Acasa Revista Presei Revista presei. Suntem nepregătiţi pentru accident nuclear

Revista presei. Suntem nepregătiţi pentru accident nuclear

scris de Florin BUDESCU
61 Afisari

EvZ: Suntem nepregătiţi în caz de accident nuclear la Cernavodă „Primarul oraşului Cernavodă, dar şi directorul spitalului local spun că suntem departe de a putea gestiona situaţia în caz de urgenţă, neavând nici procedura, nici echipamentele necesare”

Centrala Nucleara de la Cernavoda

Centrala Nucleara de la Cernavoda

ZF: Planurile nucleare ale României rămân în picioare chiar şi după dezastrul din Japonia „Criza nucleară din Japonia nu va influenţa construcţia re­ac­toarelor 3 şi 4 de la Cer­navodă şi a celei de a do­ua centrale nucleare a Ro­mâniei, dar este posibil să fie înăsprite nor­mele de siguranţă, aşa cum se va în­tâm­pla în întreaga lume, spun specialiştii ro­mâni în domeniu”

Gandul: Un reactor al centralei de la Fukushima a explodat. Radioactivitate înregistrată în atmosferă. Accidentul de la Fukushima are nivelul 6 pe scara internaţională „Un incendiu s-a produs marţi dimineaţă la reactorul 4 de la Fukushima, după ce reactorul 2 a explodat luni seară. Nivelul radiaţiilor a crescut de opt ori”

Romania libera: Fantoma Cernobîlului bântuie Japonia „Noile explozii de la Fukushima și un nou cutremur în sudul țării crește teama unei contaminări radioactive în arhipelag, dar și în țări vecine între care Rusia și China. Autoritățile neagă că radioactivitatea atinge nivele periculoase pentru sănătate”

Financiarul: Japonia a dat tonul la caderea burselor, Germania a urmat trendul „Unda de soc a lovit Germania, frica de un dezastru nuclear determinand o scadere de peste 4% a indicelui DAX”

Adevarul: Tokyo: „Staţi în casă, cu geamurile închise“ „Benzină raţionalizată, câte o pungă de orez de familie ca să ajungă la toată lumea, baridacadaţi în case la lumina lumânărilor. Aşa arată viaţa locuitorilor capitalei nipone. Locuitorii din Tokyo sunt tot mai loviţi şi ei de efectele cutremurului devastator de vinerea trecută. Tragedia cutremurului urmat de tsunumi şi pericolul nuclear i-au lăsat pe mulţi din cei 13 milioane de locuitori ai ariei metropolitane fără combustibil şi hrană”

Bursa: Criza din Japonia menţine în declin pieţele materiilor prime „Preţurile materiilor prime au scăzut ieri, pentru a patra zi la rând, pe pieţele externe, în condiţiile în care cutremurul şi criza nucleară din Japonia au alimentat temerile legate de un viitor declin al cererii de pe pieţele de profil”

Curierul national: Dezastrul nuclear din Japonia pune Europa pe jar „Germania va închide, temporar, cele mai vechi şapte reactoare din ţară, ca urmare a exploziilor din Japonia. Premierul rus, Vladimir Putin, a ordonat verificarea tuturor centralelor nucleare. Problemele din Japonia s-au agravat după ce, ieri, a avut loc o nouă explozie la centrala Fukushima”

Curentul: SOV încearcă să tergiverseze dosarul de favorizare a infractorului „Mai exact, având în vedere faptul că SOV a spus de mai multe ori că instanţa Tribunalului pe mâna căreia a ajuns dosarul său îl nedreptăţeşte, acesta a cerut ÎCCJ strămutarea cauzei. Numai că strămutarea a primit termen pe 19 aprilie, motiv pentru care SOV a considerat că este necesară suspendarea dosarului până la judecarea strămutării”

StareaPresei.ro

1 comentariu

Liviu 16-03-2011 - 10:43

Noi suntem nepregatiti in general … Treaba asta cu „nuclearele” este si noua la noi asa ca diletantismul are camp liber ! Oricum la cat ne-am cacait cu reactoarele 3 si 4 (nici acum nu este clar cand si cu ce bani se vor finaliza) ar fi culmea sa se lase constructia inceputa si sa se faca in alta parte … Sigur ca „sansele” de accident cresc insa acolo la Cernavoda oricum este o zona compromisa din acest punct de vedere. S-a pus ca de obicei caruta in fata si acum boii stau si se intreba ce se poate face !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult