Acasa Revista Presei Revista presei. S-a aflat de ce a murit Ioan Gyuri Pascu

Revista presei. S-a aflat de ce a murit Ioan Gyuri Pascu

scris de Z.V.
42 afisari

Sesizarea de neconstituționalitate asupra Legii privind eliminarea unor taxe și tarife, trimisă de președintele Klaus Iohannis Curții Constituționale a României, reținerea Anei Maria Pătru, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), urmărită penal de DNA pentru trafic de influență și spălare de bani, intenția ministrului Justiției, Raluca Prună, de a modifica Legea de Organizare și funcționare a DIICOT, dar și anunțul președintelui Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, potrivit căruia țara noastră va avea, anul viitor, cele mai mici venituri fiscale din istorie, precum și alegerea lui Mihai Covaliu în funcția de președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român sunt principalele subiecte ale zilei de 16 noiembrie.

Ioan Gyuri PascuS-a aflat de ce a murit Ioan Gyuri Pascu. Procurorul știe despre ce este vorba dar un motiv cutremurător îl împiedică să publice raportul, potrivit ziarului Evenimentul Zilei. Cazul morții lui Ioan Gyuri Pascu a produs un vuiet în mass-media din România. Raportul morții artistului ar fi învăluit în mister, iar când ancheta pare că a făcut în sfârșit lumină, din cauza unui motiv cutremurător, anchetatorii nu pot să-l facă public. Este vorba de banii necesari pentru finalizarea anchetei.

De ce a contestat Iohannis la CCR legea PSD care elimină cele 102 taxe. Dragnea: Președintele îi umilește pe români. Sesizarea, discutată după alegeri, citim în Adevărul. Curtea Constituțională (CCR) a fost sesizată de președintele Klaus Iohannis pentru a arbitra disputa dintre Guvern și PSD privind legalitatea și sustenabilitatea legii votate de PSD prin care au fost tăiate 102 taxe. Liviu Dragnea susține că șeful statului ‘îi umilește pe români’. Președintele Klaus Iohannis a contestat la Curtea Constituțională (CCR) legea votată de PSD, prin care se elimină cele 102 taxe nefiscale. Având în vedere că este campanie electorală, șeful statului nu s-a folosit de posibilitatea de a retrimite Parlamentului legea lui Liviu Dragnea, spre reexaminare, pentru a nu le oferi partidelor noi pârghii de populism, ci a lăsat Curții decizia de a stabili dacă tăierea de taxe s-a făcut conform prevederilor constituționale.

Când discută CCR sesizarea președintelui asupra legii celor 102 taxe, aflăm din ziarul Puterea. Curtea Constituțională a României (CCR) va discuta în 14 decembrie sesizarea președintelui Klaus Iohannis asupra legii privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Liviu Dragnea: Klaus Iohannis îi umilește pe români. Ar fi trebuit să meargă la una din cozile la care românii stau pentru a plăti taxe, titrează Evenimentul Zilei. Președintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să meargă la una din cozile la care stau românii pentru a plăti taxe, înainte să sesizeze CCR cu privire la legea pentru eliminarea celor 102 taxe nefiscale, a transmis liderul PSD Liviu Dragnea.

Iohannis: Vom continua să ajutăm Republica Moldova. Nu avem niciun motiv să credem că lucrurile se vor schimba fundamental, scrie Adevărul. România va ajuta și în viitor Republica Moldova, a declarat marți președintele Klaus Iohannis, arătând că vor fi continuate toate demersurile începute în sprijinul instituțiilor și autorităților locale din această țară.

Iohannis: ‘Dacă toate partidele doresc să fie de partea Coaliției pentru Familie, înseamnă că acolo se promovează cel mai bine toleranța”, titrează Gândul. Decizia pentru organizarea, în primăvară, a unui referendum pentru schimbarea definiției familiei este ‘înțeleaptă” a declarat marți președintele Klaus Iohannis. Întrebat cum rămâne cu ideea de toleranță pe care a promovat-o atunci când a transmis că nu trebuie să mergem pe calea ‘fanatismului religios”, șeful statului a răspuns că ‘dacă toate partidele doresc să fie de partea Coaliției pentru Familie, înseamnă că acolo se promovează cel mai bine toleranța”.

Iohannis: Mi se pare o decizie înțeleaptă organizarea unui referendum privind familia în primăvară, citim în Adevărul. Președintele Klaus Iohannis este de acord cu organizarea unui referendum privind familia tradițională, în primăvară, așa cum au convenit partidele politice cu Coaliția pentru Familie.

Puține femei pe buletinele de vot, în ciuda legii electorale, informează Q Magazine. Aproape o treime dintre candidații la scrutinul general din 11 decembrie sunt femei. Prea puține, potrivit organizațiile non-guvernamentale. Coaliția pentru Egalitate de Gen arată într-un raport că sunt circumscripții unde pe listele de candidați propuse de anumite partide nu se regăsește nicio femeie, de?i legea cere explicit reprezentarea ambelor sexe.

Dragnea cere PNL să retragă plâgerea făcută la CCR privind creșterea salariilor: De abia atunci cineva îi va lua în serios, scrie Gândul. Președintele PSD Liviu Dragnea a cerut, marți, liderilor PNL să retragă plângerea depusă la CCR referitoare la legea prin care se majorarează salariile personalului din Educație și Sănătătate, spunând că doar în acel moment cineva va lua în serios liberalii atunci când vorbesc de legea salarizării. În replică, purtătorul de cuvânt al liberalilor, Adriana Săftoiu, a transmis că președintele PSD Liviu Dragnea poate face recomandări doar propriului partid, ‘nicidecum PNL”.

PNL vrea comisie parlamentară pentru coerență legislativă; Guvernul, obligat să consulte legislativul când adoptă OUG, citim în Adevărul. Purtătorul de cuvânt al PNL, Adriana Săftoiu, a anunțat, marți, că PNL propune, prin proiectul de reformă parlamentară, înființarea unei comisii pentru coerență legislativă, cu statut permanent de comisie comună a celor două Camere, o altă prevedere fiind obligația Guvernului de a consulta legislativul înainte de a adopta o Ordonanță de Urgență.

Tăriceanu îi sfidează din nou pe români. A blocat cu mașina o bandă de circulație ca să meargă la cumpărături, informeazăRomânia Liberă. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost observat marți la prânz în centrul Capitalei, imediat după ce își parcase neregulamentar mașina, blocând o bandă de circulație. Automobilul Dacia Duster cu numărul B 69 ESB era oprit pe carosabil pe Bulevardul I.C. Brătianu, în apropiere de Piața Universității, iar liderul Senatului coborâse din mașină pentru a face cumpărături de la un chioșc.

Reacția lui Tăriceanu, după ce a blocat o bandă de mers la Universitate: „N-am știut că circulația a fost stânjenită”, scrieJurnalul Național. „Referitor la incidentul de la Universitate, aș vrea să fac următoarele precizări. Am oprit la o farmacie și nu pentru shopping așa cum eronat s-a afirmat, fără a ști că circulația a fost stânjenită. Aș dori pe această cale să îmi exprim scuzele față de cei din trafic. Am discutat cu șeful de dispozitiv al SPP pentru ca această situație să nu se mai repete în viitor”, a scris șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pe pagina sa de Facebook .

Urmărită penal pentru trafic de influență și spălarea banilor, șefa AEP a fost reținută de procurorii DNA, informeazăCotidianul. Președintele Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, urmărită penal pentru trafic de influență și spălarea banilor, a fost reținută, marți seară, de procurorii DNA Ploiești. Șefa AEP este acuzată că a pretins și primit de la reprezentanții unei societăți comerciale sume de bani reprezentând contravaloarea unui imobil în București și a unei mașini, în schimbul derulării unor contracte încheiate de societate cu AEP.

Percheziții DNA în Prahova: Soțul șefei AEP a încercat să fugă cu documente, dar a fost oprit de polițiști, aflăm din Jurnalul Național. Soțul șefei Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, ar fi încercat să fugă având asupra lui documente relevante în cadrul cercetărilor derulate de procurorii DNA Ploiești, acesta fiind oprit de polițiști, au declarat surse apropiate anchetei.

Președintele României, Klaus Iohannis: ” Cercetarea DNA în cazul șefei AEP — o surpriză neplăcută. Trebuie înlocuită dacă se începe urmărirea penală”, titrează Evenimentul Zilei. Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că cercetarea DNA în ceea ce o privește pe șefa AEP, Ana Maria Pătru, reprezintă o surpriză foarte neplăcută, el subliniind că, în cazul în care se va începe urmărirea penală a acesteia, ea va trebui înlocuită din funcție.

Judecătorii Gabriela Elena Bogasiu și Ilie Iulian Dragomir, propuși de CSM pentru funcțiile de vicepreședinte la ÎCCJ, anunță Jurnalul Național. Judecătorii Gabriela Elena Bogasiu și Ilie Iulian Dragomir au fost propuși de Secția pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru a fi numiți în funcțiile de vicepreședinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție, se arată într-un comunicat al CSM.

Cine este judecătorul internat în secret pentru probleme psihice? Detalii incredibile, aflăm din Evenimentul Zilei. Marți seara, Mihai Gâdea a făcut mai multe dezvăluiri despre Caius Lăzărescu, un judecător care ar fi fost internat în secret din cauza unor tulburări psihice.

Procurorul general al României: ‘Rețelele de crimă organizată transnaționale spală banii din traficul de droguri prin criminalitate de mediu’, titrează Adevărul. Procurorul general al României, Augustin Lazăr, spune că rețelele de crimă organizată transnaționale se folosesc de criminalitatea de mediu pentru a spăla banii proveniți din traficul de droguri, fiind implicate și în traficul de deșeuri și produse chimice periculoase, după ce se falsifică documentele de descriere a produselor periculoase pentru a scăpa de controlul autorităților.

Cum vrea Raluca Prună să preia controlul asupra magistraților, citim în Evenimentul Zilei. Ministrul Justiției, Raluca Prună, intenționează să modifice Legea de Organizare și funcționare a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). Documentul arată că aceste legi ar putea fi modificate prin Ordonanță de Urgență, iar ministrul Justiției ar avea un control mai mare asupra procurorilor.

Procuror DNA sub lupa Pachetului și CSM pentru montarea pretins nelegală de tehnică de înregistrare ambientală în birourile Protecției Martorilor, potrivit ziarului Libertatea. Fostul șef al ONPM Adrian Bărăscu cere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cercetarea penală a magistratului DNA Florentina Mirică pe care o acuză că în mod pretins nelegal a dispus montarea de tehnică de înregistrare ambientală în birourile Oficiului și a deconspirat numele lucrătorilor, inclusiv a celor ce au cerut în mod expres protejarea datelor personale.

Magistrați, despre declarațiile făcute de Băsescu și Udrea împotriva DNA: ‘Au fost depășite limitele admisibile ale libertății de exprimare’, titrează Adevărul. Afirmațiile făcute pe 22 septembrie, în emisiuni de televiziune, de fostul președinte Traian Băsescu și de deputatul Elena Udrea privind activitatea procurorilor DNA au adus atingere independenței justiției în ansamblul său, potrivit unui comunicat al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Declarațiile politicienilor au fost făcute în contextul în care Ioana Băsescu a fost pusă sub acuzare la DNA.

Precedent periculos în Justiția Română. Procurorii DNA sunt acuzați că au falsificat probe în ‘Dosarul Caltaboșul’, scrieEvenimentul Zilei. Înalta Curte de Casație și Justiție a dat, pe 8 noiembrie 2016, o sentință istorică ce poate influența radical numeroase dosare de corupție și nu numai. După șase ani de procese, judecătorii Curții Supreme au decis să îi dea dreptate fostului ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeș care a cerut despăgubiri pe motiv că anchetatorii au divulgat probe, difuzate de TVR, din dosarul în urma căruia a fost condamnat la trei ani de închisoare. Mai grav este că fostul demnitar susține că probele au fost ‘fabricate’. Puțin știu, însă, despre conexiunile dubioase între ‘Dosarul Caltaboșul’ și ascensiunea fulminantă a actualului premier, Dacian Cioloș.

Ministrul ungar de Externe atacă justiția română: Oficialii maghiari sunt ‘hărțuiți’ sub pretextul luptei anticorupție, citim în Gândul. Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat că autoritățile române „hărțuiesc în mod sistematic” oficialii maghiari din România, sub pretextul luptei anticorpuție și consideră inacceptabilă această situație, informează agenția de știri MTI.

Gușă și Oancea au spus judecătorilor că nu au discutat la întâlnirile cu Orban despre bani pentru apariții în emisiuni în campania electorală, potrivit ziarului Adevărul. Patronii Realitatea TV și B1 TV, Cozmin Gușă și Sorin Oancea, au fost audiați marți la instanța supremă, în calitate de martor, în dosarul lui Ludovic Orban, ei declarând că nu au discutat la întâlnirile cu Orban despre bani pentru apariții în emisiuni în campania electorală pentru alegerile locale.

Dosarul ‘Mită la Academia Navală Constanța’: Cadre didactice, puse sub control judiciar de DNA, informează Q Magazine. Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judicar față de două cadre didactice din cadrul Academiei Navale Mircea cel Bătrân (ANMB) Constanța, acuzate de luare de mită.

CSM: Tăriceanu a încălcat independența justiției, scrie Gândul. Plenul CSM consideră că îndemnul pe care președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, l-a adresat parlamentarilor, acela de a nu se mai exprima prin vot asupra solicitărilor DNA, aduce ‘atingere asupra independenței justiției” și principiului separației puterilor în stat, subminând credibilitatea sistemului judiciar. Tăriceanu a argumentat atunci că Direcția Anticorupție este folosită politic și a precizat că discutarea cererilor nu este o urgență, ele putând aștepta și până când se formează viitorul Parlament.

Fostul vicepreședinte al Agenției Medicamentului, Lazăr Iordache, a făcut un acord cu DNA de recunoaștere a vinovăției. Iordache va executa patru ani de detenție, anunțăRomânia Liberă. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au sesizat Tribunalul București cu privire la un acord de recunoaștere a vinovăției în cazul fostului vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului, Lazăr Iordache, acesta fiind de acord să execute patru ani de detenție pentru dare de mită, cumpărare și trafic de influență.

Aproape 14 ani în închisoare pentru un fost consilier județean. Dosarele importante în care a primit condamnările, citim înGândul. Lili Maria Schutz a fost condamantă într-un nou dosar, marți, de această dată pentru fraude cu fonduri europene, și va executa 13 ani și opt luni de închisoare, prin contopirea pedepsei cu cea din dosarul fraudării Sere Codlea și Orser Oradea.

‘Regina dulcețurilor’ din România a câștigat procesul cu frații Murad. Magiunul bun se coace în sala de judecată, scrieLibertatea. Bibiana Stanciulov, patroana Sonimpex Topoloveni SRL, producătorul celebrului Magiun de prune Topoloveni, a câștigat procesul cu firma MGC International Investments SRL, reprezentată de frații libanezi Ahmed și Hassan Murad pentru că ar fi încercat să-i cloneze magiunul, protejat la nivel european, și l-ar fi vândut sub cu o etichetă asemănătoare.

Donare de sânge record la UMF ‘Carol Davila’ din București: 560 de unități transfuzabile, recoltate de la studenți, anunțăAdevărul. Ediția de toamnă a campaniei naționale ‘Donează sânge! Fii erou!’ a înregistrat anul acesta la Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Carol Davila’ din București un nou record în ceea ce privește ‘dăruirea unei noi șanse la viață’, prin recoltarea, în doar cinci zile, a aproximativ 560 de unități transfuzabile cu care pot fi realizate 150 de intervenții medicale, anunță rectorul UMF, academicianul Ioanel Sinescu.

Plămân artificial portabil și uniforme donate Fundației pentru SMURD, potrivit ziarului Adevărul. Fundația pentru SMURD a primit mai multe echipamente medicale, între care un aparat de oxigenare extracorporală arterio-venoasă sau plămân artificial (ECMO) precum și o mie de uniforme pentru volunari. Doar costul aparatului de oxigenare se ridică la 55.000 de euro, el urmând a fi donat Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Floreasca.

Dosarul electronic de sănătate, contestat de medici: ‘E un abuz!’, titrează Jurnalul Național. În România, medicii sunt tot mai puțini și birocrația din sistemul sanitar tot mai mare. Dosarul electronic de sănătate (DES) a devenit obligatoriu pentru toată lumea din acest sfârșit de săptămână, iar doctorii atrag atenția că această obligativitate încalcă atât drepturile pacientului, cât și codul de etică profesională. Mai mult, aceștia se plâng că nu-și mai pot face meseria din cauză că au fost transformați în ‘secretare’ care introduc date în sistemul informatic al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), sistem.

Ministerul Sănătății vrea să cumpere medicamente oncologice. Instituția a demarat o licitație deschisă, informează Adevărul. Ministerul Sănătății vrea să cumpere medicamente oncologice. În acest scop, instituția a demarat o procedură de licitație deschisă pe SEAP.

Cel mai pesimist studiu despre aderarea României la zona euro: abia peste nouă ani vom fi în stare, citim în Ziarul Financiar. Dacă România va crește cu 5% pe an în medie în următoarele două decenii, va ajunge din urmă media de dezvoltare economică a zonei euro în 18 ani, iar nivelul de 75% din media zonei euro în 9 ani, adică în 2024, afirmă studiul ‘România și aderarea la zona euro: întrebarea este în ce condiții?’, redactat de economiștii Daniel Dăianu, Ella Kallai, Gabriela Mihailovici și Aura Socol.

Statul, tot mai dator: plătim dobânzi de 835 milioane lei/lună, informează Jurnalul Național. Datoria publică a statului român (directă și a administrației publice locale) a crescut cu aproape 5,8 miliarde de lei (circa 1,3 miliarde de euro) în primele opt luni ale anului. Ea a crescut de la 306,47 miliarde de lei (68,1 miliarde de euro), cât era în ianuarie, la 312,264 miliarde de lei (69,4 miliarde de euro ) în luna august, potrivit ultimelor date publicate de Ministerul de Finanțe. Suma reprezintă 41,8% din PIB, iar procentul se apropie alarmant de pragul critic de 45% din PIB, calculat de BNR. Depășirea acestuia crește probabilitatea de recesiune economică la peste 50 %, spun specialiștii de la banca centrală.

Care sunt salariile care i-ar mulțumi pe români, aflăm dinCurierul Național. România este una dintre țările cu cele mai mici salarii din Europa, dar asta nu-i împiedică pe români să-și stabilească un anumit nivel de pretenții în ceea ce privește remunerația lunară de la angajator. Potrivit datelor publicate de portalul online eJobs.ro, așteptările românilor par însă decente, media națională fiind undeva la 2.595 de lei, venitul net lunar. Femeile ar accepta, dacă ar obține jobul dorit, un salariu minim net lunar de 2.311 lei, cu peste 500 de lei mai puțin decât bărbații, care ar dori să câștige 2.880 de lei.

Ionuț Dumitru: „Vom avea cele mai mici venituri fiscale din istorie, în 2017”, titrează Bursa. Țara noastră va avea, anul viitor, cele mai mici venituri fiscale din istorie, a atras, ieri, atenția Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal, precizând: „În proiecția pe 2017, România va avea probabil cele mai mici venituri fiscale, de 25,4% din PIB, cel mai mic nivel de când avem astfel de date fiscale, de peste 20 de ani. Cum am ajuns aici? Prin reducerile de taxe din Codul Fiscal”.

Centura de nord a Capitalei ar putea fi gata la sfârșitul anului viitor, iar luna aceasta demarează proiectul Centurii de sud, scrie Ziarul Financiar. La șase ani de la deschiderea circulației pe două benzi pe sens între DN2 și DN7 ( aprox. 20 km), pe centura de nord a Capitalei, compania de drumuri anunță noi planuri pentru a continua lucrările și pe restul de 60 km de drum pe care circulația se desfășoară extrem de de greu. Pe de altă parte, compania de drumuri încă nu are o soluție pentru pasajul de la Domnești, cu toate că acesta a fost anunțat încă din toamna anului trecut, acesta fiind blocat de contestații.

Ministerul Energiei lansează Strategia Energetică 2016-2030, informează Bursa. Ministerul Energiei a lansat în consultare publică proiectul Strategiei Energetice a României 2016-2030, cu perspectiva anului 2050, potrivit unui comunicat trimis redacției. „Strategia Energetică a României 2016-2030, cu perspectiva anului 2050 este rezultatul unui demers consultativ și analitic amplu realizat de Ministerul Energiei pe parcursul anului 2016. Procesul de elaborare a fost transpartinic, guvernat de rigoare metodologică, obiectivitate și realism. Proiectul Strategiei Energetice a României supus consultării publice trasează direcțiile de dezvoltare ale sectorului energetic național pentru următoarele decenii, oferind autorităților publice și investitorilor repere necesare pentru întemeierea deciziilor strategice”, se arată în comunicat.

Ministerul Energiei: CE Hunedoara ar putea fi salvată de investitori, citim în Curierul Național. Complexul Energetic Hunedoara este o companie cu risc ridicat de a intra în faliment, după cum susțin chiar oficiali din Ministerul Energiei, existând totuși posibilitatea salvării zonelor viabile de către potențiali investitori. ‘Există riscuri în acest sens (de intrare în faliment — n. red.). Sunt riscuri destul de mari, eu sper să le gestionăm’, a declarat Corina Popescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, în cadrul unei conferințe organizate de Focus Energetic.

CGMB: Direcția de Integritate pentru combaterea corupției, înființată, scrie ziarul Puterea. Direcția de Integritate, care va avea ca misiune prevenirea și combaterea corupției și abuzurilor profesionale din interiorul Primăriei Generale a Capitalei, a fost înființată marți, potrivit unei decizii a Consiliului General al Municipiului București.

Părinții care își iau meditator student pentru copii — primesc bani pentru plata meditațiilor, anunță Evenimentul Zilei. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, marți, că studenții care locuiesc în gazdă la persoane vârstnice și le ajută pe acestea să procure hrană și medicamente, dar și cei care oferă meditații unor elevi vor putea beneficia de o sumă de 500 de lei din partea Primăriei în vederea achitării chiriei.

Doar 5 universități românești au potențial de excelență pe plan internațional, informează Curierul Național. În anul 2016, 20 de universități din România (din cele 92 de universități active, 4 dintre acestea aflate însă în fază de lichidare), toate de stat, reușesc să treacă un prag minimal al vizibilității în clasamentele internaționale ale universităților bazate dominant pe criterii/indicatori academici, a informat Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCȘ), subliniind însă că ‘dintre acestea, 5 instituții de învățământ superior intră în categoria Universități românești cu potențial de excelență, vizibile și cu impact internațional (în ordinea din clasament: Universitatea ŤBabeș-Bolyaiť din Cluj-Napoca, Universitatea din București, Universitatea Politehnică din București, Universitatea ŤAlexandru Ioan Cuzať din Iași și Universitatea de Vest din Timișoara), în timp ce celelalte 15 instituții de învățământ superior pot fi grupate în categoria Universități românești vizibile internațional’.

Pericol de explozie în centrul Capitalei, din cauza unei țevi de gaze care a luat foc. Un pompier a fost rănit în timpul intervenției, potrivit ziarului Adevărul. O țeavă de gaze de la subsolul unui bloc aflat pe strada George Enescu din Piața Romană din centrul Capitalei a luat foc, în zonă fiind pentru o vreme pericol de explozie. Ajunși la fața locului, pompierii au evacuat mai multe persoane. ISU a intervenit cu două autospeciale. În zonă a fost oprită și alimentarea cu gaze, iar după aproximativ o oră a fost lichidat incendiul. Un pompier a fost însă rănit și a fost transportat la spital.

Focar de evaziune fiscală, mizerie și ilegalități, în centrul Capitalei. Hala veche Obor, bomba din spatele Primăriei, citim în România Liberă. Inaugurată în 1950, după 14 ani de lucrări cu întreruperi, Hala veche Obor a ajuns pe lista monumentelor istorice în 2004. De atunci, deși are statut special și este protejată de lege, hala a continuat să se degradeze, mai ales la interior, unde autoritățile permit un soi de comerț ce amintește de haosul și mizeria din fostul complex ‘Europa’.

Bani mai mulți pentru consolidarea Arcului de Triumf. 1.700.000 de lei, fără licitație, informează ziarul Puterea. Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat suplimentarea fondurilor alocate pentru consolidarea Arcului de Triumf cu 1,7 milioane lei, față de cele 30 milioane lei alocate inițial. Obiectivul se va finaliza până pe 25 noiembrie 2016, astfel ca parada de 1 Decembrie să aibă loc la monument. Ciprian Ciucu, consilier PNL, afirmă că banii sunt atribuți fără proceduri și fără contract.

Criză în încălzirea populației. O treime din locuințe, fără lemne de foc, aflăm din ziarul Puterea. Lipsa lemnelor de foc din mai multe zone ale țării este o situație care afectează în jur de o treime din locuințele din România, această criză fiind dezbătută la conferința ‘Provocările iernii 2016 — 2017’ organizată marți, 15 noiembrie, în București, de Focus Energetic. Participanții au abordat ca o temă majoră asigurarea necesarului de lemne de foc. La conferință au fost prezenți reprezentanți ai autorităților și companiilor implicate în asigurarea resurselor energetice pentru încălzirea populației, respectiv Ministerul Energiei, Agenția Națională pentru Reglementare în domeniul Energiei, Transelectrica, Romgaz, Enel, A.N.M., Nuclearelectrica și ROMSILVA.

Bătuți din ofsaid! „Tricolorii” au pierdut în prelungiri cu Rusia, un amical în care Daum a testat jucători noi din minutul 90, citim în Gazeta Sporturilor. România a pierdut amicalul disputat astăzi în Rusia, scor 0-1, cu un gol controversat primit la ultima fază de joc. Daum s-a comportat ciudat în a doua repriză, ca într-un meci pe puncte, făcând o singură schimbare până în minutul 80!

Covaliu câștigă lupta cu Szabo pentru COSR. Boroi, noul secretar general. Următorul comandant al CSA Steaua trebuie să continue lupta cu Becali. Efect de domino: Laura Badea, șefă la FR Scrimă?, scrie ProSport. Noul președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român este, începând de marți, Mihai Covaliu. Fostul campion olimpic la scrimă din 2000 a învins-o pe Gabriela Szabo, fostă campioană olimpică la atletism tot la Sydney. Covaliu, președintele FR Scrimă, a obținut 120 de voturi din totalul de 180. Acesta îl înlocuiește pe Alin Petrache și va avea un mandat de patru ani, până în 2020. Vicepreședinți ai COSR au devenit Alexandru Dedu, președintele FR Handbal, și Camelia Potec, președinta FR Natație. Secretar general a fost numit colonelul George Boroi, comandantul CSA Steaua.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult