Acasa Revista Presei Revista presei. Starea lui Vasile Turcu după tentativa de suicid

Revista presei. Starea lui Vasile Turcu după tentativa de suicid

scris de Z.V.
149 Afisari

Varianta de reformă a UE pe care președintele Klaus Iohannis o respinge, anul 2017 care a început cu încasări dezastruoase la buget, Dragnea despre proprietățile din Brazilia, propunerea inedită a liderului PSD pentru funcționarii publici corupți, precum și centralele de apartament pe lista neagră a autorităților, ajutorul de la stat pentru cumpărarea de terenuri de către fermieri, o linie de metrou nouă în Capitală, dar și debutul de vis al lui Contra la cârma echipei Dinamo, cu trei victorii din trei meciuri, sunt principalele știri ale zilei de 2 martie 2017.

În ce stare de află Vasile Turcu după tentativa de suicid. Vasile Turcu, afaceristul ajuns celebru după ce a fost acționar la Dinamo, a încercat să se sinucidă. El a fost găsit de menajera sa, care a alertat-o pe soția acestuia, anunță Puterea. Turcu a fost transportat la Spitalul de Urgență Floreasca, unde medicii au constatat că acesta are coloana fracturată și mai multe coaste rupte, dar și un edem cerebral, semn că ar fi căzut, în tentativa sa de suicid. Afaceristul e, în continuare, în stare gravă, dar stabilă, anunță surse medicale.

Vasile Turcu, fost acționar la Dinamo, ar fi încercat să se sinucidă. Vasile Turcu, fost acționar al clubului Dinamo, în vârstă de 62 de ani, a fost internat de urgență la Spitalul Floreasca, în stare gravă. Acesta ar fi vrut să se sinucidă, citim în Q Magazine. Omul de afaceri ar fi încercat să se sinucidă prin spânzurare, dar a fost găsit de cineva din familie, iar SMURD-ul a venit suficient de repede încât să-l poată resuscita și apoi transporta la spital. Totuși, Vasile Turcu nu este în afara oricărui pericol. Medicii sunt rezervați în oferirea vreunui prognostic. Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Floreasca, Bogdan Oprița, a declarat că Vasile Turcu este în Secția de Terapie Intensivă, în stop cardio-respirator, resuscitat. Omului de afaceri i s-a aplicat un guler cervical și este intubat, ventilat și sedat.

Cele cinci scenarii pentru reforma UE. Planul istoric anunțat la Bruxelles. Varianta pe care România o respinge. Comisia Europeană a adoptat un plan de reformare a Uniunii Europene, președintele Jean-Claude Juncker prezentând în Parlamentul European cinci posibile direcții ale Blocului comunitar, axate pe o cooperare a țărilor în grade diferite, eventual prin concentrarea pe zona euro, pe apărare și securitate, informează Gândul. Liderii Uniunii Europene vor decide până la sfârșitul anului asupra viitoarei direcții a Blocului comunitar, a mai spus Juncker, prezentând planuri pentru reformarea organizației, după ce zilele trecute a vorbit despre grade diferite de integrare. Despre scenariile referitoare la reconfigurarea blocului comunitar a vorbit și președintele Klaus Iohannis, care a transmis că se poziționează ferm împotriva ideii ‘unei Europe cu mai multe viteze — o Uniune a cercurilor concentrice”, întrucât o asemenea strategie ar putea conduce la dezintegrarea proiectului european.

PSD nu are bani să-și țină promisiunile electorale. Anul 2017 a început cu încasări dezastruoase la buget. Criticile specialiștilor față de construcția superoptimistă a bugetului pe 2017 încep să se adeverească, scrie România liberă. Rezultatele încasărilor la buget în ianuarie nu arată deloc bine pentru ambițiile liderului PSD, Liviu Dragnea. Veniturile generale colectate de stat au scăzut cu 5,7% în luna ianuarie față de perioada similară a anului trecut, în condițiile în care Guvernul Grindeanu a aprobat majorări de cheltuieli sociale fără precedent, mizând pe o creștere economică mai mare decât cea din 2016, care oricum a fost cea mai mare din UE.

Încasările statului arată de parcă România ar fi în criză. Încasările statului din taxe sunt curios de slabe în prima lună din an, citim în Economica.net. Arată de parcă România ori ar fi în criză, ori agenții economici s-au hotărât să nu mai plătească impozite.

Dragnea, despre proprietățile din Brazilia: Dacă îmi găsește cineva acolo proprietăți, vă promit că le donez. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, la Parlament, că nu are nicio afacere și nu deține nicio proprietate în Brazilia, fiind ‘o legendă’ care circulă de mulți ani. Mai mult, liderul PSD a precizat că dacă cineva îi descoperă vreo locuință acolo, el ‘promite’ că o va dona, scrie Jurnalul Național. La insistențele presei, care l-a întrebat dacă a stat sau nu în Fortaleza ‘la pensiunea domnului Campos’, președintele PSD a spus că el merge de 11 ani în Brazilia și va continua să facă acest lucru.

Șeful PSD, Liviu Dragnea, spune că nu este un dictator în partid: Toate organizațiile județene și-au exprimat, prin vot deschis, susținerea pentru Guvern și pentru mine. Criticile sunt foarte sănătoase. Președintele PSD și șeful Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a reacționat, miercuri, după ce a fost acuzat că ar fi ‘dictator’. Astfel, el a explicat că nu ia deciziile în partid pe cont propriu, ci cu consultarea colegilor săi, potrivitRomâniei libere. Solicitat să comenteze acuzațiile că ar fi ‘dictator’, Liviu Dragnea a declarat: ‘Eu cred că am luat deciziile cu consultare largă atât în Comitetul Executiv Național, cât și în grupurile parlamentare. Dar nu am înțeles că sunt dictator, am înțeles că le-am luat pe persoană fizică. Partidul este foarte deschis, funcționează. Nu cred că e o opinie generală în partid, dimpotrivă. Am văzut că, așa, într-un stil dictatorial și pe persoană fizică, toate organizațiile județene și-au exprimat prin vot deschis, în unanimitate, susținerea pentru Guvern și pentru mine’, a adăugat liderul PSD. Șeful PSD a mai spus și că nu îl supără criticile, pe care le-a calificat drept ‘foarte sănătoase’.

Deputatul USR Manuel Costescu, membru al Comisiei SRI, demisionează din Parlament, din motive personale. Deputatul USR Manuel Costescu, membru al Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, a anunțat, miercuri, că va demisiona din Legislativ, din motive personale, pentru a petrece mai mult timp alături de familia sa, care locuiește în Marea Britanie, anunță Adevărul. „În ultimele 14 luni mi-am împărțit viața între București și Londra. În acest timp am încercat să găsesc o balanță între viața personală și cea profesională, în așa fel încât cei 2.000 de kilometri dintre mine și familia mea să nu fie o problemă insurmontabilă. Însă am învățat că, deși am petrecut peste 40 de weekenduri cu cei trei mici copii ai mei, pur și simplu nu este de ajuns”, scrie deputatul, pe Facebook. El afirmă că este „forțat” astfel să ia „poate cea mai grea decizie” a carierei sale, renunțând la poziția sa din Parlament pentru a fi alături de familie. Locul său din Camera Deputaților va fi preluat de Daniel Popescu, următorul pe listele USR Diaspora, de pe care a fost ales.

Deputatul liberal Cezar Preda susține că electoratul PSD nu vrea autostrăzi, ci pensii: Asta este țara pe care a vrut-o partidul și pe care o va avea. Nu ai cum să împaci și capra, și varza! Președintele interimar al PNL Dâmbovița, deputatul Cezar Preda, susține că electoratul PSD nu vrea autostrăzi, ci pensii, ceea ce va reprezenta o problemă pentru liberali, atunci când ei vor veni la putere, informează România liberă. ‘Nu este o noutate pentru PNL că PSD face asemenea lucruri, pentru că electoratul lui nu vrea autostrăzi, vrea pensii! Și face treaba asta! Problema mare a PNL este când va veni la putere, ce facem? De tăiat salarii nu se mai pune problema, de pensii, nici atât. Vom avea o țară… Știți că în România sunt drumuri naționale de pământ? Asta este țara pe care a vrut-o PSD-ul și pe care o va avea. Nu ai cum să împaci și capra, și varza! E cineva aici care își dorește salariu mai mare sau pensie mai mare? Nu ai voie, ca politician, să amanetezi viitorul unei țări!”, a spus Cezar Preda, la Liga Aleșilor Locali a PNL Dâmbovița.

Motivul pentru care Cezar Preda sare la gâtul lui Cioloș. Președintele interimar al PNL Dâmbovița, deputatul Cezar Preda, a declarat, miercuri, la Liga Aleșilor Locali a organizației județene, că fostul premier Dacian Cioloș nu are nicio scuză că nu au fost reglementate clar incompatibilitățile și conflictul de interese în cazul aleșilor locali, transmite Cotidianul.

Lia Olguța Vasilescu susține că investițiile autorităților locale pentru 2017 sunt ‘aproape compromise’, din cauză că președintele Iohannis a întârziat promulgarea bugetului. Lia Olguța Vasilescu a declarat, miercuri, că investițiile sunt ‘compromise’ din cauză că autoritățile locale nu și-au putut aproba bugetele. ‘S-a întârziat bugetul cu trei săptămâni, timp în care autoritățile locale nu au putut să își aprobe bugetele, din cauza faptului că nu exista bugetul național. Asta înseamnă că investițiile pentru acest an sunt aproape compromise. S-au compromis investițiile pe anul acesta? Din vina cui?”, a întrebat ministrul Muncii, citată de România liberă. Președintele Klaus Iohannis a promulgat pe 16 februarie Legea bugetului de stat pe anul 2017, la două săptămâni după aprobarea proiectului în Guvern, în forma finală. Prima formă a Executivului, discutată și prezentată public în luna ianuarie, a fost retrasă la solicitarea liderului PSD, Liviu Dragnea, care a dorit modificări suplimentare în alocarea fondurilor.

Importantele nominalizări care trebuie decise de coaliția PSD-ALDE. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat miercuri, în cadrul unei scurte declarații de presă dată pe holurile Parlamentului, că vineri va avea loc o ședință a coaliției PSD-ALDE în care se va discuta despre funcția de viceguvernator al BNR, rămasă vacantă după demisia lui Bogdan Olteanu, și despre situația de la Autoritatea Electorală Permanentă care nu are un președinte după demisia Anei Maria Pătru, anunță Cotidianul.

Guvernul Tăriceanu a scumpit contractul cu Bechtel. Cea mai păguboasă afacere a statului român, renegociată ca la Radio Erevan: nu s-a ieftinit, ci s-a scumpit. Acum 11 ani, premierul Tăriceanu se lăuda că guvernul pe care-l conducea scăzuse prețul contractului cu Bechtel cu 126 de milioane de euro. Adevărul, însă, este altul: după renegocieri, în 2006, contractul cu Bechtel s-a scumpit cu aproape zece milioane de euro, consemnează România liberă. Ministru al Transporturilor în 2005, Gheorghe Dobre a fost mandatat în anul 2005 de către premierul Călin Popescu Tăriceanu să renegocieze contractul semnat cu compania americană Bechtel pentru construirea autostrăzii Brașov-Cluj-Borș. Într-un document oficial al Guvernului se menționează că partea română a obținut, în urma negocierilor, o reducere a costurilor în valoare de 126 de milioane de euro. Dintr-un alt document oficial emis de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere însă, rezultă contrariul: valoarea contractului nu a scăzut, ba din contră, a crescut. Cu 9,3 milioane de euro. Mai mult, în urma renegocierii, contractul cu Bechtel a fost secretizat. Apoi a dispărut fără urmă.

Parlamentarii i-au găsit un post de șef lui Ponta. Unde va reprezenta fostul premier România, titrează Gândul. Fostul premier, Victor Ponta, a fost votat, miercuri, de plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului în funcția de președinte al delegației permanente a Parlamentului la Adunarea Parlamentară a OSCE, în timp ce fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, va conduce delegația permanentă a Parlamentului la Adunarea Parlamentară a Mediteranei, iar fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, va fi în fruntea delegației permanente a Parlamentului la Adunarea Parlamentară a Francofoniei.

Olguța Vasilescu: Ponta să fie lider al PSD, nu analist politic. Nu mai e întrebat pentru că nu mai vine la ședințe. Vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu a afirmat, miercuri, că fostul premier Victor Ponta ar trebui să fie un lider al partidului, nu un analist politic, iar dacă are critici să le aducă în interiorul partidului, comentând că el nici nu mai vine la ședințele PSD, relatează Adevărul. „Nu cred că are vreun motiv să fie supărat. Nimeni nu i-a spus măcar Ťdă-te mai încoloť în interiorul partidului. El a renunțat singur, fără să se consulte cu partidul, și la funcția de președinte al partidului, și la funcția de prim-ministru. Eu am aflat de pe Facebook, de exemplu, că nu mai avem Guvern”, a spus Lia Olguța Vasilescu. Ea a afirmat că are o relație foarte bună cu Ponta, care este „un lider foarte valoros” al PSD, dar ar trebui să își asume această funcție.

PNL a depus un amendament la Constituție. Liberalii au depus un amendament la inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției prin care elimină condiția întemeierii familiei prin căsătorie, dar păstrează obligativitatea încheierii căsătoriei exclusiv între un bărbat și o femeie, informează Evenimentul Zilei. Amendamentul depus de PNL ar permite legalizarea parteneriatului civil.

Premierul Grindeanu face o numire importantă la vârful unei instituții-cheie. Premierul Sorin Grindeanu l-a numit pe Robert Iulian Stănescu în funcția de președinte al Casei Naționale de Pensii Publice, potrivit unei decizii publicate, miercuri, în Monitorul Oficial, anunță Puterea. Stănescu a înlocuit-o astfel pe Ileana Ciutan, eliberată din funcție în aceeași zi.

Copreședintele ALDE, Daniel Constantin, către funcționarii publici: Nu trebuie să fim speriați de DNA, pentru că dacă lucrurile se fac în regulă, nu este niciun fel de problemă. Daniel Constantin susține că administrația publică nu ar trebui să se teamă de anchetele Direcției Naționale Anticorupție (DNA), întrucât atunci când ‘lucrurile se fac în regulă’, nu ar trebui să existe probleme, potrivit cotidianului România liberă. Vicepremierul Daniel Constantin a făcut precizări cu privire la declarațiile unor lideri politici care au afirmat că funcționarilor publici le-ar fi teamă să semneze documente, ca nu cumva să ajungă în fața instanței.

Ce propunere inedită are Dragnea pentru funcționarii publici corupți. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că susține propunerea legislativă care prevede ca funcționarilor publici să nu li se mai suspende de drept raportul de serviciu în situația trimiterii în judecată pentru săvârșirea unor fapte de corupție, infracțiuni cu intenție sau contra umanității, scriePuterea. ‘Nu cred că este o idee rea pentru că trebuie să ne obișnuim și cu principiul de prezumție a nevinovăției. Până când un om este condamnat, nu cred că trebuie să plece de la serviciu. Sunt de acord cu această propunere, susținem’, a spus Dragnea.

Fostul șef al CJ Brașov, Aristotel Căncescu, arestat. Cât costa un post de consilier județean PNL. Fostul șef al CJ Brașov, Aristotel Căncescu, și fostul senator liberal Sebastian Grapă au fost arestați, miercuri seară, într-un nou dosar de corupție în care mai sunt urmăriți penal 7 foști sau actuali consilieri județeni PNL, precum și primarul comunei brașovene Șercaia, anunță Gândul. Căncescu este acuzat că a cerut și primit sume de bani pentru a-i pune pe ceilalți pe lista de consilieri județeni a PNL, banii fiind apoi folosiți în campania electorală din 2012. Ulterior, Căncescu ar fi atribuit contracte firmelor lui Grapă și ale altor consilieri județeni liberali, folosind discreționar fondul de rezervă de 5% al CJ Brașov pentru a-și plăti colaboratorii politici, susține DNA.

Controversatul dosar penal în care a fost audiat în mare secret Florian Coldea. Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații, a fost audiat la Parchetul General în dosarul în care se fac cercetări în urma înregistrărilor publicate de fostul deputat Sebastian Ghiță, aflăm din Cotidianul. Potrivit sursei citate, Coldea a fost audiat săptămâna trecută de procurori, în calitate de martor în respectivul dosar. Președintele Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, Adrian Țuțuianu, a declarat la finele lunii ianuarie că din raportul Comisiei de control din cadrul SRI se confirmă faptul că Florian Coldea și Sebastian Ghiță au fost împreună în insulele Seychelles și în Italia.

Petre Roman, după audierea la PICCJ: Eu rețin ce am trăit până când Revoluția a fost o reușită și românii au fost admirația întregii lumi. Fostul premier Petre Roman a declarat miercuri, la ieșirea de la Parchetul instanței supreme, că le-a povestit procurorilor militari ce știe că a fost în decembrie 1989, el precizând că a reținut ce a trăit până când Revoluția a fost o reușită și românii au fost admirația întregii lumi, consemneazăAdevărul. Roman a mai spus că întotdeauna se poate face dreptate, cu condiția să fie căutat adevărul în fapte, nu în imaginație.

Un judecător a găsit nereguli grave într-un dosar important de corupție. Procurorii DNA primesc o nouă lovitură. Tribunalul Călărași le-a returnat dosarul în care fostul prefect al județului Călărași, Jenel Șerban, a fost trimis în judecată, alături de șapte primari, pentru fapte de corupție, scrie Evenimentul Zilei. Este vorba despre înstrăinarea abuzivă a unui teren ce aparținea Institutului de Cercetare Fundulea. Instanța a constatat nereguli în întocmirea actelor de urmărire penală în cazul persoanelor care au îndeplinit funcții publice, toate fiind acuzate de abuz în serviciu în legătură cu înstrăinarea ilegală a unei suprafețe de 1.982,54 hectare, aflată în administrarea Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare Agricolă (INCDS) Fundulea și trecerea acesteia din domeniul public al statului în domeniul privat al orașului Fundulea.

Proiect al liberalilor: cum vor fi supravegheați condamnații. Supravegherea cu brățara electronică, echivalarea zilelor de muncă în folosul comunității și executarea pedepsei în weekend sunt măsuri alternative de executare a pedepselor privative de libertate propuse de 11 senatori PNL într-o inițiativa legislativă înregistrată la Senat, transmite Puterea.

Pensia minimă garantată a crescut de la 400 la 520 de lei. Pensia minimă garantată a crescut, la 1 martie, cu 30%, de la 400 la 520 de lei, de măsură beneficiind peste un milion de persoane, potrivit Ministerului Muncii și Justiției Sociale, citat de Curierul Național. ‘Începând cu 1 martie 2017, nivelul indemnizației sociale pentru pensionari, prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările ulterioare, este de 520 de lei”, prevede Ordonanța de Urgență nr. 2/2017, adoptată de Guvern în 6 ianuarie. De majorarea pensiei minime garantate, de la 400 la 520 de lei, care intră în vigoare începând cu 1 martie, beneficiază 1.022.168 de pensionari, potrivit datelor Ministerului Muncii. Indemnizația socială se acordă din bugetul de stat ca diferență între plafonul social de 520 de lei și nivelul pensiei cuvenite pe baza contributivității.

Doi germani, studenți la Cluj, adepți ai Stat Islamic, au fost expulzați: ‘Manifestau o predispoziție spre violență’. Doi cetățeni germani, unul dintre ei de origine siriană, care au aderat la ideologia organizației teroriste Daesh manifestând o predispoziție spre violență, au fost declarați ca persoane indezirabile pentru România pentru o perioadă de 10 ani, anunță Serviciul Român de Informații (SRI), preluat de Gândul. „Urmare a măsurilor specifice întreprinse de către Serviciul Român de Informații în cooperare cu Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel București și Inspectoratul General pentru Imigrări din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, s-a dispus declararea ca persoane indezirabile pentru România a doi cetățeni germani, M.B. și N.R., unul dintre ei de origine siriană, pentru o perioadă de 10 ani”, se arată într-un comunicat de presă al Serviciului Român de Informații (SRI), remis miercuri. Oficiali apropiați anchetei au precizat că cei doi, soț și soție, locuiau în Cluj pentru studii la medicină, bărbatul fiind ajuns în România din 2014, în timp ce soția sa a ajuns doi ani mai târziu, în 2016.

Martor în dosarul lui Ioan Ficior: La Periprava erau duși în permanență morți, într-o cameră unde era nisip ud pe jos. Un martor din dosarul fostului torționar Ioan Ficior a arătat, miercuri, la instanța supremă, că deținuții care ajungeau în Colonia de muncă de la Periprava erau bătuți, puși să taie stuf, în apă până la brâu, printre șobolani de baltă, înfometați și obligați să bea apă din Dunăre sau din gropi, fără să primească îngrijiri medicale. Martorul a povestit că într-o cameră neagră, unde era nisip ud pe jos, se duceau în permanență morți, consemneazăAdevărul. Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au continuat miercuri audierile martorilor din dosarul în care fostul torționar Ioan Ficior este acuzat de infracțiuni contra umanității, iar în fond a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.

Semnal de alarmă: Un milion de români suferă de boli rare, titrează România liberă. 1 milion de români suferă de boli rare, dintre care jumătate sunt copii. În Europa, o boală este considerată a fi rară dacă afectează 1 persoană din 2.000. 6.000-8.000 de boli rare au fost descoperite până în prezent.

Centralele de apartament, pe lista neagră a autorităților. Sorin Chiriță, administratorul special RADET București, a făcut câteva aprecieri privind necesitatea de a avea un sistem centralizat de încălzire, scrie Evenimentul Zilei. „Orașele cu peste 200.000 de locuitori nu pot avea decât încălzire centralizată. Rețeaua de gaze care să alimenteze fiecare locuință este imposibil de realizat. Dacă s-ar face asta, atunci orașul ar arăta precum Beirutul în perioada războiului.”

„Liberalizarea prețului gazelor va pune pe butuci salvarea sistemelor centralizate de alimentare cu apă caldă și căldură”. O liberalizare totală a prețului gazelor naturale cu patru ani înainte de vreme va pune pe butuci orice discuție privind salvarea sistemelor centralizate de alimentare cu apă caldă și căldură, a declarat, miercuri, în cadrul forumului „Strategia Energetică a Capitalei”, Iulian Iancu, președintele Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, citat de Bursa.

Fermierii români, ajutor de la stat pentru cumpărarea de terenuri. Fermierii români vor putea beneficia de garanții de stat de până la 80% pentru cumpărarea de terenuri, dar și de dobânzi și comisioane de garantare reduse, conform modificărilor legislative prevăzute pentru anul 2017 în vederea îmbunătățirii accesului la finanțare al fermierilor români, notează Libertatea.

 

17 supermarketuri, verificate de MFP. Finanțele au anunțat că vor verifica 447 de firme, dintre care 17 mari contribuabili, care comercializează produse alimentare, băuturi și tutun (cod CAEN 4711), precizează Curierul Național. Controalele vizează publicitatea înșelătoare și publicitatea comparativă, dar și mesajele publicitare din online, presa scrisă, panotaj stradal, broșuri, pliante. În cazul în care se constată încălcări ale legislației în domeniu, pot fi aplicate sancțiuni cuprinse între 3.000 și 60.000 de lei.

„Lipsa susținerii antreprenoriatului este adevărata dramă a societății românești”. Lipsa susținerii antreprenoriatului este adevărata dramă a societății românești, dramă pe care reprezentanții autorităților trebuie să o conștientizeze, ca să vină cu măsuri adecvate de încurajare a înființării de noi firme și de extindere a dezvoltării celor deja existente, susține Florin Jianu, fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, citat de Bursa. În ianuarie 2017, a fost înregistrat cel mai mic număr de înmatriculări de persoane fizice și juridice (5.475), comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut (8.288), în scădere cu 33,94%, potrivit Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), care citează Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).

O nouă linie de metrou în Capitală. Oficialii Metrorex au demarat licitația privind serviciile de proiectare, asistență și consultanță de specialitate pentru Studiu de Pre-Fezabilitate (SPF) și Studiu de Fezabilitate (SF) pentru construcția Liniei 4 de metrou: Lac Straulești — Gara Progresu, tronsonul Gara de Nord — Gara Progresu, informează Capital. Metrorex a estimat că cele două studii costă aproximativ 37,9 milioane lei, fără TVA, iar documentația trebuie finalizată în 22 de luni de la data adjudecării lor, conform licitației publicată pe SEAP.

„Fuziunea ELCEN-RADET va naște o societate degrevată de datoria de 3,6 miliarde lei”. În urma absorbției ELCEN de către RADET, va rezulta o singură societate, care va fi degrevată de datoria de 3,6 miliarde lei, pe care regia de termoficare o are în acest moment față de Electrocentrale București, a anunțat, miercuri, avocatul Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al RADET, citat de Bursa.

Daniel Constantin: Valoarea tichetelor pentru Programul Rabla va crește, în acest an, de la 6.500 de lei la 8.000 de lei. Programul Rabla va continua și în acest an, iar valoarea tichetelor va crește de la 6.500 de lei, cât a fost în 2016, la 8.000 de lei, a declarat ministrul Mediului, Daniel Constantin, miercuri, potrivit Economica.net.

Câinii și pisicile. Cronica unui meci în care vicecampionii doar au zgâriat la poarta lui Penedo, iar Dinamo și-a arătat colții până în final. FCSB — Dinamo 1-3. FCSB pornea, în returul semifinalei Cupei Ligii, cu un handicap de trei goluri, dar jucătorii vicecampioanei n-au părut fie conștienți de acest lucru, notează ProSport. Într-un derby lipsit de răutatea și orgoliile de altădată, elevii lui Laurențiu Reghecampf au început moale jocul de pe Arena Națională, fără idei pentru a desface defensiva lui Dinamo.

Debut de vis pentru Contra în derby-ul cu Steaua: „Ușor-ușor, începem să contăm”. Ajuns la cea de-a treia victorie din trei meciuri de la venirea pe banca lui Dinamo, 3-1 în returul semifinalelor Cupei Ligii cu Steaua, Cosmin Contra s-a declarat mulțumit de calificarea în finală, dar spune că meciul cu Pandurii de duminică e mult mai important pentru echipa sa, consemnează Gazeta Sporturilor. Am vrut să odihnesc titulari înaintea meciului cu Pandurii, dar accidentarea lui Mahlangu mi-a dat planurile peste cap și a trebuit să-l introduc pe Palici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult