Acasa Revista Presei Revista presei. Sebastian Ghiță, căutat de Europol

Revista presei. Sebastian Ghiță, căutat de Europol

scris de Z.V.
29 afisari

Dezbaterea publică organizată de Ministerul Justiției în legătură cu proiectele de OUG privind grațierea și modificarea Codurilor penale, solicitarea președintelui Klaus Iohannis referitoare la retragerea celor două acte normative, apelul prin care DNA cere o reacție fermă a CSM față de atacurile la adresa procurorilor anticorupție, includerea fostului deputat Sebastian Ghiță pe lista celor mai căutate persoane pe site-ul Europol, precum și investigația ANRE privind două tranzacții suspecte de pe bursa de energie, dar și decizia CGMB în urma căreia spectacolele Circului Globus nu vor mai include numere care presupun dresura de animale sunt principalele subiecte ale zilei de 31 ianuarie.

sebastian ghita europolSebastian Ghiță, căutat de Europol. Sebastian Ghiță, dispărut din România de la jumătatea lunii decembrie, a fost inclus pe lista „Most Wanted” (n.r. — celor mai căutați oameni) a Europol, și este singura persoană căutată pentru corupție de poliția europeană, informează Bursa. La începutul lunii ianuarie, DNA Ploiești a transmis sesizarea I.P.J. Prahova — Serviciul de Investigații Criminale către Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) în vederea emiterii mandatului european de arestare și a cererii de urmărire internațională pentru Sebastian Ghiță.

Iohannis: Executivul nu poate trece peste voința cetățenilor. Președintele Klaus Iohannis cere Guvernului să „abandoneze” demersurile privind grațierea și modificarea Codurilor penale, afirmând că Executivul nu poate trece peste voința cetățenilor, după protestele de duminică seară, transmite Cotidianul. „Guvernul nu poate să treacă peste voința cetățenilor, care este suverană. Vocea oamenilor nu mai poate fi ignorată! O democrație solidă este una în care majoritățile nu abuzează de drepturile lor doar pentru că dețin, vremelnic, puterea”, se arată într-un mesaj al președintelui Klaus Iohannis, postat luni pe Facebook.

Ministrul Justiției, Florin Iordache, răspunde cererii președintelui privind retragerea legii grațierii: Voi reveni cu acte normative coerente. Ministrul Justiției, Florin Iordache i-a replicat șefului statului, care cere Guvernului retragerea legii grațierii, că va reveni în fața Guvernului „cu niște acte coerente” privind legislația penală, care „să respecte consultarea publică”, relatează România Liberă. „Voi veni în fața Guvernului cu niște acte coerente, care să respecte consultarea publică”, a spus șeful Justiției.

Iordache: Angajarea răspunderii Guvernului pe cele două proiecte tot dezbatere înseamnă. Ministrul Justiției, Florin Iordache, a declarat, luni, după consultarea publică asupra ordonanțelor de urgență privind grațierea și modificarea codurilor penale, că încă nu știe pentru ce formulă de adoptare a celor două acte normative va opta, proiect de lege sau angajarea răspunderii Guvernului, susținând că incusiv ultima variantă, angajarea răspunderii, este tot o formă de dezbatere, potrivitCotidianul. „Eu am întrebat în sală pe cei care se opuneau ordonanței și ați văzut că foarte mulți spuneau să fie o dezbatere în Parlament”, a susținut Iordache.

Turcan: „Îl invit marți pe ministrul Justiției la grupurile PNL pentru discuții pe grațiere”. Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunțat că îl invită pe ministrul Justiției, Florin Iordache, la ședința parlamentarilor PNL de mâine, pentru a-și prezenta punctul de vedere asupra proiectului privind grațierea și pentru a asculta opiniile liberalilor, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacției, scrie Bursa. Raluca Turcan a spus: „Îi adresez public Ministrului Justiției, Florin Iordache, invitația de a participa la ședința grupurilor parlamentare reunite ale PNL, care va avea loc marți, începând cu ora 16.00, la Parlament. Cu această ocazie, Ministrul Justiției va putea prezenta motivele pentru care dorește continuarea procedurilor pentru promovarea inițiativelor care privesc grațierea și modificarea Codului penal”.

Korodi: Nu este sănătos ca Guvernul să dea OUG pe tema grațierii și a modificării Codului Penal. Liderul deputaților UDMR, Attila Korodi, afirmă că Uniunea nu susține adoptarea grațierii și a modificării Codului penal prin OUG sau prin asumarea răspunderii de către Guvern, arătând că aceste proiecte trebuie decise în Parlament, conform Jurnalului Național. „Dacă ai teme atât de importante, și noi deja ne-am exprimat punctul de vedere despre Codul Penal și Codul de Procedură Penală, nu este sănătos ca Guvernul, indiferent de mandatul primit de la alegători, să dea Ordonanțe de Urgență”, a declarat Attila Korodi, luni, la RFI.

Macovei: Iordache trebuie să retragă OUG. E clar că beneficiarii ar fi Dragnea, Voiculescu, Tăriceanu, Ponta, Șova și mulți alții. Europarlamentarul Monica Macovei îi cere ministrului Justiției, Florin Iordache, să retragă de urgență cele două OUG privind grațierea și modificarea Codurilor penale, transmite Puterea. Aceasta argumentează că „adevărata” consultare publică a avut loc duminică seară, cu ieșirea a 100.000 de români în stradă, cei care, nu se mai lasă păcăliți, conștienți de faptul că beneficiarii OUG este ‘Dragnea, Voiculescu, care abia așteaptă să iasă din închisoare, Tăriceanu, Ponta, Șova și mulți alții vor să scape de dosarele penale’.

Ambasada Germaniei: Merkel l-a asigurat pe Iohannis de sprijin în continuarea consecventă a luptei anticorupție. Cancelarul german Angela Merkel l-a asigurat pe președintele Klaus Iohannis de „întregul său sprijin” în cadrul discuției telefonice avute vineri, informează Ambasada Germaniei la București, care precizează că punctul de vedere al cancelarului este că orice „diluare” a intesității eforturilor ar reprezenta un semnal greșit, relatează Adevărul. „Cancelarul federal, doamna Angela Merkel, a purtat în după-amiaza zilei de 27.01.2017, o convorbire telefonică cu președintele României, domnul Klaus Johannis. În cadrul convorbirii, cancelarul federal i-a mulțumit președintelui pentru impulsurile acestuia privind excelentele relații bilaterale și a apreciat strânsa colaborare în chestiuni de politică europeană”, se arată într-un comunicat al Ambasadei Germaniei la București.

Ce mesaj ne transmit francezii pentru întărirea statului de drept. Continuarea întăririi statului de drept și a luptei împotriva corupției este o miză determinantă pentru viitorul României, a declarat luni la București secretarul de stat pentru afaceri europene din cadrul Ministerului francez al Afacerilor Externe și Dezvoltării Internaționale, Harlem Désir, transmite Puterea. ”Raportul MCV este pozitiv, echilibrat, complet și indică clar ultimele etape pentru ca acest mecanism să fie ridicat. Ceea ce este important din punctul nostru de vedere este consolidarea eforturilor angajate de România în ultimii ani în vederea asigurării implementării efective a reformelor pentru ca acestea să devină ireversibile”, a spus oficialul francez, în cadrul unei conferințe de presă susținută împreună cu Teodor Meleșcanu.

Senatul, convocat în sesiune ordinară de Călin Popescu Tăriceanu, pentru prima oară în acest an. Pe ordinea de zi se află și discutarea bugetului. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a convocat Senatul în prima sesiune ordinară în acest an, pe data de 1 februarie, potrivit unui comunicat de presă, scrie România Liberă. ”În temeiul prevederilor articolului 66 alineatele (1) și (3) din Constituția României, republicată, precum și ale articolului 81 din Regulamentul Senatului, republicat, se convoacă Senatul României în prima sesiune ordinară a anului 2017, în ziua de miercuri, 1 februarie 2017”, a informat Senatul.

Ministrul Muncii îl acuză pe Iohannis că blochează România. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, se plânge că amânarea adoptării bugetului de către președintele Iohannis nu face decât să pună bețe în roate țării, măririi pensiilor și salariilor, relateazăPuterea. „Noi am aprobat creșterea punctului de pensie la 1000 de lei de la 1 iulie, avem creșterea pensiei minime de la 400 la 520 de lei care trebuie să intre în plată de la 1 feb, avem impozitele scoase”, a spus Olguța Vasilescu la RTV.

Voicu, critic la adresa liberalilor: Am căutat obsesiv „oameni noi” pe listele parlamentare, ignorând resursele propriului partid. Deputatul PNL, Mihai Voicu, critică, într-o postare pe Facebook, inițiativa unui coleg de partid de a propune implicarea tinerilor din societatea civilă în procesul de reformă internă al PNL, arătând că liberalii au căutat, și la alegerile parlamentare, „obsesiv „oameni noi”” pentru a-i pune pe liste, dar prin asta înțelegând să ignore „resursele propriului partid”, relateazăGândul. „Aflăm acum că trebuie să promovăm în partid „tinerii din stradă”. Dar tinerii din partid când pot fi promovați?”, a scris Voicu.

Victor Ciorbea, deranjat de decizia lui Dragnea referitoare la instituția Avocatul Poporului. Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, s-a plâns luni că bugetul pe 2017, care urmează să fie aprobat de Guvern, prevede mai puțini bani pentru instituția pe care o conduce, potrivit Evenimentului Zilei. El a precizat că instituția ar avea nevoie de fonduri mai mari pentru că în septembrie vor avea loc trei evenimente internaționale care nu sunt finanțate. „Bugetul este chiar diminuat, deși aveam nevoie, pentru că sunt vreo trei evenimente internaționale care se desfășoară în septembrie: Congresul Ombudsmanilor din Europa, un simpozion internațional și 20 de ani de la înființarea instituției”, a spus Ciorbea.

Premierul Sorin Grindeanu a numit noi demnitari la Secretariatul General al Guvernului. Premierul Sorin Grindeanu l-a numit pe Adrian Mlădinoiu în funcția de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului și pe Andreea Lambru — secretar general adjunct la aceeași instituție, potrivit unei decizii publicate, luni, în Monitorul Oficial, transmiteEconomica.net. De asemenea, prim-ministrul l-a eliberat pe Ionel Dancă din funcția de consilier de stat la Secretariatul General al Guvernului și pe Emanuel Victor Picu din funcția secretar general adjunct la Ministerul Transporturilor.

ANAF verifică dacă familia Iohannis a declarat venituri obținute din meditații. Administrația Prezidențială: Președintele și-a plătit întodeauna taxele și impozitele la stat. ANAF a declanșat un control la Direcția Finanțelor Publice Sibiu pentru a vedea dacă Carmen și Klaus Iohannis au declarat la Fisc sume obținute din meditații pentru elevi în perioada 1990-2017, au declarat surse oficiale, conform Adevărul. Administrația Prezidențială a răspuns, însă, că președintele și-a plătit întotdeauna taxele și impozitele la stat. Controlul ANAF este făcut la solicitarea deputatului ALDE Varujan Vosganian care a cerut, pe 18 ianuarie, Ministerului de Finanțe și ANAF să facă o evaluare a veniturilor și impozitelor plătite de către președintele Klaus Iohannis și să confirme dacă șeful statului a avut posibilitatea să cumpere mai multe imobile din veniturile obținute din meditații.

Ministrul Iordache spune că niciun om politic nu va beneficia de OUG privind grațierea. Ministrul Justiției, Florin Iordache, a susținut, la dezbaterea publică organizată luni, că niciun om politic nu va beneficia de proiectul de OUG privind grațierea, scrie Jurnalul Național. „Am citit în ordonanță, în articolul 1 (din proiectul de OUG privind grațierea — n.r.), că vor fi vizate, indiferent de tipul de executare, faptele cu suspendare și amenzile. În nota de fundamentare scrie foarte clar se referă doar la situația din închisori. Și atunci întrebarea mea este: ce legătură au cei care au luat cu suspendare sau amenzi, ce legătură au cu cei din închisoare, de ce beneficiază de această ordonanță?”, a întrebat unul dintre participanții la dezbaterea referitoare la proiectele de OUG privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

Iordache: Acele prevederi care inițial erau neclare sau în neconcordanță cu siguranță vor fi eliminate. Ministrul Justiției, Florin Iordache, a declarat, luni, că vor fi eliminate acele prevederi care erau inițial „neclare” și „în neconcordanță” din proiectele de ordonanță de urgență privind grațierea unor pedepse și pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală, transmite Jurnalul Național. „Vom ține cont de observațiile care s-au făcut astăzi, și acele prevederi care inițial erau neclare sau în neconcordanță, cu siguranță, vor fi eliminate”, a afirmat ministrul la finalul dezbaterii publice de la MJ.

Directorul ANP: 8.500 de deținuți ar trebui să plece din penitenciare pentru reducerea supraaglomerării. Gradul de recidivă, de 40-45%. Directorul ANP, Marius Vulpe, a declarat, luni, că circa 8.500 de deținuți ar trebui să plece din penitenciare sau să le fie construite locuri de cazare pentru reducerea supraaglomerării din închisori, conform Gândul. Potrivit directorului ANP, gradul de recidivă este în jur de 40-45%. „Circa 8.500 de deținuți ar trebui să plece din penitenciare sau să le construim locuri de cazare pentru aceștia”, a precizat, la ieșirea de la dezbaterea de la Ministerul Justiției, directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Marius Vulpe.

Gigi Becali: Grațierea trebuie dată; propun ca pedeapsa pentru abuz în serviciu să rămână neschimbată. Omul de afaceri George Becali propune ca pedeapsa pentru abuz în serviciu să rămână neschimbată, scrie Jurnalul Național. El a participat luni la dezbaterea publică privind proiectele de OUG privind grațierea și modificarea Codurilor penale. „Dimineață m-am dus și am modificat, mi-e jenă de oamenii ăia (protestatari — n.r.) și am spus între trei și patru ani să se dea grațierea”, a spus Becali, la intrarea în Ministerul Justiției.

Jumătate dintre deținuții din România sunt recidiviști. 10.000 dintre ei au condamnări între 2-5 ani. Jumătate dintre deținuții din România sunt recidiviști, informează Libertatea. Administrația Penitenciarelor a scos la iveală o statistică îngrijorătoare cu privire la situația deținuților: aproape jumătate dintre cei închiși în penitenciarele din România sunt recidiviști. Autoritățile au anunțat că din cei 27.250 de deținuți aflați în penitenciare, 10.389 sunt în stare de recidivă, ceea ce înseamnă între o treime și jumătate dintre ei.

Reprezentanții ambasadelor și consulatelor din țara noastră, invitați să viziteze penitenciarele românești. Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) îi invită pe reprezentanții ambasadelor și consulatelor din țara noastră să viziteze penitenciarele românești, potrivit Capital. „În contextul manifestării, în spațiul public, a unui interes crescut față de condițiile de detenție din penitenciare, pentru asigurarea transparenței, dar și pentru reflectarea cu acuratețe a condițiilor de detenție existente la nivelul tuturor unităților subordonate, Administrația Națională a Penitenciarelor își manifestă deschiderea și lansează invitația tuturor reprezentanților ambasadelor și consulatelor din România de a vizita penitenciarele românești”, se arată într-o invitație lansată ambasadelor și consulatelor care a fost postată, luni, pe site-ul ANP.

DNA cere sprijinul CSM: Procurorii sunt agresați prin acuzații foarte grave, în talk show-uri pe site-uri de cancan sau ziare partizane. Direcția Națională Anticorupție (DNA) a făcut un apel public către Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) pentru a lua o poziție în legătură cu atacurile fără precedent făcute asupra procurilor în ultima perioadă, conform Curierului Național. „În contextul în care se fac inclusiv afirmații foarte grave și hazardate că dosarele sunt falsificate, procurorii DNA continuă să își facă datoria și să identifice aspectele penale, să strângă probe pentru a-i trage la răspundere pe cei care încalcă legea și pentru a le indisponibiliza bunurile dobândite ilegal”, se afirmă în comunicatul de presă făcut public de DNA.

Dosarul de corupție al Andreei Cosma, deputat PSD, trimis la Înalta Curte. Dosarul în care a fost implicată Andreea Cosma, deputatul PSD și fiica fostului președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, a fost declinat în favoarea Înaltei Curți de Casație și Justiție, anunță Curierul Național. Andreea Cosma a fost acuzată pentru complicitate la abuz în serviciu. Magistrații de la Curtea de Apel Ploiești au dispus, luni, declinarea dosarului în favoarea ÎCCJ fiindcă Andreea Cosma a ajuns în funcția de parlamentar,

Percheziții la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Mureș, în dosarul unui chirurg cercetat pentru luare de mită. Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Mureș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, efectuează, luni, o serie de percheziții domiciliare și la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureș, în cazul unui doctor suspectat de acte de corupție, conform Libertatea.

Toate cele 43 de memorandumuri privind autonomia teritorială, anulate în instanță. Toate cele 43 de memorandumuri adoptate de consilii locale din Harghita, prin care se solicită autonomie teritorială, au fost anulate definitiv de instanță, după ce ele au fost atacate în contencios administrativ de Instituția Prefectului, informează Cotidianul. Toate aceste acte administrative au fost atacate în instanță de prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, și au fost anulate definitiv fie de Tribunalul Harghita, fie de Curtea de Apel din Târgu Mureș.

Dilemă în Justiție: cine are dreptul să amendeze șoferii prinși de radar. Hotărârea ÎCCJ. Judecătorii Curții Supreme au stabilit luni că atât polițiștii care operează radarul cât și colegii lor care află prin stație pe cine să oprească sunt îndreptățiți de lege să-i amendeze pe șoferi pentru depășirea vitezei legale, scrieAdevărul. Dilema a fost tranșată de magistrați la cererea unui avocet bihorean. Decizie importantă dată de judecători în cazul amenzilor detectării cu aparatele radar, după ce un avocat a ridicat o problemă cu care s-au confruntat mulți șoferi: cine are dreptul să aplice sancțiunea — polițiștii care operează radarul sau colegii lor care află prin stație pe cine să oprească?

Animalele sălbatice nu mai au ce căuta în spectacolele de la Circul Globus. Consilierii generali au aprobat luni după-amiază un proiect care vizează eliminarea tuturor numerelor de dresură de animale sălbatice în spectacolele de la Circul Globus, anunță Q Magazine. Toți consilierii generali au votat în favoarea acestui proiect. „Spectacolele de circ de la Globus nu vor mai avea numere de animale dresate. Aceasta este nu numai o tendință europeană, ci și una mondială, pentru că specialiștii în acest domeniu arată că animalele care sunt folosite în spectacolele de circ sunt supuse unor rele tratamente”, a declarat primarul general Gabriela Firea.

Peste 460.000 de studenți vor merge gratuit cu trenul, de miercuri. Peste 460.000 de studenți de la universitățile de stat, cât și de la cele private, vor putea călători gratuit cu trenul, începând de miercuri, a declarat secretarul de stat pentru învățământ superior Gigel Paraschiv, conform România Liberă. „Este vorba de 464.273 de studenți. Sunt toți studenții beneficiari, nu există niciun fel de discriminare ? dacă sunt la universități de stat sau universități private. Nu există niciun fel de discriminare legată de vârstă. (…) Singura condiție este ca instituția de învățământ superior să fie autorizată sau acreditată, deci să fie recunoscută de minister”, a explicat secretarul de stat.

Internet wireless în mijloacele de transport din București. Pentru cine va fi gratuit. Consiliul General al Capitalei a decis, luni, să permită Regiei de Transport București (RATB) inițierea procedurilor de instalare de sisteme wi-fi prin care călătorii vor beneficia de internet gratuit și a unui sistem prin care oamenii să poată afla online în cât timp va sosi în stație autobuzul, relateazăGândul. „Regia Autonomă de Transport București va iniția o procedură prin care în autobuze, tramvaie și troleibuze se va instala internet wireless gratuit pentru toți călătorii. Tot printr-o aplicație pe care o va organiza Regia, călătorii vor putea să afle care este timpul de așteptare pe care trebuie să îl mai parcurgă, precum și informații despre traseul vehiculului pe care dorește să îl ia”, a declarat Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

România nu va mai avea vaccin contra hepatitei B până în luna ianuarie 2018 din motive de fabricație. Problemele din sistemul de sănătate din România nu fac decât să se agraveze, notează Curierul Național. Vaccinul împotriva hepatitei B nu va mai fi adus în România până în luna ianuarie 2018 din cauza faptului că producătorul belgian al vaccinului nu-l va mai fabrica. Situația este extrem de gravă, pacienții solicitând ca autoritățile să caute soluții pentru că 150.000 de copii rămân neimunizați.

Dan Zaharescu (ARPIM), despre scăderea prețului la medicamente: Vor dispărea aproximativ 123 de produse. Directorul executiv al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), Dan Zaharescu, a reiterat luni că aproximativ 123 de produse farmaceutice vor dispărea de pe piață prin reducerea cu 35% a prețului medicamentelor inovative care ies de sub protecția brevetului, conform Economica.net. „Sistemul de asigurări de sănătate nu va face niciun fel de economie din acea scădere cu 35% a prețurilor medicamentelor care au ieșit de sub protecția brevetului. Singurii care sunt afectați sunt pacienții fiindcă multe din acele medicamente vor dispărea și bineînțeles și producătorii de medicamente fiindcă vor fi puși în situația să facă față la niște situații dificile”, a declarat Zaharescu, la o dezbatere.

Cardul de sănătate, din nou blocat. Casa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat, luni, că sistemul informatic al cardului național de sănătate s-a blocat din cauza unor probleme tehnice. Serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale eliberându-se în regim off-line, transmite Q Magazine. „Astăzi, 30.01.2017, începând cu ora 8:30, Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă datorită unor probleme tehnice. Până la remedierea problemelor tehnice apărute, serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim off-line”, potrivit unui comunicat de presă al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Primăria Capitalei va avea firmă de construcții locuințe. Un apartament cu două camere ar urma să coste aproximativ 30.000 de euro. În timp ce edilii de sector nu mișcă un deget, iar locuințele sociale construite de-a lungul timpului sunt date pe criterii știute doar de mai marii din primării, cei care au cu adevărat nevoie—nu ajung să beneficieze de casă socială, notează Evenimentul Zilei. Astăzi, aleșii generali au decis înființarea unei societăți care va avea ca obiect de activitate construirea de locuințe. Ea va fi deținută în proporție de 99% de către Consiliul General al Municipiului București.

Gripă aviară în județul Prahova. Peste 200 de păsări au fost sacrificate. Un focar a fost depistat în localitatea Balta Doamnei, unde unui localnic îi muriseră mai multe păsări din gospodărie, anunță Libertatea. Autoritățile Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) au confirmat existența focarului de gripă aviară, iar peste 200 de păsări au fost sacrificate. Potrivit DSVSA Prahova, un localnic din Balta Doamnei s-a prezentat, săptămâna trecută, la laborator cu un cadavru de gâscă, din propria gospodărie, unde mai multe păsări au fost găsite moarte.

ANRE investighează două tranzacții suspecte de pe bursa de energie, cu prețuri mari. Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a demarat o investigație în cazul a două contracte cu energie încheiate pe bursa de profil OPCOM, suspecte că ar fi încălcat legislația, și a cerut ajutorul Consiliului Concurenței în această anchetă, au declarat, luni, reprezentanții ANRE, conform Capital. „Sunt raportate două tranzacții suspecte. ANRE este în discuții în acest moment cu Consiliul Concurenței pentru a analiza aceste tranzacții”, au spus oficialii reglementatorului.

Georgios Stassis, Enel România: Sistemul energetic național este aproape de limita de funcționare, un nou moment de criză în sectorul regenerabilelor este iminent. Directorul general al Enel România, Georgios Stassis, a declarat, luni, că societatea își onorează angajamentele față de clienți ‘chiar și în cele mai dificile condiții întâlnite până acum pe piața energiei’ și a avertizat că un nou moment de criză este iminent, de data aceasta în sectorul energiei regenerabile, potrivit Capital. „Încă tânăra piață românească a energiei trece acum prin prima sa încercare excepțională. Prețurile sunt la cele mai mari niveluri înregistrate în ultimele decenii, sistemul este aproape de limita de funcționare, iar unii furnizori denunță unilateral contractele pentru a profita de pe urma acestor niveluri record ale prețurilor, lăsând clienții fără serviciul de furnizare a energiei, pe care contau conform contractelor semnate”, a spus Stassis, într-un comunicat de presă

Șeful ANAF cere analizarea activității vămilor, după creșterea contrabandei cu țigări. Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan — Nicolae Stan, a dispus efectuarea unei analize a activității din ultimul an a Direcției Generale a Vămilor și a direcțiilor regionale vamale, în vederea identificării cauzelor care au dus la creșterea traficului ilicit cu țigarete, scrie Bursa. Domnia sa a declarat: „Contrabanda cu țigări aduce pierderi majore economiei naționale, iar bugetul consolidat al statului are de suferit. Vom intensifica acțiunile de combatere a traficului ilicit cu țigarete”. La finalizarea verificărilor, conducerea ANAF va transparentiza măsurile dispuse.

ANAF a publicat Ordinul cu noua procedură pentru obținerea codului de TVA, care înlocuiește formularul 088. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat proiectul de Ordin care conține procedurile de înregistrare în scop de TVA și criteriile pe care trebuie să le îndeplinească o firmă pentru a primi codul de TVA, având în vedere că Formularul 088 va fi eliminat începând cu data de 1 februarie 2017, informeazăEconomica.net. „Procedurile privind înregistrarea în scopuri de TVA și anularea, din oficiu, a înregistrării în scopuri de TVA, dar și criteriile pentru condiționarea înregistrării în scopuri de TVA, pot fi consultate pe site-ul ANAF, începând de astăzi, 30 ianuarie a.c.”, se arată într-un comunicat al ANAF transmis, luni, presei.

Chinezii ar putea prelua Rompetrol până la sfârșitul lunii iunie. CEFC China Energy Company Ltd ar putea finaliza preluarea KMGI (fostul Rompetrol Group) de la KazMunayGas până la sfârșitul lunii iunie, oferindu-i Chinei acces la piața energetică a țării balcanice și în Uniunea Europeană, transmite Bloomberg, transmite Evenimentul Zilei. CEFC va achiziționa o participație de 51% în KMGI de la KazMunayGas National, care va păstra restul participației, fiind așteptate aprobări din partea autorităților locale și ale UE, a afirmat Alexey Golovin, vicepreședinte senior al KMGI.

Rusescu a intrat în istoria fotbalului european! Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a publicat, luni, un clasament al celor mai buni marcatori din istoria Europa League, iar atacantul Raul Rusescu se află pe locul patru în această ierarhie, cu 19 goluri, informează ProSport. Columbianul Radamel Falcao este cel mai bun marcator din istoria Europa League, cu 31 de goluri pentru Porto și Atletico Madrid.

Oficial. Adi Popa a semnat cu Reading un contract valabil până în 2020! Jaap Stam, entuziasmat de venirea românului. Adrian Popa a fost prezentat oficial de Reading, anunță ProSport. Mijlocașul român a semnat un contract valabil până în 2020 cu gruparea din liga a doua engleză. Jaap Stam, antrenorul lui Reading, s-a declarat extrem de entuziasmat de transferul lui Popa.

Răspunsul lui Gino Iorgulescu pentru Burleanu: „Veniți alături de noi să găsim împreună soluții și nu să desființăm!” Președintele FRF dorea să se renunțe la Cupa Ligii. Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal i-a răspuns prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial lpf.ro, președintelui FRF, Răzvan Burleanu, care a afirmat că ar fi mult mai relaxat calendarul competițional dacă s-ar renunța la Cupa Ligii, scrie ProSport. „Am aflat cu mare surprindere că președintele Federației Române de Fotbal, domnul Răzvan Burleanu, a declarat mai multor reprezentanți mass media că lucrurile nu stau foarte bine în ceea ce privește organizarea de către LPF a Cupei Ligii. Ținem să-i precizăm domnului președinte Burleanu nu doar că se înșală, dar și că și-a făcut deja un obicei din a induce în eroare opinia publică și, din păcate, o mare parte a lumii fotbalului românesc”, se arată în comunicatul postat de Liga Profesionistă de Fotbal pe site-ul oficial.

Ghinion pentru Sorana Cîstea! S-a accidentat în plină ascensiune în clasamentul WTA. Pe ce loc e Halep.. WTA a publicat nou clasament din circuitul feminin, după terminarea Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, notează Gazeta Sporturilor. Serena Williams, câștigătoarea de la Australian Open, a revenit pe primul loc, depășind-o pe Angelique Kerber. Americanca are 7.780 de puncte, în timp ce nemțoaica are 7.115 de puncte. Simona Halep, eliminată în primul tur, se menține pe locul 4, grație rezultatelor slabe ale rivalelor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult