nu stau cu „mâna întinsă la cineva”, relatează Bursa. „Este bine primit domnul Cioloș în partid și alți colegi, dar lucrurile au mers într-o zonă în care eu spun un lucru clar și o să spun și mâine și o să vedeți: partidul ăsta are oameni pentru mai multe guverne, deci noi nu suntem cu mână întinsă la cineva”, a afirmat Blaga, înainte de Liga Aleșilor Locali ai PNL

Dragnea: Ponta rămâne un simbol pentru PSD; îmi doresc să fie pe listele noastre de candidați și am înțeles că și el vrea. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Constanța, că Victor Ponta rămâne în continuare „un simbol” al partidului și a afirmat că își dorește ca fostul premier să candideze la alegerile parlamentare din partea social-democraților, potrivit Jurnalului Național. „Victor Ponta este fostul președinte al partidului, fostul prim-ministru, Victor Ponta rămâne în continuare un simbol pentru PSD”. Dragnea a mai afirmat că îl apreciază „foarte mult” pe Victor Ponta.

Dragnea respinge orchestrarea de către Ponta a plecărilor din PSD. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că respinge orice implicare a lui Victor Ponta în plecarea din PSD a finului acestuia, deputatul Marius Manolache, conform Evenimentului Zilei. „Vă pot spune că îmi pare rău că Marius a plecat de la noi. Mai mult decât atât știu că îmi transmisese că vrea să ne vedem. Urma să mă văd cu el, ca și cu alți colegi în aceste zile. Repet, îmi pare rău că a plecat, dar o să încercăm să ne descurcăm în continuare”, a răspuns Dragnea, întrebat fiind cum comentează gestul deputatului Marius Manolache, finul lui Victor Ponta, și dacă crede că și alți parlamentari PSD vor pleca din formațiunea politică.

Actorul Florin Zamfirescu, purtător de cuvânt al Partidul România Mare. Actorul Florin Zamfirescu este noul purtător de cuvânt al PRM, el alăturându-se acestei formațiuni din dorința de a se implica activ în viața politică din România și din nevoia de a transmite „un apel la normalitate”, potrivit unui comunicat al formațiunii transmis joi presei, conform Jurnalului Național. „‘Nu aș fi intrat în dispute politice, dar nu se mai poate! Am decis să mă implic în politică pentru că mesajul pe care simt nevoia să-l transmit este un apel la normalitate”, a declarat Florin Zamfirescu, în noua sa calitate de purtător de cuvânt al PRM.

Mirel Palada a devenit purtătorul de cuvânt al Partidului România Unită. Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al guvernului Ponta, s-a înscris în Partidul România Unită, anunțăQ Magazine. Palada este, începând de azi, directorul de comunicare și purtătorul de cuvânt al PRU. Până acum au trecut la PRU 3 deputați. Motivul pentru care Palada s-a transferat la partidul condus de deputatul Bogdan Diaconu este dezvăluit în postarea de pa pagina sa de Facebook.

Băsescu atac violent la Ponta și Tăriceanu: Mințiți cu nerușinare și o faceți din lașitate. Fostul președinte al României Traian Băsescu, actualul președinte al PMP, a lansat un atac violent la adresa lui Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, ca răspuns la susținerile acestora că în timpul mandatelor sale a folosit instituțiile de forță în lupta politică, conformEvenimentului Zilei.

Alți trei români au murit în cutremurul din Italia. Bilanțul ajunge la cinci români morți. Alți trei români și-au pierdut viața în cutremurul din Italia, bilanțul ajungând la cinci români morți, anunță MAE, relatează Ziarului Financiar. „Potrivit ultimelor informații obținute din Italia, a fost confirmat decesul altor trei cetățeni români în urma seismului survenit la data de 24 august 2016 pe teritoriul Italiei. Astfel, la acest moment, numărul cetățenilor români care și-au pierdut viața în urma cutremurului este de cinci persoane”, a precizat MAE într-un comunicat de presă.

Ministrul român al Agriculturii și omologul său kuweitian, implicați într-un accident. Dosarul, preluat de procurorii Parchetului ICCJ. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, și omologul său kuweitian, Ali Saleh Al Omair, care se află într-o vizită oficială în România, au fost implicați, joi, într-un accident rutier, petrecut în jurul orei 11.00 pe DN 21, la ieșirea din municipiul Slobozia spre Brăila, anunță Adevărul. Ambii miniștri au suferit fracturi de piramidă nazală. Între timp, ei au fost externați de la Spitalul Elias din Capitală.

Blejnar și Comăniță, sesizați privind activitatea evazionistă a lui Nemeș, au coordonat controalele pentru continuarea infracțiunilor (motivare). Fostul președinte al ANAF Sorin Blejnar și Viorel Comăniță, fost director la Autoritatea Națională a Vămilor și vicepreședinte al ANAF, au fost sesizați oficial cu privire la activitățile evazioniste desfășurate de omul de afaceri Radu Nemeș, însă au coordonat acțiunile de control într-o modalitate care să asigure funcționarea în continuare a mecanismului evazionist, prin exploatarea vulnerabilităților sistemului vamal, se arată în motivarea deciziei Curții de Apel București, scrie Jurnalul Național. Potrivit documentului, omul de afaceri Radu Nemeș a manifestat o preocupare constantă pentru constituirea și consolidarea unui palier de protecție a grupării infracționale pe care o coordona, alcătuit din funcționari cu putere de decizie în cadrul unor instituții publice cu competențe în această materie, respectiv Agenția Națională de Administrare Fiscală ori Direcția Generală de Informații și Protecție Internă.

Tribunalul București menține arestul la domiciliu pentru doi israelieni implicați în dosarul Black Cube. Tribunalul București a decis joi menținerea în arest la domiciliu a doi israelieni inculpați în dosarul de hărțuire a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, informează România Liberă. Decizia tribunalului poate fi contestată la Curtea de Apel București în 48 de ore de la comunicare. Conform DIICOT, Ron Weiner este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrității datelor informatice, în formă continuată, operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

Portretul torționarului Ficior, conform sentinței pronunțate de instanță: „I se cuvenea detenția pe viață’. Fapte de genul celor comise de exponenții regimului comunist nu trebuie să rămână nepedepsite, susțin judecătorii Curții de Apel București care l-au trimis 20 de ani după gratii pe Ioan Ficior, noteazăAdevărul. Sentința vorbește despre disprețul față de valorile democratice, condiția umană, demnitatea, libertatea, libertatea de opinie și de orientare politică, libertatea de exprimare și integritatea corporală a deținuților. Curtea de Apel București a făcut public astăzi decizia de condamnare la 20 de ani de închisoare pentru infracțiuni contra uminității în cazul lui Ioan Ficior, fost comandant al Coloniei de muncă de la Periprava.

Polițiști de frontieră arădeni, acuzați de trafic cu migranți. Câți bani le cereau pentru a-i trece granița. Opt percheziții ale Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara și DGA au loc, joi dimineață, în Arad, pentru destructurarea unei rețele de traficanți de migranți din care fac parte și doi polițiști de frontieră arădeni, transmite Gândul. Potrivit anchetatorilor, membrii rețelei erau urmăriți încă din 2011, însă ancheta a fost sistată după ce o parte dintre ei au fost prinși traficând migranți de polițiștii din Ungaria.

‘Pimpu’ și ‘Valoare’, capii unei rețele de proxeneți români au fost capturați de DIICOT. Opt persoane acuzate că duceau fete în Marea Britanie pentru prostituție au fost reținute de către procurorii de la Crimă Organizată, informează Libertatea. Potrivit anchetatorilor, aceștia încasau 50% din câștigul fetelor, iar lună de lună le schimba locuințele penru a nu fi identificați de poliție.

Alertă cu bombă în apropierea Ambasadei Turciei la București. Brigada Antiteroristă a Serviciului Român de Informații verifică un colet suspect abandonat la un bloc din apropierea Ambasadei Turciei la București după ce jandarmii care se ocupă de securitatea în zonă au anunțat pirotehniștii, conform Q Magazine. „A fost o sesizare de colect suspect venită de la jandarmii care asigură măsurile în zonă. A fost trimisă o echipă a Brigăzii Antiteroriste a SRI care a început verificările cu ajutorul robotului pirotehnic’, a declarat Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI.

Ministerul Sănătății a început evaluarea spitalelor cu risc seismic. O catastrofă de genul celei din Italia ar fi o provocare majoră pentru sistemul sanitar din România. Asta susține ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, potrivit căruia se lucrează deja la evaluarea clădirilor în care funcționează spitalele, pentru a vedea dacă ele se încadrează în risc seismic sau nu, noteazăCurierul Național. Potrivit ministrului, problemele nu ar fi legate de mobilizarea personalului medical, care este „exemplară”.

Termenul de finalizare al pasajului de la Piața Sudului, veșnic amânat. Construcția va mai dura până la sfârșitul lui 2018. Consiliul General al Municipiului București a votat, joi, prelungirea perioadei de implementare a proiectului de „Modernizare infrastructură rutieră Piața Sudului” până la data de 31 decembrie 2018, anunță Ziarul Financiar. Consilierii Generali ai Municipiului București au aprobat, în cadrul unei ședințe extraordinare a CGMB, prelungirea perioadei de implementare a proiectului de „Modernizare infrastructură rutieră Piața Sudului” până la data de 31 decembrie 2018.

Neagu Djuvara și echipa de spadă a României, cetățeni de onoare ai Bucureștiului. Consiliul General al Capitalei a decis în ședința de joi acordarea titlului de „Cetățean de Onoare al Municipiului București’ istoricului Neagu Djuvara, handbalistelor și voleibalistelor de la CSM București și componentelor echipei de spadă a României, care au câștigat aurul olimpic la Rio, transmiteGândul. Istoricul Neagu Djuvara a fost declarat „etățean de Onoare al Bucureștiului”, cu unanimitate de voturi din partea Consiliului General al Municipiului București.

30.000 de euro pentru o viză de România, cerută de un sirian. Doi suspecți sunt trimiși în judecată. Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a două persoane într-un dosar de trafic de influență referitor la obținerea unei vize pentru deplasarea în România necesară unui cetățean sirian, informează România Liberă. În dosar, au fost deferiți justiției Dumitru Stamen, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influență, și Monalisa-Ekaterina Rohparvar, sub control judiciar, pentru complicitate.

AMR cere președintelui CSM, Mircea Aron, să prezinte scuze publice magistraților. Ședința plenului CSM din 23 august 2016 se pare că fost una ciudată, în care chiar Mircea Bucurel Aron, președintele, a avut o atitudine necuviincioasă față de magistrați, pe care i-a tratat cu ironii nejustificate! Cel puțin așa rezultă din Comunicatul AMR, semnat de Gabriela Baltag, președinta acestei organizații, notează Cotidianul. În acea ședință, s-a pus în discuție „problema inegalităților salariale, existentă de foarte mulți ani în sistemul judiciar’, despre care AMR scrie că a fost „perpetuată și urmare a conduitei de complicitate a garantului independenței justiție’, care este CSM.

Primăria Capitalei va moderniza 600 de cabinete școlare, medicale și stomatologice cu trei milioane de euro. Primăria Capitalei va demara un program prin care vor fi dotate, igienizate și modernizate 450 de cabinete de asistență medicală școlară și 143 de medicină dentară, conform Adevărul. Anunțul a fost făcut de primarul general Gabriela Firea, potrivit căreia pentru program sunt necesare trei milioane de euro. Motivul pentru care Consiliul General al Municipiului București (CGMB) o hotărâre prin care să fie dotate unitățile medicale preșcolare, școlare și universitare a fost acela că situația actuală este mult sub așteptările părinților.

Administrația Lacuri și Parcuri din București nu mai poate încheia contracte comerciale. Primarul General al Bucureștiului Gabriela Firea a anunțat că a interzis Administrației Lacuri Parcuri și Agrement (ALPAB) să mai încheie contracte sau să facă asocieri în urma cărora se organizează activități comerciale pe terenurile din parcurile Capitalei, transmite Ziarul Financiar. Consiliul General al Bucureștiului a decis ieri să treacă un teren de aproximativ 1.200 de metri pătrați, din parcul Herăstrău, în administrarea Clubului Sportiv Municipal București.

Recomandări pentru turiștii germani care vin în România: „Nu mergeți cu mașina personală, păstrați 10 euro pentru polițiști și nu mâncați mujdei’. Într-un articol publicat de ediția în limba germană a Huffington Post, jurnalista Katharina Frank îi îndeamnă pe germani să viziteze România, dar să aibă mare grijă la portofel și în niciun caz să nu vină cu mașina proprie, scrie Q Magazine. Reclama negativă tot reclamă e… spun unii. ‘Frumusețea României, poezia limbii, drăgălășenia sălbatică, deschiderea și ospitalitatea, dar și șmecheria sunt urmările unui mix cultural’, scrie jurnalista Katharina Frank într-un articol intitulat „Ce trebuie să știi despre România’.

Designerul francez de origine română Sonia Rykiel a murit. Designerul de modă Sonia Rykiel, născută în mai 1930 dintr-un tată francez și o mamă română, a murit în dimineața zilei de 25 august (la vârsta de 86 de ani), în locuința sa din Paris, din cauza bolii Parkinson de care suferea, informează Gândul. Rykiel, supranumită „Regina Tricotajelor”, suferea de ceva timp de boala Parkinson. Nathalie Rykiel, manager și director artistic al firmei de modă, a declarat joi: „Mama mea a murit la ora 05:00, în această dimineață, în casa ei din Paris, din cauza efectelor bolii Parkinson”.

Raiffeisen dă în judecată statul român din cauza dării în plată. Prima instituție de credit care a notificat statul român că intenționează să se adreseze Curții de Arbitraj a Băncii Mondiale (ICSID) este Raiffeisen Bank, alte instituții bancare pregătindu-se să facă același demers, potrivit Curierului Național. Motivul invocat de banca austriacă în sprijinul acțiunii sale este Tratatul bilateral încheiat între România și Austria privind siguranța protecției investițiilor străine, înțelegere care, prin Legea dării în plată, ar fi fost încălcată.

Au început studiile pentru autostrada Sibiu — Pitești. Studiile geotehnice necesare autostrăzii Sibiu — Pitești sunt în plină desfășurare, iar prelevarea probelor de pământuri se face respectându-se prevederile standardelor și a normativelor în vigoare, susține Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, conform Capital. „În perioada 24.08.2016 — 25.08.2016, reprezentanții CNADNR au efectuat o vizită în teren pentru verificarea mobilizării prestatorului cu privire la ritmul lucrărilor de forare. Astfel, s-a constatat la fața locului că instalațiile de foraj necesare sunt mobilizate iar prelevarea probelor de pământuri, descrierea litologică a acestora, etichetarea, împachetarea și transportul lor de pe amplasamentele forajelor către laboratoarele de analiză se fac respectându-se prevederile standardelor și a normativelor în vigoare”, se arată într-un comunicat al companiei.

Proiectul cablului submarin dintre România și Turcia nu se va regăsi în noua strategie energetică. Proiectul cablului submarin între România și Turcia nu se va regăsi în viitoarea strategie energetică a României, întrucât turcii nu mai sunt interesați de acest proiect, a declarat, joi, Corina Popescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, conform Economica.net. „Nu cred în proiectul cablului submarin și o să vă spun de ce. Nu este o zonă stabilă în momentul de față. În plus, fiind un proiect care implică mai multe țări, trebuie să existe interes din ambele părți”, a spus Corina Popescu, în cadrul conferinței Focus Energetic.

147 de turiști au fost păgubiți de agenția Genius Travel. Prejudiciul se ridică la 136.000 de euro. Din datele prezentate Autorității Naționale pentru Turism (ANT) de acționarul majoritar al agenției Genius Travel, Ionuț Costea, reiese că 147 de turiști au fost păgubiți, iar prejudiciul se ridică la 136.000 de euro, potrivit oficialilor ANT, informează Capital. Ionuț Costea, acționarul majoritar al agenției de turism Genius Travel, care și-a anunțat clienții că intră în insolvență și că nu le va putea onora vacanțele, s-a prezentat la ANT, miercuri, pentru a prezenta acte referitoare la problema cu care se confruntă firma. Din datele prezentate de acesta, rezultă că 147 de turiști au fost păgubiți, iar prejudiciul se ridică la 136.000 de euro.

ANRE: Cota de energie regenerabilă pentru 2017 ar trebui să crească de la 8,3% la 12,5%. Cota de energie regenerabilă care beneficiază de sistemul de certificate verzi ar trebui să crească anul viitor la 12,5%, față de 8,3%, cât prevede legislația actuală, întrucât, altfel, România ar risca să nu își mai atingă ținta de energie regenerabilă pentru anul 2020, a declarat, joi, Emil Calotă, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), potrivit Economica.net. „Piața de certificate verzi este gripată de mai multă vreme, din această cauză există și presiunile pe care le fac asociațiile asupra ministerului. ANRE nu are drept de inițiativă legislativă, dar am transmis datele necesare către Ministerul Energiei”, a spus Calotă.

ANCOM: Monitorizarea permanentă a câmpului electromagnetic, disponibilă online. Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) pune la dispoziția publicului, sub formă de hartă interactivă online, măsurători ale câmpului electromagnetic generat de surse de frecvență joasă sau înaltă, potrivit unui comunicat al instituției, anunță Economica.net. Conform ANCOM sunt avute în vedere măsurători ale câmpului electromagnetic generat de surse de frecvență joasă sau înaltă, precum stații radio/TV, GSM, UMTS, WiFi, WiMax sau alte echipamente de emisie-recepție care operează în gama de frecvențe 100 kHz — 7 GHz, realizate cu senzori ficși, ca parte a planului său anual de măsurători.

Alarmă la TVA: încasările din iulie au scăzut cu 14% față de iulie 2015. Pe primele șase luni scăderea fusese de doar 10%. Dacă ritmul continuă, vor fi tăiate cheltuielile pentru încadrarea în deficit. Surpriză negativă pentru Finanțe: scăderea încasărilor din TVA s-a accentuat în iulie 2016, până la 14%, după ce pe primul semestru fusese de doar 10%, noteazăZiarul Financiar. În primele șapte luni din an bugetul general consolidat a pierdut 4,3 miliarde de lei din soldul fondurilor nerambursabile primite de UE comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut (un minus de 76%). În aceeași vreme pierderea de sume din veniturile din TVA este de 2,7 miliarde de lei (minus 10%).

Campioana merge în grupele Europa League! Astra învinge cu 1-0 pe West Ham, după 1-1 la Giurgiu, cu un Silviu Lung în formă excepțională. Giurgiu s-a calificat în grupele Europa League eliminând pentru al doilea an consecutiv pe West Ham, conform ProSport. Teixeira a marcat unicul gol al meciului câștigat de giurgiuveni la Londra. România va avea două echipe la tragerea la sorți pentru grupele Europa League, eveniment ce va avea loc mâine de la ora 14:00. Astra Giurgiu se alătură Stelei după ce a reușit un retur excepțional la Londra, cu West Ham.

Meciul România — Muntenegru se joacă, totuși, pe Cluj Arena! Biletele, puse din nou în vânzare. Anunțul FRF. FRF a anunțat oficial că partida România — Muntenegru, programată pe 4 septembrie în preliminariile CM 2018, se va disputa pe Cluj Arena, așa cum fusese programat ințial, transmite ProSport. Totodată, începând de astăzi s-a reluat vânzarea biletelor. FRF susține că decizia a fost luată în urma unei „analize comparative” între Cluj Arena și stadionul Dr. Constantin Rădulescu și s-a constatat că există mai multe avantaje în dreptul primei locații. UEFA nu ar fi permis schimbarea orașului.

Sportivii români de la Rio s-au întors extrem de supărați acasă: „Nu putem progresa fără investiții majore”. Sportivii românii care au reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Rio au revenit în țară foarte supărați, notează Gazeta Sporturilor. Atleta Cristina Bujin a dat vina pentru numărul mic de medalii pe sistemul depășit din sportul românesc. „Fără o investiție majoră nu avem cum să progresăm. Este dezamăgitor, munca este titanică”, a declarat Cristina Bujin la revenirea în țară.

Olimpicii de la Dinamo, felicitați de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă. Ultimul grup olimpici din delegația care a reprezentat România la Rio de Janeiro a sosit astăzi în țară, scrieProSport. De la aeroport, Corina Căprioriu și antrenorul lotului de judo, Florin Bercean, au plecat direct la CS Dinamo, de care aparțin amândoi. Motivul: o întâlnire cu ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, care a dorit să-i felicite pe sportivii și antrenorii dinamoviști care s-au remarcat la Jocurile Olimpice.

La un pas de o performanță remarcabilă! Ana Bogdan e în ultimul tur al calificărilor de la US Open. Ana Bogdan (117 WTA) s-a calificat în turul 3 al calificărilor de la US Open, care este ultimul Grand Slam al anului, informează Gazeta Sporturilor. Românca a eliminat-o pe belgianca Ysaline Bonaventure, locul 162 WTA., scor 2-6, 6-0, 6-4.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult