Acasa Revista Presei Revista presei. „Statul paralel”, în Guvernul Dăncilă

Revista presei. „Statul paralel”, în Guvernul Dăncilă

scris de Z.V.
140 Afisari

Habarnismul: principalul criteriu de promovare în Guvern. Ministrul Apărării trage doar cu arma de jucărie, şefa ANAF a picat examenul pentru ANAF. Ministrul Apărării a fentat Armata, ministrul Sportului n-a luat examenul pentru postul de profesor de sport, şefa ANAF a picat examenul oral de intrare în ANAF, în timp ce ministrul Muncii a început cu munca de jos: a fost şofer, relatează Adevărul.

„Statul paralel”, în Guvernul Dăncilă. Răsturnare de situație. Premierul Viorica Dăncilă beneficiază de protecția SPP, după ce anul trecut a renunțat la aceasta în favoarea jandarmeriei. La ședința de Guvern de miercuri, Dăncilă a venit însoțită de un aghiotant al SPP, potrivit Cotidianul.

Zi istorică pentru România. Miza uriașă a unor evenimente unice. Apelul lansat de PSD către Iohannis.Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a afirmat, miercuri, că România este pregătită pentru preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. De asemenea, ministrul a precizat că deşi este un an electoral, speră ca în 2019 să existe o cooperare între Guvernul Dăncilă şi preşedintele Klaus Iohannis deoarece miza este una foarte mare, precizează Evenimentul Zilei.

Mişa face dezvăluiri în cazul banilor datoraţi Fiscului de către familia Iohannis: ANAF a făcut tot ce s-a putut pentru recuperarea prejudiciului. Ionuţ Mişa, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), spune că, în prezent, Fiscul nu mai poate face nimic pentru a clarifica situaţia legată de prejudiciul provocat de preşedintele Klaus Iohannis prin închirierea caselor din Sibiu. De asemenea, Mişa dezvăluie de ce ANAF nu a reuşit să recupereze banii, titrează Gândul.

Regretul ministrului Apărării în scandalul numirii șefului Statului Major. „Mă așteptam să iasă domnul general Ciucă și să spună că astfel de discuții noi n-am avut niciodată”. Gabriel Leș, ministrul Apărării, a negat informațiile potrivit cărora și-ar dori o anumită persoană la șefia Statului Major al Apărării pentru a influența contractele de achiziții publice cu privire la înzestrarea Armatei. Leș a spus că regretă că au apărut astfel de scenarii și se aștepta „ca să iasă domnul general Ciucă și să spună că astfel de discuții noi n-am avut niciodată”, notează Hotnews.ro.

Bătaie de joc în format electronic: noul SEAP. Sistemul de achiziţii publice, făcut să ascundă informaţiile. Noul Sistem informatic colaborativ pentru mediu performant de desfăşurare al achiziţiilor publice (SICAP) se dovedeşte, la aproape un an de la lansare, un instrument menit mai degrabă să ascundă informaţiile publice, în loc să asigure o transparenţă a cheltuirii banilor statului, transmite Jurnalul.ro.

Anchetă străină asupra intervențiilor Jandarmeriei? Un angajat ONU acuză Guvernul României. Un grup de activiști de pe internet anunță că ONU ar fi deschis o anchetă cu privire la acțiunile Jandarmeriei Române de la București, din data de 10 august 2018, când s-au înregistrat o serie de incidente violente, informeazăRomânia Liberă.

Candidatura lui Dragnea la președinție îl avantajează pe Iohannis și îl scoate din cursă pe Tăriceanu.Competiția pentru fotoliul de la Palatul Cotroceni este văzută de liderul PSD drept o posibilitate de a-și păstra controlul asupra partidului, dar lipsa de susținere publică va tensiona relația cu liderul ALDE, partenerul de coaliție, care are de trei ori mai multe șanse să ajungă în turul doi al alegerilor prezidențiale, scrie Ziare.com.

Epistola de refuz a lui Klaus Iohannis către Tudorel Toader. Klaus Iohannis i-a transmis ministrului Justiției o scrisoare, ca răspuns la solicitarea de reevaluare a propunerii de numire în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a doamnei Adina Florea, relatează QMagazine.

Asigurarea socială la sănătate a persoanelor fără venituri costă 1.248 de lei în 2019. Persoanele fără venituri fiscalizate, care nu sunt scutite prin lege de la plata contribuţiei de asigurări de sănătate, pot obţine în 2019 servicii medicale decontate de Casa de Asigurări de Sănătate dacă depun declaraţia unică la Fisc, urmând ca până la data de 15 martie 2020 să achite Fiscului suma de 1.248 de lei pentru contribuţia de asigurări de sănătate datorată pentru tot anul 2019, publică Economica.net.

Isărescu critică dur taxa pe activele băncilor: Nu vedem lucrurile deloc în roz. Este o bombă greu de înţeles. Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a criticat dur ordonanţa Guvernului prin care a fost impusă taxa pe activele bancare, numind-o o „bombă greu de înţeles“ şi o „trăsnaie“ care afectează nu doar băncile comerciale, ci şi flexibilitatea şi eficienţa politicii monetare şi nu va ajuta nici Executivul, precizează Ziarul Financiar.

Simona Halep explică eliminarea de la Sydney și face un anunț excelent după primul meci din 2019: „E un semn minunat!” Simona Halep (1 WTA) a fost eliminată în turul doi de la Sydney de Ashleigh Barty (15 WTA), scor 6-4, 6-4. Românca și-a felicitat adversara la conferința de presă de după meci și e fericită că n-a simțit dureri la spate, notează Gsp.ro.

Cum a picat revenirea lui Constantin Budescu la FCSB în această iarnă! Arabii l-au umplut de bani! Gigi Becali a plănuit în secret un transfer bombă pentru pauza competițională. Finanțatorul roș-albaștrilor dorea să îl readucă la echipă pe cel poreclit “Sărmăluță”.  Fanatik.ro a aflat cum a picat revenirea lui Constantin Budescu la FCSB în această iarnă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS