Acasa Revista Presei Revista Presei. SUA face agenda anticorupţie a Europei de Est

Revista Presei. SUA face agenda anticorupţie a Europei de Est

scris de Florin BUDESCU
2 afisari

SUA îşi face o agendă dedicată anticorupţie pentru Europa de Est, cu personalizarea politicii pentru fiecare dintre statele din această zonă. Aceasta este noutatea: SUA lucrează intens, în acest săptămâni, la strategie, explică website-ul Curs de guvernare.

Revista Presei. SUA face agenda anticorupţie a Europei de Est

Revista Presei. SUA face agenda anticorupţie a Europei de Est

Autorităţile moscovite iau măsuri de urgenţă pentru stoparea căderii rublei, explică Bursa. Defaultul bate la uşă. Banca Centrală a vândut valută – un fleac, vreo şapte miliarde de coco şi a obţinut o apreciere de 8,9% a rublei, faţă de căderea de 50% de la începutul anului. Putin se clatină.

Dar, clătinându-se, devine mai agresiv, ceea ce-i va grăbi căderea. De fapt, orice face acum, el va enerva pe cineva. Dacă devine mai agresiv geopolitic, cade. Dacă se potoleşte, iarăşi pierde. Pe partea cealaltă. Despre aceste variante de lucru scrie Adevărul.

Alina Gorghiu este surpriza scoasă din mâneca lui Teo Bişboacă Atanasiu (care s-a retras) de Klaus Iohannis, conform Curentul. Aşa că acum Ludovic Orban va fi contracandidatul îndemânaticei Alinuţa, care poate deveni până în 2016 co-preşedintele noului PNL, alături de eternul, imuabilul şi intangibilul Vasile Blaga.

Legea de aprobare a Ordonanţei traseiştilor nu este constituţională, informează HotNews. Curtea Constituţională a decis acest lucru. Acum România, care s-a întors cu fundu-n sus, se întoarce din nou cu fundu-n jos. Problema este că, în timp ce a stat cu fundul în sus, s-au petrecut tot felul de lucruri ce ţin de scatologie, iar întoarcerea la normal a ţării comportă realităţi scatofilice.

Nimeni nu ştie de fapt ce au discutat Klaus Iohannis şi Traian Băsescu timp de o oră, la Cotroceni. Tatiana Niculescu Bran a informat atât (şi e citată de toată presa, inclusiv de Realitatea): că a fost prima şi ultima întâlnire de această factură şi că au discutat o oră. Dar ce au discutat atât de mult? Au dormitat în scaune? Ne îndoim.

Andrei Cornea afirmâ în Gândul că Traian Băsescu a fost “un mahalagiu cu viziune”. Acum, poate că o fi fost sau nu mahalagiu, dar am avut altceva mai bun? Era de preferat în aceşti 10 ani preşedinte al României un eseist strălucit, o minte luminoasă, care stătea pe marginea lacului şi emitea eseuri profunde, cu rafinament intelectual remarcabil, iar România se afunda în criză?

Evenimentul Zilei ridică semne de întrebare asupra a 600 de milioane de euro de la SMURD, care, în pofida faptului că au fost investite în sistem, nu au putut face astfel ca chiar oamenii SMURD să fie salvaţi de la moarte.

Paskany Arpad a fost căutat de Fiscul Român şi n-a fost găsit. În schimb, ANAF a descoperit la CFR Cluj un găuroi cât un buboi de 11 milioane de euro, susţine Ştiri de Cluj. Ultima dată când scriam despre omul acesta preluam la această rubrică o ştire, conform căreia Paskany vrea să-şi lichideze afacerile din România şi s-o şteargă în Ungaria. Acum, dă declaraţii din Dubai, unde vrea să se stabilească. Ceea ce nu ştie este că acolo pentru evaziune fiscală pedepsele sunt mult mai drastice.

Problema e că episodul Paskany – CFR Cluj, la care se adaugă episodul Pinalti – Ceahlăul Piatra Neamţ şi cu alte episoade asemănătoare (nici acţionarii Petrolul, nici Ioan Niculae de la Astra nu se simt prea bine) pot duce la oprirea Ligi I în cursul returului, afirmă Naţional.

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult