Acasa Revista Presei Revista presei. S-a găsit medicamentul care învinge coronavirusul

Revista presei. S-a găsit medicamentul care învinge coronavirusul

scris de Z.V.
142 afisari

Un cunoscut savant francez susţine că a găsit medicamentul care învinge coronavirusul. „Consider că ar fi imoral să nu-l administrez“. Directorul Institutului Spitalului Universitar pentru Infecţii Mediteraneene (Bouches-du-Rhône), cunoscutul infecţiolog Didier Raoult, specialist în boli infecţioase tropicale emergente, este convins că clorochina, un antimalarian folosit de zeci de ani sub numele de Nivaquine, poate învinge coronavirusul, potrivit Adevărul.

Cum vrea Guvernul să plătească şomajul tehnic. Guvernul României poartă în prezent negocieri cu Comisia Europeană pentru ca o parte din efortul bugetar pentru plata şomajului tehnic să fie acoperit din fonduri europene, a declarat Ionel Dancă, şeful cancelariei premierului. El a spus că şomajul tehnic ar putea acoperi 1 milion de angajaţi. Dancă a mai declarat că cele peste 9 miliarde de lei ce urmează să fie returnate în luna aprilie mediului privat au rămas de pe vremea guvernului PSD, relatează Cotidianul.
Cele mai vulnerabile afaceri, salvate de Guvern. Ce sume vor fi alocate. Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului, face noi precizări cu privire la îndemnizaţiile ce urmează a fi oferite de stat. Ionel Dancă a anunţat că o îndemnizaţie de valoarea unui salariu minim brut pe ţară va fi alocată pentru Persoanele Fizice Autorizate şi Întreprinderilor Individuale. De asemenea, a mai anunţat oficialul, deja se lucrează la măsurile de ajutor pentru stomatologi, ale căror cabinete au fost închise prin cea mai recentă ordonanţă militară, publică Evenimentul Zilei.

Un milion de măşti de protecţie achiziţionate de Crucea Roşie, confiscate la Vama Otopeni. Motivul incredibil invocat de procurori. Nu mai puţin de un milion de măşti de protecţie, în valoare de aproximativ 700.000 de euro, aşteptate „cu sufletul la gură” de reprezentanţii Crucii Roşii Române, pentru a fi distribuite, mai apoi, către unităţile Ministerului Afacerilor Interne din ţară au fost confiscate în noaptea de 22/ 23 martie, în Vama Otopeni, scrie Gândul.

România va testa mai mulţi suspecţi de coronavirus: Cum se schimbă criteriile de testare. România ar urma să testeze mai mulţi suspecţi de coronavirus. Institutul Naţional de Sănătate Publică a decis luni să lărgească categoriile de persoane testate, după numeroase apeluri ale medicilor în acest sens. Practic, toţi pacienţii internaţi în spitale care au simptome de infecţii respiratorii acute vor fi testaţi, la fel şi personalul medical care intră în contact cu cazuri confirmate cu coronavirus, notează Hotnews.ro.

Proiect de lege în Parlament: Facilităţi fiscale, amânare şi reeşalonare de plăţi. Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD anunţă lista de propuneri pe care le fac PSD, Pro România şi ALDE în contextul stării de urgenţă din ţară. „Astăzi, alături de ALDE şi PRO România, vom depune un proiect de lege la Parlament, care prevede o serie de facilităţi fiscale, amânare şi reeşalonare de plăţi acordate companiilor şi angajaţilor acestora”, a declarat Marcel Ciolacu, transmite Jurnalul.ro.

Iohannis: Vom lua măsuri mult mai dure, atunci când va fi necesar. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că statul român este pregătit să ia „măsuri mult mai dure” în contextul crizei coronavirusului şi al stării de urgenţă. Şeful statului a sugerat că aceste măsuri vor fi necesare pentru a impune măsurile de prevenire a extinderii epidemiei de coronavirus în România, menţionează România Liberă.

Gabriela Firea, anunţ important: ”Primăria Capitalei cumpără un aparat de dializă pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 cu complicaţii renale”. Gabriela Firea informează că Primăria Capitalei achiziţionează de urgenţă un aparat de dializă pentru Spitalul Victor Babeş, care va fi utilizat în tratamentul pacienţilor bolnavi de Covid-19 care dezvoltă complicaţii renale, potrivit Stiripesurse.ro.

Peste 100.000 de oameni s-au vindecat de coronavirus. România e în topul mondial. În România, procentul este de 12,67%, ceea ce ne plasează în top 30 mondial şi chiar între primele 10 ţări din afara Asiei în ceea ce priveşte proporţia celor vindecaţi. De altfel, ţările din Asia înregistrează acum o scădere accentuată a cazurilor noi de la o zi la altă. Amintim că peste 16.300 de oameni au murit şi mai mult de 375.000 au fost infectaţi de coronavirus, în ultimele luni, scrie Ziare.com.

Proprietarul unui furnizor de energie electrică se apucă să facă măşti şi combinezoane. Va dona toată producţia, 75.000 de măşti pe zi. Viorel Tănase, proprietarul Getica’95, un furnizor de energie electrică cu o cotă de piaţă semnificativă pe segmentul comercial, înfiinţează împreună cu un partener o fabrică de măşti şi combinezoane. Toată producţia, 75.000 de măşti pe zi, va fi donată, publică Economica.net.

Raiffeisen Bank vrea să amâne cu 3 luni ratele de capital pentru firme sau să prelungească pe o perioadă de 3-12 luni liniile de credit scadente în perioada imediat următoare. Raiffeisen Bank a decis să ofere asistenţă personalizată, în timp real afacerilor care întâmpină greutăţi semnificative în contextul pandemiei de coronavirus COVID 19 şi a început să aplice astfel de măsuri urmărind să amâne cu 3 luni ratele de capital sau să prelungească pe o perioadă între 3 şi 12 luni a liniilor de credit scadente în perioada imediat următoare, anunţă Ziarul Financiar.

Sorin Lavric: Ce ne doboară nu e un microb, ci psihicul nostru adus în pragul surescitării apocaliptice. Sorin Lavric este filozof, dar a profesat şi ca medic. Din această perspectivă, bivalentă, l-am întrebat dacă se teme de moarte în aceste zile de pandemie, ce efect va avea întoarcerea atâtor români din străinătate, dar şi cum va arăta lumea la finalul crizei de coronavirus. Răspunsurile sale sunt de-o luciditate specifică diagnozelor medicale. Un interviu exclusiv realizat de Floriana Jucan în QMagazine.ro.

Dezvăluiri uluitoare ale lui Sergiu Radu: „Eu şi fata am avut gripa porcină. Eu am luat şi citomegalovirus. Poate şi coronavirus”. Ce spune despre pandemia din Germania. Sergiu Radu (42 de ani), fostul atacant al Rapidului, vorbeşte din Spania despre pandemia de coronavirus şi despre virusuri, în general. El, soţia şi copiii lui au contractat, de-a lungul timpului, boli „din cauza climei din Germania, una care îi şi imunizează pe nemţi, îi face mai puternici decât sunt spaniolii, italienii”, scrie Gsp.ro.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate! Anunţul oficial făcut de CIO. 2021, data posibilă pentru desfăşurarea competiţiei. Dick Pound, membru al Comitetului Internaţional Olimpic, a anunţat că Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate. Acesta a susţinut că cea mai importantă competiţie sportivă s-ar putea desfăşura în 2021, potrivit Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult