Acasa Revista Presei Revista presei. Se pregăteşte debarcarea lui Ludovic Orban?

Revista presei. Se pregăteşte debarcarea lui Ludovic Orban?

scris de Z.V.
175 afisari

Curtea Constituţională pune capăt, de facto, izolării: amenzile uriaşe, neconstituţionale. CCR a decis că actul normativ prin care erau stabilite amenzile pentru nerespectarea ordonanţelor militare este neconstituţional, şi astfel persoanele şi firmele nu mai pot fi amendate pentru încălcarea restricţiilor. Mai exact, judecătorii constituţionali au pus capăt cu zece zile mai devreme stării de urgenţă, potrivit Adevărul.

Se pregăteşte debarcarea lui Ludovic Orban? Cine ar fi în joc pentru a-i lua locul de premier. Datorită actualei crize provocate de noul coronavirus SARS-CoV-2, foarte mulţi oameni au început să îşi piardă încrederea în Guvern şi, mai departe, în Uniunea Europeană, din cauza slabelor măsuri luate în combaterea pandemiei. Toate acestea au dus la măsuri destul de dure din partea liderilor Uniunii Europene şi, se pare, că şi la noi în ţară acestea o să se resimtă la următoarele alegeri parlamentare de unde se vrea un nou guvern PNL condus de un alt prim-ministru, lăsându-l pe Ludovic Orban deoparte, potrivit Stiripesurse.ro.

Orban: „Judecătorii CCR sunt în conflict de interese”. Premierul Ludovic Orban a lansat un atac la CCR, după ce Curtea a declarat neconstituţională abrogarea pensiilor speciale. Şeful Guvernului a spus că judecătorii Curţii sunt în conflict de interese, fiind beneficiari de pensii speciale. Premierul Ludovic Orban a declarat că, prin decizia luată, Curtea Constituţională a demonstrat că nu vrea să existe dreptate în sistemul de pensii, relatează Cotidianul.
Tăriceanu anunţă anularea amenzilor. Vezi ce situaţii sunt exceptate. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că Parlamentul va adopta un proiect de lege prin care vor fi anulate cele peste 300.000 de amenzi acordate în ultima perioadă pentru încălcarea ordonanţelor militare. Iniţiativa vine în contextul în care Curtea Constituţională a decis că amenzile aplicate de autorităţi în perioada stării de urgenţă nu respectă Constituţia, titrează Evenimentul Zilei.

Procurorul General, Gabriela Scutea: „Au fost deschise 700 de dosare penale de la începutul stării de urgenţă. DNA a deschis un dosar în cazul achiziţionării de materiale sanitare”. Gabriela Scutea, procurorul General al României a declarat că au fost deschise aproape 700 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, dar şi pentru alte 34 de infracţiuni care au legătură cu starea excepţională printre care fals şi declaraţii şi abuz în serviciu. În ceea ce priveşte achiziţiile publice, spune că a fost deschis un dosar penal de DNA în cazul cumpărării de materiale prin firma unei bucătărese din Giurgiu, potrivit Gândul.

Părinţii îşi pot lua zile libere până la încheierea anului şcolar / Legea merge la promulgare. Deputaţii au prelungit perioada până când părinţii îşi pot lua zile libere pentru supravegherea copiilor. Astfel, Camera Deputaţilor a amendat OUG 30/2020 şi au introdus prevederea ca părinţii să-şi poată lua liber pentru supravegherea copiilor şi după încetarea stării de urgenţă, mai exact până la încheierea anului şcolar, anunţă Hotnews.ro.

Graţiela Gavrilescu atrage atenţia că sectorul HoReCa este unul extrem de important pentru România. Deputatul umanist Graţiela Gavrilescu arată, într-un mesaj pe reţelele de socializare, că sectorul HoReCa este unul deosebit de important pentru România, şi că ar putea avea o contribuţie semnificativă în economie, dacă ar fi sprijinit şi stimulat, transmite Jurnalul.ro.

Orban: Acum 30 de ani, la podul de flori spre Republica Moldova, au fost peste un milion de români. Premierul Ludovic Orban a declarat, la Bucureşti, că acum exact 30 de ani, la data de 6 mai 1990, a avut loc „podul de flori”, dintre România şi Republica Moldova. Valoarea acestor ajutoare, totalizând 16,5 milioane de lei, a fost plătită din fondul de rezervă al Guvernului României. Premierul Orban a precizat că materialele donate de statul român sunt menite să ajute la campania pentru combaterea epidemiei de coronavirus în Basarabia, arată România Liberă.

Marcel Vela: După 15 mai nu va exista o limită în cadrul căreia sa va puteţi deplasa, puteţi merge unde doriţi. ”Nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limite în aceste zone metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorial-administrativă în cadrul căreia sa vă puteţi deplasa sau să nu vă puteţi deplasa”, explică Vela, menţionează Ziare.com.

Ghid IMM Invest: Chiar dacă banca spune DA, mai aştepţi 5 zile până la aprobarea garantării creditului de către FNGCIMM şi accesarea banilor. Mai multe dosare de finanţare ale IMM-urilor nu s-au finalizat încă prin semnarea contractului de credit şi virarea banilor, chiar dacă au fost considerate eligibile după analiza băncilor. Aceasta pentru că banca este obligată să transmită din nou dosarul la FNGCIMM şi să aştepte de la acesta acceptul pentru acordarea garanţiei/ajutorului de stat pentru respectivul împrumut. În total, pentru a avea banii în cont, firmele aşteaptă cel mult 14 zile, publică Economica.net.

Fondul Naţional de Garantare a IMM-urilor a încheiat convenţii cu 29 de bănci pentru amânarea plăţii ratelor la creditele Prima Casă. Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a anunţat că a încheiat convenţii de garantare cu 29 de bănci în scopul acordării unor facilităţi de garantare pentru dobânzile eşalonate pentru creditele ipotecare Prima Casă acordate de instituţiile financiare persoanelor fizice ale căror venituri au fost afectate de criza generată de pandemia de COVID-19, informează Ziarul Financiar.

CCR despre victoria Laurei Codruţa Kovesi. Nimic nu e cum pare. Ieri, după anunţarea deciziei CEDO care arăta încălcarea dreptului la un proces echitabil Laurei Codruţa Kovesi, atunci când a fost schimbată de la conducerea DNA, multă lume a interpretat victoria drept o înfrângere a Curţii Constituţionale. Chiar preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a criticat pe judecătorii acesteia, îndemnând la „revizuirea hotărârii” pronunţate atunci, necunoscând probabil că deciziile Curţii Constituţionale nu pot fi revizuite, având autoritate de lucru judecat, arată QMagazine.ro.

34 de ani de când Steaua a fost campioana Europei. Anghel Iordănescu: „După ce mi-am analizat prestaţia din finală, am realizat că Steaua are nevoie de Hagi”. Generalul Anghel Iordănescu (70) face dezvăluiri în premieră despre campania fabuloasă a Stelei din ’85-’86: de ce nu l-a dorit Florin Halagian ca secund, de ce ministerul era supărat pe Emerich Ienei şi cum a decurs planul lui Valentin Ceauşescu pentru a-l determina să joace la 36 de ani, scrie Gsp.ro.

Ce reguli va trebui să respecte Simona Halep în timpul pandemiei de coronavirus! Protocolul sever impus de ITF: testare COVID-19 în fiecare zi a turneului. Tenisul, la fel ca toate sporturile, a fost grav afectat de pandemia de coronavirus, iar turneele au fost amânate până pe 13 iulie. ITF a elaborat un protocol pentru disputarea meciurilor, iar Fanatik îţi prezintă ce reguli va trebui să respecte Simona Halep, dar şi ceilalţi tenismeni, atunci când competiţiile vor fi reluate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult