Acasa Revista Presei Revista presei. Șeful apicultorilor români a umblat la borcanul cu miere

Revista presei. Șeful apicultorilor români a umblat la borcanul cu miere

scris de Z.V.
240 Afisari

Declarațiile directorului SRI, Eduard Hellvig, afirmațiile deputatului ALDE Varujan Vosganian despre autoconsumul românilor, precum și cercetarea disciplinară a trei procurori de la DNA, dar și meciul de fotbal dintre echipele naționalele ale României și Kazahstanului din preliminariile Cupei Mondiale din 2018 sunt printre principalele subiecte ale zilei de 6 octombrie.

Șeful apicultorilor români a umblat la borcanul cu miere. Conducerea Asociației Crescătorilor de Albine din România (ACA) este anchetată de Direcția Națională Anticorupție (DNA), președintele asociației fiind cercetat pentru gestiune frauduloasă, delapidare și abuz în serviciu. Ioan Fetea este acuzat că ocupă ilegal funcția de președinte încă din 2009, timp în care și-a atribuit mai multe funcții bine plătite. Miza de la ACA este uriașă: România are cea mai mare structură apicolă din lume, cu sedii și magazine în toate județele țării, un institut de cercetare unic, sute de angajați și peste 20.000 de apicultori afiliați, scrie Jurnalul Național.

Viktor Orban îl vrea aliat pe Dragnea în războiul cu UE. Cum a ajuns grupul de la Vișegrad să fie apreciat de PSD și refuzat de Iohannis. Liderul de la Budapesta a stârnit un interes subit pentru atragerea României în tabăra grupului de la Vișegrad, care se află pe poziții divergente cu statele cu greutate din UE. Potrivit unor surse din PSD, Viktor Orban este unul dintre politicienii preferați ai lui Liviu Dragnea. Singura opoziție vine din partea președintelui Klaus Iohannis. Premierul ungar Viktor Orban a declarat că se poate găsi „o formă de cooperare în cadrul aranjamentelor din Grupul de la Vișegrad (Ungaria, Polonia, Republica Cehă și Slovacia) plus România, care să ducă în final la creșterea nivelului de trai, a nivelului de securitate și la îmbunătățirea perspectivelor și pentru românii din România’, potrivit Adevărul.

Foamea de bani a guvernanților. Varujan Vosganian numără ouăle românilor. Varujan Vosganian, deputat ALDE și fost parlamentar liberal, s-a apucat să numere ouăle românilor, cum făcea, cu ceva vreme un urmă, Adrian Năstase. Într-o postare pe Facebook, Vosganian reclamă autoconsumul românilor, fenomen ce, în opinia lui, costă în fiecare an venituri bugetare de „multe miliarde de lei”, pentru că „brazdele, cotețele, grădinile, stânele și atelierele din fundul curții produc produs intern brut, dar nu produc și impozite”, transmite Cotidianul.

Informații bombă după controlul de la DNA. Inspecția Judiciară, confirmare oficială: trei procurori sunt cercetați disciplinar! O nouă dezvăluire pare să deschidă și mai tare „Cutia Pandorei’ din peisajul justiției de la noi. Mai exact, Inspecția Judiciară confirmă oficial că „trei procurori cu funcții de conducere și un judecător detașat’ din DNA sunt anchetați disciplinar ca urmare a neregulilor depistate la controlul din vară, control cerut de ministrul Tudorel Toader, informează Evenimentul Zilei.

Ministrul Culturii: Dosarul Roșia Montană de la UNESCO este o chestiune extraordinar de delicată. Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a precizat, joi, referidu-se la depunerea dosarului Roșia Montană la UNESCO, că există riscul ca vizibilitatea internațională a acestui sit să oprească definitiv orice posibilitate de exploatare a resurselor din zonă. „Aici este îngrijorarea — că e posibil să fi cedat definitiv sau că, prin transmiterea acestui dosar, există riscul să fi oprit definitiv posibilitatea de a exploata vreodată resursele minerale de acolo’, a spus Romașcanu, într-o conferință de presă, conform Gândul.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg: România e un aliat-cheie în domeniile intelligence și al securității cibernetice. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a lăudat contribuțiile României în cadrul Alianței în domeniile securității cibernetice și al strângerii de informații, dar și pentru decizia de a investi 2% din PIB în înzestrarea militară. Stoltenberg a anunțat că zece state NATO vor trimite militari în brigada multinațională de la Craiova. „Corupția subminează încrederea în instituțiile noastre democratice… Orice poate să submineze încrederea în aceste instituții democratice subminează și securitatea societății noastre”, a spus șeful NATO într-un interviu pentru HotNews.ro.

Șef din ANAF, reținut de DNA pentru mită de 1 milion de euro. Șeful Direcției IT din cadrul ANAF, Ancuța Anda Macovei, a fost reținută de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru luare de mită. Fapta ar fi fost comisă, spun procurorii, pe când Macovei deținea aceeași funcție în cadrul Autorității Naționale a Vămilor. Suspecta ar fi cerut 25 la sută din valoarea unor contracte de mentenanță pentru aplicațiile componente ale Sistemului Informatic Integrat, informeazăRfi.ro.

Hellvig: SRI a încheiat orice legătură cu trecutul nefast de dinainte de 1989. Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat, joi, că Serviciul Român de Informații va continua colaborarea cu CNSAS, urmând ca în perioada următoare să predea noi documente care să lămurească aspecte importante în cazuri precum cel al dizidentului Georghe Ursu sau al revoltei de Brașov din 1987. „În ciuda numeroaselor afirmații vehiculate deliberat, pot spune cu toată responsabilitatea că SRI a încheiat orice legătură cu trecutul nefast de dinainte de 1989 și că întreaga activitate este guvernată de principii și valori pe care le respectăm în orice împrejurare, dintre acestea poate cele mai importante sunt legea și securitatea cetățeanului”, a declarat Eduard Hellvig la inaugurarea programului de master „Studii de securitate globală” de la Universitatea de Vest din Timișoara, relatează România Liberă.

Liviu Dragnea explică ce a simțit când i s-au pus cătușele în față: Dacă nu eram demnitar reacționam altfel. Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat că în momentul în care s-a trezit cu cătușe în față, la ÎCCJ, ar fi reacționat, însă a fost nevoit să strângă din dinți pentru că este demnitar. ‘Problema nu e că am avut sau nu SPP. Dăm la o parte calitatea de demnitar, că astăzi ești, mâine nu mai ești, dar un cetățean care merge la judecată nu se poate să fie hăituit în acest mod (…) Eu nici nu sunt supărat pe omul ăla cu cătușe pentru că el a venit la mine, pe hol la ÎCCJ să îmi spună că dacă îi rezolv o amendă, el iese afară și spune că eu sunt nevinovat și el mă susține’, a declarat Liviu Dragnea, la România TV, potrivit Stiripesurse.ro.

Cumințenia Pământului va fi reevaluată. Apoi statul va decide dacă o cumpără sau nu. Cumințenia Pământului urmează să fie reevaluată, iar apoi statul român va decide dacă își exercită sau nu dreptul de preempțiune, a anunțat, joi, ministrul Culturii și Identității Naționale (MCIN), Lucian Romașcanu. Romașcanu a menționat că lucrarea, aflată în depozitele MNAR, urmează să fie expusă în noua Sala Brâncuși, înainte de luna februarie, când expiră contractul de custodie cu muzeul. „Am reluat negocierile pentru Cumințenia Pământului. Nu sunt decât niște faze premergătoare”, a spus Romașcanu, într-o conferință de presă desfășurată la MCIN, la împlinirea a 100 de zile de mandat, potrivitZiare.com.

Zeci de școli din București n-au autorizații ISU. Primarii spun că legea este aberantă. De la începutul acestei luni, autorizațiile de securitate la incendiu sunt obligatorii. Sunt, însă, zeci de școli din Capitală fără autorizații ISU. Nu le-au obținut până acum, fiindcă, spun primarii, este o lege aberantă, care nu ține cont de realitățile din teren și, ca atare, nu poate fi aplicată în toate cazurile, transmite Libertatea.

Plata defalcată a TVA: multă incertitudine, costuri suplimentare și bani blocați pentru magazinele online. Unele companii s-ar putea închide. Introducerea sistemului obligatoriu de plată defalcată a TVA a generat multă incertitudine în rândul magazinelor online, iar complicațiile presupuse de plățile în conturi separate, unde banii rămân blocați, s-ar putea traduce în costuri greu de suportat pentru unele companii. Nu ajută nici faptul că autorii legii nu par să fi luat în calcul mai multe scenarii uzuale într-o economie modernă, de la plățile cu cardul pe internet, plata cu cardul business to business, până la aparent banalul retur de produse. Dacă cineva cumpără de pe internet și cere banii înapoi după câteva zile, comerciantul rămâne cu o parte din bani blocați în contul de TVA, notează Economica.net.

Băneasa Developments plănuiește să construiască în nordul Capitalei un proiect imobiliar de 1,7 mld. euro. Este cel mai mare proiect de acest gen anunțat vreodată în România. Cele 125 de hectare din totalul de 200 ha din Băneasa controlate de compania Băneasa Developments s-ar putea transforma în următorii 10 ani în noi proiecte comerciale, rezidențiale și de birouri, afirmă compania. Băneasa Developments susține că vrea să demareze în perioada următoare un proiect imobiliar gigant de 1,7 miliarde de euro ce va transforma zona din jurul mallului Băneasa Shopping City și Ambasadei Statelor Unite ale Americii într-un oraș de sine stătător, potrivit Ziarului Financiar.

România urcă în urna B din Liga Națiunilor! Cum ar păstra poziția. România debutează cu dreptul sub comanda lui Cosmin Contra, 3-1 contra Kazahstanului, rezultat care îl apropie pe noul selecționer de un obiectiv important pentru această primă acțiune. Cu punctele obținute din acest succes, „tricolorii’ trec peste Ungaria și Irlanda și ajung până pe locul 24 în ierarhia coeficienților pentru Liga Națiunilor. Acesta este ultimul loc care permite prezența în urna B a competiției, scrie Fanatik.ro.

Pițurcă îl felicită pe Contra, dar trage un semnal de alarmă înaintea meciului cu Danemarca. Victor Pițurcă a comentat debutul lui Cosmin Contra pe banca echipei naționale, victorie cu Kazahstan, scor 3-1. A vorbit și despre evoluția lui Constantin Budescu, fotbalist care a marcat de două ori și s-a distrat cu fundașii oaspeților, transmite Gazeta Sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult