Acasa Revista Presei Revista presei. Situaţia din Austria este discriminatorie

Revista presei. Situaţia din Austria este discriminatorie

scris de Z.V.
95 Afisari

Meleşcanu: Situaţia din Austria este discriminatorie. Guvernul ia în considerare să se adreseze Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. Ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleşcanu a declarat că indexarea alocaţiilor copiilor nerezidenţi ai muncitorilor din Austria este un caz de discriminare, iar Guvernul României ia în considerare să se adreseze Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), relatează Adevarul.

Max Bălăşescu, acuzaţii la adresa lui Lazăr şi Kovesi: ”Pentru el s-a inventat o funcţie de… ”. Fostul procuror Max Bălăşescu face noi dezvăluiri, susţinând că într-un dosar a ajuns la legăturile dintre Liviu Negoiţă şi un clan interlop, motiv pentru care SRI i-a retras certificatul ORNISS şi procurorul general de atunci, Laura Codruţa Kovesi, l-a avertizat prin intermediari, informează Cotidianul.

Eugen Teodorovici, precizări de ultimă oră despre noua şefă ANAF. Ce nu se ştia despre Mihaela Triculescu. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici a afirmat că schimbarea conducerii ANAF era necesară deoarece era nevoie de a reforma instituţia. Joi, premierul Viorica Dăncilă a semnat decizia de numire a Mihaelei Triculescu în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), cu rang de secretar de stat, notează Evenimentul Zilei.

Orban, despre Dragnea la prezidenţiale: Nu cred că să îi fi dispărut atât de multe ţigle de pe casă. Preşedintele PNL Ludovic Orban a afirmat, despre o posibilă candidatură a lui Liviu Dragnea la alegerile prezidenţiale că nu crede „că e chiar atât de plecat de acasă, să îi fi dispărut atât de multe ţigle de pe casă” încât să se înscrie în cursa pentru un mandat la Cotroceni, anunţă Hotnews.ro.

Tăriceanu: Doamna prim-ministru este pregătită pentru şicanele preşedintelui şi trebuie să mergem mai departe. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, lider al ALDE, susţine că premierul Viorica Dăncilă este pregătită să facă faţă „şicanelor” preşedintelui Klaus Iohannis, cum ar fi tergiversarea revocării sau numirii unor miniştri, iar Guvernul şi majoritatea nu vor sta în loc din acest motiv, scrie Jurnalul.ro.

Florin Iordache: Preşedinţia Consiliului UE o exercită premierul României, nu şeful statului. Deputatul PSD Florin Iordache a declarat că oficialul german Bernd Fabritius, care a spus că şeful statului ar trebui să stea „în capul mesei” în mandatul României la Preşedinţia Consiliului UE, nu cunoaşte că Preşedinţia este asigurată de premier, potrivit România Liberă.

Executivul întârzie cu adoptarea bugetului, un senator liberal aruncă bomba: ANAF va deveni ‘miliţie economică; Guvernul a intrat în 2019 cu deficit de 5%. Senatorul liberal Iancu Carocată susţine că, deşi PSD şi ALDE nu au întocmit încă bugetul pe 2019, România a intrat în noul an cu un deficit de 5%, peste pragul limită acceptat de 3%. Mai mult, senatorul vorbeşte despre o „miliţie economică” în care a fost transformat ANAF pentru a putea creştere încasările la buget, relatează Ştiripesurse.ro.

CCR îl va forţa pe Iohannis să-l revoce pe Lazăr, cum a făcut şi în cazul lui Kovesi, crede Tăriceanu. Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, crede că va trebui făcută o nouă sesizare la Curtea Constituţională, din cauza refuzului preşedintelui Klaus Iohannis de a îl revoca pe procurorul general Augustin Lazăr, informează Ziare.com.

Autostrada Sibiu-Piteşti, cea mai aşteptată veste: a fost emis documentul care deblochează cel mai important proiect rutier al României. Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM) a emis acordul de mediu pentru Autostrada Sibiu- Piteşti. Acest document deblochează practic cel mai important proiect rutier al României, aşteptat şi de cea mai mare companie din ţară, producătorul auto Dacia. publică Economica.net

România aşteaptă investiţii străine în valoare de 2,5 miliarde euro care vor genera 24.000 de noi locuri de muncă. România va beneficia de proiecte de investiţii în valoare de aproximativ 2,5 miliarde de euro, care ar urma să creeze 24.000 de noi locuri de muncă, potrivit estimărilor InvestRomania, agenţia din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat care promovează România ca destinaţie de investiţii şi atrage investitorii străini, titrează Ziarul Financiar.

Eugeniu Iordăchescu, salvatorul bisericilor, a murit. Brăileanul care a reuşit să se opună prin profesionalism distrugătorilor de monumente din anii ’80 a părăsit această lume. Inginerul Eugeniu Iordăchescu s-a  născut  la  9 noiembrie 1929 în  Brăila, iar  după absolvirea, în  anul  1949, a  Liceului Nicolae Bălcescu din localitate a urmat cursurile Institutului de Construcţii din Bucureşti-Facultatea de Poduri şi Construcţii Masive devenind inginer în anul 1953, scrie QMagazine.

Reghecampf vrea să aducă la arabi un jucător de la FCSB. Becali e gata să-i dea drumul: „Când sunt bani, la revedere, altul”. Laurenţiu Reghecampf (43 de ani) s-a întors în Emiratele Arabe Unite, unde o va antrena pe Al Wasl, fosta echipă a lui Diego Armando Maradona. Arabii îi oferă românului 3 milioane de euro pe sezon, însă Reghe vrea să-i aducă o sumă frumuşică şi fostului său patron Gigi Becali, notează Gsp.ro.

Schimbări importante în top 10 WTA! Simona Halep pierde puncte în faţa rivalelor.Simona Halep pierde puncte în faţa rivalelor din clasamentul WTA, la capătul unei săptămâni pe care a preferat să o sacrifice, pentru o vacanţă mai lungă. Românca pierde 280 de puncte pentru că nu şi-a apărat titlul de la Shenzhen, aşa că va rămâne cu 6641 la actualizarea din 7 ianuarie, relatează Fanatik.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS