Acasa Revista Presei Revista presei. SOV da rateuri

Revista presei. SOV da rateuri

scris de Ziua Veche
3 afisari

 

Curentul: Vîntu a început să dea rateuri şi amestecă puterile în stat. „După prezentarea, luni, de către procurori a materialului de urmărire penală pentru trimiterea sa în judecată, escrocul Sorin Ovidiu Vîntu a îmbrăcat altă haină decât cea a aroganţei care-l caracterizează şi a devenit un umil om de afaceri hăituit de „organele represive ale statului“ a căror funcţionare este reglementată de Legea Supremă.”

Evenimentul zilei: Baconschi, la „Naşul”: PDL e coada unei comete politice, Băsescu. „Cu o zi înainte de lansarea fundației creștin-democrate pe care o conduce, la care e așteptat și președintele Traian Băsescu, Teodor Baconschi și-a caracterizat astă seară, la ”Nașul”, partidul în care abia a intrat drept ”coada unei comete politice”, șeful statului.”

Vasile Blaga, la Interviurile Gândul: „Voi candida la preşedinţia PDL dacă lucrurile vor evolua spre o tensionare a relaţiilor din partid”. „fostul ministru de Interne spune, cu subiect şi predicat, că va candida la şefia PDL dacă unii colegi de partid vor sări paşii ierarhici şi vor încerca să impună „o anumită direcţie” formaţiunii democrat-liberale. Precizează că anunţul nu se vrea „o ameninţare” şi că totul va depinde de felul cum vor evolua lucrurile în partid.”

Adevarul: Guvernul îşi asumă Legea educaţiei şi ignoră opinia Curţii Constituţionale. „„Am recurs la metoda tăioasă a asumării răspunderii pe Legea educaţiei şi am pus în joc Guvernul”, a anunţat ieri premierul Emil Boc.”

Ziarul financiar: Merkel bate cu pumnul în masă la Bucureşti şi cere plata datoriilor către firmele germane. „Puternicul cancelar al Germaniei Angela Merkel a revendicat ieri la Bucureşti, pe un ton ridicat, în întâlnirile pe care le-a avut cu premierul Emil Boc şi cu preşedintele Traian Băsescu plata datoriilor statului român către firmele germane şi retrocedarea rapidă a proprietăţilor etnicilor germani.”

Curierul national: Boc către Merkel: Vom plăti datoriile faţă de firmele germane. „În plus, investitorii vor fi sprijiniţi prin menţinerea neimpozitării profitului reinvestit, cotă de 16% şi prin parteneriat public-privat. Premierul susţine că va continua reforma începută pentru ca România să fie privită la nivel internaţional ca un  partener credibil”

Financiarul: Fondul Proprietatea va deveni privat in maximum un an. „Marius Murgu, presedintele Asociatiei Actionarilor Privati de la Fondul Proprietatea (FP), spune ca participatia statului in cadrul acestuia poate ajunge la zero doar prin conversia in actiuni a despagubirilor catre maximum 5.000-10.000 de persoane”

Bursa: Depozitarul Central – Incompatibilitate sesizata oficial la CNVM. „Consiliul de Administraţie al Depozitarului Central a sesizat Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare asupra incompatibilităţii a doi dintre administratorii săi, Cristinel Sandu şi Popescu Doru Boloş, după ce ziarul „BURSA” a dezvăluit săptămâna trecută că aceştia sunt şi membri în Consiliile de Administraţie ale unor societăţi listate.”

Romania libera: Ce va fi dacă regimul comunist al Coreii de Nord se va prăbuşi? „Într-un viitor nu atât de îndepărtat, Coreea de Nord se va pomeni în pragul falimentului economic, la fel cum se întâmplase în urmă cu 20 de ani cu Republica Democrată Germană (RDG), prognozează directorul Institutului de Studii Economice din Halle, Ulrich Blum, într-un comentariu publicat în Frankfurter Allgemeine Zeitung.”

StareaPresei.ro 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult