Acasa Revista Presei Revista presei. Rusia resusciteazǎ proiectul „Novorossia”

Revista presei. Rusia resusciteazǎ proiectul „Novorossia”

scris de Z.V.
70 afisari

La mai puțin de jumătate de an de la anexarea Crimeei la Federația Rusă, Vladimir Putin vorbește deschis despre o altă manevră de rupere a Ucrainei.

Revista presei. Rusia resusciteazǎ proiectul „Novorossia” (foto:niqnaq.com)

Revista presei. Rusia resusciteazǎ proiectul „Novorossia” (foto:niqnaq.com)

Putin vorbește pentru prima dată despre crearea unui stat în sud-estul Ucrainei, iar pe teren separatiștii și soldații ruși câștigă oraș cu oraș în fața armatei ucrainene, lăsată singură de Occident, relatează Adevărul. Academia Rusă de Științe va publica o istorie a Novorossiei, entitate ce a început să fie construită pe timpul Ecaterinei cea Mare.

Prin alegerea premierului polonez Donald Tusk la conducerea Consiliului European, liderii UE au pus în fruntea celei mai puternice instituții europene un aliat al Germaniei în vremuri în care influența Berlinului în Europa este mai mare ca niciodată după al Doilea Război Mondial, pe șeful unei economii care n-a văzut recesiunea în ultimii 20 de ani și pe vârful de lance al ofensivei politice a UE contra Rusiei, scrie Ziarul Financiar.

Prim-ministrul României, Victor Ponta, efectuează, în perioada 30 august-3 septembrie 2014, o vizită oficială în Republica Populară Chineză, la invitația premierului Consiliului de Stat al R. P. Chineze, Li Keqiang. Vizita are loc ca răspuns la cea întreprinsă în România de omologul chinez, în luna noiembrie 2013, informează Curierul Național.

Pe scena politică românească are loc o nouă dispută între Victor Ponta și Traian Băsescu privind nominalizarea pentru postul de comisar european ce revine României, notează ziarul Puterea. Astfel, Ponta a anunțat că Guvernul a trimis două propuneri pentru Comisia Europeană, punctând că una dintre propuneri este ‘categoric o femeie’, dar nu a confirmat că ar fi vorba despre Corina Crețu, europarlamentar PSD, cea despre care s-a mai vehiculat și în urmă cu doar câteva luni că poate fi propusă, în defavoarea lui Dacian Cioloș, actualul comisar pentru Agricultură.

Liderul liberal, Klaus Iohannis, a declarat, duminică, la Iași, într-o conferință de presă, că PNL și PDL vor iniția o moțiune de cenzură în sesiunea parlamentară care începe luni, tema acesteia urmând să fie discutată în ședința de luni a ACL, transmite Evenimentul Zilei. Opoziția este profund nemulțumită de ordonanța privind legalizarea traseismului politic.

Doar 22,27% dintre candidați au promovat examenul la sesiunea din toamnă, potrivit primelor informații apărute, scrie Gândul. Din totalul celor 52.389 de candidați, după afișarea rezultate Bacalaureat 2014, sesiunea toamnă, au promovat 11.666. Cei nemulțumiți de note pot depune contestații în aceeași zi în intervalul 12:00-16:00, urmând ca rezolvarea acestora să se facă în intervalul 2 — 3 septembrie.

Politicile sociale incoerente și lipsite de viziune au accelerat trendul descendent al natalității de după 1990, notează România Liberă. În 2013, în România s-au născut cei mai puțini copii de la al doilea război mondial încoace. Anual, numărul nou-născuților din România scade cu mii sau chiar zeci de mii.

Profiturile celor mai mari companii ale țării listate la Bursa de Valori București (BVB) s-au ridicat la 4,5 miliarde de lei, în primul semestru al acestui an. Aceleași 16 companii luate în calcul au avut afaceri de peste 27 de miliarde de lei, scrie Economica.net. Analiștii estimează deja evoluția viitoare a acțiunilor lor.

Cursul de schimb folosit pentru accize în 2014, de 4,7380 lei/euro, nu va mai fi aplicat anul viitor. Specialiștii în taxe arată că există două scenarii de calcul pentru 2015. În ambele, accizele ar trebui să scadă, notează publicația Capital.

23 de noi ocupații, introduse în Clasificarea Ocupațiilor din România (COR), au intrat deja în vigoare, printre acestea numărându-se cele de instructor canioning (pe site-urile de specialitate este menționat canyoning), instructor salvaspeo, instructor speologie, dar și cele de sportiv de performanță, sportiv de înaltă performanță, precum și antrenor național, informează Curierul Național.

Cristina Grigoraș și Laura Oprea au terminat pe locul patru finala de la doi rame, la Mondialele de la Amsterdam, relatează Gazeta Sporturilor. Cea mai tânără barcă a fost a doua până la jumătatea cursei, dar a capotat pe ultima mie.

Eliza Samara (25 de ani) a câștigat duminică Open-ul Cehiei la tenis de masă, cu trei victorii la Olomouc în fața unor jucătoare din Top 15 mondial, scrie Pro Sport. Într-un turneu în care sportivele au folosit în premieră noile mingi din plastic, introduse obligatoriu în toate marile competiții începând din această toamnă, eleva lui Viorel Filimon a învins-o în semifinale pe principala favorită a competiției, Kasumi Ishikawa (Japonia), cu un categoric scor de 4-1

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult