Acasa Revista Presei Revista presei. Sinucidere în cazul lui Dan Condrea

Revista presei. Sinucidere în cazul lui Dan Condrea

scris de Z.V.
6 afisari

Reacția președintelui Klaus Iohannis la rezultatele alegerilor locale, declarația procurorului general al României, Augustin Lazăr, referitoare la luarea în considerare a ipotezei sinuciderii în cazul morții lui Dan Condrea, alegerea judecătorului Valer Dorneanu ca președinte interimar al Curții Constituționale a României, inspecțiile declanșate de Comisia Europeană la mai multe companii energetice din România, precum și noul termen pentru finalizarea metroului din Drumul Taberei, dar și anunțul despre ordonanța de urgență care va permite TVR să-și achite datoriile către EBU sunt principalele subiecte ale zilei de 8 iunie.

dan condrea accident masinaE oficial: anchetatorii merg pe varianta sinuciderii în cazul lui Dan Condrea. Sebastian Ghiță: Se dorește mușamalizarea afacerii HexiPharma. Procurorii care anchetează moartea controversată a patronul HexiPharma, Dan Condrea, au motive să creadă că acesta s-ar fi sinucis, scrie Adevărul. Confirmarea vine chiar de la procurorul general al României, Augustin Lazăr. În schimb, deputatul Sebastian Ghiță susține că se urmărește mușamalizarea afacerii HexiPharma. Misterele morții lui Dan Condrea încep să se risipească. Ipoteza sinuciderii în cazul morții patronului HexiPharma este pista principală pe care merg anchetatorii în acest dosar.

Prima reacție a lui Iohannis în cazul rezultatului alegerilor. Președintele Klaus Iohannis, aflat într-o vizită de stat în Luxemburg, a avut marți o primă reacție în ce privește rezultatele înregistrate la alegerile locale înregistrate duminică, notează Cotidianul. Președintele a spus că rezultatele le va comenta după ce vor veni cele finale, dar a făcut „o primă evaluare”. „Cred că o primă evaluare politică pot să fac. Rezultatele alegerilor au arătat că procesul democratic este solid și ireversibil în România, independent de tot felul de discuții mărunte și foarte mărunte care au fost. Cetățenii au avut posibilitatea și au ales liderii comunităților și, din acest punct de vedere, chiar dacă s-a speculat că va fi o participare extrem de mică, iată că nu a fost așa de slabă participarea, cel puțin în țară”, a declarat Iohannis.

Dragnea: Declarațiile lui Iohannis pe tema alegerilor — palmă dată românilor; cred că s-a referit la PNL. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marți că afirmațiile șeful statului pe tema scrutinului din 5 iunie reprezintă „o palmă” dată românilor și că, probabil, Klaus Iohannis s-a referit la PNL, partid care a umblat cu „candidați vopsiți” la locale, relatează Evenimentul Zilei. „Am o constatare, chiar a vorbit repede după alegeri. Deci, făcând un efort să vorbească, chiar la două zile, e un efort care trebuie apreciat. În rest, cred că s-a referit la PNL, părerea mea. Poate la Brașov, la Tulcea, la Târgu Mureș, unde au mers cu candidați vopsiți și ascunși. În ceea ce privește votul românilor, eu niciodată nu o să-mi permit să critic românii care votează într-un fel sau altul”, a afirmat Dragnea.

Iohannis: Votul obligatoriu nu e o soluție pentru România. Președintele Klaus Iohannis a ajuns la concluzia că pentru România votul obligatoriu nu este o soluție, scrie Q Magazine. „Cel puțin pentru România cred că, în această etapă, votul obligatoriu nu este o soluție. Eu am trăit și în regimul în care votul a fost obligatoriu și nu ne-a ajutat cu nimic. Pentru schimbarea regimului a fost nevoie, din păcate, de sacrificii mari și chiar la început, după Revoluție, acesta a fost unul din motivele pentru care în România nu s-a pledat pentru votul obligatoriu”.

Biroul Electoral a respins cererea USB de renumărare a voturilor în Sectorul 1. Cererea Uniunii Salvați Bucureștiul de renumărare a buletinelor de vot din mai multe secții din sectorul 1 a fost respinsă marți seara de Biroul Electoral de Circumscripție, informează România Liberă. „Cu unanimitate de voturi s-a hotărât de Biroul de circumscripție al sectorului 1 respingerea ca neîntemeiată a solicitării USB de renumărare a voturilor”, a declarat președintele Biroului Electoral Sector 1, procuror Alexandru Stoian.

Firea: Dacă era ceva la sectorul 1 se sesizau PNL, M10; doar nu ne bănuiți de legături cu ele. Gabriela Firea a declarat marți că, dacă ar fi fost ceva „necurat” la mijloc în cazul alegerilor de la sectorul 1, s-ar fi sesizat celelalte partide — PNL, M10—, subliniind că o pierdere a alegerilor trebuie tratată cu demnitate, la fel ca și o reușită, potrivit Jurnalului Național. „Să știți că și un câștig, o reușită trebuie să fie tratată cu responsabilitate și cu demnitate, dar și o pierdere, la fel ca în sport, trebuie să fie marcată de fair-play și de recunoaștere a acestei situații și să te gândești la ce ai de făcut în următoarele etape. Cred că a veni cu astfel de informații nu este corect și nu este un început bun în politică”, a afirmat Gabriela Firea întrebată referitor la faptul că Nicușor Dan și USB au contestat rezultatul votului la Primăria sectorului 1, cerând renumărarea voturilor.

Clotilde Armand: Nu ne oprim, nu mă văd deputat sau senator. Firea știe ce înseamnă falsul electoral. Candidatul USB la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat marți că a cerut renumărarea voturilor din 18 secții pentru clarificarea lucrurilor, afirmând că, dacă rezultatul nu îi va fi favorabil, nu este decisă dacă va prelua mandatul de consilier local sau pe cel de consilier general, transmite Ziarul Financiar. „Când ne uităm la ce s-a întâmplat în secțiile de votare unde am avut un reprezentant este un anumit tipar. Acest tipar nu s-a întâlnit în secțiile unde nu am avut reprezentant. (…) Eu, personal, cred că e foarte important să lămurim aceste lucruri, pentru că e un proces democratic”, a afirmat Clotilde Armand într-o conferință de presă convocată în fața Ateneului Român.

Alina Gorghiu: „Toți președinții de la sectoare și-au depus mandatul din cauza rezultatului sub așteptări”. Alina Gorghiu, copreședinte al PNL, a afirmat în această seară, într-o emisiune televizată, că toți președinții organizațiilor de sector din București și-au depus mandatele din cauza rezultatului la alegeri sub nivelul așteptărilor, conform Bursa. „Cei șase și-au depus mandatul, le mulțumesc pentru activitate, până pe data de 15 iulie vom avea președinți la organizația de București, la sectoare și vom unifica cele 20 de filiale cu copreședinți. Deci vom avea o fuziune finalizată la nivelul județelor”, a declarat Gorghiu, la Realitatea TV.

Adevăratul motiv pentru care Laura Chiriac a fost obligată să demisioneze. Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat marți că demisia Laurei Chiriac este binevenită, având în vedere că în campanie a avut un comportament lipsit de ”minimă decență” care ar fi influențat negativ partidul, relatează Gândul. ”E foarte corect ce a făcut, pentru că dacă nu ar fi demisionat, atunci am fi fost noi obligați să-i retragem sprijinul politic, având în vedere că în plină campanie electorală, după cum știți a fost un incident care a marcat campania ALDE la Sectorul 1 în mod defavorabil, prin comportamentul lipsit de o minimă decență al candidatului Laura Chiriac”, a spus Tăriceanu, întrebat despre demisia Laurei Chiriac, referindu-se la pozele în care acesta a fost surprinsă împreună cu Sergiu Diacomatu.

Quintus, elogiu pentru Firea: „Dacă ieșea Dan, cum îl cheamă, să mă ierte Dumnezeu…” Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat la RFI că „bucureștenii au greșit” și că au dat 30% din voturi unei formațiuni politice „care nu poate face nimic pentru București”, transmite Gândul. Liberalul în vârstă de 99 de ani a lăudat chiar victoria Gabrielei Firea, spunând că „poate conduce cum trebuie Bucureștiul”, spre deosebire de Nicușor Dan. Quintus a mai spus că se aștepta ca PNL să piardă Capitala. Mircea Ionescu Quintus a acuzat alegătorii din București că „au greșit” pentru că au votat atât de mult cu USB și cu Nicușor Dan.

Mircea Ionescu Quintus, atacat de Paleologu: Să se retragă, e de multă vreme rupt de realitate. Deputatul PNL Theodor Paleologu consideră că seniorul Mircea Ionescu Quintus ar trebui să se retragă și ”să nu-și mai dea cu părerea despre o realitate de care e de multă vreme rupt cu desăvîrșire”, reacția venind după ce președintele de onoare al liberalilor l-a criticat public pe Nicușor Dan, potrivit Gândul. ”Cel mai bine ar fi să se retragă cu totul și să nu-și mai dea cu părerea despre o realitate de care e de multă vreme rupt cu desăvîrșire”, a scris Paleologu marți pe Facebook.

Alina Gorghiu (PNL): O diferență de cinci procente nu înseamnă nimic în perspectiva alegerilor parlamentare. Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat marți, la Realitatea TV, că formațiunea sa politică poate să remonteze „destul de ușor”, în perspectiva alegerilor parlamentare, diferența de cinci procente care o separă de PSD, rezultat stabilit în urma alegerilor locale, cu condiția să conștientizeze că a avut un „eșec răsunător” la București, relatează Jurnalul Național. „O diferență de cinci procente nu înseamnă nimic în perspectiva alegerilor parlamentare. Cinci procente pot fi remontate destul de ușor dacă ai conștientizat că ai avut un eșec răsunător la București, dacă îți dai seama că ai nevoie urgent de o infuzie de altfel de oameni la nivel de Capitală și dacă realizezi că o strategie care să fie în acord cu agenda publică e imperios necesară de mâine”, a afirmat Gorghiu.

Analiza alegerilor în CExN al PSD. Dragnea anunță schimbări pentru parlamentare. Partidul Social Democrat a făcut o primă analiză a rezultatelor alegerilor locale și campaniei electorale, marți, la reuniunea CExN, unde au participat toți președinții de organizații județene, scrie Puterea. „Am făcut și o primă analiză ? nu este cea finală. Ca primă informație: avem în jur de 1.700 de primari ? asta înseamnă 53% din numărul total de primari. De data asta se pare că am câștigat mai multe orașe decât de obicei, deci a început să câștige PSD și în orașe mai mult decât de obicei, ceea ce pentru noi este o veste bună”, a explicat președintele PSD, Liviu Dragnea, după ședință.

Zgonea: Modificarea Regulamentului prin care poate fi revocat mai ușor este ilegală. Președintele Camerei Deputaților a trimis marți o scrisoare Biroului permanent în care solicită retragerea de pe ordinea de zi a hotărârii de modificare a Regulamentului, prin care poate fi revocat mai ușor din funcție, pe motiv că este ilegală, scrie România Liberă. „Am înaintat Biroului permanent un document în care am cerut Comitetului liderilor să scoată de pe ordinea de zi un punct care, din perspectiva mea, încalcă câteva zeci de articole ale Regulamentului și generează un precedent extrem de periculos pentru democrația din România. Nu a existat o inițiativă legislativă căreia să îi fie asimilat proiectul de hotărâre de modificare a Regulamentului Camerei (hotărârea prin care se modifică articolul privind revocarea președintelui Camerei Deputaților — n.r.)”, a explicat președintele Camerei, Valeriu Zgonea, la Palatul Parlamentului.

Liviu Dragnea amenință liderii PSD cu demiteri în telenovela revocării lui Valeriu Zgonea. Liderul deputaților PSD și social-democrații din conducerea Camerei Deputaților ar putea să își piardă sprijinul politic dacă se vor împotmoli în continuare în tentativa de a-l schimba din funcție pe președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a anunțat liderul PSD, Liviu Dragnea, conform Evenimentului Zilei. „Sunt foarte supărat, pentru am înțeles că a ieșit domnul Zgonea într-o altă conferință de presă în care a spus, iarăși, că a identificat niște probleme procedurale, ilegalități, nu mai știu. Eu i-am transmis domnului Pâslaru, colegul meu, liderul de grup, și îi spun și acum, că dacă și de data asta se vor împiedica în proceduri nu mai poate rămâne lider de grup”, a declarat Dragnea la sediul PSD.

Deputatul Marian Enache, validat de Senat ca judecător la CCR. Deputatul independent Marian Enache a fost votat marți de Senat ca judecător la Curtea Constituțională, el obținând 80 de voturi pentru, transmite România Liberă. 37 de senatori au votat împotriva nominalizării lui Marian Enache, iar Monalisa Neagoe (susținută de PNL) a primit 34 de voturi pentru și 83 împotrivă. Senatorul ex-UNPR Ruxandra Jipa a obținut doar 3 voturi favorabile, 114 senatori declarându-se împotriva nominalizării ei la CCR.

Comisia juridică a Senatului va vota, pe 14 iunie, cererea DNA în cazul lui Corlățean. Senatorii din Comisia juridică se vor pronunța asupra cererii DNA de ridicare a imunității parlamentare a lui Titus Corlățean marțea viitoare, pe 14 iunie, și tot atunci fostul ministru de externe va fi audiat în legătură cu acuzațiile de abuz în serviciu în Dosarul Diaspora, scrieEvenimentul Zilei. „Comisia, la solicitarea Biroului Permanent, a transmis calendarul, adică astăzi s-a deschis dosarul, domnul senator va putea să vină și senatorii din Comisie vor putea să vină să studieze materialele, urmând ca marțea viitoare să ne pronunțăm prin raport și să transmitem Biroului Permanent pentru a intra în plen”, a declarat senatorul liberal Cătălin Boboc.

Iohannis nu-l mai vrea șef la SIE pe MRU. Relația dintre președintele Klaus Iohannis și șeful SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, s-ar fi răcit mult în ultimele luni, potrivit Q Magazine. Se pare că, în mai multe rânduri, Iohannis i-ar fi cerut demisia șefului de la SIE deranjat fiind de afirmațiile lui Ungureanu că în 2019 va fi președinte. Pe lângă aceasta, lui MRU i se reproșează că ar fi rămas dependent de anumiți oameni de afaceri.

Președintele Klaus Iohannis: Există oportunități bune pentru afaceri în România. Președintele Klaus Iohannis a afirmat marți că în România există oportunități bune pentru afaceri, el subliniind că obiectivul este promovarea țării noastre la statutul de piață emergentă, conform Capital. „Prezența companiilor luxemburgheze în România este binevenită, întrucât cooperarea noastră actuală și viitoare va aduce beneficii majore ambelor țări. Există oportunități bune pentru afaceri în România, țara noastră beneficiind de un cadru macroeconomic bun, cu o previziune de creștere economică de peste 4% în 2016, aceasta fiind una dintre cele mai ridicate rate de creștere economică din Uniunea Europeană”, a spus Iohannis, la un eveniment economic organizat la Camera de comerț din Luxemburg.

Legea ar putea fi schimbată! Se dă liber la fumat în spațiile închise. Vești bune pentru fumători! Senatorii au adoptat modficiările la legea care interzice fumatul în spațiile publice închise, anunță Curierul Național. Dacă și deputații vor fi de acord cu senatorii, fumătorii vor putea fuma și în spațiile publice închise, pe terasele restaurantelor și în spitalele pentru bolnavi psihici, doar în locuri special amenajate și inscripționate cu „Loc pentru fumat”.

Membri ai Maroon 5 susțin, într-o scrisoare către Iohannis și Cioloș, protejarea pădurilor din România. Doi membri ai trupei pop Maroon 5 au trimis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis și premierului Dacian Cioloș în care exprimă preocupare privind defrișările forestiere din România și afirmă disponibilitatea de a contribui la eforturile de limitare a tăierii pădurilor, scrie Ziarul Financiar. În scrisoare, Jesse Carmichael și James Valentine, membri ai formației Maroon 5, descriu angajamentul lor în favoarea eforturilor de limitare a defrișărilor ilegale în întreaga lume.

Laura Codruța Kovesi a primit cu lacrimi în ochi cea mai înaltă distincție a statului francez. „Această medalie este a tuturor colegilor”. Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, a fost decorată marți cu cea mai înaltă distincție a statului francez: „Legiunea de onoare”, relatează Libertatea. Kovesi a primit Legiunea de onoare în grad de Cavaler de la ambasadorul Franței în România, Francois Saint-Paul. Ceremonia a avut loc marți, de la ora 18, la Ambasada Franței. Legiunea de onoare reprezintă cea mai înaltă distincție civilă și militară din Franta, fiind instituită în anul 1802. Șefa DNA a fost emoțoniată și a primit distincția cu lacrimi în ochi.

Judecătorul Valer Dorneanu va asigura conducerea interimară a CCR. Judecătorul Valer Dorneanu va asigura conducerea interimară a Curții Constituționale a României, anunță Economica.net. „În ședința din 7 iunie, plenul Curții Constituționale, luând act de faptul că mandatul de președinte al lui Augustin Zegrean încetează la data de 10 iunie, ca urmare a expirării perioadei de 3 ani pentru care a fost ales, a procedat la alegerea, prin vot secret, a președintelui interimar. Cu majoritate de voturi, președinte interimar a fost ales judecătorul prof. univ. dr. Valer Dorneanu, care își va exercita atribuțiile de președinte al Curții Constituționale începând cu 10 iunie 2016, până la alegerea noului președinte”, se arată într-un comunicat postat marți pe site-ul CCR.

Arpad Paszkany și Iuliu Mureșan, urmăriți penal de DIICOT sub control judiciar. Procurorii DIICOT — Serviciul Teritorial Cluj au dispus marți punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva lui Arpad Paszkany, acționar majoritar la Clubul CFR 1907 Cluj, și Iuliu Mureșan, președintele clubului, pentru constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, evaziune fiscală și spălare de bani, toate în formă continuată, transmite Jurnalul Național. Potrivit unui comunicat al DIICOT remis marți presei, față de cei doi a fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

DIICOT cere arestarea fostului deputat William Brînză pentru evaziune fiscală. DIICOT cere arestarea lui fostului deputat William Brînză pentru evaziune fiscală, într-un dosar în care prejudiciul este estimat la aproximativ un milion de euro, informează Curierul Național. Este vorba despre un dosar care vizează destructurarea unei grupări specializate în evaziune fiscală și spălare de bani.

Autoritățile din Cayman au decis: Fostul deputat PDSR Mihai Tânjală poate fi extrădat în România. Fostul deputat PDSR Mihai Tânjală, care are de ispășit o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru fraudă, poate fi extrădat în România, potrivit unei decizii a unei instan?e din Insulele Cayman, informeazăCurierul Național. Dat în urmărire generală de autoritățile române de câțiva ani, Mihai Tânjală a fost arestat pe Insula Grand Cayman în octombrie 2015, unde venise din Cuba.

Lecția de… corupție! Prodecan al Facultății de Drept, prins în flagrant când lua mită. Avocatul Dan Florin Drugă, prodecan al Facultății de Drept din cadrul Universității „Petre Andrei” din Iași, a fost reținut azi de procurorii DNA, după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită, anunță Libertatea. Potrivit procurorilor, prodecanul Drugă Dan-Florin, care preda disciplinele Teoria Generală a Dreptului și Drept Penal la universitatea privată, i-ar fi cerut unui student sumă de 18.900 lei, ca să-l înscrie în anul al 3-lea de studii, la unitatea de învățământ respectivă.

Primarul Cătălin Cherecheș, proaspăt reales în Baia Mare, rămâne în arest. Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a câștigat fără emoții alegerile locale deși se află în spatele gratiilor, rămâne în arest, conform Libertatea. Instanța a respins cererea lui de eliberare pe cauțiune. Judecătorii Tribunalului Maramureș au respins azi cererea primarului suspendat Cătălin Cherecheș de a fi eliberat pe cauțiune, decizia lor fiind imediat contestată de avocații primarului.

Livia Stanciu: „Mie nu mi se pare o normalitate să fie votați astfel de oameni”. Președinta instanței supreme, Livia Stanciu, și-a dat cu părerea marți despre realegerea în funcții a unor primari care au probleme cu justiția, scrie Cotidianul. „Mie nu mi se pare o normalitate să fie votați astfel de oameni, chiar dacă operează prezumția de nevinovăție în ceea ce îi privește, până la momentul pronunțării unei hotărâri de condamnare”, a spus Livia Stanciu, la ieșirea de la CSM.

Kovesi: Eventuala dezincriminare a abuzului în serviciu va afecta eforturile de combatere a corupției. Eventuala dezincriminare a abuzului în serviciu va afecta activitățile de combatere a corupției în România, afirmă Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), conformRomânia Liberă. Curtea Constituțională va stabili pe 15 iunie dacă infracțiunea de abuz în serviciu poate fi dezincriminată. „Dacă va fi dezincriminată, nu vom mai putea efectua investigații”, a declarat Laura Codruța Kovesi pentru agenția The Associated Press.

Tentativă de jaf armat la o bancă din Capitală. Un bărbat înarmat cu un pistol cu bile a fost pus pe fugă de butonul de panică. Panică într-o bancă din Capitală, marți, după ce un bărbat a intrat într-o agenție, având asupra sa un pistol cu bile, anunță Adevărul. Bărbatul nu a apucat să sustragă niciun bun, întrucât angajații au acționat butonul de panică, iar hoțul a rupt-o la fugă. Potrivit Poliției Capitalei, incidentul s-a petrecut marți dimineață, la o agenție BRD de pe Strada Nerva Traian din Sectorul 3 al Capitalei.

Prună: Avem un deficit de 9.500 de locuri în penitenciare, două penitenciare noi nu vor rezolva problema. Cele două penitenciare noi, pe care Guvernul s-a angajat să le construiască, vor fi gata cam în șapte ani, însă ele nu vor rezolva problema suprapopulării, pentru că deficitul este 9.500 de locuri în acest moment, a declarat, marți, ministrul Justiției, Raluca Prună, transmite Adevărul. Ministrul Justiției a declarat la Conferința Națională a Proiectului „Prison Litigation Network”, organizată de Asociația Grupul Român pentru Apărarea Drepturilor Omului — GRADO, că Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) se confruntă cu probleme sistemice de vreo 20 de ani.

ÎCCJ: Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești a încălcat legea concurenței. Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat irevocabil încălcarea legii concurenței de către Uniunea Națională A Executorilor Judecătorești din România (UNEJ), menținând amenda în valoare totală de 593.089 lei (aproximativ 131.798 euro), se arată într-un comunicat dat publicității de Consiliul Concurenței, conform Q Magazine. În anul 2012, Consiliul Concurenței a sancționat UNEJ pentru încălcarea reglementărilor în domeniu atât prin crearea unei bariere la intrarea în profesie, fixând o taxă excesivă și discriminatorie, cât și prin stabilirea unor cheltuieli de executare ce exced cadrului legal.

Veste bună pentru femeia acuzată că și-a răpit copilul din Canada. Instanța supremă a decis marți că Anamaria Nedelcu, femeia acuzată de autoritățile canadiene că și-a răpit copilul născut în Canada și l-a adus în România, nu va fi extrădată, potrivit Cotidianul. Judecătorii au admis atât contestația făcută de Ana Maria Nedelcu, cât și contestația procurorilor, desființând o decizie luată anterior de Curtea de Apel București prin care se dispusese extrădarea femeii la cererea autorităților canadiene. Decizia este definitivă.

Mii de fermieri au protestat iarăși în fața Parlamentului. Întârzierea subvențiilor și reglementarea fiscalizării, principalele nemulțumiri. Câteva mii de fermieri au fost prezenți marți, începând cu ora 12.00, la protestul organizat în Parcul Izvor din fața Palatului Parlamentului, nemulțumiți de întârzierea plății subvențiilor din agricultură dar și de amânarea unor legi esențiale pentru sector, transmite Puterea. „Nu mergem acolo (în Parlament — n.r.). Noi am fost acolo și nu o dată, ci de foarte multe ori. Astăzi îi rugăm să vină ei aici. Nu așteptăm pe nimeni”, a spus Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Comisia Europeană: Inspecții neanunțate la mai multe companii energetice din România. Comisia Europeană a confirmat marți că oficialii săi au derulat „inspecții neanunțate” la sediile mai multor companii care activează în sectorul furnizării și transportului de gaze naturale din România, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar, potrivit Capital. Comisia precizează că oficialii săi au fost însoțiți de omologii lor de la Consiliul Concurenței din România.

Raportul de Convergență al Comisiei Europene: „Legea dării în plată ridică îngrijorări privind economia României”. Proiectele legislative dezbătute recent în Parlament, inclusiv Legea dării în plată, au ridicat îngrijorări privind stabilitatea financiară și economia României, arată Raportul de convergență publicat, ieri, de Comisia Europeană, transmite Bursa. Sectorul bancar din România a rămas rezistent și bine capitalizat, cu un grad de adecvare a capitalului la nivel de sector de 17,1% în trimestrul al treilea din 2015, peste media din zona euro, arată cercetarea.

Produsul Intern Brut a crescut cu 4,3%, în primul trimestru. Produsul Intern Brut estimat pentru trimestrul I 2016 a fost de peste 150 miliarde de lei prețuri curente, în creștere, în termeni reali, cu 4,3% față de trimestrul I 2015, potrivit datelor provizorii publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS), scrieCapital. „Produsul Intern Brut estimat pentru trimestrul I 2016 a fost de 150.027,1 milioane lei prețuri curente, în creștere — în termeni reali — cu 4,3% față de trimestrul I 2015”, se arată în comunicat.

Noul termen pentru a circula cu metroul din Drumul Taberei este jumătatea anului 2017. Metroul din Drumul Taberei ar putea fi funcțional pe Magistrala 5 de la mijlocul anului 2017, acest termen fiind unul realist, a declarat, marți, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, pe șantierul Magistralei 5 de metrou, potrivit Economica.net. „Am mai fost acum 4 săptămâni. Atunci nu am fost absolut deloc mulțumit de ceea ce am văzut la nivel de mobilizare. Acum este cu totul altceva. Schimbări au fost și sunt în bine. Sunt stații care sunt foarte avansate pe partea de finisare care se observă, și pe partea de structură este clar, tunelele sunt racordate”, a spus Costescu.

Statul promite din nou să dea drumul la proiectul fondului de un miliard de dolari, finanțat de kazahii de la Rompetrol. Ministerul Energiei va desemna în perioada următoare compania care va participa alături de Rompetrol la înființarea unui fond de investiții în valoare de un miliard de dolari, în condițiile Hotărârii de Guvern 35/2014, a declarat, marți, Aristotel Jude, secretar de stat în Ministerul Energiei, prezent la o conferință pe teme energetice, conform Economica.net. HG 35/2014 prevede că ‘se aprobă mandatarea Ministerului Economiei, prin Departamentul pentru Energie, să desemneze o societate nou-înființată, cu capital integral de stat, care să participe ca reprezentant al statului român într-un fond de investiții kazah-român înființat și organizat în condițiile legii, sub forma unei societăți pe acțiuni, denumit în continuare Fondul, cu respectarea prevederilor prezentului articol’.

FGA a aprobat la plată dosare, de 25,65 milioane de lei, pentru creditorii Astra Asigurări. Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a aprobat la plată, până la data de 6 iunie, 8.034 dosare, în valoare de 25,65 milioane de lei, aparținând creditorilor de asigurări ai companiei Astra Asigurări, aflată în faliment, și a respins 58 de dosare, în cuantum de 245.100 lei, informeazăBursa. Conform unui comunicat, în perioada 3 mai — 6 iunie 2016, FGA a plătit din disponibilitățile proprii, conform legislației, 23,922 milioane de lei, pentru 5.543 de dosare.

Guvernul dă 15 miloane de euro pentru plata datoriilor TVR. Guvernul va modifica de urgență legislația actuală pentru a permite ca din buget să fie scoși banii cu care televiziunea publică trebuie să își achite datoriile față de Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU), anunță Puterea. Totalul datoriilor acumulate de TVR față de EBU, în perioada 2008-2016, se ridică la 17 milioane de franci elvețieni (15,3 milioane de euro). Datoriile vor fi plătite din buget în contextul în care televiziunea publică nu a putut prelua drepturile de televizare a Campionatului European de fotbal, care începe vineri, și în care în luna august începe Olimpiada de vară, de la Rio de Janeiro.

Știm arbitrul de la Franța — România! I-a mai condus o singură dată pe „tricolori” la centru. UEFA a anunțat în această seară că partida dintre Franța și România din deschiderea Campionatului European va fi condus de Viktor Kassai, informează Gazeta Sporturilor. Arbitrul maghiar a condus și finala UEFA Champions League dintre Barcelona și Manchester United. Luna trecută a fost al 4-lea oficial al finalei Ligii de la Milano.

World Rugby Nations Cup începe joi la București. Ce au declarat protagoniștii. La sediul Federației Române de Rugby a avut loc azi conferința de presa prilejuită de debutul celei de-a zecea ediții a turneului World Rugby Nations Cup, ce va avea loc la București, pe Stadionul „Arcul de Triumf”, între 9 și 18 iunie, scrie Gazeta Sporturilor. La conferința de presă au participat căpitanii celor șase echipe prezente, Haralambie Dumitraș, președintele Federației Române de Rugby, Philippe Bourdarias, managerul general de competiții la World Rugby și Lucian Lorin, managerul turneului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult