Acasa Revista Presei Revista presei. Socrul teroristului din Suedia, doctor în moschei în România

Revista presei. Socrul teroristului din Suedia, doctor în moschei în România

scris de Ziua Veche
3 afisari

Adevarul: Iliescu, considerat vinovat de moartea Ceauşeştilor. „Ion Iliescu (foto), primul preşedinte al României postrevoluţionare, este cel mai frecvent nume pe care românii îl pronunţă când vine vorba despre identificarea unui responsabil pentru executarea soţilor Ceauşescu în decembrie 1989. Conform unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), 23% din cei chestionaţi cred că Iliescu este vinovat pentru lichidarea cuplului dictatorial. Pe locul doi se clasează „cei care conduceau România la acea dată”, iar pe locul trei – completul de judecată.”

Curentul: Ceauşescu – informat încă din noiembrie ’89 că va fi asasinat „În noiembrie 1989, şefii judeţeni de securitate au fost informaţi că vor urma „neîndoielnic“ încercări de asasinare sau de schimbare din funcţie a lui Ceauşescu, inclusiv prin mişcări de stradă, caz în care Securitatea nu se implică decåt informativ.”

Gândul: Sute de securişti se bucură de privilegiile date de certificatul de revoluţionar „Oficial, 28 de revoluţionari cu certificat de luptător în Revoluţie sunt foşti colaboratori sau chiar foşti ofiţeri dovediţi ai Securităţii – organul represiv din regimul comunist, principalul acuzat de sutele de asasinate comise în timpul evenimentelor din decembrie 1989.”

ZF: BCR se pregăteşte să vândă aur clienţilor de retail „Interesul pentru aur este tot mai mare după ce preţul s-a dublat în ultimii doi ani.”

Bursa: În plina restructurare, Datoriile CFR SA au crescut cu 255 milioane de euro. „Primele nouă luni ale anului au adus CFR SA o creştere a datoriilor cu 1,1 miliarde lei (peste 255 milioane euro), la 4,3 miliarde lei, deşi există programe de restructurare în curs de aplicare de mai bine de un an.”

Financiarul: E oficial: Comisia Europeana va pune tara noastra sub infringement pentru Legea PPP „Ignorarea procedurilor de achizitii publice genereaza o noua situatie dificila pe plan diplomatic”

EvZ: Socrul teroristului din Suedia, doctor în moschei în România „Ali Abdul Zahr Thwany, tatăl soţiei sinucigaşului de la Stockholm, şi-a dat doctoratul la Bucureşti, cu o teză intitulată: „Moscheea, polarizator al vieţii culturale, spirituale islamice”.”

Curierul national: Pe Wall-Street a venit… Moş Hibernache „Fed a hibernat la începutul deceniului, când băncile au inflamat bula creditării, abdicând de la rolul de supraveghere. Acum instituţia vine cu bani gratis pentru bancheri prin programe de relaxare cantitativă, după ce de mai bine de doi ani au fixat dobânda de referinţă la zero. Politicile monetare neconvenţionale sunt tot mai contestate peste Ocean”

stareapresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult