Acasa Revista Presei Revista presei. SRI, alegere controversată pentru accesarea bazelor

Revista presei. SRI, alegere controversată pentru accesarea bazelor

scris de Z.V.
104 Afisari

Rivalii lui Liviu Dragnea din partid fac opoziție pe Facebook, Ponta susține că știe o mulțime de lucruri despre Dragnea, precum și Mihai Tudose anunță că blochează angajările în sectorul bugetar, dar și Traian Băsescu declară că doamna Kovesi s-a îmbolnăvit foarte grav sunt printre principalele subiecte ale zilei de 24 iulie.

SRI, alegere controversată pentru accesarea bazelor de date: Proiectul SII Analytics va folosi o soluție mai puțin compatibilă cu bazele de date ale celorlalte instituții de forță . Majoritatea instituțiilor publice din România au baze de date de tip SQL, implementate de firma americană Oracle. Sistemul Informatic Integrat (SII Analytics), care permite instituțiilor de forță să acceseze aceste baze de date, pentru a identifica pericolele la adresa siguranței naționale, va fi modernizat cu o soluție de tip NoSQL, mai puțin compatibilă, dezvăluieRomânia Liberă.

PSD 2.0. Rivalii lui Liviu Dragnea din partid fac opoziție pe Facebook. Liderul PSD Liviu Dragnea e luat la țintă de mai mulți actuali sau foști colegi, fiind criticat pentru mâna forte cu care conduce partidul. Ultimul intrat în corul opozanților interni ai lui Dragnea e Eugen Teodorovici, persoană căruia i s-a demonstrat de conducere că libera exprimare și devierea de la linia formațiunii aduce retragerea din funcții guvernamentale, potrivit Adevărul.

Cătălin Ivan, desființat. Vicepreședintele organizației județene a PSD Iași, Ovidiu Laicu, îl acuză pe europarlamentarul Cătălin Ivan, pe care îl numește ‘trântorul oportunist’, că induce în eroare opinia publică și ‘pălăvrăgește despre o imaginară construcție politică’, în condițiile în care el nu ar mai fi membru de partid, relatează Cotidianul.

Anunț șoc de la premierul Tudose: ‘Blocăm angajările, peste tot’. Se îngheață angajările în sectorul bugetar, cu câteva excepții. Pe lângă aceasta, orice șef de unitate, orice minister venind cu un memoriu justificativ clar de ce vrem să angajăm, va primi aprobare pentru aceste locuri, a spus Mihai Tudose, citat de Evenimentul Zilei.

Victor Ponta vrea să înființeze un nou partid politic. Fostul președinte al PSD Victor Ponta a declarat duminică seara că vrea să înființeze un nou partid, care să atragă votanții dezamăgiți de modul în care Liviu Dragnea conduce partidul în prezent, notează Gândul.

Platforma România 100: Ministerul Sănătății reintroduce prin Ordin numirile „din pix”. Noua propunere abrogă întreaga metodologie de selecție pe criterii obiective a membrilor comisiilor de specialitate. Platforma Romania 100, ONG-ul lansat de fostul premier Dacian Cioloș și câțiva foști membri ai Guvernului sau, atrage atenția că un ordin propus de ministrul Sănătății, Florian Bodog, reintroduce sistemul de numiri discreționare în constituirea comisiilor de specialitate din cadrul ministerului. România 100 solicită oficial organizarea unei dezbateri publice pe acest subiect, informeazăHotnews.ro.

Ponta: ‘Știu foarte multe lucruri despre Liviu Dragnea’. ‘Știu o mulțime de lucruri despre Dragnea, dar nu vreau să vorbesc despre asta. Știu foarte multe lucruri despre persoane publice, dar nu ăsta este scopul meu în viață. Vreau să-mi folosesc experiența și să fac politică atâta timp cât mă vor oamenii’, a declarat Ponta, scrie Jurnalul.ro.

IMM-urile îi cer Avocatului Poporului să sesizeze CCR în cazul ordonanței privind contractele part-time. Reprezentanții firmelor mici și mijlocii îi cer Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională în cazul ordonanței privind contractele part-time. Aceștia atrag atenția că, odată cu noua ordonanță, vom asista la disponibilizări ale persoanelor care au contracte cu timp parțial, precizează Rfi.ro.

Traian Băsescu: doamna Kovesi s-a îmbolnăvit foarte grav. ‘Doamna Kovesi s-a îmbolnăvit foarte grav începând cu anul 2015. Trecând peste greșeala mea de a o numi, doamna Kovesi s-a îmbolnăvit și această boală este puterea. Domnul Iohannis, care era și el nou în funcție și probabil că i-a plăcut spectacolul din 2015 din față de la DNA, a numit-o încă o dată. Doamna Kovesi s-a îmbolnăvit de putere și scufundă această instituție odată cu dânsa’, a declarat Traian Băsescu, titreazăStiripesurse.ro.

Guvernul vrea să introducă nou contract de munca, de tip teleworking. Guvernul vrea legiferarea unui nou contract de muncă, de tip teleworking, respectiv munca de la distanță folosind tehnologia informației, potrivit unui proiect de lege supus dezbaterii publice de Executiv, scrie Ziare.com.

Solidari la bunăstarea pensionarilor de lux: contribuabilii au plătit peste 70 de mil. euro la pensiile speciale ale civililor în primul semestru. Toți contribuabilii din România au cotizat obligatoriu cu peste 70 de milioane de euro la pensiile speciale încasate în primele șase ale acestui an de peste 8.600 de pensionari din rândul magistraților, piloților din aviația civilă, auditorilor publici externi ai Curții de Conturi, diplomaților și parlamentarilor, publică Economica .net.

Hemoragia de medici continuă în pofida majorărilor salariale. Spitalul Județean Argeș suspendă temporar internările la oncologie. Criza de personal din sănătate determină conducerea Spitalului Județean Argeș să suspende temporar internările în secția de oncologie, astfel că în următoarele trei luni bolnavii de cancer din Argeș sunt îndrumați spre secțiile de specialitate în funcție de tipul afecțiunii pe care o au sau spre alte unități spitalicești din județ, informează Ziarul Financiar.

De la Băsescu încoace, viața în Nana merge cu hopuri. Morților li se iau terenurile, iar viilor, recoltele. Primul navigator al țării a reușit să le strice apele sătenilor din Nana, care de când a apărut fostul președinte, Traian Băsescu, spun că viața lor a devenit mai complicată. Dacă în alte județe ale țării, morții votează, aici, morților li se fură pământul, iar celor vii li se fură recolta, se arată într-un material exclusivLibertatea.

Contra nu e afectat de înfrângere: „Din 10 meciuri ca cel de azi, sigur câștigăm 9! Joi nu trebuie să mai facem asemenea greșeli”. Dinamo a pierdut cu FC Botoșani, scor 0-1, însă Cosmin Contra nu pare foarte afectat de jocul echipei sale. Antrenorul e, totuși, conștient că în meciul de joi, din Europa League, cu Athletic Bilbao, formația sa trebuie să nu mai facă greșelile de azi, potrivit Gsp.ro.

Sandal după finala cu Begu! Publicul pus la zid: ‘Sunt dezamăgită de cum v-ați comportat!’ Nemțoaica le-a reproșat românilor prezenți la meci atitudinea pe care au avut-o pe tot parcursul turneului de la București: ‘Sunt puțin dezamăgită de modul în care v-ați comportat. Evident că a trebuit să vă susțineți favoriții, însă nu a fost o prestație impecabilă. Asta s-a întâmplat pe toată durata turneului’, relatează Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS