Acasa Revista Presei Revista presei. Surpriză de proporții la Palatul Victoria

Revista presei. Surpriză de proporții la Palatul Victoria

scris de Z.V.
10 afisari

Codul de conduită care a fost aprobat de Guvern, neinvitarea președintelui Klaus Iohannis la ceremonia organizată în București cu ocazia Zilei Aviației, precum și suspendarea angajărilor la stat, dar și desființarea Departamentului Centenar sunt printre principalele subiecte ale zilei de 21 iulie.

Surpriză de proporții la Palatul Victoria: Tudose le-a impus miniștrilor un Cod de conduită via Bruxelles. Culisele ședinței. Codul de conduită nu a fost anunțat de Guvern în ordinea de zi transmisă presei.Potrivit surselor participante la ședință, documentul a fost asumat și impus de premierul Mihai Tudose și a fost realizat pentru că reprezintă una dintre recomandările din MCV pe care Comisia Europeană le-a făcut României. Sursele citate au mai relatat că unii dintre miniștri nu au știut de existenta documentului și au fost surprinși de demersul premierului, potrivit Evenimentului Zilei.

PNL, îngropat în datorii de foști membri de partid. Cum vor liberalii să-și achite sumele restante. Liberalii au de plătit datorii de aproximativ 4,5 milioane de euro, mare parte făcute în campaniile din 2009 și 2012. Pentru plata lor, conducerea PNL a reușit anul trecut să obțină eșalonarea datoriilor, iar în prezent Biroul Executiv încearcă să găsească un sistem de cotizații cât mai eficient pentru ca până la alegerile din 2020 partidul să scape de ele, potrivit unor surse politice, scrieAdevărul.

Centenar tratat cu gargară. Marcarea unui secol de la apariția României Mari și pregătirile pentru acest eveniment nu stau sub cele mai bune auspicii. Guvernul condus de Mihai Tudose va desființa Departamentul Centenar, activitatea acestuia urmând să fie preluată de Ministerul Culturii. Secretariatul General al Guvernului justifică această nouă hotărâre prin „capacitatea instituțională’ a Ministerul Culturii, însă, în fapt, lucrurile sunt ceva mai complicate. Și asta pentru că, potrivit textului actului normativ, conducerea Culturii are un termen de 30 de zile pentru a prelua personalul Departamentului Centenar și alte 30 de zile să și opereze toate schimbările necesare în propriile sale structuri, noteazăCotidianul.

 

Cum vrea Ludovic Orban „să frăgezească’ majoritatea PSD-ALDE. Abia instalat în fruntea PNL, Ludovic Orban a dezvăluit pentruJurnalul Național principalul obiectiv al partidului pentru sesiunea de toamnă: să „frăgezească’ majoritatea PSD-ALDE prin racolări de parlamentari din partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu. Orban susține că liberalii și-au propus să ducă lucrurile fie spre formarea unui nou Guvern, fie spre alegeri anticipate—Respinge însă orice discuție despre unificarea frontului anti-PSD și îl asigură de Klaus Iohannis de sprijin total din partea PNL la prezidențialele din 2019.

PPE cere sistarea finanțării R. Moldova și revizuirea Acordului de Asociere cu UE. După adoptarea votului mixt în Parlamentul de la Chișinău, Partidul Popular European a venit cu o reacție dură. PPE a denunțat schimbarea sistemului electoral în R. Moldova și a condamnat faptul că parlamentarii au ignorat recomandările Comisiei de la Veneția. Partidul Popular European a anunțat deja că solicită Comisiei Europene să sisteze finanțarea R. Moldova, dar și să revizuiască Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, se arată într-un comunicat de presă al PPE, potrivitRfi.ro.

Scandal de Ziua Aviației. Președintele Klaus Iohannis nu a fost invitat la ceremonie. Ministerul Apărării invocă o ‘eroare birocratică’. Opoziția îi cere explicații scrise lui Adrian Țuțuianu. Președintele României, Klaus Iohannis, nu a fost invitat la ceremonia cu ocazia Zilei Aviației, din Capitală, dintr-o „eroare birocratică’ a Ministerul Apărării Naționale. În acest context, opoziția cere ministrului Adrian Țuțuianu explicații scrise, privind refuzul de a-l invita pe șeful statului la eveniment, transmite România Liberă.

Guvernul a sistat angajările la stat: Doar două domenii fac excepție: unitățile sanitare și învățământul. Toate posturile din administrația publică centrală vor fi auditate până la sfârșitul acestui an de un comitet interministerial, până atunci urmând să fie suspendată ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, potrivit unei ordonanțe adoptată joi de Guvern. „Rolul acestui comitet interministerial este să analizeze cum sunt organizate instituțiile și funcțiile din autoritățile și instituțiile publice din administrația publică centrală și să propună măsuri pentru eficientizarea managementului în resursele umane”, precizează un comunicat al Executivului, informeazăStiripesurse.ro.

Cum împarte Shhaideh banii? 27 de milioane lei, în Bistrița, pentru un drum către o pârtie nefuncțională. Zero lei la Ploiești. Primăria Bistrița a obținut peste 27 de milioane de lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), pentru realizarea drumurilor de acces și a rețelei de utilități aferente complexului sportiv unde s-a amenajat o pârtie de schi, care, deocamdată nu e funcțională. Suma de 27,7 milioane de lei a fost primită de municipalitatea din Bistrița, prin PNDL, pentru amenajarea a două sectoare de drum care însumează doar 3,5 kilometri, acestea fiind utile pentru accesul spre pârtia de schi în care primăria a investit 24 milioane de lei, dar care încă nu este funcțională, scrie Ziare.com.

De ce a confirmat Curtea Supremă condamnarea definitivă dată lui Dragnea în dosarul „Referendumul’. Completul de 5 judecători de la Curtea Supremă a explicat că în cazul motivării sentinței de condamnare definitivă a lui Liviu Dragnea, în dosarul „Referendumul’, au fost respectate prevederile Codului de Procedură Penală. Politicianul contestase decizia, deoarece doi dintre judecătorii care au dat sentința s-au pensionat, iar în locul acestora motivarea condamnării a fost semnată de președintele Curții supreme, conform Adevărul.

Se modernizează „Beciul Domnesc’. MAI ține cont de ce-și doresc arestații. Ministerul de Interne a pus în dezbatere publică un proiect de regulament privind organizarea și funcționarea centrelor de reținere și arestare preventivă. Printre schimbările menite să facă viața mai ușoară după gratii se numără dreptul de a face cumpărături, dreptul la încheierea unei căsătorii, dreptul de a comunica online și dreptul la vizită intimă, transmite Adevărul.

Cetățean român, soldat american. Aproape patru ani a fost militar în Armata României, până când unitatea în care lucra a fost desființată, iar el disponibilizat. A plecat din țară să-și caute de lucru peste hotare, a lucrat un timp în Franța și, în cele din urmă, a ajuns în America. Bogdan Băițan are 37 de ani, e din Satu Mare, iar din 2013 s-a înrolat ca soldat în US Army. E staționat în Germania, în Regimentul 2 Cavalerie, și e specialist operator pe aruncătorul de grenade de pe blindatele Stryker, cele care în ultimele săptămâni au străbătut drumul până la Marea Neagră și au traversat și România, relatează Hotnews.ro.

Siguranța națională, apărată de un grăsuț și doi puricoși. Carvăn, vama-fantomă, o breșă frontalieră de 12 milioane de euro. Granița României cu Bulgaria este apărată „cu strășnicie’ de un paznic corpolent de 50 de ani, angajat al unei firme private. Alături de doi ‘Patrocle’ din rasa tomberonez imperial cărora le e lene să și latre când se apropie un străin, paznicul nostru stă de dimineață până seara și se asigură că românii sunt în siguranță în interiorul granițelor. Într-un peisaj ce parcă a fost creat de Dumnezeu într-una din zilele lui bune, noul punct de graniță este situat la sud de Dunăre, în apropiere de satul Carvăn, la vreo 20 de kilometri de Băneasa, județul Constanța, transmite Libertatea.

Românii cumpără de două ori mai multe BMW-uri vechi decât Dacii noi. La finalul anului, vom bifa 500.000 de noi „rable”. Stimulate de anularea timbrului mediu, cresc ambele piețe auto: și cea a autoturismelor noi, și cea a celor second hand. Ritmul de creștere este însă inegal, iar explozia fenomenului second ar putea avea un final „rotund”: la finalul acestui an România va înregistra 500.000 de mașini second hand înmatriculate, dacă trendul se păstrează și nu se pun taxe, potrivit Economica.net.

Dezastrul continuă: rata de absorbție a fondurilor structurale în 2017 — 0,004%. România a primit, în primele cinci luni din 2017, din fondurile structurale ale UE pentru exercițiul financiar 2014-2020, un milion de euro, ceea ce corespunde unei „absorbții’ de 0,004% din totalul sumei alocate în exercițiul financiar curent. Cum principalele autorități de management prin intermediul cărora se fac rambursările din fonduri UE nu sunt autorizate, România nici nu poate spera să primească bani, deși Ministerul Finanțelor a bugetat pentru acest an venituri de la UE, din fondurile structurale, de aproape 10 miliarde de lei, conform Ziarului Financiar.

Rădoi revine ca antrenor la o echipă din România! Pe cine va pregăti. Sorin Paraschiv și Vali Badea au preluat clubul Voința Saelele, din județul Teleorman, care tocmai a promovat în Liga a 3-a. Mirel Rădoi va fi noul antrenor al echipei care are ambiții mari în noul sezon. Pentru Mirel Rădoi ar fi prima experiență de antrenor după ce a condus Steaua în prima parte a sezonului 2015-2016, scrie Fanatik.ro.

Imagini înfiorătoare cu baza unei echipe de tradiție. În 2000 era cea mai tare, acum e lăsată pradă uitării și paraginii. În doar ceva mai mult de un an de la intrarea în faliment a clubului, baza Pro Rapid, care încă îi aparține lui Copos, e în ruină. Ieri, Gazeta Sporturilor a făcut o vizită la Pro Rapid. Pe dreapta aleii principale, stă parcat vechiul autocar al echipei. Pare ok de afară, dar nu s-a mai mișcat de acolo de peste un an. În stânga, e parcarea, al cărei asfalt a început să cedeze sălbăticiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult