Acasa Revista Presei Revista presei. Roşia Montană: Băsescu, neutru ca baza acidă

Revista presei. Roşia Montană: Băsescu, neutru ca baza acidă

scris de Florin BUDESCU
6 afisari

Traian Bǎsescu vrea sǎ rǎmȃnǎ într-o poziţie neutră în această dezbatere pro şi contra Roşia Montană și sǎ informeze corect asupra situației.

Revista presei. Roşia Montană: Băsescu, neutru ca baza acidă

Curierul naţional: Băsescu se poziţionează neutru în privinţa Roşiei Montane ”Sunt convins că, dacă eu m-aş pronunţa, 70% din clasa politică ar avea un punct de vedere contrar. Vreau să stau într-o poziţie neutră în această dezbatere pro şi contra Roşia Montană. Voi încerca să informez corect, şi cu plusuri, şi cu minusuri”

EvZ: Băsescu: Protestul anti-Roşia este curat. Soros nu trimite ONG-urile în stradă “Şeful statului a spus că, văzând protestele din ultima perioadă, a decis să fie neutru faţă de proiect, pentru a-şi exercita rolul de mediator. «Aici este un protest curat, acolo este unul fabricat», a comparat Băsescu protestele de la Bucureşti, împotriva exploatării, cu cele de la Roşia Montană, în favoarea proiectului. În plus, el a subliniat că «nu Soros scoate ONG-urile în strad㻓

Gândul: Băsescu: Nu-l văd pe Crin Antonescu preşedinte anul viitor. Cred că PSD va avea candidat, nu văd altă soluţie ”Nu-l văd pe Crin Antonescu preşedinte anul viitor. (…)  Cred că PSD va avea candidat, nu văd altă soluţie. Cum să fii cel mai mare partid să nu ai candidat la prezidenţiale? Este o declasificare a partidului”

România liberă: Strategie. Liberalii depun tot mai multe proiecte fără să le discute cu partenerii de Uniune. PSD şi PNL au tot mai multe motive de ceartă “La nici două săptămâni de la mult trâmbiţata împăcare a liderilor USL, Uniunea scârţâie şi mai tare, iar subiectele de disensiune s-au înmulţit vertiginos. Nu mai este vorba doar de Roşia Montană, ci şi de Legea electorală, Codul Silvic, exploatarea gazelor de şist şi multe altele. Chiar şi în privinţa condamnării lui Dan Voiculescu, Victor Ponta şi Crin Antonescu au păreri diferite”

Naţional: Sorin Oprescu, pus pe masa de operaţie a DNA! ”Nelu Iordache primise un contract fabulos din partea lui Sorin Oprescu, cel care se angajase să plătească nu mai puţin de 72.880.000 de euro pentru reamenajarea Pieţei Charles de Gaulle“

Adevărul: PSD Iaşi aruncă Roşia în capul guvernului Ponta “Vicele filialei municipale a PSD Iaşi a reuşit să genereze un scandal politic naţional. Marius Ostaficiuc le-a ordonat colegilor mai tineri să se infiltreze la un protest la adresa şefului său de partid, primarul Gheorghe Nichita, manipulând masele spre cel mai fierbinte subiect al propriului guvern: Roşia Montană”

Puterea: Marian Oprişan, zis „Manechinul”, suveran de Vrancea şi papă peste baronii locali ”Cariera politică a vrânceanului a fost liniară, fără piedici, şi lină ca pe catwalk. De la fabrica de confecţii din Focşani, unde se fâţâia cu sprinteneală tinerească în aşteptarea revoluţiei, direct în marile cercuri ale puterii locale şi, mai nou, naţionale”

Bursa: Steinmetz, Silberstein şi Truică s-au asociat cu Novomatic să ia locul grecilor la “păcănele” ”Două dintre contractele considerate păguboase încheiate de Loteria Română cu grupul de firme greceşti Intracom-Intralot-Lotrom se află într-un punct fierbinte, de maxim interes, întrucât sunt aproape de momentul expirării”

Curentul: Băsescu: Gruia Stoica nu va avea banii pentru a cumpăra CFR Marfă, de aceea se caută tot felul de tertipuri ”Nu vreau să descurajez investitorul, dar din câte știu nu-i va avea și atunci se caută tot soiul de tertipuri, cum a fost și acela cu întârzierea semnării contractului, că s-a plimbat hotărârea de guvern”

Cronica română: Puşcăriabilul Relu face mătănii pe lângă Patriarhul Daniel ”Se pare că după îndelungi încercări a reuşit să obţină mila Patriarhului Daniel prin intermediul lui Iulian Dacălu, regele mallurilor din Iaşi. Dascălu a reuşit să îl convingă pe Prea Fericitul Daniel să intervină în favoarea lui Fenechiu la cel mai înalt nivel din Justiţie. Dacă totuşi varianta aceasta pică ( Patriarhul Daniel nu pare prea încântat să sară în ajutorul lui!), Fenechiu a primit promisiunea lui Antonescu că în cazul în care acesta va ajunge preşedintele României îl va graţia”

ZF: Reţeta dezastrului la Târgovişte: -76% la producţia de oţel-beton, exportăm fier vechi, importăm oţel pentru construcţii ”Combinatul de Oţeluri Speciale (COS), cel mai mare angajator din Târgovişte, care se zbate să supravieţuiască fiind de la începutul anului în insolvenţă, este afectat puternic de exportul de fier vechi cu precădere în Turcia, care ţine preţul principalei materii prime, cu o pondere de circa 80% din costurile de producţie, la un nivel ridicat şi reduce competitivitatea combinatului la export”

StareaPresei.ro

3 comentarii

mircea 30-09-2013 - 13:53

cum vor fi pedepsiti cei care faceau jocurile pariorilor pe bursele internationale,pe subiectul ROSIA MONTANA

jan dinu 30-09-2013 - 17:25

— BASESCU — cu o baza alcholica proprie poate
dilua cianura aproape la O …cu ajutorul razelor ultraviolete
doar atunci cind NUTZA din Plescoi ai tzine’n mAna un coi – doi !!!!…..
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 30-09-2013 - 21:42

Vai ce NERUSINARE , Janne-moo !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult