Acasa Revista Presei Revista presei. Semne de revenire economica?

Revista presei. Semne de revenire economica?

scris de Ziua Veche
2 afisari

Semne de revenire a economiei? – se intreaba Curierul National. Producţia industriala a crescut în iunie cu 4,7% faţa de luna precedenta si cu 4,4% în primul semestru. Analistul economic Dragos Cabat sustine ca acestea sunt primele semnale clare ale revenirii economice. Mediul de afaceri este însa sceptic, spunand ca masurile Guvernului vor anula efectele acestei cresteri a producţiei. Totusi, Ziarul financiar ia alta statistica oficiala si atrage atentia ca revenirea exporturilor nu inseamna iesirea Romaniei din criza. Exporturile au înregistrat o crestere record de 26% pe primul semestru, însa nu au antrenat revenirea economiei, care continua sa se zbata în recesiune. Datele spulbera mitul relansarii prin exporturi.Soluţie la criza de soldaţi a Romaniei, conform Adevarul: militarii de duminica pe 1.000 de lei pe luna. Viitoarea Lege privind statutul rezervistilor voluntari, propusa de MApN, are rolul de a „fabrica” rezervisti tineri, care sa poata fi moblizaţi în situaţii de criza sau de razboi.

Cum am cucerit Spania in 10 ani – este deschiderea din editia electronica a Evenimentului zilei de azi. Romanii au devenit cei mai numerosi imigranţi din statul iberic, dupa ce mulţi latino-americani si nord-africani au fugit din calea crizei. Conaţionalii nostri prefera sa astepte sfarsitul crizei departe de casa. Suna cam astfel: esti mai bogat daca esti sarac in Spania decat daca esti sarac in Romania.

Financiarul afirma ca Dacia si Nokia ţin Romania în miscare. Automobile Dacia si companiile producatoare de masini si echipamente de transport continua sa ţina sus exporturile Romaniei: în prima jumatate de an, am livrat în strainatate masini si echipamente de transport în valoare de 7,3 miliarde de euro, adica 43,2% din exporturile totale de 17,1 miliarde de euro, arata datele statistice oficiale.

Bursa anunta ca directorul general al Bursei de Valori Bucuresti a fost avertizat de CNVM. Arbitrul pieţei de capital acuza Bursa ca nu si-a îndeplinit obligaţia de monitorizare a tranzacţiilor. Omul de afaceri Catalin Chelu este raportat ca a vandut circa 3% din acţiunile „Spit” Bucovina în intervalul analizat de CNVM.

Nicolae Ulieru si preotul parohiei Sf. Gheorghe Vechi santajeaza batraniidintr-un imobil din centrul Capitalei, informeaza Curentul . Interesant de citit, cu toate ca sunt cam multe sute de semne-cu-spatii pana cand vine vorba despre N. Ulieru, atractia principala a articolului.

StareaPresei.ro 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult