Acasa Revista Presei Revista presei. Se rupe alianța Dragnea — Tăriceanu

Revista presei. Se rupe alianța Dragnea — Tăriceanu

scris de Z.V.
165 Afisari

Amânarea ședinței de Guvern în care ar fi trebuit să se discute și despre o ordonanță de urgență privind pensiile speciale, achiziția unor elicoptere de atac pentru înzestrarea Armatei, precum și vizita oficială pe care președintele Franței, Emmanuel Macron, o va face în România, dar și meciurile echipelor românești de fotbal din tururile preliminare ale competițiilor europene sunt printre principalele subiecte ale zilei de 4 august.

Culise. Se rupe alianța Dragnea — Tăriceanu? Pesediștii au ordin să pregătească o majoritate fără ALDE. Liderii PSD au primit ordin de la Liviu Dragnea să pregătească o majoritate fără ALDE. Decizia despărțirii nu este luată, dar liderul PSD vrea să fie pregătit pentru orice scenariu. Președintele PSD, Liviu Dragnea, le-a cerut colegilor de partid să folosească vacanța parlamentară pentru a atrage noi senatori și deputați, afirmă surse social-democrate. Planul PSD ar viza atragerea unor parlamentari PMP, dar și a nemulțumiților din USR, în condițiile în care acest partid este împărțit în trei tabere, care se luptă pentru putere, relatează România Liberă.

Uniunea Europeană i-a indicat lui Tudorel Toader care este pragul pentru abuzul în serviciu: 10.000 de euro. O directivă UE privind combaterea fraudelor cu fonduri europene a stabilit suma de 10.000 de euro drept pragul minim peste care astfel de infracțiuni trebuie fi incriminate penal. În România are loc o dezbatere public pentru stabilirea unui prag sub care abuzul în serviciu sa fie dezincriminat. Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au adoptat o directivă care prevede pedepse extrem de dure pentru fraudarea banilor europeni, anunță Adevărul.

Proiectul de OUG a fost făcut public. Cum vrea Tudose să modifice pensiile de serviciu. Ședința de Guvern de astăzi, în care ar fi trebuit să fie discutată, printre altele, și Ordonanța de Urgență prin care să se modifice modul de calcul al pensiilor speciale, a fost amânată. Motivul amânării este lipsa tuturor avizelor de specialitate necesare discutării acestei OUG și faptul că instituțiile care trebuiau să trimită aceste avize nu sunt de acord, potrivit Cotidianul.

Efectul Trump: România va fabrica elicoptere americane de atac Bell AH-1Z Viper. Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a semnat ieri în prezența premierului Mihai Tudose și a reprezentanților companiei americane Bell Helicopter, „scrisoarea de intenție, de preț și disponibilitate’ privind achiziționare unor elicoptere de atac pentru dotarea armatei române. Întâlnirea de la sediul Guvernului a fost precedată de o discuție tehnică la sediul Ministerului Apărării Naționale, relatează Evenimentul Zilei.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, în vizită oficială la București. Președintele Franței Emmanuel Macron va veni într-o vizită oficială în România la finalul lunii august, în urma unei invitații a președintele Klaus Iohannis, au declarat joi surse oficiale. Președintele Klaus Iohannis l-a invitat pe omologul său francez, Emmanuel Macron, în România, iar acesta a acceptat, a declarat, la finalul lunii iunie, ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, conform Gândul.

Cioloș, limbaj neobișnuit de dur la adresa lui Dragnea și Tudose: Să explice de ce coaliția PSD-ALDE a mințit fără scrupule oamenii anul trecut. Fostul premier Dacian Cioloș a publicat pe Facebook scrisoarea pe care o primea de la Liviu Dragnea în septembrie 2016, în care șeful PSD îl chema pe acesta în parlament să explice „intenția îngrijorătoare” a guvernului de a plafona indemnizațiile de creștere a copiilor. Cioloș subliniază că, „folosind aceeași măsură a PSD este, evident, momentul ca actualul Premier să fie chemat în Parlament, să explice ce are de gând cu pensiile, cu indemnizațiile pentru creșterea copilului, cu taxele, cu bugetul țării în general”, scrie Hotnews.ro.

Casa Poporului a devenit Casa de Ajutor Reciproc. Peste zece milioane de euro sunt banii pe care senatorii i-au dat cu împrumut fie prietenilor sau familiei, fie diverselor firme și societăți. Bani grei au împrumutat și deputații. Declarațiile de avere ale parlamentarilor arată că cei mai mari creditori politici provin din partidele tradiționale, PSD și PNL, campion absolut fiind un lider UDMR aflat în Parlament din 1990. Cel mai darnic parlamentar este senatorul UDMR Verestoy Attila, transmite Jurnalul Național.

Preda: PSD a creat aceste pensii speciale. Soluția propusă e frecție la picior de lemn. Europarlamentarul Cristian Preda (PPE) spune că nu era momentul să se discute despre pensiile speciale în vacanța parlamentară, fără o dezbatere în prealabil. Cristian Preda comentează scandalul pensiilor speciale: ‘Eu cred că nu e bine să discutăm în timpul vacanței despre acest subiect și mi se pare de nejustificat faptul că fără a avea o discuție prealabilă în Parlament cu toate forțele politice, cu specialiști din societate, în mijlocul verii să născocești această chestiune, mie mi se pare că nu e momentul să discutăm acum despre asta, în condițiile în care repet, Parlamentul e în vacanță, nu e o dezbatere publică prealabilă, în care să avem opiniile specialiștilor înainte de toate și suntem în plină manipulare mediatică, am impresia, pe care o folosesc în acest moment cei din PSD’, potrivit Rfi.ro.

Tăriceanu, dezvăluiri despre OUG 13. Cum l-a refuzat Grindeanu. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a dezvăluit care a fost primul semn de întrebare pe care i l-a ridicat Sorin Grindeanu. Într-un interviu la Antena 3, liderul ALDE a afirmat că fostul premier a refuzat să sesizeze CCR cu privire la conflictul instituțional de natură constituțională cu ocazia OUG 13, motiv pentru care a fost nevoit să formuleze chiar el sesizarea, conform Stiripesurse.ro.

Escrocii închiriază case inexistente! Megafestivalul UNTOLD de la Cluj atrage ca un magnet infractori de tot felul. Precum niște animale de pradă aflate permanent pe urmele vânatului hăituit și rănit, infractori de tot felul sunt atrași de mirosul banilor pe care-i pot obține cu ușurință de pe urma festivalului UNTOLD care este în derulare la Cluj. Și nu din vânzarea de covrigei sau de floricele cu sare asortate cu o bere rece cu guler, ci din închirierea a zeci de apartamente… inexistente, scrie Libertatea.

Situație critică la Mediu: 107 depozite de deșeuri trebuie închise. Riscăm un proces la Curtea Europeană de Justiție. În România sunt 107 depozite de deșeuri neconforme, dintre care 7 în Brașov, acestea trebuind închise, în caz contrar România riscă un proces la Curtea Europeană de Justiție. Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat, joi, că o soluție pentru închiderea depozitelor ar fi prin POIM. Dacă nu reușim să închidem aceste depozite suntem pasibili de amenzi foarte mari și totul se va răsfrângere asupra buzunarului cetățeanului, notează Ziare.com.

Toți românii au contribuit cu 56 de milioane de euro la pensiile militarilor SRI în doar jumătate de an. Pensiile speciale ale militarilor din SRI au costat bugetul de stat 56,1 milioane de euro în primul semestru al acestui an, au comunicat oficialii Casei de Pensii Sectoriale a SRI. Mai puțin de 10.000 de pensionari din SRI încasează pensie de serviciu. Pensiile speciale ale pensionarilor din SRI sunt plătite doar din bugetul de stat, alimentat cu impozitele și taxele plătite obligatoriu de cetățenii și firmele din România, transmite Economica.net.

România poate ajunge la 6 milioane de salariați în cinci ani, dar e nevoie ca salariul minim brut să ajungă la 1.800 lei. România poate ajunge la 6 milioane de salariați în următorii cinci ani, de la aproape 5 milioane în acest an, dacă piața muncii reușește să atragă mai bine absolvenții de liceu și persoanele peste 40-45 de ani, dacă salariul minim brut ajunge la 400 euro (1.800 lei) și dacă se schimbă mentalitatea și românii devin mai mobili, este de părere Sorina Donisa, CEO al APT Resources & Services, parte a Work Service Group, informează Ziarul Financiar.

Cum arată urnele la tragerea de vineri! FCSB, 5 variante complicate! În urma rezultatelor de miercuri din Liga Campionilor au fost stabilite urnele pentru tragerea la sorți de vineri, ora 13:00. FCSB este singura reprezentantă a României rămasă în cea mai importantă competiție a cluburilor. A ratat la limită urna favoritelor, cu al șaselea coeficient dintre cele 10 echipe de pe ruta non-campioanelor, scrieFanatik.ro.

Bilanț după meciurile celor cinci echipe românești din preliminarii: FCSB e singura care ține steagul sus. Ce urmează pentru fiecare. Cumva așteptat, prin prisma investițiilor masive și a așteptărilor mari ale finanțatorului Gigi Becali, FCSB e singura echipă românească dintre cele cinci prezente în tururile preliminare din Liga Campionilor și Europa League care s-a calificat mai departe. Celelalte patru au plătit însă tribut unor trageri la sorți infernale, dar și lipsei de experiență și discrepanței imense dintre bugetele lor și cele ale adversarelor, notează Gazeta Sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult