Acasa Revista Presei Revista presei. Scutiri la plata impozitelor

Revista presei. Scutiri la plata impozitelor

scris de Z.V.
42 afisari

Arestarea preventivă a vicepreședintelui Agenției Medicamentului, Lazăr Iordache, respingerea contestației celor trei români care apar în reportajul Sky News la măsura arestului preventiv, amânarea dezbaterii cererii de excludere a lui Victor Ponta din Baroul București, reintroducerea scutirilor la plata impozitelor, creșterea în primul semestru din acest an a pieței RCA, care reprezintă mai mult de jumătate din asigurările generale din România, dar și deschiderea unui dosar penal în cazul incendiului de la rafinăria Petromidia, precum și meciul de fotbal dintre România și Muntenegru din preliminariile CM 2018 sunt principalele subiecte ale zilei de 24 august.

impozite taxeFinanțele reintroduc scutirile la plata impozitelor. Cine vor fi beneficiarii, aflăm din Gândul. Veteranii de război, văduvele de război, persoanele persecutate din motive politice, precum și cele deportate în străinătate ori care au fost prizonieri vor beneficia de facilitățile fiscale acordate până la 31 decembrie 2015, a decis Ministerul Finanțelor.

Primul partid care contestă public listele suplimentare pentru diaspora, potrivit Gândul. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, la RFI, că listele suplimentare nu au ce căuta în OUG privind votul din diaspora, existând în caz contrar riscul unui scandal uriaș. Totuși, liderul UDMR a precizat că este de acord cu înființarea unui număr mai mare de secții de votare. Întrebat de ce se opune listelor suplimentare, Kelemen a răspuns că „lasă loc de o manipulare uriașă”.

Maria Ligor: Votul prin corespondență e peste tot în lume marginal. Nu-l vor solicita 2 milioane de oameni, citează Evenimentul Zilei. Maria Ligor, ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, a afirmat, marți, că votul prin corespondență este peste tot în lume unul marginal, adăugând că nu vor veni două milioane de persoane ca să-l ceară. Ministrul a explicat că ordonanța de urgență referitoare la modificarea legilor privind alegerile parlamentare va fi adoptată atât de târziu deoarece până la acest moment nu putea fi prezumat numărul românilor din Diaspora care se vor înscrie în Registrul electoral.

Ponta s-a răzgândit. Fostul premier anunță că va candida la parlamentare la doar câteva minute după ce anunțase că nu va candida „la nimic”, aflăm din Adevărul. Fostul premier Victor Ponta a afirmat, inițial, într-o postare pe Facebook, faptul că va ajuta PSD și ALDE să obțină un scor bun la scrutin, fără a motiva decizia, susținând că nu va candida la ‘nimic’. Ulterior, acesta și-a editat postarea și a adăugat că nu va candida la nimic în afară de funcția de deputat.

PNL îi măsoară pe miniștrii lui Cioloș. Pe cine vor liberalii pe listă la parlamentare, relatează Gândul. Cu gândul la Dacian Cioloș care nu a dat un răspuns ofertei liberalilor de a li se alătura, liderii PNL i-au măsurat, într-un sondaj, pe miniștrii Cabinetului, care spre deosebire însă de premier, cotat cu 43% în București, sunt toți sub 10%. În cercetatarea PNL au fost incluși ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu(9%), al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea(2%), al Muncii, Dragoș Pîslaru(2%) precum și vicepremierul Costin Borc (1%). „Sigur că nu putem primi toți miniștrii tehnocrați în cazul în care ar exista un acord cu premierul de a face un proiect comun, dar în mod evident acei miniștrii care nu sunt încă îndeajuns de consolidați, dar totuși sunt activi sunt relativ bine pricepuți au ușile deschise la PNL”, a spus șeful organizației PNL București, Cristian Bușoi.

Băsescu sugerează că scandalul Hexi Pharma este „o înscenare”: „Ceva miroase urât”, citează Gândul. Fostul președinte Traian Băsescu a postat pe Facebook un text în care susține că scandalul Hexi Pharma ar putea fi o ”înscenare”. Băsescu explică apoi, în patru puncte, de ce scandalul Hexi Pharma îi creează ”suspiciuni puternice” și conchide spunând că ”ceva miroase urât” în acest scandal.

Cum își răsplătea Dragnea „curtenii” din banii publici, potrivitAdevărul. Mai mulți angajați și directori din cadrul Direcției pentru Protecția Copilului Teleorman au mărturisit în fața procurorilor că Liviu Dragnea a creat în cadrul instituției un serviciu special pentru membrii loiali ai PSD. Șefii DGASPC știau că nu trebuie să întrebe niciodată de persoanele angajate aici. Acestea trebuiau doar plătite.

Bucureștenii, nemulțumiți de Guvernul Cioloș. Nici măcar liberalii nu-l susțin, conform ziarului Evenimentul Zilei. Un sondaj CURS la nivelul Capitalei arată o încredere mică în tehnocrați. Nici măcar alegătorii liberali nu susțin acest Executiv, iar cei pesediști sunt complet nemulțumiți. Sondajul a fost comandat de partidul liberal, iar datele au fost prezentate de președintele PNL București, Cristian Bușoi. Cercetarea a fost efectuată prin interviuri la domiciliul respondenților, eșantionul fiind de circa 800 de persoane.

44 de directive europene restante la transpunere în legislația românească, anunță Curentul. La începutul acestui an atrăgeam atenția asupra faptului că 23 de directive ale UE au termenele depășite pentru transpunerea în legislația națională și că ele trebuie însoțite de analize de impact reale, dezbateri publice consistente și informări prealabile ale cetățenilor pentru a se conforma la noile prevederi.

Vicepreședintele Agenției Medicamentului, Lazăr Iordache, arestat preventiv, scrie Jurnalul Național. Vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, Lazăr Iordache, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce Tribunalul București a admis marți propunerea DNA. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

ÎCCJ: Cei trei români care apar în reportajul Sky News rămân în arest preventiv, informează România Liberă. Cei trei bărbați români care apar în reportajul realizat de televiziunea britanică Sky News rămân în arest preventiv, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) le-a respins contestațiile. Decizia este definitivă.

Dosarul Revoluției a fost redeschis pentru că procurorii au protejat Armata, transmite Evenimentul Zilei. Înalta Curte de Casație și Justiție arată, în motivarea deciziei, că cercetările trebuie reluate deoarece clasarea anchetei s-a dispus fără ca niciunul dintre obiectivele stabilite să fie atins.

Cererea de excludere a lui Victor Ponta din Baroul București, amânată pentru 31 august. La ședință vor fi invitați fostul premier și Monica Macovei, conform Adevărul. Consiliul Baroului București a amânat marți, pentru 31 august, luarea unei decizii privind excluderea lui Victor Ponta din Barou, au declarat reprezentanți ai organizației profesionale.

Tăriceanu insistă: „N-am văzut, nici nu cred că ar fi de dorit să vedem prim-miniștri, miniștri stând la cozi”, citează Libertatea. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a reluat, marți seară, explicațiile date după ce a fost filmat de News.ro când intra prin spatele clădirii DRPCIV, ocolind coada, pentru a-și reînnoi permisul de conducere. El susține că nu a văzut și nu crede că „ar fi de dorit să vedem prim-miniștri, miniștri, președintele țării în trecut sau în viitor făcând acest tip de exercițiu” — statul la coadă.

Tăriceanu vrea să fie martor în dosarul lui Bogdan Olteanu. Ce va spune despre Liviu Mihaiu, aflăm din România Liberă. Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marți seara, că dacă va fi citat ca martor în procesul fostului viceguvernator Bogdan Olteanu, nu are nici cea mai mică reținere de a se prezenta, întrucât el crede în nevinovăția lui Olteanu.

Memoriul depus de peste 500 de judecători, privind salarizarizarea unitară, a primit votul favorabil al CSM, relatează România Liberă. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a votat, marți, în favoarea memoriului semnat de peste 500 de judecători aplicarea nediscriminatorie a Ordonanței de Urgență privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Astfel, decizia, care are rol de recomandare, va fi înaintată Ministerului Justiției și Parlamentului.

Wizz Air vrea să facă noi angajări pentru baza din București, scrie Curierul Național. Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, a anunțat noi sesiuni de recrutare pentru baza din București, ca parte a planului de dezvoltare anunțat pentru anul 2016.

Inspectorii de muncă vor avea șase zile de concediu în plus. Ce alte drepturi mai au, prin noul statut, anunță Economica.net. Ministrul muncii a elaborat un proiect de lege referitor la statutul inspectorului de muncă. El este funcționar public cu statut special, are dreptul la mai multe zile de concediu și, în cazul în care este dat în judecată de firmele pe care le-a controlat, cheltuielile cu procesul sunt suportate de stat și nu-i sunt imputabile nici dacă instituția pierde procesul.

Piața asigurărilor — Dauna medie totală la RCA a atins un vârf istoric, aflăm din Cotidianul. Piața RCA, care reprezintă mai mult de jumătate din asigurările generale din România, și-a continuat creșterea în primul semestru din acest an, în contextul temperării vizibile a dinamicii primei medii și al consolidării echilibrului financiar pe această clasă de asigurări, obținute în pofida unei deteriorări a daunalității în trimestrul II, se arată într-o informarea a Autorității de Supraveghere Financiară.

Celebrii pantofi italienești sunt, de fapt, produși de românce. 29 de milioane de perechi ajung anual în Italia, informeazăEconomica.net. Produse elegante de cea mai bună calitate. Acesta este mesajul pe care îl transmite europenilor eticheta „made in Italy” lipită pe pantofii pe care dau sute sau chiar mii de euro. În realitate, produsele sunt realizate în fabricile din fostele țări comuniste de către muncitoare care nu primesc de multe ori nici măcar salariul minim pe economie. Din România pleacă 28 de milioane de perechi în fiecare an făcuți de muncitoare care primesc sub 150 de euro pe lună.

Pentru conversia creditelor la curs istoric, împrumutații în CHF se pregătesc să iasă din nou în stradă, potrivit ziaruluiBursa.Vacanța de vară se apropie de final, parlamentarii trebuie să se întoarcă la lucru, iar clienții împrumutați în franci elvețieni (CHF) se pregătesc să îi aștepte „cu alai”.

Studiu: Pentru ce companii vor să lucreze tinerii cu studii superioare, transmite Curentul. Atmosfera de lucru din cadrul companiei, siguranța locului de muncă, posibilitățile de promovare și de creștere profesională sunt cele mai importante aspecte de care țin cont tinerii atunci când aleg compania pentru care să lucreze. Pachetul salarial este pe locul 4 în clasamentul aspectelor de care țin cont candidații atunci când se angajează.

Legea supermarketurilor, amendată din cauza sticlelor de whisky, potrivit Libertatea. Reprezentanții statului, producătorii și cei ai marilor lanțuri de magazine au întrat pe ultima sută de metri cu discuțiile legate de legea supermarketurilor, dar aceasta a fost amendată din cauza unei neclarități.

Bâlbele din jurul tarifelor notarilor: Reducerea taxelor notariale pentru darea în plată — dezbătută la finalul lunii, titrează Bursa. Reducerea cu 50% a taxelor notariale pe care debitorii trebuie să le achite pentru operațiunile de dare în plată pare să fie un subiect dificil pentru Ministerul Justiției, care a lansat pentru a doua oară în dezbatere publică proiectul de ordin prin care aceste tarife ar urma să scadă. Inițiativa a fost postată pe site-ul ministerului și în data de 28 iulie, urmând ca Ordinul să fie aprobat la jumătatea lunii august.

Primul declin puternic din ultimul deceniu. Alarmă dinspre industria auto: producția și exportul de automobile au scăzut cu 8%, informează Ziarul Financiar. În lipsa unor noi modele, producția de mașini a scăzut cu 8,2% în primele șapte luni ale acestui an, în timp ce exporturile s-au micșorat cu 8,4%, acestea fiind cele mai abrupte scăderi din ultimii zece ani. Programarea lansării noilor modele Logan și Sandero facelift în toamna acestui an, alături de intrarea în producție la Craiova a modelului Ford Ecosport abia în a doua jumătate a anului trecut au atras o diminuare a pro­duc­ției de mașini noi, atât la Craiova, cât și la Mioveni, potrivit datelor Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

Specialiști: Incendiul de la Petromidia nu a fost precedat de explozie, scrie Jurnalul Național. Incendiul care a afectat platforma Petromidia în data de 22 august 2016 nu a fost precedat de o explozie, după cum indică primele cercetări ale specialiștilor, iar această precizare se regăsește și în comunicările oficiale ale Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța și Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Un inspector ANAF a adus șpaga înapoi pentru că era prea puțin!, titrează Capital. Procurori de la DNA Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest, a inspectorului antifraudă Alexandru Bogdan Cojocaru, pentru luare de mită, și a administratorului unei societăți comerciale, Ciprian Vasile Ciocan, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.

Inspecția Muncii a demarat o anchetă pentru a stabili cauzele incendiului de la rafinăria Petromidia Năvodari, aflăm de peEconomica.net. Inspecția Muncii a demarat o anchetă pentru a stabili cauzele incendiului de luni de la rafinăria Petromidia Năvodari și va derula controale la toate unitățile de prelucrare a țițeiului din țară, potrivit unui comunicat al instituției.

Surse: Unii dintre dezinfectanții Hexi Pharma erau diluați fără a depăși limitele permise, citim în România Liberă. Unii dintre dezinfectanții Hexi Pharma erau diluați fără a depăși limita permisă, arată raportul Institutului Cantacuzino și alte rapoarte de expertiză, inclusiv de la un laborator din străinătate, primite de procurorii Parchetului instanței supreme, potrivit unor surse judiciare.

Manuale noi, la șapte discipline, pentru elevii de clasa a IV-a, anunță România Liberă. Elevii de clasa a IV-a vor avea, din 12 septembrie, manuale noi pentru șapte discipline, a pecizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, Mirabela Amarandei. Mirabela Amarandei a precizat că, în cazul manualelor pentru disciplinele Matematică și Limba modernă engleză care au fost contestate, instanța a rezolvat contestațiile iar manualele ar putea ajunge pe băncile elevilor de clasa a IV-a în septembrie-octombrie.

Fumatul în spațiile publice, rediscutat abia peste o lună, titrează Curierul Național. Camera Deputaților așteaptă, la 20, respectiv 27 septembrie, avizele de la Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități și de la Comisia pentru Sănătate Publică.
Senatul a fost de acord în iunie cu modificările aduse legii antifumat, care permit, în anumite condiții, fumatul în locurile publice.

După un an dramatic, familia Bodnariu se mută definitiv în România: „Mulțumim celor care au ieșit în stradă sau au scris scrisori, mulțumim comisiei care a venit din partea senatului și ne-a vizitat”, transmite Evenimentul Zilei. Întreaga țară este la curent cu situația dramatică prin care au trecut soții Marius și Ruth Bodnariu, care, mai bine de 8 luni s-au luptat cu autoritățile norvegiene de la Barnevernet pentru a-și recupera cei cinci copii.

Spărgătorul care-ți golește casa în două minute. Cine este infractorul pasionat de Poker care a evadat din arest folosind ace de păr și staniol, potrivit Adevărul. Czika Laszlo a devenit cunoscut recent pentru opinia publică, după ce a scăpat din arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj, fiind al șaselea evadat în ultimii doi ani și aruncând o umbră asupra pensionării șefului IPJ, Tudor Grindean. Polițiștii îl cunosc bine, pentru că este unul din cei mai căutați spărgători de locuințe din țară.

Loteria Română avertizează asupra tentativelor de înșelăciune cu lozuri în plic, atenționează Curierul Național. Loteria Română a atras atenția jucătorilor săi să fie extrem de vigilenți ca urmare a numeroaselor sesizări apărute în ultima perioadă cu privire la tentative de înșelăciune ce au la bază produse de tip loz în plic emise de companie. Astfel, pentru a evita achiziția unor lozuri false, Loteria Română cere jucătorilor să aibă în vedere faptul că, „în prezent, în portofoliul de produse al Loteriei Române, la categoria loz în plic, toate seriile cuprind în scara de câștiguri exclusiv premii în bani. Nu există niciun fel de produs de acest tip care să ofere ca premiu autoturisme sau alte obiecte sau servicii”.

Top 100 cele mai bune filme ale secolului. 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile ocupă locul 15, notează Q Magazine. Editorii BBC Culture au decis să comande un sondaj în rândul criticilor pentru a determina cele mai bune 100 de filme ale secolului al XXI-lea. Obiectivul celor de la BBC a fost să demonstreze că în cei 16 ani din acest secol există filme care vor rezista testului timpului.

Avocatul moștenitorilor „Cumințeniei Pământului”: Contractul e semnat. Banii trebuie plătiți, indiferent de unde vin, transmite Capital. Avocatul moștenitorilor operei „Cumințenia Pământului”, Bogdan Grabowski, a declarat marți, pentru agenția de presă News.ro, că la data convenită în acordul semnat cu Ministerul Culturii, 31 octombrie, statul român va plăti 11 milioane de euro pentru achiziționarea sculpturii lui Constantin Brâncuși, indiferent de suma strânsă prin subscripția publică lansată de Guvern.

Informație de ultimă oră! Unde se va disputa meciul România — Muntenegru: „Nu am nicio emoție„, scrie Gazeta Sporturilor. Radu Rațiu, administratorul Cluj Arena, a declarat că meciul dintre România și Muntenegru se va disputa cel mai probabil pe arena clujeană, în ciuda faptului că sunt probleme cu gazonul. Acesta susține că nu au existat discuții cu cu șefii FRF, privind posibilitatea ca meciul să se dispute pe un alt stadion.

Olguța Vasilescu a identificat principala cauză a dezastrului de la Rio 2016: „Toată lumea e de acord și toată lumea se întreabă de ce! Cât de greu e să se priceapă?…”, citeazăProSport. România a ocupat locul 47 la Jocurile Olimpice de la Rio, o evidență a faptului că lucrurile merg prost în sportul românesc. Delegația tricoloră revine în aceste zile din Brazilia, iar în spațiul public se cere o analiză profundă a situației în care a ajuns sportul. În urmă cu 16 ani, la Sydney 2000, România obținea nu mai puțin de 26 de medalii, dintre care 11 de aur, cu care ocupa locul 11 în clasamentul pe națiuni. Acum se întoarce acasă doar cu 5 medalii și poziția menționată mai sus!

Ion Sdrobiș, 70 de ani, a oferit un interviu în exclusivitate reporterilor Gazetei Sporturilor și a făcut o radiografie nemiloasă fotbalului intern și personajelor importante din perimetrul lui: Reghecampf este atacat dur: „La el sunt forțări de sub fustă”.

Ludogoreț s-a calificat în grupele Ligii, Hoban a marcat, iar echipa sa a fost la un gol distanță de o minune! Rezultatele de marți din returul play-off-ului, transmite ProSport. FC Porto, Celtic Glasgow, Legia Varșovia, AS Monaco și Ludogoreț Razgrad sunt echipele care au obținut, marți, calificarea în grupele Ligii Campionilor, după ce au reușit să treacă de play-off-ul competiției.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult