Acasa Revista Presei Revista presei. Ruptură între PSD și ALDE

Revista presei. Ruptură între PSD și ALDE

scris de Z.V.
148 Afisari

Întâlnirea pe care premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, au avut-o la Strasbourg cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, dezbaterile din comisiile reunite de specialitate ale Camerei Deputaţilor pe legea offshore, precum şi sesizarea CCR de către premierul Viorica Dăncilă pe tema constituirii completelor de cinci judecători de la ICCJ, dar şi anunţul.Simonei Halep potrivit căruia suferă de hernie de disc sunt printre principalele subiecte ale zilei de 3 octombrie.

Este oficial! Ruptură între PSD și ALDE. Atac fără reţineri după ultimele decizii. Deputații ALDE au părăsit ședința comisiilor de specialitate pe lega offshore, în urma acuzațiilor lui Varujan Vosganian, liderul deputaților ALDE, că dezbaterea este o „improvizație”. ”ALDE nu a votat în niciun fel. Nu avem niciun punct de vedere de la ANRE, de la Guvern. (…) Dacă Guvernul a dat bir cu fugiţii, cu cine aţi lucrat aceste amendamente? Nu s-a mai întâmplat să se modifice prevederi fiscal bugetare fără un studiu privind impactul bugetar.”, a spus Vosganian, în timpul ședinței, informează Evenimentul zilei.

Roexit. Cum face PSD primul pas pentru scoaterea României din UE. Liderii PSD au lansat discursuri anti-UE, spunând că România e suverană să decidă orice vrea şi nu e la cheremul nimănui.  Reacţia a venit după ce prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, tot socialist, a criticat guvernarea PSD, scrie Adevărul.

Judecătorii din CSM îl pun la punct pe Hans Klemm. Judecătorii CSM reacționează la criticile pe care ambasadorul SUA, Hans Klemm, le-a lansat la adresa Inspecției Judiciare, precizând că „o astfel de abordare poate fi de natură a afecta încrederea societății în actul de justiție”. ”Având în vedere discursul public al ambasadorului Statelor Unite ale Americii în România, domnul Hans Klemm, susținut la data de 1 octombrie 2018 cu ocazia deschiderii anului universitar la Facultatea de Drept a Universității București, Secţia pentru judecători, în majoritate, exprimă îngrijorarea față de afirmațiile privind activitatea Inspecției Judiciare, instituție importantă în configurația autorității judecătorești, care se bucură de autonomie și independenţă operațională, precum și față de unele aprecieri inoportune și selective în legătură cu conduita magistraților”, a transmis ambasadorul, potrivit Cotidianul.

Propagandă pe pâine. Metode neconvenţionale pentru a chema lumea la referendumul pentru familie. Mesajul ”Vino la referendum! Votează DA pentru căsătoria dintre un bărbat şi o femeie” a pătruns şi în magazinele alimentare din România. Pâinea a fost comercializată împreună cu broşurile care îi îndeamnă pe cetăţeni să participe la referendumul de pe 6 şi 7 octombrie, relatează Gândul.

PSD mută pe toate fronturile pentru a-l scăpa pe Dragnea de probleme. Ofensiva legislativă luată în calcul de social-democrați. După ce Guvernul a sesizat, la cererea lui Liviu Dragnea, Curtea Constituțională invocând un conflict de interese între instituții pe tema completelor de judecată, PSD pune pe masă toate variantele pentru a-i rezolva șefului de partid problemele penale. Acestea vizează atât dosarul referendumului, cât și pe cel al angajărilor fictive, conform Hotnews.ro.

Ce a vorbit Tudorel Toader cu Timmermans: „Nu se pune problema de așa ceva”. Tudorel Toader a spus, într-o intervenție telefonică la Antena 3, ce a discutat cu Timmermans. Ministrul Justiției a declarat că a fost asigurat de prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, că nu se pune problema activării Articolului 7, articolul pentru încălcarea regulilor democratice, în cazul României, transmite Jurnalul naţional.

Victor Boştinaru (PSD): Frans Timmermans a făcut declaraţii vagi şi remarci politice. Guvernul României va ţine cont de poziţia Comisiei de la Veneţia privind legile justiţiei, afirmă europarlamentarul PSD Victor Boştinaru. El comentează declaraţiile făcute luni seară în Comisia LIBE din PE de prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care a spus că dacă regulile sunt încălcate, CE nu va ezita să ia măsuri şi să aducă Guvernul român în faţa instanţei, potrivit Rfi.ro.

Dăncilă a sesizat CCR pe completul care îl va judeca pe Dragnea. Guvernul a sesizat Curtea Constituţională privind un posibil conflict între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în cazul constituirii completurilor de judecată. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a confirmat că premierul Viorica Dăncilă a sesizat Curtea Constituţională pe tema constituirii completelor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează România liberă.

Discuție între Liviu Dragnea și Frans Timmermans: liderul PSD a sunat la Strasbourg. Liderul PSD, Liviu Dragnea, l-ar fi sunat, în cursul zilei de azi, pe Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, după discursul avut de oficialul european în comisia LIBE și atacurile în rafală la adresa României, conform Stiripesurse.ro.

Dăncilă şi Toader s-au întâlnit cu Timmermans: Atmosferă relaxată şi schimburi de amabilităţi, înainte de confruntarea de mâine. Premierul Viorica Dăncilă a avut marţi, cu prilejul vizitei sale la Strasbourg, o întrevedere cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, context în care oficialul român şi-a exprimat dorinţa ca dezbaterea de miercuri din Parlamentul European să fie argumentată şi constructivă. Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul discuţiilor, desfăşurate „într-o atmosfera constructivă”, au fost abordate teme aflate pe agenda europeană, precum şi pe cea a dezbaterilor actuale din cadrul Parlamentului European, transmite Ziare.com.

O televiziune din Franța, documentar despre cum influențează BOR politica și viața socială din România. „Impunându-se ca principala busolă morală a țării”. Postul de televiziune TV5 Monde a difuzat un documentar în care se vorbește despre modul în care Biserică Ortodoxă Română influențează viața socială și ploitica din țara noastră. În cadrul seriei de documentare „Tabuuri și interdicții”, realizat de Francois Normandin și prezentat de postul de televiziune TV5 Monde, Biserica Ordodoxă Română este prezentată de francezi ca fiind „o nouă față represivă care a înlocuit comunismul după 1989 pentru a impune propriile tabuuri și interdicții societății române”, potrivit Libertatea.

Legislaţia naţională îi alungă pe procesatorii români din hypermarketurile autohtone. S-au mutat în magazinele din Europa. Importurile de preparate din carne au crescut sistematic în ultimii doi ani, astfel că au ajuns cu aproximativ 30% peste nivelul din 2016. Procesatorii susțin că de vină este legislația prea stufoasă care nu le mai permite să aibă prețuri competitive pentru marile reţele de hypermarketuri, aşa că şi-au mutat vânzările peste graniţe, în ţări cu putere de cumpărare mai mare precum Germania, Franţa sau Spania, scrie Economica.net.

Blue Air cumpără cu 12 mil. lei transportatorul naţional aerian din Republica Moldova. Operatorul aerian low cost Blue Air, controlat de patru investitori români, a câştigat procesul de privatizare a transportatorului naţional aerian din Republica Moldova, compania Air Moldova. Compania aeriană Blue Air a participat la acest proces de privatizare într-un consorţiu alături de mai mulţi investitori moldoveni, împreună urmând a plăti 50 de milioane de lei moldoveneşti (12 mil. lei) pentru „Taromul de peste Prut“, anunţă Ziarul financiar.

Simona Halep forţează participarea la Turneul Campioanelor! “Fizioterapie, nu operaţie!” Simona Halep forţează participarea la Turneul Campioanelor. Liderul mondial din WTA a revenit cu specificaţii şi clarificări asupra anunţului pe care l-a făcut azi, conform căruia suferă de hernie de disc, fapt care i-ar putea da peste cap tot programul competiţional din acest final de an. Totuşi, Simona are încredere că verdictul nu este chiar atât de grav pe cât pare şi spune că va face tot ce-i stă în putinţă pentru ca afecţiunea să nu avansese, notează Fanatik.ro.

Dică le transmite un mesaj clar jucătorilor după scandalul cu Alibec: „Eu pentru asta sunt plătit”. Nicolae Dică a vorbit despre cum ar trebui să decurgă relația dintre un antrenor și jucătorii săi, după ce într-un interviu Denis Alibec l-a criticat pe antrenorul de la FCSB. „Tu ca jucător eşti plătit să intri pe teren să-ţi faci treaba, eu ca antrenor sunt plătit să te antrenez. Nu trebuie să fim prieteni. Intră pe teren şi joacă pentru tine, pentru familia ta”, a fost reacţia lui Dică, transmite Gazeta sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult