Acasa Revista Presei Revista presei. Ruşii se tem că le-nghiţim R. Moldova

Revista presei. Ruşii se tem că le-nghiţim R. Moldova

scris de Florin BUDESCU
6 afisari

Republica Moldova va fi înghiţită de România dacă va urma opţiunea europeană, a anunţat  preşedintele Comisiei de Politică Externă din Duma de Stat, Aleksei Puşkov.

Revista presei. Ruşii se tem că le-nghiţim R. Moldova (foto:infoprut.ro)

Cronica română: Oficialii ruşi se tem că România va înghiţi Republica Moldova ”Republica Moldova va fi înghiţită de România dacă va urma opţiunea europeană, a anunţat pe contul său de Twitter preşedintele Comisiei de Politică Externă din Duma de Stat, Aleksei Puşkov, citat duminică seara de Komsomolskaia Pravda”

Gândul: USL a rezolvat la secret problema Roşia Montană. PDL: „Noua lege a minelor este o dedicaţie clară” “După ce a picat la doar două voturi în Senat, noua lege a minelor, pusă pe hârtie de USL pentru a rezolva problema Roşia Montană după respingerea proiectul promovat de guvern, a trecut într-o şedinţă-fulger de comisiile pentru industrii şi administraţie ale Camerei Deputaţilor şi urmează să primească votul final marţi în plen, într-o formă aproape identică cu cea din Senat”

EvZ: USL, la 1 an de mandat: 70% din Parlament degeaba ”Scandaluri politice, promisiuni neîndeplinite, fiscalitate în creştere şi realizări economice şi politice îndoielnice. Acesta este bilanţul guvernului USL condus de Victor Ponta, la un an de la scorul zdrobitor obţinut la alegerile parlamentare de pe 9 decembrie 2012“

România liberă: USL trage în Băsescu cu gloanţe oarbe ”Creditul acordat Ioanei Băsescu a îndeplinit condiţiile de respectare a normelor CEC şi BNR, este concluzia unui raport trimis de BNR comisiei parlamentare de anchetă a activităţii CEC. De altfel, prima zi a audierilor în comisia care anchetează creditele CEC, după scandalul legat de fiica preşedintelui, a scos la iveală vulnerabilităţile demersului parlamentar”

Curentul: Consilierul lui Ponta a girat o Gală organizată de spionul Stanchev, la o zi după condamnarea acestuia în România ”Condamnarea bulgarului Stamen Stanchev la 11 ani de închisoare pentru spionaj, în dosarul privatizărilor strategice, în care au fost condamnați și foștii miniștri Codruț Șereș și Zsolt Nagy, a avut ecouri nebănuite în afara țării, mai ales că sentința pronunțată de judecătorii de la Înalta Curte a venit cu o zi înainte de organizarea la Viena a Galei anuale a Center for Global Dialogue and Cooperation (CGDC)”

Puterea: Hoţia lui Sorin Oprescu pe spinarea bucureştenilor ”Dacă nu ar fi chiulit consilierii USL de la Şedinţa de Îndată a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), actualul contract de închiriere ar fi fost prelungit. Se pare că tocmai acest lucru a dorit şi Sorin Oprescu, pentru că, dacă ar fi vrut, ar fi avut toate pârghiile să forţeze votarea prelungirii contractului”

Bursa: Chiţoiu vrea sistem dualist de conducere a CEC Bank ”Activitatea managerială a CEC Bank nu a adus impulsul dorit, a declarat ieri Daniel Chiţoiu, ministrul Finanţelor, adăugând că a propus încă din vară o conducere dualistă, formată din Directorat şi Consiliu de Supraveghere”

Adevărul: Ce bani ar putea scoate statul din renegocierea redevenţelor la petrol şi la gaze cu marile companii ca OMV ”Anul viitor expiră perioada de zece ani în care statul român se obliga să nu majoreze redevenţele la petrol şi gaze. Specialiştii analizează patru scenarii de creştere a acestor taxe”

Curierul naţional: Investiţie de 7 mil. euro în 260 de locuinţe ”Opus Land Development, dezvoltatorul complexului de locuinţe Cosmopolis, a finalizat la începutul lunii decembrie un nou bloc cu 80 de apartamente, ajungând astfel la un total de 260 de unităţi locative construite în 2013 în proiectul din nordul Bucureştiului, investiţie de peste 7 milioane de euro”

Naţional: Se destramă Imperiul UTI ”Tot mai mulţi oameni de bază, cu funcţii cheie în gestionarea afacerilor, au anunţat că se retrag din motive personale. Şi cum nu este vorba doar de simpli angajaţi, fie ei şi profesionişti de excepţie, ci de şefi din companie cunoscuţi de apropiaţii sistemului ca fiind oamenii de legătură cu serviciile secrete – adică tocmai cei care au pus decisiv umărul la dezvoltarea companiei, lucrurile se complică. Mai ales că se vorbeşte de o adevărată hemoragie de posibili ofiţeri acoperiţi care părăsesc compania, proporţia dezertărilor fiind deja de jumătate dintre cei adânc ancoraţi în sistem“

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult