Acasa Revista Presei Revista presei. SRI – stat în stat pe banii statului!

Revista presei. SRI – stat în stat pe banii statului!

scris de Z.V.
133 Afisari

Câştigarea de către ANRM a procesului cu compania petrolieră Chevron, prelungirea arestului la domiciliu pentru medicul Mihai Lucan, precum şi acidentul rutier din centrul Bucureştiului, dar şi înmormântarea fostului senator UDMR Verestóy Attila sunt printre principalele subiecte ale zilei de 4 februarie.

SRI – stat în stat pe banii statului! Prosperitatea celui mai important serviciu de informații din România este în creștere de la la an. Fie că este vorba de alocări de la bugetul de stat, fie de finanțări din fonduri europene nerambursabile, SRI știe să facă rost de bani. Instituția cheltuie sume amețitoare pe laboratoare de cercetare, nu știm cât de importante și necesare, hoteluri și imobile pentru relaxarea angajaților renovate pe milioane de euro ori pe celebra bază de date extinsă pe mai mulți ani, Big Brother reloaded! Nici pensiile militare ale lucrătorilor SRI nu sunt de lepădat, ajungând azi chiar mai mari decât salariile încasate de securiști pe vremea când erau activi, scrie Cotidianul.

Verestóy Attila a fost înmormântat la Odorheiu Secuiesc. Sicriul a fost purtat de pe umeri de patru militari. Fostul senator UDMR Verestóy Attila este înmormântat sâmbătă, 3 februarie, în Cimitirul Central Reformat din Odorheiul Secuiesc (judeţul Harghita). Sicriul lui Verestóy Attila a fost purtat pe umeri de patru militari români până în cimitirul reformat din Odorheiu Secuiesc, transmite Adevărul.

Atac în lanţ, marca Ponta. Kovesi, Băsescu şi Dragnea, bifaţi de fostul premier. Vor exista efecte după ultimele mărturii? Fostul premier Victor Ponta a reacționat dur după ce ÎCCJ a decis să dea un termen procurorilor DNA să trimită în judecată dosarul lui Tiberiu Nițu, acuzat că a beneficiat ilegal de antemergător în trafic. “Judecatorii ICCJ incearca sa faca ei lumina si dreptate in cel mai clar caz de politie politica din Romania – dosarul grotesc inventat impotriva fostului Procuror General Nitu! O decizie mai mult decat corecta – dar oare se va aplica?”, întreabă Victor Ponta într-o postare pe Facebook, potrivit Evenimentului Zilei.

România a câştigat procesul cu Chevron. Despăgubirea uriaşă pe care compania trebuie să o plătească. Compania petrolieră Chevron va plăti Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) suma de 73.450.000 USD, în urma rezilierii a trei acorduri petroliere de concesiune, fără respectarea obligaţiilor financiare prevăzute de Legea petrolului, a precizat Guvernul, sâmbătă, potrivit unui comunicat. ”Decizia aparţine Curţii Internaţionale de Arbitraj de pe lângă Camera Internaţională de Comerţ de la Paris (ICC Paris), cea mai importantă instituţie de arbitraj comercial internaţional, care a fost solicitată să se pronunţe în litigiul dintre Chevron şi ANRM”, potrivit comunicatului de presă transmis de Guvern, informează Gândul.

Mihai Fifor: Interesele de securitate ale României la Marea Neagră sunt apărate de oameni foarte valoroşi. Modernizarea marinei militare a României nu mai poate fi amânată. „Interesele de securitate ale României la Marea Neagră sunt apărate de oameni foarte valoroşi, cu pasiune şi vocaţie pentru profesia lor. Am văzut echipe sudate şi eficiente, în care fiecare om îşi cunoaşte rolul şi îşi îndeplineşte precis sarcinile”, a scris sâmbătă ministrul Apărării, Mihai Fifor, pe pagina sa de Facebook, după o vizită de lucru la structurile marinei militare. „Determinarea o asum în nume propriu, dar şi al echipei pe care o conduc la vârful ministerului, în ceea ce priveşte modernizarea marinei militare a României, care nu mai poate fi amânată”, a adăugat Mihai Fifor, conform Hotnews.ro.

Medicul Mihai Lucan, incă 30 de zile de arest la domiciliu. Tribunalul Bucureşti a dispus prelungirea cu 30 de zile a măsurii arestului la domiciliu pentru medicul Mihai Lucan, cercetat de DIICOT într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane de lei. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti, anunţă Jurnalul Naţional.

Molnar Gyula: „Dacă vom câștiga alegerile, ne vom vedea la ședințe comune de Guvern cu România”. Preşedintele Partidului Socialist Maghiar, Molnar Gyula, a declarat, la Târgu Mureş, că, întrucât peste 60% dintre unguri doresc schimbarea, dacă socialiştii vor câştiga alegerile din luna aprilie vor relua şedințele comune ale Guvernelor Ungariei şi României. „Nu vrem să câştigăm în sondaje, ci alegerile. Dacă ne uităm la cifre, sunt cifre care arată că 60% din oameni vor schimbare şi în Ungaria, şi noi vrem. Dacă aceasta se întâmplă în aprilie, atunci ne vom întâlni la şedinţele comune de guvern”, a afirmat Molnar Gyula, transmite România Liberă.

Cătălin Rădulescu a redepus în Parlament iniţiativa privind castrarea chimică. Deputatul PSD a redepus, în Parlament, proiectul care prevede reducerea la jumătate a pedepselor pentru violatorii şi pedofilii care acceptă castrarea chimică şi interzice presei publicarea articolelor care instigă la violenţă cu privire la persoanele cercetate pentru pedofilie, anunţă România Liberă.

Klaus Iohannis, alături de Prima Doamnă după mult timp. Unde au fost surprinși aceștia. Președintele Klaus Iohannis a fost surprins alături de soția sa, Carmen Iohannis, în Munchen. Președintele era îmbrăcat lejer și purta o șapcă de culoare neagră și o pereche de ochelari negri, relatează Stiripesurse.ro.

Proiect de lege: Toate contractele cu statul să fie publice. Avem cel mai mare cost al corupţiei din Europa! La noi, totul e cu 30% mai scump. USR vrea să oblige autorităţile şi instituţiile statului să publice toate contractele şi actele adiţionale încheiate cu furnizorii, pentru a reduce „costul corupţiei” şi a „alinia modul de cheltuire a bănilor publici cu interesele şi priorităţile cetăţenilor”, potrivit unui proiect depus la Senat. USR propune modificarea articolului 5 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, în sensul reglementării unei obligaţii în sarcina autorităţii sau instituţiei publice de a publica toate contractele şi actele adiţionale încheiate cu furnizorii – „contractele de achiziţie publică, contractele sectoriale, contractele de concesiune lucrări şi contractele de concesiune servicii în care autoritatea sau instituţia publică este parte, precum şi actele subsecvente acestor contracte”, potrivit proiectului, informează Ziare.com.

Accident cu patru mașini, provocat intenționat. Șoferul vinovat și-ar fi amenințat soția. Accident în lanț în centrul Capitalei. Cel puțin cinci persoane au fost rănite, în urma unui accident în care au fost implicate patru vehicule, anunţă Libertatea.

Record pentru aeroporturile din România în 2017: peste 20 de milioane de pasageri transportaţi. Cele mai multe aeroporturi din ţară au înregistrat anul trecut un trafic de pasageri în creştere. Per total, la nivel naţional, traficul de pasageri a depăşit pragul de 20 de milioane, arată cele mai recente date ale Asociaţiei Aeroporturilor din România, conform Economica.net.

Ilinca Păun, fost managing partner al Colliers: Tinerii români sunt curajoşi, independenţi şi greu de manipulat, dar se plictisesc repede, nu sunt constanţi. Lucrurile se pot schimba în România doar prin educaţie, în condiţiile în care sunt mulţi tineri care termină facultatea astăzi şi care nu au nici resursele, nici înţelegerea, nici competenţele necesare mediului de business actual, a declarat Ilinca Păun, fost managing partner la Colliers International România, transmite Ziarul Financiar.

Hagi, furibund: „S-a spus că atac Federaţia. Plec, m-am săturat”. Gheorghe Hagi a declarat după egalul cu Astra că vrea să plece din ţară. „Regele” a declarat că vrea să părăsească ţara, iar o zi mai târziu a explicat şi motivele pentru care vrea să plece, potrivit Fanatik.ro.

Becali l-a făcut praf pe Dică: „Asta nu e echipa mea, n-are nicio scuză!” Primul meci, primul fotbalist out: „Scăpăm de el”. Gigi Becali a fost tranșant după victoria chinuită a lui FCSB pe terenul lui Gaz Metan, scor 2-1, și a anunțat deja următorul jucător pe care-l va da afară. „Asta nu e echipa mea! Echipa mea nu are voie să se chinuie cu Gaz Metan. Înseamnă că trebuie să mă las de fotbal”, a declarat Gigi Becali, scrie Gazeta Sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult