Acasa Revista Presei Revista Presei. SUA apără în România ce nu ne apărăm noi

Revista Presei. SUA apără în România ce nu ne apărăm noi

scris de Florin BUDESCU
3 afisari

SUA apără în România Justiţia şi statul de drept, pe care noi nu suntem în stare să ni le apărăm, muşte bete fără cap ce suntem. Unii, în timp ce SUA subtituie ce nu facem noi, se dau obiectivi. Sar, ca boabele de fasole din păstăi, să-şi strige obiectivitatea, punând pe acelaşi cântar declaraţiile lui Ponta cu cele ale lui Băsescu…

Revista Presei. SUA apără în România ce nu ne apărăm noi (foto:ebloguri.ro)

Revista Presei. SUA apără în România ce nu ne apărăm noi (foto:ebloguri.ro)

Ambasada SUA în România încearcă să îndepărteze ceaţa din creierele noastre. Informaţia pură, interpretată astfel de noi, vine de la Gândul. Ponta a făcut presiuni asupra Justiţiei, cerându-le explicit procurorilor să o lase mai moale cu ancheta de la Lukoil Petrotel Teleajen. Băsescu a ranforsat poziţia statului român, punând lucrurile la punct, cu informaţii publice în argumentaţia sa. Iar noi ne aşezăm în genunchi…

Chiar a înnebunit lumea. Un rapper a scris o piesă “satirică” de dragoste despre Elena Woodrea, informează Curentul. În piesă se vorbeşte despre milf shake, dacă înţelege cineva la ce se referă “artistul”. Te vreau îmbrăcată în sirenă / Ai vrăjit marinarul care are paharu-n genă – sunt unele versuri care suportă publicarea pe acest website.

În plin scandal ocazionat de apropierea meciului România – Ungaria, Emerich Jenei, fostul mare jucător şi antrrenor român de etnie maghiară, spune că e mândru că e ungur şi vorbeşte despre iubirea sa pentru România, citat de EvZ. Despre ce mare domn este nea Imi am aflat de la fostul coleg de la Cotidianul, Gheorghe Făiniţă, Dumnezeu să-l ierte. Chapeau bas, nea Imi!

Sport.ro anunţă că ultraşii maghiari au plecat cu scandal şi fumigene din gara Budapesta Est. Atât pot, atât fac. Noi dăm exemplul lui Mihai Bendeac, care a îndemnat suporterii români să nu huiduie, ci să aplaude în timpul intonării imnului Ungariei. Aşa da!

Germania s-ar afla în debutul unui ciclu de recesiune economică, datorat racilelor tipice lumii nemţilor, explică Curierul naţional, citând o analiză din The Daily Telegraph. Ar trebui să ne rugăm să nu: ziua în care teutonii vor intra în recesiune va fi grea pentru Uniunea Europeană.

După şocul electric dat de Băsescu, Lukoil reia imediat activitatea de rafinare de la Teleajen, arată România liberă. Nu trebuie să ne facem iluzii. Aşa acţionează azi ruşii. Ce au făcut până acum a fost un test: ia să vedem cât de tare mai e coaja nucii româneşti. Acum s-au lămurit şi continuă ce făceau şi până acum.

Ba, mai dau şi teste sistemului bancar extra-Rusia, cum explică Bursa, vrând probabil să vadă cât de mare a apetitul acestuia pentru finanţarea unei companii ruseşti, în vremuri când ele sunt avide după bani ca guvizii după plancton.

La final, din Adevărul, un story al investiţiilor ruseşti de după 1990 în România, dincolo de care se poate întrezări umbra lui Putin. La gurile Dunării, nu la Cozia.

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult