Acasa Revista Presei Revista presei. Şerban Nicolae jignește Franța

Revista presei. Şerban Nicolae jignește Franța

scris de Z.V.
13 afisari

Liviu Dragnea a declarat că au fost situaţii când şi-a iubit aproapele mai mult decât pe sine, un fost ministru al Sănătății aruncă ‘în aer’ scandalul de la Institutul din Cluj, precum şi filosoful Mihai Şora susţine că lichelele care îmbracă haina medicului nu trebuie să rămână nepedepsite, dar şi Bodog caută să-i angajeze pe medicii care au promovat rezidențiatul, dar nu au loc sau post sunt printre principalele subiecte ale zilei de 29 decembrie.

Senatorul Serban Nicolae

Şerban Nicolae, despre răspunsul Ambasadei Franţei: Nu dau doi bani pe aceste comunicate. Senatorul PSD, Şerban Nicolae, a declarat joi, că nu dă doi bani pe buna-credinţă a ambasadelor, referindu-se la răspunsul Ambasadei Franţei în ceea ce priveşte textul tradus în limba engleză a celor trei legi care vizează domeniul Justiţiei, informează Gândul.

Senator UDMR:  Proiectul noii Legi a educaţiei e, de fapt, ca şi soţia faimosului detectiv Columbo. Ştim că există, dar nu a văzut-o nimeni. Senatorul UDMR Novak Csaba Zoltan a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că deşi PSD a promis o nouă Lege a Educaţiei şi se vorbeşte despre aceasta, nimeni însă nu a văzut vreun proiect, la fel cum se ştie despre existenţa soţiei detectivului Columbo, dar care nu a apărut niciodată în serialul de televiziune, relateazăAdevărul.

Dragnea: Mi-am iubit aproapele mai mult decât pe mine. Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri că au fost situaţii când şi-a iubit aproapele mai mult decât pe sine şi că el nu poate să urască. Întrebat dacă este un om credincios, Dragnea a spus: „Da”, potrivit Cotidianul.

Liviu Pleşoianu, dezamăgit de legile care se pregătesc. Şi-a retras semnătura de pe două iniţiative legislative. Deputatul Liviu Pleşoianu a anunţat că nu vrea să facă niciun compromis şi, în acest context, şi-a retras semnătura de pe două proiecte legislative pregătite de colegii săi, precizează Evenimentul Zilei.

Cătălin Rădulescu explică de ce nu mai susține dezincriminarea folosirii abuzive a funcției în scop sexual: Anumite cucoane au ajuns prin consilii de administrație fără nicio expertiză. Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a explicat că a decis să retragă proiectul de lege care, printre altele, dezincriminează infracțiunea de „folosire abuzivă a funcției în scop sexual” pentru că nici el nu este de acord cu „folosirea sexului pentru ocuparea de funcții”, argumentând că a criticat în mod repetat faptul că „anumite cucoane au ajuns prin consilii de administrație fără să aibă nicio expertiză”, notează Hotnews.ro.

Inspectorii ANAF, premiați din sumele recuperate. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va putea reţine, ca venituri proprii, o cotă de 15% din sumele obţinute în urma controalelor, bani care vor fi utilizaţi pentru acordarea de premii personalului Fiscului, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă publicat miercuri de Ministerul Finanţelor Publice, scrie Jurnalul.ro.

Florina Presadă (USR): Declaraţia lui Dragnea este arogantă şi dispreţuitoare. Uniunea Salvaţi România lucrează la o serie de acţiuni legale în justiţie, pentru a opri intrarea în vigoare a legilor privind sistemul judiciar. Anunţul a fost făcut la RFI de senatoarea USR Florina Presadă, care critică pe de altă parte declaraţia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, potrivit căruia dezbaterea pe legile justiţiei a fost „ultratransparentă, strălucitoare”.

Iordache: „Vom dialoga în continuare cu mediul diplomatic pe tema modificărilor la legile justiției”. Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache, a afirmat joi că Ministerul Afacerilor Externe este cel care va avea un dialog, mai departe, cu mediul diplomatic despre modificările la legile justiției, titrează România Liberă.

Un fost ministru al Sănătății aruncă ‘în aer’ scandalul de la Institutul din Cluj: Descoperiri ȘOC făcute în urma trimiterii Corpului de control. La Institutul de Urologie şi transplant Renal de la Cluj Napoca, criteriile pentru a ajunge pe masa de operaţie pentru a face transplant nu erau respectate aproape niciodată. Astfel că cei mai mulţi pacienţi făceau operaţie chiar în anul în care se înscriau pe lista de aşteptare, în timp ce celor mai vechi le rămânea doar speranţa, potrivitStiripesurse.ro.

Reacție dura în cazul Lucan: Lichelele care îmbracă haina medicului nu trebuie să rămână nepedepsite. Filosoful Mihai Şora îi condamnă pe medicii români care au făcut avere călcând în picioare legile, sănătatea pacienților și chiar cadavrele acestora, fără nicio remușcare, referindu-se la cazurile Lucan și Burnei, relatează Ziare.com.

Plata obligaţiilor fiscale în cont unic la Trezorerie, amânată cu şase luni. Plata în același cont unic a contribuțiilor sociale, precum și a impozitului pe profit/venit/dividende, impozitului pe veniturile microîntreprinderilor sau impozitul specific unor activități va intra în vigoare începând cu 1 iulie 2018, publică Economica.net.

Guvernul Tudose nu a găsit remediu pentru problemele provocate softiştilor de “Revoluţia fiscală” şi merge înainte cu proiectul unei scheme de ajutor de stat. Guvernul Tudose nu a identificat până în prezent nicio soluţie pentru a anula scăderea cu 7% a veniturilor nete a aproximativ 35.000 de programatori de la 1 ianuarie 2018 ca efect al “Revoluţiei fiscale” astfel că are în plan să lanseze o schemă de ajutor de stat pentru a compensa această scădere, precizeazăZiarul Financiar.

Bodog caută să-i angajeze pe medicii care au promovat rezidențiatul, dar nu au loc sau post. Ministrul Sănătății, Florian Bodog vrea să-i ajute pe tinerii medici care au obținut punctaj de promovare a concursului de rezidențiat, dar care nu au loc sau post,  printre variante fiind compartimentele de epidemiologie, igienă, laborator de analize sau zonele izolate și centrele de permanență, scrie Libertatea.

Exclusiv – Negoiță iese la atac: ”Marii dinamoviști să vină să preia clubul! Să facă lucrurile mai bine și să-și riște banii”. Într-un interviu exclusiv GSP, Ionuț Negoiță le propune fostelor glorii ale ”câinilor” care îl critică să cumpere Dinamo de la el.

Michael Schumacher, 4 ani de la accident! Starea pilotului, o enigmă! Au trecut 4 ani de la teribilul accident pe care fostul campion de Formula 1, Michael Schumacher, l-a suferit la schi. Foarte puţine informaţii despre starea de sănătate a pilotului sunt făcute publice, însă familia are primele motive să spere, notează Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult