Acasa Revista Presei Revista presei. Scandal pe buget: Curtea de Conturi fara bani de salarii

Revista presei. Scandal pe buget: Curtea de Conturi fara bani de salarii

scris de Z.V.
17 afisari

Anunțul premierul Sorin Grindeanu referitor la abrogarea OUG privind modificarea Codurilor penale, reacțiile la această decizie, protestele care au avut loc în București și în alte orașe din țară, lucrările comisiilor reunite pentru buget-finanțe din Camera Deputaților și Senat în cadrul cărora au fost discutate sumele pe care le primesc instituțiile finanțate din bani publici, precum și un studiu care arată că românii preferă locurile de muncă din țară, dar și victoria pe care a reușit-o FC Viitorul în meciul cu Dinamo București din Liga I de fotbal sunt principalele subiecte ale zilei de 5 februarie.

baniScandal pe buget: Curtea de Conturi are bani de salarii pentru două luni. Nicolae Văcăroiu, președintele Curții de Conturi, este nemulțumit de bugetul acordat Curții de Conturi, scrie Puterea. El nu exclude eventuale disponibilizări, însă activitatea instituției ar putea fi afectată. ”Conform legii, bugetul Curții de Conturi se aprobă de către plenul Curții de Conturi. Guvernul e obligat ca în funcție de forma aprobată de plenul Curții, să-l prezinte la Parlament. E problema Parlamentului. Eu am atras atenția”, a declarat Văcăroiu.

Premierul Grindeanu: Ședință de Guvern de urgență duminică pentru abrogarea OUG 13. Am auzit vocea străzii. Premierul Sorin Grindeanu a precizat sâmbătă seara că duminică Guvernul se va reuni într-o ședință de urgență pentru abrogarea OUG 13, transmite Ziarul Financiar. ”Folosesc termenul abrogare pentru că așa este… Am văzut dezbatere inclusiv din acest punct de vedere, e termenul folosit de către Administrația Prezidențială atunci când ne-a cerut să abrogăm această ordonanță. Vom găsi calea legală — abrogare, prorogare ca să nu intre în vigoare, ca să fiu cât se poate de clar”, a anunțat el la Palatul Victoria.

Grindeanu: Ministrul Justiției își asumă consecințele pentru că argumentele pentru OUG nu au fost foarte bine susținute. Premierul Sorin Grindeanu a anunțat, sâmbătă, că Ministerul Justiției și ministrul Florin Iordache își asumă consecințele pentru faptul că argumentele Guvernului pentru OUG 13/2017 nu au fost bine comunicate, conform Economica.net. „Toate argumentele pe care noi le-am avut în susținerea acestei ordonanțe nu au fost foarte bine comunicate. Din acest motiv, s-a creat foarte multă confuzie, s-au creat foarte multe distorsiuni care nu au legătură cu ceea ce, până la urmă, s-a adoptat”, a declarat Sorin Grindeanu, în cadrul declarației de presă susținute la Palatul Victoria.

Călin Popescu Tăriceanu: Am luat decizia să abrogăm Ordonanța 13/2017. „Am luat decizia să abrogăm Ordonanța pentru că nu avem nimic de ascuns și niciunul dintre noi nu beneficiază de asta”, a declarat în urmă cu câteva minute liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Capital. „Am luat această decizie — să retragem ordonanța, să o abrogăm, pentru că nu avem nimic de ascuns, nu are o dedicație pentru cineva, niciunul dintre noi nu beneficiază de această ordonanță și ca oamenii să înțeleagă în final că nu acesta a fost scopul nostru — de a ne apăra cumva de justiție”, a declarat Tăriceanu cu câteva minute înaintea declarației oficiale a primului-ministru.

Mădălina Dobrovolschi: Decizia anunțată de premierul Grindeanu — un pas important spre normalizare. Decizia anunțată de premierul Sorin Grindeanu este un pas important spre normalizare, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi, relatează Economica.net. „Decizia anunțată în această seară de premierul Sorin Grindeanu este un pas important spre normalizare. Totodată, se face un pas important pentru a corecta situația creată. Guvernul a greșit flagrant și Guvernul este responsabil să rezolve criza pe care a creat-o”, a precizat Mădălina Dobrovolschi.

Șefa interimară a PNL, Raluca Turcan, despre abrogarea OUG: Pericolul nu a trecut complet. Președintele interimar al Partidului Național Liberal, Raluca Turcan, a declarat, pe pagina sa de Facebook, că abrogarea actului normativ privind modificarea Codurilor Penale este un pas important înainte, conform România Liberă. Totodată, Turcan subliniază că „ar fi o crimă ca România să se întoarcă la arbitrariul legal din anii 90?”. „Este un pas important înainte. Considerăm că ar fi utile o serie de clarificări, care să dea încredere că domnii Dragnea, Grindeanu și Tăriceanu au pus capăt definitiv încercărilor de a salva protejații politici”, a scris șefa interimară a PNL, pe pagina personală de Facebook.

Nicușor Dan despre Grindeanu: Tupeu nemăsurat să propună și conducă consultări pornind de la OUG 13. Președintele USR, Nicușor Dan, l-a criticat pe premierul Sorin Grindeanu pentru ”tupeul nemăsurat” de a porni și conduce o dezbatere privind modificarea Codurilor penale de la actualul text al OUG 13, mai puțin limita de 200.000 de lei, scrie Gândul. ”Este o victorie uriașă a străzii, de care toți politicienii vor ține cont de acum încolo. Respect pentru toți cei care au ieșit în stradă în orașele din România și din afară”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Băsescu forțează: Se impune demisia Guvernului Grindeanu!Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, pentru B1 TV, că se impune demisia Guvernului Grindeanu, transmite Puterea. Acesta a precizat că, oricum, după părerea sa, PSD are în vedere o schimbare de Guvern cu tot cu premier. Senatorul a mai opinat că PSD a ajuns la decizia de a abroga ordonanța atât de contestată deoarece a ajuns la concluzia că nu poate scoate în stradă atât de mulți oameni pe cât ar fi plănuit.

Kelemen Hunor, despre decizia Guvernului: ‘Au recunoscut că au greșit să modifice Codurile penale prin OUG’. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că prin decizia luată de partidele aflate la guvernare privind abrogarea OUG 13 aceste formațiuni au recunoscut faptul că au greșit când au hotărât modificarea prin ordonanță de urgență a Codurilor penale, potrivitLibertatea. „Prin decizia din această seară, partidele aflate la guvernare au recunoscut faptul că au greșit când au decis modificarea prin OUG a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală”, a declarat Kelemen Hunor.

Dragnea: Se poate vorbi de abrogarea OUG. Dezaprob mișcarea de inspirație soroșistă la care asistăm. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că va propune o soluție de detensionare a situației din cauză că simte că „membrii PSD nu mai pot fi ținuți în frâu”, fiind posibilă chiar și abrogarea OUG 13/2017 privind modificarea codurilor penale, cu condiția ca soluția să fie acceptată și de premierul Grindeanu, potrivit Q Magazine. Liviu Dragnea a afirmat că există o presiune foarte mare din partea membrilor PSD pentru un miting de proporții în București, motiv pentru care va încerca să găsească o soluție de detensionare a situației împreună cu primul-ministru și liderii ALDE.

Ministrul Dezvoltării, vicepremierul Sevil Shhaideh, despre OUG. Ministrul Dezvoltării, vicepremierul Sevil Shhaideh, a afirmat sâmbătă că nu știe dacă OUG privind modificarea Codurilor penale va fi retrasă, adăugând că de două săptămâni toată lumea vorbește despre acest act normativ, scrie Jurnalul Național. „Nu știu dacă vor fi retrase, noi ieșim de la discuțiile pe buget, prioritatea pentru noi astăzi este bugetul acestei țări. (…) Nu comentez aceste lucruri pe care nu le știu”, a declarat vicepremierul la Parlament.

Ministrul de Interne, despre abrogarea OUG 13. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, sâmbătă, referitor la abrogarea ordonanței de urgență pentru modificarea Codurilor penale, că orice măsură este binevenită pentru a detensiona situația, transmite Q Magazine. Carmen Dan spune că principalul obiectiv îl reprezintă protejarea cetățenilor.

Declarațiile Ministrului Afacerilor Externe despre OUG: Au fost probleme de comunicare. Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, consideră că măsurile adoptate de Guvern referitoare la grațiere și modificarea Codurilor penale puteau fi prezentate mult mai bine și că „au fost probleme de comunicare”, relatează Jurnalul Național. „Se puteau prezenta mult mai bine și au fost probleme de comunicare. Sper să le depășim”, a spus Meleșcanu, sâmbătă, la Parlament.

Ecaterina Andronescu consideră că Ordonanța 13 a fost o greșeală. Senatorul PSD Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației, consideră că OUG 13 privind modificarea Codurilor penale a fost o greșeală și spune că dacă liderul social-democraților, Liviu Dragnea, o corectează, va face ce trebuie, conform România Liberă. „Sper să se găsească soluția cea mai profesionistă și corectă cu putință, în așa fel România să își vadă de drumul ei, așa cum cred că are dreptul fiecare dintre cetățenii acestei țări”, a declarat Ecaterina Andronescu, sâmbătă, la România TV.

Ion Iliescu a găsit vinovatul pentru protestele de stradă. Fostul președinte Ion Iliescu a declarat sâmbătă că protestele din ultimele zile reprezintă îl au drept cauză pe Klaus Iohannis, care ”a incitat strada și a provocat această anarhie”, potrivit Puterea. „Este efectul incitării pe care a făcut-o președintele țării, care în loc să joace rolul de moderator și om al dialogului, a incitat strada și a provocat această anarhie la care asistăm cu toții”, a spus Ion Iliescu.

Firea și-a închis Facebookul după îndemnul la susținerea Guvernului Grindeanu. Primarul Capitalei crede că oamenii care protestează habar nu au ce conține OUG privind codurile. Internauții i-au răspuns cu înjurături. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat că 95% dintre cei care protestează împotriva OUG 13/2017 prin care au fost modificate Codul Penal și Codul de Procedură Penală nu au citit actul normativ și nici nu știu că proiectul grațierii nu a fost adoptat, conform Evenimentului ZIlei. De asemenea, printr-o postare pe Facebook, Firea i-a îndemnat pe simpatizanții PSD să semneze o petiție de susținere a Guvernului Grideanu, gest care a declanșat o avalanșă de cuvinte dure sau chiar injurioase din partea a mii de internauți implicați în protestele de amploare din România. „Eu rezist unei stări de stres, de tensiune chiar, și aștept să se calmeze lucrurile”, a spus Gabriela Firea la un post de televiziune.

Aurelia Cristea: Sunt suficienți alți oameni capabili să conducă PSD. Protestatari, chemați-i alături de voi! Fosta social-democrată Aurelia Cristea le transmite foștilor colegi de partid ”să aleagă cetățenii pe care-i reprezintă și nu pe Liviu Dragnea”, arătând că sunt suficienți oameni capabili care să conducă partidul, potrivit Ziarului Financiar. Ea a cerut abrogarea ordonanței urgent, dar și demisia lui Liviu Dragnea. ”Dragnea&company (cei care au pus la cale OUG si au proliferat in spațiul public amenințări cu o contramanifestație PSD) trebuie să plece. Nu mai reprezintă nici o garanție de încredere nici pentru cetățeni și cu atât mai puțin pentru partenerii externi”, a scris ea pe Facebook.

Emil Constantinescu solicită PSD-ALDE să ceară guvernului abrogarea OUG 13. Fostul președinte Emil Constantinescu consideră că demonstrațiile de protest din aceste zile sunt justificate și solicită majorității parlamentare PSD — ALDE să ceară Guvernului abrogarea Ordonanței de Urgență referitoare la modificarea Codurilor penale, transmite Capital. „Având în vedere degradarea accelerată a climatului social și a cooperării dintre instituțiile statului, care pot aduce grave prejudicii securității naționale și pot întrerupe cursul ascendent al dezvoltării economice a României, considerând justificate demonstrațiile de protest ale cetățenilor din Capitală și din alte mari orașe ale țării, solicit majorității parlamentare PSD — ALDE să ceară Guvernului abrogarea Ordonanței de Urgență referitoare la modificarea Codului penal și să asigure promovarea în Parlament a unui proiect de lege care să fie dezbătut în procedură normală, alături de proiectul Legii de grațiere”, a precizat fostul șef al statului într-o declarație de presă

PSD vrea să organizeze un miting săptămâna viitoare. Olguța Vasilescu: „Cred că trebuie să ieșim și noi în stradă”. Deputatul Liviu Pleșoianu a anunțat că PSD vrea să organizeze un miting în fața Palatului Cotroceni, săptămâna viitoare, scrie Libertatea. Social-democrații vor să iasă în stradă pentru a-și exprima susținerea față de Guvernul Grindeanu. Și ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, susține că membrii PSD trebuie să protesteze și consideră că actualele mișcări de stradă sunt politizate. Totodată, Olguța Vasilescu menționează că opoziția vrea să aducă din nou „tehnocrații” la putere.

Primarul Iașului, Mihai Chirică (PSD): Niciun om sănătos la cap nu poate organiza un contra miting împotriva părinților cu copii în brațe. Primarul Iașului, Mihai Chirică, a declarat telefonic la B1 TV că nu crede că cineva din PSD va organiza un contra miting și ar aduce oameni cu autocarele în Capitală deoarce ar fi total greșit, transmite Curierul Național. „Nu cred că niciun om sănătos la cap va aduce oameni cu autocarele în București și va organiza un contramitig împotriva părinților cu copii în brațe. Cred că premierul Grindeanu va lua hotărârea corectă și va anula ordonanța”, a declarat acesta.

Cum s-a terminat sit-in-ul USR din sala de plen a Camerei Deputaților: Când s-au întors din stradă au găsit plenul sigilat.
Parlamentarii USR se află în imposibilitatea de a continua momentan sit-in-ul din plenul Camerei Deputaților, ei părăsind sala pentru a împărți flori protestatarilor și găsind-o sigilată la întoarcere, relatează Gândul. Trei nopți consecutiv au stat cei de la USR, prin rotație, în sala de plen în semn de solidaritate cu protestele din stradă. ”De miercuri, de după ședința de plen de la 16:00, noi ocupăm sala de plen de la Camera Deputaților 24 de ore din 24”, a relatat deputatul Cosette Chichirău.

„Sunteți niște hoți și trebuie să vă fie rușine!”. Stenograma scandalului din conducerea Parlamentului după ce Guvernul a adoptat ordonanța Iordache. Camera Deputaților a publicat stenograma ședinței comune a Birourilor permanente reunite din data de 1 februarie în care Cristian Ghinea (USR), Șerban Nicolae (PSD), Nicușor Dan(USR) și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și-au aruncat reciproc injurii, pe fondul protestelor din ultimele zile, anunță Gândul. Social-democratul Șerban Nicolae le-a reproșat celor de la USR faptul că l-ar fi insultat prin protestele organizate pe holurile Parlamentului pe tema OUG privind modificarea Codurilor penale.

Tăriceanu: Președintele are un plan care să ducă la schimbarea Guvernului. Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că șeful statului ar putea avea un plan care să ducă la schimbarea Guvernului, conform Libertatea. „Se pare că discuția pe care am avut-o cu președintele, imediat după alegeri, nu era un simplu bluf. Se pare că are un plan care să ducă la schimbarea Guvernului și la instalarea guvernului lui, așa cum a făcut și în 2015, după accidentul de la Colectiv”, a declarat Tăriceanu, sâmbătă seară, la România TV.

Tăriceanu: Premierul și miniștrii au dreptul să decidă asupra unor opțiuni politici, nu are dreptul să ancheteze DNA-ul. Premierul și miniștrii au dreptul să decidă asupra unor opțiuni politice, iar DNA nu are dreptul să ancheteze, acest lucru urmând a fi semnalat ambasadorilor și reprezentanților Parlamentului European, a declarat, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit Evenimentul Zilei. El a denunțat „intenția nepermisă a DNA în a ancheta deciziile politice ale Guvernului”.

Adrian Țuțuianu, declarații despre informarea SRI privind violențele de la proteste. Informarea de la SRI privind modul în care serviciul a anunțat Ministerul Afacerilor Interne (MAI) despre violențele de la manifestarea din București nu lămurește toate lucrurile, a declarat, sâmbătă, la Târgoviște, într-o conferință de presă, președintele Comisiei parlamentare de control al SRI, Adrian Țuțuianu, potrivit Jurnalului Național. ”Am primit o informare, pentru că eu m-am adresat directorului SRI, dar consider că nu sunt toate lucrurile lămurite”, a spus Țuțuianu.

John McCain critică Ordonanța 13: „Această ordonanță subminează progresele luptei anticorupție în România”. Senatorul republican John McCain, președintele Comisiei pentru Servicii Armate din Senatul Statelor Unite, s-a declarat îngrijorat de problemele create de adoptarea de către Guvern a OUG 13/2017 în domeniul luptei anticorupție, conform unui comunicat de presă postat pe site-ul biroului său senatorial, relateazăAdevărul. „Sunt îngrijorat profud de ordonanța Guvernului României care decriminalizează anumite fapte de corupție. Această ordonanță subminează progresele pe care România le-a făcut în domeniul luptei anticorupție, și ar putea opri alte astfel de eforturi pe viitor”, se arată în comunicatul fostului candidat republican la alegerile prezidențiale din SUA.

Cîțu: Avem 302 amendamente. Vom încerca să le susținem chiar dacă bugetul este supradimensionat. Senatorul PNL Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, că liberalii au 302 amendamente la bugetul de stat pe anul 2017, punctând că acestea vor fi susținute chiar dacă bugetul este supradimensionat, conformEconomica.net. „Am avut depuse 302 amendamente și trebuie să anunț că am avut succes în anumite comisii: la educație, 14 au fost avizate favorabil, la administrație — 129 de amendamente au fost avizate favorabil, la juridică — 6 amendamente și la drepturile omului — 4 amendamente”, a spus Cîțu, înainte de dezbaterile din Comisiile reunite de buget-finanțe ale Camerei Deputaților și Senatului.

Bogdan Diaconu a convocat un Congres Extraordinar al PRU. Președintele Partidului România Unită (PRU), Bogdan Diaconu, a convocat Congresul Extraordinar al formațiunii pentru data de 25 martie. Decizia a fost lluată, astăzi, în cadrul ședinței Biroului Politic Național al partidului, relatează Evenimentul Zilei. „Biroul Politic Național, la propunerea președintelui PRU, a aprobat cu unanimitate de voturi componența comitetului de organizare a Congresului Extraordinar, precum și componența comitetului de modificare a statutului PRU”, a informat Biroul de presă al formațiunii.


Ziua a 5-a de protest: peste 170.000 de oameni au izbucnit în urale în Piața Victoriei după anunțul de retragere a OUG. S-a cerut „Demisia”. Protestele față de Ordonanța de Urgență privind modificarea codurilor penale continuă în weekend, când este așteptat cel mai mare număr de participanți, transmiteAdevărul. Protestatarii care s-au adunat la Palatul Parlamentului au înconjurat clădirea, iar apoi au protestat pașnic în fața Guvernului.

Procurorul general: „Societatea civilă a reușit să readucă lucrurile la ordine”. Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, sâmbătă, după ce premierul Sorin Grindeanu a anunțat că Guvernul va retrage ordonanța de urgență privind modificarea Codului penal și Codului de procedură penală, că „rațiunea a readus lucrurile pe făgașul lor normal”, scrie Q Magazine. „Efectiv sunt și eu impresionat de faptul că, iată, societatea civilă a reușit să readucă lucrurile la ordine și rațiunea este cea care a readus lucrurile pe făgașul lor normal’, a declarat procurorul general.

Dorneanu, despre sesizările privind OUG de modificare a codurilor: „Sperăm să ne pronunțăm înainte de 10 februarie”. Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, a declarat astăzi, la Parlament, referitor la sesizările privind OUG de modificare a Codurilor penale, că judecătorii constituționali vor stabili „cu celeritate” un termen de gândire și de analiză, exprimându-și totodată speranța că decizia finală va fi luată înainte de 10 februarie când va intra în vigoare ordonanța, scrieBursa. Întrebat despre sesizările la OUG de modificare a Codurilor penale, Valer Dorneanu a afirmat: „Sesizarea cu privire la conflictul de competențe. Suntem în termen. Vom primi cu siguranță până marți punctele de vedere de la cele două părți și în continuare în câteva zile o să ne pronunțăm și pe fond.

Magistrații solicită tuturor să se abțină de la declarații și acțiuni care pun presiune asupra Curții Constituționale. Uniunea Națională a Judecătorilor din România și Asociația Magistraților din România face apel la liderii politici, instituțiile publice și reprezentanții presei să se abțină de la declarații și acțiuni care pun presiune asupra Curții Constituționale, în contextul în care Curtea este chemată să tranșeze atât cu privire la constituționalitatea prevederilor din OUG 13/2017, cât și cu privire la conflicte constituționale între puterile statului, conformAdevărul.

Percheziții în județele Dâmbovița și Argeș, la suspecți de furturi din societăți comerciale. Lucrătorii Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița efectuează sâmbătă nouă percheziții domiciliare, dintre care șapte pe raza localității Crângurile și două în județul Argeș, la persoane bănuite de comiterea a șase infracțiuni de furt calificat, potrivit IGPR, informează Cotidanul. ”Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie-februarie 2017, 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 41 de ani, ar fi sustras diverse bunuri din mai multe societăți comerciale”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Poliția Română.

Cod galben de vânt puternic și o atenționare de ceață și ploaie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă dimineața, atenționări nowcasting Cod galben de vânt puternic în județele Neamț și Suceava, dar și de ceață pentru mai multe localități din județele Cluj și Bistrița-Năsăud, valabile în orele următoare, scrie Cotidianul. Potrivit meteorologilor, până la ora 13:00, în zona de munte a județelor Neamț și Suceava se vor semnala la altitudini de peste 1.700 de metri intensificări ale vântului, ce vor atinge și depăși la rafală 70 ? 80 km/h.

Un bărbat a murit, sâmbătă, electrocutat pe un vagon de tren în zona Chitila. Un bărbat de aproximativ 30 de ani a fost găsit decedat pe un vagon de tren în zona Chitila, ca urmare a electrocutării, a informat, sâmbătă, Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București — Ilfov, relatează România Liberă. La fața locului s-a intervenit cu o autospecială de pompieri și cu o ambulanță.

„Vodafone”: „Traficul mobil pe perioada protestelor a crescut în zona Piața Victoriei și de 10 ori față de o zi obișnuită”. Compania de telefonie mobilă „Vodafone”, al doilea jucător de pe piața românească, a precizat sâmbătă că traficul mobil pe perioada protestelor, între 31 ianuarie și 2 februarie, a crescut în zona Piața Victoriei și de 10 ori față de o zi obișnuită, iar compania a suplimentat capacitatea rețelei în zona protestelor, potrivit Bursa. „Vodafone” a declarat: „Traficul gestionat de rețeaua Vodafone România a crescut semnificativ în Piața Victoriei în perioada 31 ianuarie-2 februarie 2017. În unele intervale de timp, traficul a fost de până la 10 ori mai mare față de o zi obișnuită”.

Ministrul Agriculturii: Fermierii români vor primi apa gratuit la stațiile de punere sub presiune. Fermierii români vor primi apa gratuit la stațiile de punere sub presiune, pentru a putea iriga culturile agricole, a declarat, sâmbătă, Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, la dezbaterile din Comisiile de buget-finanțe ale Parlamentului, conform Bursa. Petre Daea a precizat: „Avem cuprins în buget programul privind apă gratuită. Ne-am propus ca la stațiile de punere sub presiune să acordăm pentru fermierii români apa gratuită în așa fel încât să putem interveni, în condițiile în care țara o cere, cu asigurarea factorilor de vegetație, ca plantele să nu sufere”.

Românii preferă joburile din țară. 2017, primul an în care scade interesul pentru locurile de muncă din străinătate. În ultimul sfert de secol, interesul românilor pentru joburile din străinătate a crescut constant până în anul 2015 când, datorită unor factori politici și economici cumulați, acesta începe să scadă foarte abrupt, exponențial, notează Capital. Conform unui studiu realizat de portalul de joburi Infomunca.ro, bazat pe numărul de aplicanți din ultimii 5 ani la joburi în străinătate postate pe același portal, interesul românilor pentru locuri de muncă în străinătate s-a înjumătățit la începutul anului 2017, față de începutul anului 2014.

Înfrângere pentru Tecău și Copil! După 2 zile, Belarus conduce România în Cupa Davis. Deși plecau cu prima șansă, Tecău și Copil au fost învinși de Shyla și Mirnîi, scrie Gazeta Sporturilor. Bielorușii au jucat mult mai bine și au câștigat fără probleme primele două seturi, servind excelent. Cei doi români au revenit și au câștigat setul 3, dar în setul 4, Shyla și Mirnîi au făcut un break și au câștigat meciul.

Halep a revenit în țară și a vorbit despre accidentarea suferită: „Una e să te antrenezi, alta e să joci”. Pe cine mizează în meciul de Fed Cup. Simona Halep s-a retras înaintea meciului cu Natalia Vikhlyantseva, locul 115 WTA, din sferturile de finală ale turneului WTA de la Sankt Petersburg, relatează Gazeta Sporturilor. Românca, locul 4 WTA, a revenit azi în țară și a vorbit despre accidentarea suferită în Rusia și despre meciul României cu Belgia, de la Fed Cup, acolo unde nu va evolua.

Inspirație regală. Schimbările lui Hagi, Neluț Roșu și Florinel Coman, întorc meciul cu Dinamo. Viitorul câștigă cu 2-1 și e la 5 puncte de locul 2. Iarna le-a furat celor două echipe cei mai importanți jucători, notează ProSport. Gnohere, Lazăr, Rotariu de o parte, Răzvan Marin de partea cealaltă. Teoretic, Dinamo pleacă cu un dezavantaj major în confruntarea cu liderul la zi al Ligii 1, chiar dacă amatorii de statistică și probabilitate nu uită sezonul trecut, atunci când Viitorul lui Hagi a picat după o primă parte foarte bună.

Normă îndeplinită! CSM București se întoarce cu 2 puncte de la Ljubjana, dar a obținut o victorie cu mari emoții în fața unui adversar modest. CSM București s-a impus cu 24-21, în deplasare, în fața echipei Krim Ljubljana, într-un meci din grupa principală 2 a Ligii Campionilor, informează ProSport. Echipa pregătită de Aurelian Roșca s-a apropiat astfel la un punct de campioana Sloveniei.

Tenis de masă: Bernadette Szocs a învins-o pe Daniela Dodean la ITTF Europe Top 16 Cup. Jucătoarea de tenis de masă Bernadette Szocs (locul 24 în clasamentul european) a învins-o, sâmbătă, pe conaționala Daniela Dodean Monteiro (locul 18 ETTU), în semifinala pentru pozițiile 5-8 din cadrul competiției ITTF Europe Top 16 Cup, desfășurată în localitatea franceză Antibes, scrie ProSport.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult