Acasa Revista Presei Revista presei. Rusia ameninta Romania

Revista presei. Rusia ameninta Romania

scris de Ziua Veche
3 afisari

Adevarul: Rusia ameninţă România. Moscova a interpretat decizia României de a declara persona non grata un diplomat rus acreditat la Bucureşti drept un gest neprietenesc şi avertizează cu noi măsuri de răspuns, după ce un angajat al Ambasadei României a fost acuzat de spionaj şi expulzat.

Reprezentanţi ai Ambasadei României la Moscova au fost invitaţi, ieri, la Ministerul rus de Externe pentru a le transmite acest protest. La ieşirea din sediul Ministerului, diplomaţii români au refuzat să dea detalii despre conţinutul întrevederii cu partea rusă şi au evitat orice comentarii, scrie agenţia Interfax.

 

EvZ: Presa rusa – Grecu ar fi spionat pentru NATO. România nu are interese militare în Rusia, însă este stat membru NATO şi, având în vedere că între ţările blocului militar există un acord privind schimbul de informaţii secrete, Gabriel Grecu”ar fi putut cu uşurinţă să-şi îndeplinească sarcina în interesul unor ţări terţe”, scrie pu blicaţia rusă „Moscovskii Komsomoleţ”

Bursa: Trei consortii si o casa de brokeraj se intrec sa listeze Fondul Proprietatea. Cine oferă cel mai mic preţ de listare primeşte cel mai mare punctaj, potrivit caietului de sarcini.

ZF: Kazahii au plătit statului doar 10% din datoria de la Petromidia. Rompetrol Rafinare (simbol bursier RRC), compania care deţine rafinăria Petromidia – controlată acum de grupul kazah KazMunaiGaz, a plătit statului mai puţin de 10% din împrumutul de 570 mil. euro care ajunge la scadenţă la sfârşitul lunii septembrie, iar pentru restul sumei Ministerul Finanţelor ar putea primi acţiuni în companie, dar a căror valoare scade de la un trimestru la altul din cauza pierderilor.

Curierul national: (opinie Radu Georgescu) Ce poate opri ieşirea României din recesiune? „Cel mai imprevizibil şi grav risc este cel politic. Cu un partid de guvernământ în cădere liberă, care abia acum se gândeşte cum să facă să atragă cât mai multe fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, după lungi ani în care acest aspect a fost neglijat (iar aceasta este doar una dintre multele nereuşite a doi ani de conducere a ţării), şi cu o opoziţie care nu a ieşit, nici până acum, cu planuri şi programe clare de redresare a economiei, lucrurile par foarte încurcate”.

StareaPresei.ro

 

0 comentariu

Chris P. 24-11-2010 - 15:18

o singura mentiune… initiativa nu se refera si la etnicii rromi sau la agentii de politie. acestia din urma au avantajul de a primi permisul de conducere odata cu cascheta obligatorie…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult