Acasa Revista Presei Revista presei. SOV şi Liviu Luca, la puşcărie, fără avere

Revista presei. SOV şi Liviu Luca, la puşcărie, fără avere

scris de Florin BUDESCU
4 afisari

Revista presei. SOV şi Liviu Luca, la puşcărie, fără avere Blestemul celor 300 de mii de păgubiți FNI și al sindicaliștilor Petromservice. Sorin Ovidiu Vîntu și Liviu Luca își petrec bătrânețile în pușcărie și rămân fără avere! „Doi dintre cei mai puternici oameni din România ultimilor 20 de ani, Sorin Ovidiu Vîntu și Liviu Luca, au primit condamnări grele. Ei au fost obligați la plata a zeci de milioane de euro, iar magistrații le-au sechestrat averea. Cei doi au fost acuzați că au devalizat firma a 72.000 de sindicaliști” (EvZ)

SOV si Luca

Victor Ponta şi Ioana Petrescu au jucat în „Tăcerea mieilor” la Cotroceni (de Gabriel Bejan) „Premierul şi ministrul de Finanţe au venit la discuţiile de la Cotroceni, despre reducerea CAS, ca doi miei la tăiere. Măcelarul i-a tranşat profesionist, a filmat execuţia, după care a pus înregistrarea pe facebook. Astfel, o ţară întreagă a putut vedea câtă economie ştiu premierul care vrea să ajungă preşedinte şi ministrul de Finanţe, cu studii la Harvard şi fostă tânără speranţă a politicii româneşti” (România liberă)

Sfidarea lui Băsescu. Poanta cu toanta de la Harvardn-am (opinie de MAKE) „Nu cred că Guvernul nu a elaborat studiul de impact asupra reducerii Contribuţiilor de Asigurări Sociale (CAS), aşa cum pare să rezulte din filmul întâlnirii, la nivel înalt, în Palatul Cotroceni, dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, însoţit de ministrul finanţelor Ioana Petrescu, un film dat publicităţii de Administraţia Prezidenţială, ca să infirme declaraţia primului ministru că Băsescu ar fi fost bădăran cu doamna ministru” (Bursa)

Ce trebuia să răspundă premianta lui Ponta la examenul cu Băsescu „Economiştii sunt convinşi că se pot reduce contribuţiile sociale numai dacă s-ar tăia din cheltuieli, s-ar introduce noi taxe şi s-ar îmbunătăţi colectarea de bani la buget, dar Guvernul evită să anunţe public astfel de măsuri” (Adevărul)

Poziţia copilului (opinie de Tia Şerbănescu) „The end. Koneț filma. Acesta e, potrivit sondajelor, cel care ar câștiga finala prezidențială cu neamțul Iohannis duminica viitoare. Noroc că Ponta are ghinion la finale: a fost huiduit copios la finala de tenis de la București iar nemții au câștigat finala CM de fotbal. Așa că s-ar putea ca și Ponta să piardă finala – la loviturile de pedeapsă” (Curentul)

Ponta: CAS vor fi reduse cel mai târziu la 1 ianuarie, dacă Băsescu atacă proiectul la CC „Întrebat dacă va ataca la CC legea de reducere a CAS, Băsescu a spus că rămâne de văzut şi că vrea să aibă o discuţie şi cu mediul de afaceri, arătând că aşteaptă de la ministrul de Finanţe un document în care să precizeze de unde vor veni veniturile suplimentare” (Curierul naţional)

Cinci momente-cheie din filmul de la Cotroceni, în traducerea lui Victor Ponta pentru televotanţi „Engleza preşedintelui Traian Băsescu, confuzia de la Cotroceni între calculul contabil şi calculul economic şi faptul că tot ce a înţeles despre România e o foaie A4 au fost cele trei argumente-forte ale premierului Victor Ponta cu care şeful Guvernului a încercat să pareze filmul consultărilor de luni, desecretizate fără voia sa de Preşedinţie” (Gândul)

Ce perversa ii pregateste Robert Negoita lui Sebastian Ghita „In aceste zile, primarul Sectorului 3 este mai agitat ca niciodata. Si nu neaparat cu ridicarea bordurilor la juma’ de metru, inaltarea gardurilor metalice si alte indeletniciri atat de banoase, ci pentru a spala rusinea suferita odata cu clasarea dosarului in care il acuzase pe rivalul Sebastian Ghita de santaj si amenintari cu moartea” (Naţional)

Andreas Treichl, tradus de reţeaua Avicola Buzău „Pe româneşte, nu mai este de glumă cu aceste credite acordate de către “specialiştii” lui Andreas Treichl oamenilor de afaceri dubioşi. Prea multe investiţii s-au dovedit neperformante, iar doctorul BNR a decis ca hemoragia din sistemul bancar să fie grabnic stopată” (Puterea)

William Hague demisionează din funcţia de ministru de Externe al Marii Britanii „Ministrul britanic de Externe, William Hague, a anunţat luni că demisionează din funcţia sa, pentru a deveni liderul Camerei Comunelor din Parlamentul Marii Britanii” (Cronica română)

StareaPresei.ro

13 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 16-07-2014 - 12:20

SOVu+LeLe, dar ceilaltzi patrixi +qiombelixi ?????????????+ gloata de profitori
maruntzi ,dar multzi !
Si R O M A N I A
….in FATA in PICIOARE !

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 16-07-2014 - 14:29

AUDIENȚE. Lansare eșuată pentru Dan Diaconescu la Ghiță TV. Sub B1 TV

Deși revenirea lui Dan Diaconescu cu o emisiune-maraton a fost anunțată cu mare tam-tam de România TV, postul de știri controlat de deputatul PSD Sebastian Ghiță, se pare că fanii Elodiei s-au împuținat simțitor dacă e să judecăm după audiențele înregistrate aseară la debut.

Relevante sunt audiențele înregistrate în prima oră a emisiunii, între 23.15 și 00.15, când curiozitatea telespectatorilor a fost, firește, mai ridicată.

Chiar și așa, audiențele înregistrate la nivel urban sunt dezamăgitoare pentru Dan Diaconescu, dar și pentru patronul postului, Sebastian Ghiță, care spera într-o lovitură de presă.

Astfel, RTV nu s-a situat în această oră nici măcar pe locul 2 între televiziunile de știri, poziție ocupată de B1 TV.

urbos 16-07-2014 - 14:32

Ce faci ba onanistule, nu-ti mai place OTV-u? Hahahaha. Mai buna diareea Kiorului, este?

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 16-07-2014 - 14:30

Turcescu îl duce iar pe Voiculescu în vizorul DNA. Afacerea terenurile Academiei

Procurorii DNA verifică modul în care Academia Română a concesionat terenuri unor politicieni şi oameni de afaceri, printre care şi Dan Voiculescu. Audierile vin în urma dezvăluirilor lui Robert Turcescu, făcute blogul său, și aseară în emisiunea „Sub semnul întrebării” de la B1 TV.

Fostul preşedinte al Fundaţiei Patrimoniu, din cadrul Academiei Române, a fost chemat astăzi la DNA. Alexandru Bogdan ar fi suspectat că a închiriat şi a concesionat terenurile Academiei la preţuri derizorii.

Este vorba de 400 de hectare de teren din judeţul Constanţa, care ar fi fost închiriate unei companii care ar fi aparţinut lui Dan Voiculescu, cu preţul de 18.000 de euro pe an.

După audieri, Bogdan Alexandru a spus că “se va afla adevărul”. “Se va afla adevărul, aveţi puţină răbdare. Este vorba de o mare suprafaţă de teren agricol şi teren forestier. Am toată încrederea că se va afla adevărul”, a declarat fostul preşedinte al Fundaţiei Patrimoniu, citat de Realitatea.net.

„Incredibil, dar adevărat: Voiculescu şi-a arendat Academia Româna! Documente uluitoare, publicate in premieră”, a scris Robert Turcescu în urmă cu câteva zile pe blogul său.

Subiectul a fost dezbătut pe larg, cu documentele pe masă, și aseară la B1 TV, în emisiunea „Sub semnul întrebării”, la care a fost prezent și Adrian Halpert, de la Reporter Virtual.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 16-07-2014 - 14:32

Băsescu avertizează: Aș putea publica TOATE înregistrările cu Ponta la Cotroceni

Să ştiţi că dacă la un moment aș lua decizia să fac publice întâlnirile pe care le-am avut cu Victor Ponta…”, a spus Băsescu, adăugând că o astfel de variantă ar fi perfect legală, din moment ce toți participanții la consultări știu că acestea se înregistrează „din moment ce apasă pe buton când vorbesc”.

urbos 16-07-2014 - 15:21

Pai ce-ar mai putea face caricatura asta de asa zis presedinte tiganizat?

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 16-07-2014 - 14:34

Șefa CNA: La RTV „este încălcată legea” prin retransmisia programului OTV

Laura Georgescu, presedinte CNA, a declarat miercuri dimineata pentru HotNews.ro ca la postul Romania TV “este incalcata legea” prin retransmisia emisiunii realizate de Dan Diaconescu la OTV-ul italian, retransmisie care a inceput marti seara.

“Radiodifuzorul Romania TV neavand trecuta retransmisia de programe in structura sa de programe, este incalcata legea”, a spus Georgescu, precizand pentru HotNews ca la Romania TV a fost trimis un control, iar situatia va fi discutata in sedinta din 22 iulie.

Marti seara, Romania TV a inceput sa retransmita emisiunea lui Dan Diaconescu de la postul “italian” OTV, la un an si jumatate de cand el a ramas fara licenta pentru postul OTV in Romania. Aseara, pe ecran apareau atat logo-ul Romania TV, cat si, intermitent, cel al OTV, identic cu cel al OTV-ului ramas fara licenta la inceputul lui 2013. Aceasta presupune ca Romania TV a retransmis programul OTV, in conditiile in care postul de stiri nu are retransmisii in structura sa de programe (ce face parte din licenta audiovizuala), ci doar difuzarea de programe proprii sau programe ale altor producatori.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 16-07-2014 - 14:51

Traian Băsescu:
Nu avea niciun fel de cifră pregătită, ci doar povești. de genul: să îmbunătățim colectarea, să funcționeze ANAF-ul.

Nici acum nu știu cum vor compensa deficitul la fondul de pensii. Realitatea este că ei nici acum nu ştiu cum vor compensa deficitul la Fondul de Pensii, un deficit de 12, 5 mld, la care mai adăugăm cinci. 18 miliarde se face deficitul și cu pensiile nu e de joacă. Soluții pot fi. Problema este care este impactul la problemele pe care le ai O astfel de măsură poate fi aplicată atunci când ai un trend de creștere consolidat al numărului de salariați, dar, din păcate, la noi trendul este de scădere.

S-au pierdut 200.000 de locuri de muncă.

Premierul Ponta a mai făcut afirmații de genul: președintele Băsescu îți căuta sticla de whiskey pe jos. M-a deranjat că a spus că m-am comportat ca un bădăran cu dna. Petrescu. Faptul că Ponta a făcut declaraţii extrem de urâte sunt lucruri pe care nu le mai poţi tolera.

După ce a făcut afirmații de genul: președintele a jignit-o pe dna ministru, a spus că diploma lui valorează mai mult decât la Harvard

Dacă iau decizia de a publica conversațiile cu dl. Ponta s-ar putea să-l arăt cum e de când e premier. Am spus că se comportă ca un pisicuț

Consultările mele cu premierul au avut mereu un suport economic

Dacă va continua cu minciunile, voi fi obligat să iau măsuri de punere în realitatea a modului în care se desfăşoara discuţiile. Ponta n-a fost niciodată pregătit. A venit cu câte un ministru mai bine sau mai prost pregătit.

Mi-ar fi convenit mai mult dacă venea cu Gherghina. De ce a venit cu dna. ministru nu știu. Cert e că nu mi-a dat niciun motiv să promulg legea. Eu i-am vorbit în limba română, pentru că discutam cu premierul. Pe siteul Finanţelor scrie acest termen: MTO.

Aș vrea să clarific un lucru și acesta este documentul de pe site-ul ministerului Finanțelor. Calendarul pentru convergență la MTO va fi propus de Comisie. Am folosit abrevierea în limba română

Categoric da, se poate ieși din deficitul de buget pentru 2015. Trebuie să îl reducă cu 0,8-09%

Pe acest tratat a fost o mare discuție că trebuie introdus în legi constituționale sau legea statului. Nu e de joacă cu el

Răspunsul meu este da, aș adopta reducerea CAS acum.

Toată lumea a focusat lucrurile pe ea. Premierul are cea mai mare responsabilitate. Cu o zi înainte i s-a cerut să fie scos de pe site proiectul de buget.

Dând resursă financiară suplimentară administrațiilor financiare poate să le taie cota din TVA.

A fost un bărbat number 1 dl Ponta. A lăsat-o pe dna minstru să dea răspunsurile.

Ticăloşia acestei abordări este că laşi mai mulţi bani la companii şi pui mai mult în spatele pop.ulaţiei. El a jucat totul pe CAS, pe electoratul de centru-dreapta.

Eu sunt convins că această doamnă este foarte pregătită din punct de vedere teoretic. Marea problemă este lipsa de practică. A venit ca ministru fără să fie director la o companie. Aș fi mai îngăduitor cu dânsa, mai îngăduitor decât cu premierul

Lipsa de caracter a dlui Ponta s-a văzut când a sacrificat-o pe dna ministru

Dnul Gherghina mi-ar fi spus: dl. Președinte nu se poate.

Ponta are un interes să pară apărătorul CAS-ului

Reducerea CAS-ului adâncește un deficit structural, nu temporar pe care îl avem.

Despre participarea la Consiliul European:

Primul obiectiv este contactul Consiliului European cu noul președinte al Comisiei și viziunea noului Președinte al Comisiei.

Preşedintele CE poate să vină cu îmbunătăţiri.

Al doilea lucru foarte important: situaţia din Ucraina. Şi nu exclud posibilitatea să ne prindă diminieaţă pentru că vom trebui să desemnăm Înaltul Reprezentant pentru politică Externă, înlocuitorul doamnei Ashton.
După ce rezolvăm această problemă, se începe oficial discuţia pentru ceilalţi membri ai Comsiei. În realitate, s-a discutat şi la Consiliul trecut şi se va discuta la Consiliul acesta. Categoric îl susţin pe Cioloş, în baza unei discuţii avute cu premierul.

Eu n-am nevoie de mandat, eu apăr interesul naţional. Desemnarea o face Guvernul, dar în bun acord cu mine.

Când Tăriceanu a încercat să fie cocoş cu Vosganian, nu s-a putut, pentru că , în tratat, şi asta trebuie să citească Victor Viorel scrie asta: Consiliul, de comun acord cu preşedintele ales, adoptă lista celorlalte personalităţi.
Alegerea acestora se efectuează pe baza sugestiei făcute de statele membre. Şi atunci dăm la articolul 80 din Constituţia României, care spune că preşedintele reprezintă statul român. Nu voi permite ca Victor Viorel să-şi facă campanie pe spatele României. El trebuia să propună o persoană Parlamentului.

La ora asta, când preşedintele Comisiei este desemnat, România trebuie să aibă scrisoarea trimisă de guvern cu propunerea noastră.

Nu-mi pot permite astăzi să nu spun un nume, pentru că pe portofoliul pe care îl vizăm noi mai sunt şi alte state. E un portofoliu greu. Eu i-am spus premierului la telefon, sper să nu conteste, pentru că nu e bine să conteşti.
L-am întrebat: Domnule premier, rămâne pe varianta Cioloş? A zis da!
Odată cu numirea preşedintelui Comisiei, odată cu votul din Parlament, se declanşează un puzzle formidabil, iar dacă stai în afară lui, rămâi la peluză şi iei un portofoliu pentru multilingvism. Eu am avut o înţelegere cu premierul, iar acum văd că spune altceva. El n-a ştiut legea, a crezut că face el numirea.

La ora asta, când plec eu la Bruxelles, candidatul României trebuia de mult audiat. Jumătate din ţări a trimis deja propunerea scrisă către Juncker. Dacă m-aş potrivi la cum lucrează Ponta, azi m-aş duce să beau o cafea pe terasă.

Preşedintele este obligat să apere interesul naţional, nu pot să stau după un om care nu respectă regulile.

Despre reducerea CAS Ponta a crescut minţind continuu. Nu veţi găsi nicio declaraţie dată de mine în care să spun că nu susţin CAS, însă această măsură trebuie să fie sustenabilă.

Dacă Ponta sau doamna Petrescu îmi trimit o hârtie semnată în care îmi arată de unde scot banii, promulg legea imediat.

Despre numirile la Parchete:

Eu de la bun început am susţinut Morar – procuror general, Kovesi la DNA: Am obţinut în acele mizerabile negocieri: Niţu – procuror general, Kovesi, la DNA.

Aceste numiri nu trebuiau negociate în mod normal. Aveam în faţă o putere politică ce câştigase cu 70%.

Avem şi purtătorii de opinie de dreapta care mă terfeleau că o propun pe Kovesi la DNA şi am obţinut ce am putut. Asta e. Se putea foarte bine să nu obţin nimic pentru că nu mai puteam ţine Parchetele cu mandatele expirate. E o nouă minciună a lui Ponta că eu n-aş fi susţinut-o pe Kovesi.

Despre scandalul mită la ministere:

Eu n-am avut discuţii cu înscărcinatul de afaceri al SUA, ci doar cu ambasadorul.

Am acuzat două contracte: EADS şi Bechtel. Nu întâmplător domnul Şova a spus că a pierdut contractul cu Bechtel. El trebuie recuperat şi investigat.
Tata-socru este unul din oamenii foarte influenţi la ADS şi nu întâmplător ADS a fost trecut în subordinea premierului. Acestea sunt informaţiile mele.
Nu contează dacă sunt la nivel oficial. Şi la Exim Bank s-a făcut un trafic de influenţă uriaş cu privire la numirile de acolo. Am informaţii de presă. Şeful Cancelariei premierului este unul din sforarii numirilor, domnul Viorică. Informaţiile legate de Bechtel, de ADS şi Exim Bank sunt luate din presă.

Despre președinta CNA, Laura Georgescu

Doamna Georgescu trebuie să plece. A fost pusă la propunerea premierului. Dânsa a încercat să ajungă la mine, dar n-am primit-o, având informaţii despre calitatea umană proastă pe care o are.

Zilele trecute a încercat prin biroul de presă. Este un om de proastă calitate.
Poate fi schimbată prin cererea expresă a premierului. Nu cred că dacă eu i-aş cere unui om pe care l-am numit demisia, nu cred că m-ar refuza. Pentru salvarea independenţei CNA-ului, ar fi bine ca această doamnă să plece de acolo.

Despre alegerile prezidențiale:

Are şanse Iohannis să câştige, cu condiţia să aibă toată dreapta susţinâdndu-l. Într-o competiţie electorală, procentul PMP contează.

Noul partid care e o nouă alianță, care trebuie să fuzioneze până în 2017.

Cred că au mers prea mult în declarații publice pe fuziune.

Dacă se face fuziunea, întrebarea este când noul partid, în care se pare că PNl va fi şef de filă, va lua în spate ce a primit gratis de la PDL şi va fugi la acte împotriva statului: suspendări şi altele.

Eu n-aş fi făcut niciodată o fuziune. Este o decizie disperată, prin care doi preşedinţi de partid au ascuns rezultatele alegerilor. E o păcăleală, dar nu cred că activul va înghiţi până la capăt treaba asta.

Esenţial este ca până la prezidenţiale să se găsească o formulă de cooperare. Eu vrea formarea unui partid nou, care să arate că este altceva decât partidele care au făcut toate compromisurile posibile.

Încerc să fiu indulgent cu Iohannis. Eu nu mor de dragul de a colabora cu noul partid de dreapta, ci să cresc un partid. N-au decât să-şi scoată preşedinte pe cine vor. Important este să aibă un candidat. PDL va ceda candidatura în favoarea PNL.

PMP are candidat: Cristian Diaconescu, pe care îl voi susţine atât cât voi putea. Are cifre mici încă, dar este un salt de la 2% la 7%.

Un Cristi Diaconescu care a fost Ministru de Externe, îmi pare rău, dar din punct de vedere al profilului, este net superior lui Iohannis. Locul lui MRU poate fi acolo unde vrea el. Nu mă mai interesează. A răspuns consilierul meu pentru el.

Surpriză pe dreapta ar fi să fim înţelepţi şi să avem unu-doi candidaţi.

Lăsaţi-mă cu Meleşcanu. E bun acolo unde este. Am văzut că prin PSD nici prin cap nu-i trece să consolideze ceea ce eu am început: să dau serviciile secrete Opoziţiei.

Despre Mircea Băsescu

N-am apucat să-l văd, îmi este extrem de greu, sunt regrete enorme, însă nimeni nu e mai presus de lege, asta e viaţa.

urbos 16-07-2014 - 14:59

Onanistule, grohaielile porcului tau care e NUL in orice domeniu, sint doar pentru voi, viermii basisti. Secta va disparea. Zvarcolelile Dementului sint inutile.
Gasiti-va repede alt cur, daca vreti sa supravietuiti.

UnUL 16-07-2014 - 15:12

Nul în orice domeniu ești doar tu, C u r Bubos. Chiar și în domeniul caracterial și uman,

Ionel 16-07-2014 - 15:02

Cineva trebuie sa inventeze o capcana de soareci speciala pentru prins limbile lingailor. Cu siguranta ar ajunge miliardar.

UnUL 16-07-2014 - 15:13

Cineva trebuie să colecteze flegmele celor care scuipă pe toată lumea, cu sau mai ales fără argumente. Cu siguranță ar umple o nouț Mare Neagră.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 16-07-2014 - 15:40

Da, ma ‘h ! Dar tu le …si inghitzi !
Din asa ceva ai trait , intotdeauna !
Neam de …delatori !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult