Acasa Revista Presei Revista presei. Se reduce sprijinului pentru energia verde

Revista presei. Se reduce sprijinului pentru energia verde

scris de Z.V.
9 afisari

Tensiunile din USL, desemnarea senatorului PSD Toni Greblă în funcția de judecător la CCR, precum și dosarul mitei de la firme de pompe funebre, dar și reducerea sprijinului pentru energia verde, sunt principalele subiecte prezente în paginile presei centrale apărute marți, 17 decembrie.

De la începutul anului viitor, eolienele noi puse în funcțiune vor primi 1,5 certificate verzi în loc de două, proiectele solare vor mai primi trei unități în loc de șase, iar hidrocentralele vor fi recompensate cu 2,3 certificate verzi în loc de trei pentru fiecare megawatt-oră livrat în rețea, arată o hotărâre de guvern publicată ieri în Monitorul Oficial, informează Ziarul Financiar.

Relațiile din USL au atins nivelul cel mai tensionat de la formarea alianței, Victor Ponta și Crin Antonescu acuzându-se reciproc de minciună în privința discuțiilor din USL pe legea amnistiei, notează România Liberă. Pe acest fond, cei doi copreședinți ai Uniunii recunosc că există posibilitatea despărțirii definitive, dar pe moment fiecare își invită adversarul să facă primul pas.

Premierul Victor Ponta a declarat luni seară, la postul Antena 3, că în pofida unei tensiuni în interiorul USL-ului, coaliția de guvernământ nu se va rupe, principala miză a uniunii fiind „să scape românii de Traian Băsescu”, lucru care momentan nu s-a întâmplat, transmite Adevărul.

13 deputați au semnat un proiect de lege prin care procesele penale vor fi suspendate dacă este sesizată Curtea Constituțională. Această prevedere ar urma să fie introdusă în legea de funcționare a Curții Constituționale, notează Gândul. Efectul acestei prevederi este acela că dosarele penale pot fi suspendate și ani de zile.

Plenul Senatului a aprobat, luni, candidatura senatorului PSD Toni Greblă pentru ocuparea locului de judecător la Curtea Constituțională vacantat de Iulia Motoc. În cadrul ședinței de plen, candidatura lui Greblă la CCR a primit 123 de voturi „pentru”, două „împotrivă” și o abținere, transmiteAdevărul. După votul Senatului, Toni Greblă a ținut un discurs emoționant.

După ce Camera Deputaților a adoptat săptămâna trecută o serie de modificări la Codul penal, ministerul Justiției continuă să evite să se pronunțe asupra acestora, invocând așteptarea deciziei Curții Constituționale, scrie Gândul. Deși evaziv, în puncte de vedere, ministrul Justiței, Robert Cazanciuc, a susținut că este nevoie de o comunicare mai bună între comisia juridică și minister pe astfel de inițiative legislative.

Viviane Reding, comisarul UE pentru Justiție, Drepturi Fundamentale și Cetățenie a exprimat „preocupare” în legătură cu situația combaterii corupției în România, precizând că recentele măsuri legislative adoptate la București vor fi analizate în ianuarie, transmite Adevărul.

Desemnarea oficială a candidatului PDL la alegerile prezidențiale la Colegiul director de luni al partidului a căzut pe locul doi, după știrile privind înlocuirea șefilor grupurilor parlamentare democrat-liberale din cele două Camere și suspendarea celor trei deputați care au votat „pentru” modificările Codului penal, scrie Puterea.

Numărul mare de deținuți din penitenciare este folosit de politicienii USL drept argument pentru nevoia unei grațieri colective, scrie Gândul. România are un grad de ocupare a penitenciarelor de 113%, puțin peste media europeană de 96%. Totuși, nu suntem nici pe departe cei mai „aglomerați”. Franța și Portugalia au un indice de ocupare de 116%, Belgia — 124%, Italia — 134%, Grecia — 136% și Ungaria — 145%.

Cu toate că de la 25 octombrie, anul curent, românii ar fi trebuit să se poată trata liber în orice stat al Uniunii Europene, nici până acum Directiva Europeană 24/2011 privind asistența medicală transfrontalieră nu este transpusă total în legislația românească. Reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) au declarat pentru Curierul Național că prevederile esențiale ale directivei sunt deja aplicate în România, însă precizează că „proiectul actului normativ de transpunere a prevederilor Directivei 2011/24/UE se află în prezent în proces de legiferare”.

Detalii halucinante ies la iveală într-un caz anchetat, timp de aproape un an, de polițiștii și procurorii bucureșteni cu ajutorul Serviciului Român de Informații (SRI), scrie Evenimentul Zilei.Administratorii a trei firme de pompe funebre au pus la punct o adevărată rețea a morților din care mai făceau parte nouă polițiști, 11 medici și asistenți de la Serviciului de Ambulanță București-Ilfov și doi subofițeri ISU, paramedici la SMURD. Cu ajutorul funcționarilor, angajații firmelor de servicii funerare reușeau să ajungă, de multe ori, mai repede ca Salvarea la adresa la care un om era pe moarte sau era decedat.

Ministerul Sănătății (MS) a încheiat controlul la Institutul Oncologic București (IOB) și a decis aplicarea unor sancțiuni cu amenzi contravenționale în cuantum de 33.000 de lei pentru mai multe nereguli, reorganizarea Consiliului de Administrație și sesizarea organelor competente de anchetă, pentru punerea în funcțiune cu întârziere a două aparate achiziționate de către minister, dar și pentru nereguli în folosirea celor existente, informează România Liberă.

Lipsa continuării procesului de privatizare a companiei CFR Marfă ar reprezenta o situație extraordinară, de urgență, potrivit unui proiect legislativ publicat spre dezbatere de Ministerul Transporturilor. Acesta arată că, dacă societatea de stat nu va mai fi privatizată, conversia datoriilor în acțiuni realizată în vederea înfăptuirii procesului de vânzare a pachetului majoritar de acțiuni de la CFR Marfă „este pasibil a fi anulată, cu toate efectele subsecvente”, scrie ziarul Bursa.

Piața auto a avut un regres de 8,1% la 11 luni și ar putea încheia 2013 cu o scădere de 7-8%, au informat ieri producătorii și importatorii auto din România, subliniind însă că susținerea a fost realizată de persoanele juridice în proporție de 81% din total în luna noiembrie, informează Curierul Național.

Jandarmii au folosit forța gradual și au intervenit legal cu gaze lacrimogene la protestul antiguvernamental de duminică seară, împotriva modificărilor aduse Codului penal, deoarece unii manifestanți au devenit violenți, fiind pentru prima oară în cele 18 săptămâni de proteste când manifestanții au permis în rândurile lor prezența mai multor membri ai galeriilor de fotbal, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, șeful Jandarmeriei Române, general de brigadă Mircea Olaru, transmite Puterea.

Regia Patrimoniului și Protocolului de Stat, care a început în acest an procedura de vânzare a imobilelor din portofoliu prin negociere directă la un preț cu 30% mai mic, în pofida avertizărilor repetate ale consultanților imobiliari, și-a revizuit din nou, în scădere drastică, estimarea de încasări, scrie Ziarul Financiar. Aceasta este a doua revizuire în scădere a încasărilor RA-APPS, după cea operată anul trecut, din nou pe fondul licitațiilor eșuate.

PSD a semnat contractul de cumpărare a clădirii în care funcționează sediul central din Kisellef. Imobilul a fost achiziționat contra sumei de 973.000 de euro. Trezorierul PSD Mircea Drăghici a menționat pentru Q Magazine că plata pentru imobilul de pe șoseaua Kiseleff va fi făcută în rate, pe o perioadă de trei ani, fiind plătit un avans de 10%.

În premieră națională, la Arad, au fost plantate sălcii energetice pe marginea drumurilor. Este vorba despre tronsonul Semlac-Șeitin-Nădlac. Aceste perdele naturale de protecție vor feri drumurile de intemperii în sezonul rece, scrie Adevărul. Mai mult, sălciile energetice ar urma să aibă productivitate, investiția urmând să fie amortizată.

33 comentarii

pathfinder 17-12-2013 - 11:37

Buuun… ?!?
La astia cu energia verde le da mai putini bani.
Factura la energie electrica a consumatorilor va scade corespunzator?
Daca nu, inseamna ca e o alta smecherie de-a lui Tonta de-a jupui romanii.
Interesante si imbarligate mismasuri inventeaza PSD-ul…

ValVerde 17-12-2013 - 17:40

N-o sa scada.
O sa-ti spuna ca nu va creste asa de repede.

Europeanuul si Congo sunt suparati cu spume….

Europeanuul 17-12-2013 - 19:09

ValVerde, am o stire pentru tine: reducerea treptata a subventiilor la energie produsa din resurse regenerabile contribuie la accelerarea cresterii performantelor in acest sector.

Germania in 2012 a redus subventiile electricitatii solara la 16 centi /kW, de la 30 centi (o taiere drastica). Sectorul solar a oftat putin, dar si-a ajustat rapid liniile de productie, productivitatea etc, si iata ca in 2013, in ciuda tuturor prognozelor, constructia parcurilor solare in Germania a continuat (capacitatea panourilor instalate anul acesta a depasit 3.000 MW). Subventiile vor scade in continuare, treptat si conform pregonizarilor, in 2018 pretul electricitatii solare va fi sub 10 centi KW (cu 400% mai ieftin fata de anul 2008).

http://www.youtube.com/watch?v=rWfqkrAM8IY

Economistii isi investesc increderea in evolutia tehnologica si in mana invizibila a preturilor pietei care favorizeaza o utilizare mult mai eficienta si mai „sustenabila” a resurselor (electrificarea mobilitatii bate la usa;)

ttp://www.siemens.com/innovation/pool/features/siemens360/wind-power/index.html

ttp://www.youtube.com/watch?v=uLKfDjUfor4

ttp://www.youtube.com/watch?v=x62l2YbYsXI

ttp://www.youtube.com/watch?v=gvz5brMtTZ4

ValVerde 17-12-2013 - 19:59

„ValVerde, am o stire pentru tine: reducerea treptata a subventiilor la energie produsa din resurse regenerabile contribuie la accelerarea cresterii performantelor in acest sector”

===

Dupa logica asta, cresterea performantelor e maxima cind subventiile sunt zero !

De ce nu au inceput de acolo ? Ciuciu subventii si performante maxime. !!!
Mina invizibila a pietii. Exact asta spun si eu.
Sunt mare sustinator al energiilor neconventionale daca pot trai pe picioarele lor, fara sa strice echilibrul miinii invizibile 🙂

Europeanuul 18-12-2013 - 00:07

Eu am incredere in progresul tehnologic, investitiile vor contribui in continuare la cresterea eficientei si in acest sector (no doubts). Europenii, chinezii, japonezii vor continua investitiile, tinta este ca in urmatorii 5,6 ani sa reducem pretul energiei produsa din resurse regenerabile – cu 50%. In aceasta perioada se fac investitii serioase in electrificarea mobilitatii, reinoirea si modernizarea infrastructurii de transport (retea electrica)

http://www.youtube.com/watch?v=uLKfDjUfor4

ttp://www.youtube.com/watch?v=nTRwVLXkMCk

ValVerde 18-12-2013 - 00:12

Si eu sper ça si fine, ça avansul tehnologic si investitiile vor face energia neconventionala competitive.

Eu am ce am cu sursa investitiei.
Cind statul ia de la toti si da la citiva, selectind cistigatori si pierzareti, nu e OK.

Daca vorbim de piata libera, neintinata de birocrati, avem aceeasi pozitie.
Dar daca imi spui ca subventiile sunt bune, e cazul sa mai pui mina pe Economy 101

ValVerde 17-12-2013 - 20:07

„Germania in 2012 a redus subventiile electricitatii solara la 16 centi /kW, de la 30 centi (o taiere drastica). ”

===

Si vorbind de astea…daca numai subventia era 30 de centi / Kwh, cint e costul intreg?

La mine nu se subventioneaza nimic si platesc sub 10 centi pe Kwh ???

Europeanuul 17-12-2013 - 23:49

Noi nu avem sisturi bogate in gaze si nici campuri petroliere. In ultimii ani costul intreg al energiei solare s-a injumatatit (16 centi incl. subventii) iar costul energiei eoliene este in jur de 8 centi.

Mircea 17-12-2013 - 14:19

Ungurii incep sa incaseze. Urmeaza romanii:

Avertisment fără precedent al agenţiei de rating Fitch pentru Ungaria. Într-un raport publicat săptămâna trecută, Fitch Ratings a avertizat că în funcţie de modul în care va evolua climatul economic local, băncile austriece ar putea, pentru prima dată, să ia în calcul o ieşire completă din Ungaria, arată site-ul portfolio.hu.

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat ratingul „BB plus” cu perspectivă stabilă pentru datoria pe termen lung în valută a Ungariei, ceea ce înseamnă că ţara vecină rămâne în continuare în categoria ţărilor nerecomandate investiţiilor, informează MTI.

salut 17-12-2013 - 21:00

Ratingul Ungariei e numai cu o treapta sub cel al Romaniei (BB+ vs BBB-). Daca s-ar face un clasament al rating-urilor, pe o scara de la 1 la 18, Romania ar ocupa locul 10 si Ungaria 11. Deci mare diferenta nu e, lucru evident si din situatia investitiilor din Romania .

M-am cutremurat de ras cand, de curand, ambasada americana a amenintat cu „alungarea investitorilor”. Tinand cont ca singurii „investitori” majori de prin America de Nord par a fi Chevron si Golden Corporation, mi-am spus ca … NU AVEM NOI NOROCUL ASTA.

salut 17-12-2013 - 21:01

Sursa datelor la postarea de mai sus:

http://countryeconomy.com/ratings

ValVerde 17-12-2013 - 21:49

Daca stateai cu botul in iarba, poate mai pacaleai vreo doi trei neinitiati ca esti un imbecil nesemnificativ.

Dar ai vorbit si ne-ai demonstrat (a cita oara) ca esti un imbecil remarcabil. Nu scapi nici o ocazie sa stralucesti in ignoranta ta.

Copitatule, BBB- este in zone de „Investment” e adevarat, e lower medium, dar e un rating care recomada investitia.

BB+ este in domeniul „Non-investment” sau speculativ. Poti sa intelegi deosebirea ? Poate te ajuta Huhu.

Asa ca ambasada aia a avut dreptate sa spuna ca de la BBB- la BB+ ai sanse sa-ti gonesti investitorii.

Si cind se vorbeste de investitia straina, nu se rezuma la SUA, asa cum speculezi tu (pleaca Chevron) ci la toti investitorii din lumea asta care se uita la Fitch rating. In capul tau de cornuta nu poti sa intelegi ca investitia straina (cu exceptia Chinei… si poate Rusia) nu urmeaza dispozitiile de la centru al statului de unde vin. Ei urmeaza eficienta investitiei lor.
Pentru tine si Huhu: vin sa faca un profit. Sa cistige bani. Sa lucreze pentru actionarii lor. Guvernul SUA nu e actionar al niciunei companii pentru profit.

Cit de talimb poti fii ??

salut 17-12-2013 - 22:07

De fapt tu ai postat doar ca sa ma injuri, nu-i asa? N-ai inteles ce-am spus, dar ti-ai descarcat hormonii si cunostintele importante pentru umanitate. Cum se pune coada la cireaşă.

ValVerde 17-12-2013 - 22:18

Da mai tampitzel.

Ai spus ca te doare in pix de ce spune ambasada americana, pentru ca oricum investitorii de acolo nu te intereseaza.

Ceea ce spune ambasada respectiva nu se limiteaza la investitorii americani.

Si nivelul investitie straine in Romania, este incurajator avind in vedere circumstantele economice mondiale.
Si mai spui ca mare diferenta inre Romania si Ungaria, nu e. Total gresit, diferenta e mare si ar trebui s-o tinem asa, sau sa o imbunatatim.

Si da, am postat si ca sa te injur, nu ti-e evident ?
De ce mai intrebi ?

urbos 17-12-2013 - 23:37

Dar ce te mai phoote grija pe tine lindic…

UnUL 17-12-2013 - 23:40

Buboșel, porc ca tine mai rar. Ai trebui tăiat de Ignat.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-12-2013 - 17:03

Iepe corăbii

I

Dacă lupul urlă la o stea,
Semn e cum că-i cerul ros de nori.
Rupte burţi de iepe-n albă nea,
Pânze-ndoliate de mari ciori.

N-o să-şi scoată gheara de azur
Cerul din duhoarea-i de gălbează,
Cetini-ţeste leapădă-mprejur,
Prin livadă, vântul şi nechează.

Auziţi? E grebla de-asfinţit
Ţesălând dumbrăvile ucise.
Voi, cu braţe smulse de vâslit,
V-aţi pornit spre ţările promise.
Da, plutiţi, sfârşiţi-vă suişul!
Glas de ciori vărsaţi din curcubeu.
În curând şi-o scutura frunzişul
Pomul alb ce-l am pe capul meu.

Autor .Serghei Esenin

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-12-2013 - 21:24

Aerisiţi incinta!
December 16, 2013

USL a crăpat de mult. A mierlit, s-a dus dracu’, a răposat. Iar hoitul său pute de te ia bâţâiala! Doar Antonescu şi Ponta nu vor să recunoască asta şi dau vina unul pe altul, încercând să explice că duhoarea care împute locul nu e de la hoitul în care viermii dau chef, ci de la băşinile pe care celălalt le trage în salvă.

Ce s-a întâmplat cu USL, după câştigarea alegerilor, a semănat teribil cu o nuntă la care cei doi însurătei, ofiliţi, trecuţi bine de vârsta primului amor, au început să se încaiere pe banii strânşi din dar, încă înainte ca nuntaşii să plece pe la casele lor. Rezultatul alegerilor de anul trecut i-a aruncat pe uselişti într-o euforie din care nu reuşesc încă să se trezească, pentru că n-au priceput atunci şi nu dau nici acum semne că ar pricepe ce însemna de fapt rezultatul acelor alegeri.

Nu, n-a existat un vot masiv nici pentru surâsul domnului Ponta, nici pentru retorica de Nae Caţavencu a domnului Antonescu, nici pentru farmecul suavului Gabriel Oprea. Aşteptările celor care au votat nu s-au potrivit neapărat cu agenda USL, dar a existat pe atunci factorul Băsescu, votul anti-Băsescu. Iar votul masiv anti-Băsescu, contabilizat în dreptul USL, nu a sincronizat nicicum agenda cetăţeanului cu cea a USL. Ponta şi Antonescu au luat voturile acelea ca şi cum li se cuveneau, ca şi cum le meritau, socotind că vor face de-a pururi parte din avutul personal. Au refuzat să priceapă ce însemnau voturile acelea, iar acum sunt siliţi să constate că au nişte probleme. Nu înseamnă că s-au trezit, pentru că mai au se certa pe nişte voturi pe care încă nu le-au obţinut: cele de la prezidenţialele de peste un an. Şi pe mai departe refuză să înţeleagă că au fost votaţi nu doar pentru a scăpa de Băsescu, dar mai ales pentru a face altfel de politică decât a făcut acesta.

Protestele din stradă, de zilele astea, sunt butonate politic. În spatele lor se văd oamenii lui Băsescu. Cu asta evacuează useliştii subiectul, omiţând ceea ce e esenţial: motivaţia acestor proteste e perfect validă. Iar dacă ei au ştiut să confişte voturile anti-Băsescu, de ce n-ar avea voie băsiştii să confişte voturile anti-USL?

Pe cine mai interesează dacă USL se rupe sau nu? Cui îi mai pasă dacă minte Ponta sau Antonescu? Ce sens mai au discuţiile despre prezidenţiale şi europarlamentarele de anul viitor? La cultură penibilul Barbu e înlocuit de un Gigel, la transporturi e o duduie nostimă, Gabi Oprea e vice-premier, Şova desenator de dungi pe hartă. Conducerea TVR e demisă pentru rezultate grozave, chiar când se relata TVR pufulică în cânt de colinde anti-semite, Zgonea o ţine tot în boacăne, etc. etc. etc. Ca în monologul lui Caragiu: Petrecerea continuă!

Probabil, USL se va rupe abia după europarlamentare, atunci când Ponta va decide dacă va candida la preşedinţie sau nu – rezultatul de la europarlamentare e important pentru viitoarele socoteli. Până atunci mai stăm cu hoitul. Aerisiţi naibii, incinta! Poate aşa avem măcar o opoziţie articulată.

Sursa Rebbe Mordechai

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-12-2013 - 21:44

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, marţi, la Adevărul Live, că dosarele „Flota” şi „Casa din Mihăileanu” nu pot fi investigate în acest moment, din cauza imunităţii preşedintelui Traian Băsescu.

„Dosarele vor fi investigate de colegii care le au în lucru, până în acest moment nu se poate efectua urmărirea penală, pentru că există acea imunitate pentru preşedintele României, în dosarul ‘Flota’. Faţă de celelalte persoane s-a dat o soluţie, ea a fost atacată la ICCJ, dacă nu mă înşel, sau la instanţa de judecată şi a fost respinsă, deci a rămas soluţia de netrimitere în judecată definitivă. În momentul în care se va putea lucra datorită faptului că nu mai există acea imunitate prevăzută de lege, sunt convinsă că colegii vor lucra în dosar”, a declarat Kovesi.

Sursa NET RTV

salut 18-12-2013 - 00:28

Romania – Evolutia investitiilor straine, intrari nete (intrari minus iesiri), in US$

2008: 13,606,000,000
2009: 4,926,000,000
2010: 3,204,000,000
2011: 2,557,000,000

Nu am datele oficiale pe 2012, dar din ce spun basistii, ele sunt mai proaste decat in 2011. Iar pe 2013, si mai slabe.

Conform spuselor „ambasadorului” american, o sa fie rau in Romania. „Or sa plece investitorii”. Care investitori? Aia care plecasera din 2009, bineinteles.

Cum nu ne asteptam ca „investitorii” Chevron si Gabriel Resources ( Rosia Montana) sa plece (nu pleaca cainele din macelarie)…putem constata cu usurinta ca distinsul „ambasador” ne-a amenintat ca ne ia herghelia de la bicicleta, rotile de la barca si cozile de la prune.

NASOL.

http://data.worldbank.org/indicator/BX.KLT.DINV.CD.WD

ValVerde 18-12-2013 - 01:02

La Ungaria (aia care era doar un loc sub noi) te-ai uitat bine?

Scaderea investitiilor e normala in climatul economic european de dupa 2008.
Dar in 2012 au inceput in sfirsit sa creasca. 2013 pina in noiembrie erau cu 4% mai mari ca 2012.

Cind sunt atit de firave, ti sustii ca am fi norocosi sa ne plece citeva companii si ca n-ar fi mare problema daca am crea conditii proaste pentru investitor, pentru ca si asa nu vine nimeni pe aici.

Ambasadorul ala s-a referit la toti investitorii, nu numai la americani.
Si da, investitorilor care au plecat in 2009 ar trebui sa le facem conditii ca sa se intoarca, nu sa ridicam coada sus, ca boul, ca suntem noi grozavi si ne doare-n cur ca-i iarba uscata pe pasune atita timp cit e iarba noastra lasata de Burebista.

salut 18-12-2013 - 01:29

Hungary
2009: -2,966,084,691
2010: -20,659,168,958
2011: 11,310,757,019
2012: 8,493,981,706

===============================

Inca o data comparatia investitiilor straine nete:

Romania: 2011: 2,557,000,000
Ungaria: 2011: 11,310,757,019

Ungaria este nationalista, nu de ieri. Si totusi,spre exemplu, in 2011 (deci, dupa „criza”)pe total are investitii de vreo 4 ori mai mari decat Romania.

Vai, saraca Ungarie ere raticgul Fitch la „“Non-investment” sau speculativ”. Nasol.
Fericita Romanie, dimpotriva are ratingul in „zone de “Investment”” (wow, ce tare ! ). Superb.

Cu toate astea, in 2011, FARA POLITICA DE AUSTERITATE (chipurile care ar atrage investitorii), UNGARIA realizeaza o rata a investitiilor straine pe locuitor de vreo 9 ori mai mare decat ROMANIA.

Cum spuneam: amenintarea „ambasadorului” american … „ca ne pleaca investitorii” mi-a provocat un imens hohot de ras. E hazliu gagiul. Ca si altele, de pe aici.

ValVerde 18-12-2013 - 03:43

Copitatule, vezi liniutele alea in fata numerelor corespunzatoare anilor 2009 si 2010 in Ungaria?

In aritmentica elementara se numesc „minus”
In viata reala, inseamna ca in anii respectivi capitalul respectiv a parasit Ungaria.

Nu stii operatii aritmentice cu numere negative! Zii cinstit, e un pic rusine dar mai bine sa spui adevarul decit sa te umplii de librici furiosi.

Te invat eu: intre 2009 si 2012 Ungaria a avut o pierdere neta de capital strain investit de aproximativ 4 miliarde de dolari. Astea sunt investitii pe care le-a avut si nu le mai are.

In aceeasi perioda, Romania a avut cistig net de aproximativ 13 miliarde de dolari.

In Ungaria: pierdere; in Romania: cistig.

Incepi sa intelegi ? Nu ? Mai paste un pic si roaga-l pe Huhu sa te ajute.

Uite cam asa sunt toate ideile tale…te mai miri ca te evita ceilalti boi de pe pajiste?

salut 18-12-2013 - 04:16

IRELEVANT !

Putem vorbi despre banii aia – bani in banci, fara circuit economic real…foaie verde loboda. In plus, in perioada de criza, s-au intamplat multe chestii de genul retragerilor masive de capital, in special ala speculativ….

Dar esenta e alta.

Ideea e ca in pofida „lectiilor” tale de economie, lumea se invarte conform rostului ei.

Ti-am demonstrat cu cifre ca ratingul Finch al Ungariei – desi mai prost decat al Romaniei – nu a impiedicat-o sa aiba investitii pe cap de locuitor de 9 ori mai mari decat Romania.

De aici am si pornit sirul postarilor; daca nu te-ai fi repezit sa „combati” ai fi invatat ceva. Ai preferat sa ma injuri .

PS: Vad ca ti-ai facut un obicei sa ma injuri la fiecare postare. Nu ma intereseaza. Atata poti, atata faci.

Iti raspund doar pentru ca vreau sa le mai deschid unora capul cu amenintarile alea alea „ambasadorului” american.

Orice om normal cerceteaza cifrele, link-urile pe care le-am dat si trage concluzii. Aceste concluzii nu pot fi foarte diferite de ale mele, in pofida disperarii cu care postezi tu si alti propagandisti care va vedeti „investitiile” duse pe apa sambetei. Vremea voastra a trecut, chiar daca injurati cu foc. Oamenii incep sa se destepte.

ValVerde 18-12-2013 - 04:36

Sa vorbesc cu tine despre economie e la fel cu a vorbi cu Huhu despre…orice.

Personal, mi-esti indiferent. Dar ineptiile pe care le produci sunt daunatoare mintilor slabe. Si exista destule din astea in Romania.

Ai dreptate, numerele vorbesc singure, fiecare le poate intelege.

Daca cretini ca tine devin majoritari, Romania poate iesi din UE si se poate alatura Rusiei, sau orice altceva cei ca tine, Bula, Neacsu Tache…etc vreti. Mi-ar parea rau pentru prietenii mei ramasi acolo, dar asta e ! Ca tara, cum va asterneti asa veti dormi.

Dar prostia inca nu e stapina in tara, desi da tare din coada. Personal am incredere in bunul simt romanesc.

Voi sunteti niste trompete care profiati de situatia favorabila creata de criza mondiala ca sa avansati ineptiile voastre. Nu va platetste nimeni, sunteti idioti voluntari 🙂

pathfinder 18-12-2013 - 08:52

salut (18-12-2013 at 01:29 )
//——————————————————————————–
Hungary
2009: -2,966,084,691
2010: -20,659,168,958
2011: 11,310,757,019
2012: 8,493,981,706
……
//——————————————————————————–

…..
ValVerde explica…..
…..

salut (18-12-2013 at 04:16 )
//——————————————————————————–
IRELEVANT !

Putem vorbi despre banii aia – bani in banci, fara circuit economic real…foaie verde loboda.
…..
Dar esenta e alta. ???!!!???
//——————————————————————————–

WTF??????????

Salutule, asa iti mai place sa-ti dai singur suturi in coaie…

salut 18-12-2013 - 02:43

„13 deputați au semnat un proiect de lege prin care procesele penale vor fi suspendate dacă este sesizată Curtea Constituțională. Această prevedere ar urma să fie introdusă în legea de funcționare a Curții Constituționale, notează Gândul. Efectul acestei prevederi este acela că dosarele penale pot fi suspendate și ani de zile.”

==============================

Procedura e normala. Nu poti baga un om in puscarie si dupa aceea sa constati…oups, a fost neconstitutional. CCR sa judece cu celeritate si nu se intampla nimic.

Pe de alta parte constat apetenta gresitilor basisti de a construi scenarii abracadabrante ca sa justifice o alta si o alta calcare in picioare a principiilor fundamentale ale democratiei si statului de drept. Adica exact alea dupa care plangeau deunazi ipocritii aia basisti adunati prin centrul Bucurestiului.

Interziceti si furculitele, cine stie ce arma periculoasa pot deveni !

urbos 18-12-2013 - 02:50

Dar ce sa caute CCR in procese? De orice fel, nu doar penale. Ca CCR a ajuns sa fie sesizata pentru orice dementa ce-i trece prin cap Kiorului, nu inseamna ca e si firesc. CCR trebuie sa faca un singur lucru, sa spuna daca o lege este sau nu conforma Constitutiei. CCR e un jeg care s-a transformat in putere legislativa, ar trebui sa fie si putere judecatoreasca acuma?
Chestia asta inca n-am auzit-o.

salut 18-12-2013 - 02:58

CCR e un jeg antidemocratic, am scris si eu de multe ori chestia asta. Dar ideea postarii era cum construiesc bolnavii astia mintali scenarii ca sa justifice sugrumarea democratiei.

ANI si DNA alte imputiciuni antidemocratice si anti stat de drept, dar sa nu deviem.

Mircea 18-12-2013 - 07:23

Chiar daca ai scris de multe ori ca CCR e un jeg antidemocratic asta nu inseamna ca ai dreptate ci inseamna doar ca nu cunosti si nu intelegi principii elementare de drept. „Jegul” asta exista (sub denumiri diferite) in toate statele democratice si are un rol deosebit. Crede-ma ca cei care au inventat „jegul” respectiv au mult mai multa scoala decit tine si ei STIU ce rol are.

pathfinder 18-12-2013 - 09:07

salut (18-12-2013 at 02:43)
//——————————————————————————–
“ (…) Efectul acestei prevederi este acela că dosarele penale pot fi suspendate și ani de zile.”
//——————————————————————————–

salut (18-12-2013 at 02:58)
//——————————————————————————–
CCR e un jeg antidemocratic, am scris si eu de multe ori chestia asta. Dar ideea postarii era cum construiesc bolnavii astia mintali scenarii ca sa justifice sugrumarea democratiei.

ANI si DNA alte imputiciuni antidemocratice si anti stat de drept, dar sa nu deviem.
//——————————————————————————–

1. Tu intelegi ce postezi?
2. Prinzi vreodata esenta? (chiar si a propriilor citate)
3. Nu e vorba de sugrumarea democratiei ci a justitiei.
4. „Sa nu deviem”?!? Pai imediat dupa citatul din gandul ai deviat in toate directiile (gresite) posibile.

P.S. Tie chiar iti place sa-ti dai singur suturi in coaie…

Mircea 18-12-2013 - 06:55

„Procedura e normala. Nu poti baga un om in puscarie si dupa aceea sa constati…oups, a fost neconstitutional”

Procedura NU E NORMALA. In procesul penal inculpatul e judecat (de regula) in stare de libertate si chiar daca e retinut NU E IN PUSCARIE deoarece nu e condamnat definitiv, benficiaza de alte drepturi decit detinutii. Sesizarea CCR se face in aceasta faza si nu dupa ce omul a fost condamnat definitiv.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult