Acasa Revista Presei Revista presei. Tăriceanu, dependent de PSD

Revista presei. Tăriceanu, dependent de PSD

scris de Florin BUDESCU
3 afisari

Călin Popescu Tăriceanu – o dependență aproape sexuală de PSD (comentariu de Ion Cristoiu) „O simplă privire aruncată asupra faptelor şi vorbelor lui Călin Popescu Tăriceanu din ultimul timp îţi stîrnește o contrarietate asemănătoare celei provocate, în snoavă, ţăranului ardelean de către girafă: Aşa ceva nu există! exclami, simţind nevoia să te freci la ochi şi să-ţi arzi o palmă zdravănă peste ureche” (EvZ)

Călin Popescu-Tăriceanu

Candidatul PDL-PNL la prezidenţiale, desemnat la începutul lui august? „Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat luni că nu a fost stabilit un termen pentru desemnarea candidatului PDL-PNL la prezidenţiale, dar ar fi foarte bine ca acest lucru să se întâmple chiar la începutul lunii august” (Cronica română)

Iohannis, papusa liberalilor „Pe langa afinitatile populare, penelistii si-au descoperit mai nou si talentele actoricesi. Pe care si le exercita cu success asupra lui Klaus Iohannis, in speranta ca vor reusi sa-l imbrobodeasca mai ceva decat au facut-o cu Crin Antonescu” (Naţional)

Ponta vrea să aducă PP-DD în Guvern: Nu avem altă soluţie! „Oficial, PP-DD are pentru prima dată şansa să intre în Palatul Victoria, cel mai mare susţinător fiind chiar Victor Ponta, cei din PP-DD făcând astfel un compromis cu ciocoii, după cum i-a numit Dan Diaconescu pe baronii PSD” (Puterea)

Stelian Tănase, în sfârşit director plin al TVR „Plenul Parlamentului a aprobat luni cu majoritate de voturi noul Consiliul de Admnistraţie a Societăţii Române de Radiodifuziune. De asemenea, Stelian Tănase a fost votat preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune. Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului a votat, luni seară, numirea lui Ovidiu Miculescu în funcţia de preşedinte – director general al SRR” (Adevărul)

Transferul surpriză a fost confirmat: Voinea şi Gherghina, făcătorii bugetului, se mută din toamnă de la Finanţe la BNR „Mugur Isărescu, aflat la conducerea BNR de 24 de ani, a obţinut al cincilea mandat de guvernator cu 377 de voturi pentru şi 9 contra. Liviu Voinea, 39 de ani, votat ieri în Parlament pentru a prelua postul de viceguvernator al BNR ocupat de Cristian Popa, este cea mai mare surpriză a alegerilor pentru noul mandat de 5 ani al consiliului de administraţie al băncii centrale care va începe în octombrie” (ZF)

CEC Bank sau Eximbank, transformată în bancă de dezvoltare a României” „Ţara noastră poate avea o bancă de dezvoltare prin transformarea CEC Bank sau EximBank, a declarat, ieri, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici” (Bursa)

DNA percheziţionează Ministerul Sănătăţii „Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au început să efectueze percheziții în 20 de locații în municipiul București, între care sediile unor instituții publice și unități sanitare, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de corupție în cadrul unor proceduri de achiziție, prin programe finanțate din fonduri publice și din fonduri externe” (Curentul)

Revenire neaşteptată din comă a lui Michael Schumacher. Prof. dr. Alexandru-Vlad Ciurea: „Nu va mai fi omul performant de dinainte” „Fostul pilot german de Formula 1, a ieşit din comă după 6 luni. Acesta a fost transportat, luni dimineaţă, la un spital din Lausanne, a anunţat unitatea medicală din Elveţia, citată de AFP” (Gândul)

Rusia a declanșat războiul gazelor. Cum ar putea fi afectată România „Refuzul de a accepta orice compromis este semnalul că Putin dorește să facă uz cu toată forța de arma energetică pentru a îngenunchea Ucraina și pentru a se răzbuna pe europeni pentru sancțiunile impuse. Perturbarea alimentării cu gaz a Europei va afecta, astfel, și România” (România liberă)

Europa se pregăteşte de războiul gazelor „Rusia ameninţă că întrerupe livrarea de gaze către Ucraina şi avertizează că ar putea fi perturbări ale tranzitului de gaze la nivel european. Gazprom şi Naftogaz s-au reclamat reciproc la Curtea de Arbitraj de la Stockholm, prima în contul unei datorii de 4,5 mld. dolari a Ucrainei, iar a doua referitor la facturarea nejustificată a 6 mld. dolari. Departamentul pentru Energie spune că România nu va fi afectată de aceste divergenţe, nici măcar pe timpul iernii ce urmează” (Curierul naţional)

StareaPresei.ro

144 comentarii

BULA 17-06-2014 - 09:01

Tariceanu e cadavru politic. Nu are votul prea multor romani. A facut greseli mari cand a fost prim-ministru si uite ca lumea nu-l mai vrea, desi pe vremea lui au fost marite salariile si pensiile (ca sa cresca volumul mafurilor vandute prin firmele securistilor).

UnUL 17-06-2014 - 09:10

IATĂ, INTEGRAL; ARTICOLUL LUI CRISTOIU – ABSOLUT REMARCABIL:

Opinii EVZ
ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Călin Popescu Tăriceanu – o dependență aproape sexuală de PSD
Autor: Ion Cristoiu | marţi, 17 iunie 2014

Explicabil în plan omenesc războiul angajat de Călin Popescu Tăriceanu împotriva conducerii PNL. Pe de o parte, pentru că însuşi Călin Popescu Tăriceanu a fost debarcat, în martie 2009, de Crin Antonescu, printr-o lovitură de partid, pe de alta, pentru că, politician fiind, Călin Popescu Tăriceanu vrea să fie el şef al PNL. Inexplicabilul, ba chiar aberantul, de proporţiile unei scrînteli genetice, apare cînd analizăm ce face şi ce spune Călin Popescu Tăriceanu în această bătălie.
Călin Popescu Tăriceanu e fruntaş liberal din 1990. S-a afirmat în zilele conflictului cu FSN, alături de Dinu Patriciu, drept unul dintre liderii Opoziţiei politice şi de stradă.
O secvenţă memorabilă îl surprinde în balconul Palatului Victoria alături de alţi lideri ai Opoziţiei democratice, în după-amiaza lui 28 ianuarie 1990, ziua marii contestări de stradă a regimului neocomunist patronat de Ion Iliescu.
Călin Popescu Tăriceanu a fost preşedintele PNL şi premierul României în numele acestui partid.
De la un asemenea om, te-ai aştepta să ducă un război împotriva conducerii de pe poziţii de fruntaş PNL demn, orgolios, consacrat cu toate energiile afirmării plenare a partidului în confruntare cu toate partidele din România.
O simplă privire aruncată asupra faptelor şi vorbelor lui Călin Popescu Tăriceanu din ultimul timp îţi stîrnește o contrarietate asemănătoare celei provocate, în snoavă, ţăranului ardelean de către girafă: „Aşa ceva nu există!” exclami, simţind nevoia să te freci la ochi şi să-ţi arzi o palmă zdravănă peste ureche.
Pe cît de critic al conducerii PNL, al PDL, al lui Traian Băsescu, al întregului Univers cunoscut de om e Călin Popescu Tăriceanu, pe atît de slugarnic, slugarnic tîrîtor, e cu PSD şi mai ales cu Victor Ponta.
După pîrţul mediatic care a fost Grupul de Iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale, Călin Popescu Tăriceanu a dat fuga-fuguţa la Antena 3.
Aici, venind vorba despre refacerea USL, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că PNL ar trebui să se mulțumească de la PSD și cu firimituri:
„Realizator: Premierul Victor Ponta a spus că nu mai crede în ideea refacerii USL chiar dacă veţi veni foarte repede, pînă în septembrie, cu un partid liberal.
Călin Popescu Tăriceanu: Mie mi se pare normal. Nici eu, astăzi, cînd am fost întrebat acelaşi lucru… Ce se întîmplă, totuşi? USL a fost o construcţie făcută pe picior de egalitate între două partide hai să spunem mari, cu audienţă mare în sondaje la vremea respectivă. Realitatea este cu totul alta. Pornim, sigur, din start cu o anumită greutate, dar nu se poate compara, eu ştiu… Eu sunt foarte sincer şi realist: nu pot să compar 17 parlamentari cu 135. E altă dimensiune, altă pondere“.
Fostul premier a angajat un război pe viaţă şi pe moarte împotriva conducerii PNL, sub semnul preocupării pentru măreția partidului.
Iată-l însă declarînd solemn că, în eventualitatea unor negocieri cu PSD, PNL trebuie să se mulţumească, din start, cu firimiturile aruncate de ghiorţanul PSD.
Evident, orice negociere între două partide presupune concesii reciproce pe parcursul negocierilor.
Dar ca politicanul unui partid să declare din start că partidul lui trebuie să se mulţumească cu ipostaza de slugă a celuilalt partid – asta nu s-a mai pomenit în istoria politicii moderne.
Colegii de partid ai lui Călin Popescu Tăriceanu îl taxează cu eticheta de trădător.
Faţă de ceea ce face Călin Popescu Tăriceanu ca instrument al PSD termenul e un elogiu.
Pînă şi cei mai mari trădători puşi de ocupant în fruntea unei ţări cotropite păstrează faţă de Stăpîn o anume reticenţă, dacă nu chiar o anume antipatie.
S-a spus şi s-a scris că fruntaşii comunişti din anii stalinismului erau nişte simple unelte ale Moscovei.
Documentele ivite ulterior arată că Gheorghiu Dej, de exemplu, rămînea undeva, în adîncul fiinţei sale, depărtat de Moscova, independent, jucînd după cum îi cînta Kremlinul nu din convingere, ci din interes.
Nici vorbă de așa ceva la Călin Popescu Tăriceanu.
Acesta e sincer fanatic sluga PSD.
Nici un lider PSD-ist, nici măcar un PSD-ist simplu nu se dedă la o atît de greţoasă lingere politică a lui Victor Ponta, ca fostul premier şi fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu.
Pentru a desemna supunerea totală, orbească, a unui bărbat la hachiţele unei m u i e r u ş t e, românii folosesc expresia: E o cîrpă în amor!
Uimiți de cît de jos poate coborî un bărbat pentru a face pe p l a c unei femei, iscoditorii sufletului omenesc se referă deseori la taine de alcov.
Ca, de exemplu, o i m p o t e n ț ă a bărbatului pe care n-o poate rezolva decît o anumită femeie, cea față de care respectivul e o cîrpă pur și simplu.
Urmărind faptele şi vorbele lui Călin Popescu Tăriceanu ai impresia ciudată că fostul premier a găsit în PSD partenera care-i poate rezolva tulburările de e r e c ț i e.
Atît de tare e slugărnicia lui Călin Popescu Tăriceanu faţă de PSD, încît, la o adică, poţi crede că e victima unei situaţii unice în istoria omeniri:
Un bărbat e dependent sexual de un Partid!
Printre altele, Crin Antonescu are şi rara capacitate la un politician de a fixa pe un altul într-o formulă memorabilă.
Despre Călin Popescu Tăriceanu Crin Antonescu a zis la Realitatea TV din 23 mai 2014 că „face atîtea piruete de i se văd desuurile roşii, subţiri“.
Ce-a vrut să spună Crin Antonescu prin aceasta?
Că fostul preşedinte al PNL face jocurile PSD fără cea mai mică preocupare de a ascunde asta.
Urmărindu-l, ai impresia că, în chip unic, domnia sa n-are altă grijă zilnică decît de a-i arăta lui Victor Ponta că-i este slugă credincioasă.
Această slugărnicie unică prin raportare nu numai la un om de vîrsta respectabilă a lui Călin Popescu Tăriceanu şi de CV-ul acestuia, dar şi prin raportare la un om, care e om pur și simplu şi nu limbric, oferă romînilor un mare avantaj:
Urmărind faptele şi vorbele lui Călin Popescu Tăriceanu, putem şti cu exactitate în orice moment scopurile şi mijloacele războiului angajat de PSD împotriva Opoziţiei de Dreapta.
Recent, Călin Popescu Tăriceanu a înfiinţat Grupul de Iniţiativă privind păstrarea identităţii liberale.
Înfiinţarea Grupului e prima acţiune concretă a lui Călin Popescu Tăriceanu în bătălia împotriva conducerii PNL.
Un politician precum Călin Popescu Tăriceanu avea la dispoziţie o mie şi unul de obiective majore pentru un Grup de rezistenţă în PNL.
Putea să-şi propună un Grup pentru respectarea democraţiei în PNL.
Putea să-şi propună un Grup pentru revenirea la principile lui Ionel Brătianu.
Nimic din toate acestea.
Călin Popescu Tăriceanu a înfiinţat un Grup care-şi propune să lupte împotriva fuziunii PNL-PDL.
Face asta în numele păstrării identităţii liberale.
Identitatea PNL a fost pusă la îndoială însă şi de alierea cu un partid neocomunist precum PSD. N-ar fi fost normal ca Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale să proclame şi refuzul unei noi alieri cu PSD?
Fireşte că da.
Dacă Grupul de Iniţiativă ar fi fost expresia grijii reale a lui Călin Popescu Tăriceanu faţă de identitatea PNL, pusă la îndoială de fuziune.
Numai că Grupul de iniţiativă nu această menire o are.
El a fost înfiinţat de cîrpa PSD-istă, Călin Popescu Tăriceanu, pentru a rezolva un interes vital al PSD:
Blocarea fuziunii PDL-PNL.
Fireşte, cititorii se vor întreba în ce măsură o virgulă precum Grupul de iniţiativă s-ar putea opune unui proces istoric precum cel al formării unui mare partid de Dreapta.
Victor Ponta l-a pus pe Călin Popescu Tăriceanu să încropească Grupul, mizînd nu pe influenţa piţifelnicilor din grup în PNL, ci pe diversiunea mediatică.
Maşinăria propagandistică a PSD – Antena 3 şi România Tv – s-au pus imediat în mişcare pentru a da Grupului semnificaţia unui Cutremur în PNL, pentru a crea imaginea că PNL e pe cale de destrămare.
În același timp, aceeași mașinărie l-a pus la lucru pe Călin Popescu Tăriceanu pentru a repeta papagalicește, alături de salariații lui Dan Voiculescu și ai lui Sebastian Ghiță, că fuziunea PNL-PDL are menirea de a pune lui Traian Băsescu pe tavă PNL.
Cum Dumnezeu s-ar putea întîmpla asta?1
Călin Popescu Tăriceanu n-are un răspuns.
E și normal.
Stăpînul PSD nu i – a zis ce să spună.
Deocamdată.

Antibasistul 17-06-2014 - 09:35

Baga-ți in cur propaganda mincinoasa basista si dispari!!!

pathfinder 17-06-2014 - 11:21

Esti tampit.
Orice e impotriva PSD-ului e „propaganda mincinoasa basista”???

UnUL 17-06-2014 - 11:52

Pentru idioți ca Bășinel, EVIDENT, da!

Antibasistul 17-06-2014 - 18:40

Sunteți tîmpiți ca toți basistii, ORICE E PROPAGANDA BASISTA E MINCIUNĂ SI DIVERSIUNE SECURISTA!!!

UnUL 17-06-2014 - 18:43

Ești tâmpit ca toți antibăsiștii, ORICE E PROPAGANDA ANTENISTĂ E MINCIUNĂ SI DIVERSIUNE SECURISTĂ!!!

Antibasistul 17-06-2014 - 19:10

Erată : ești tâmpit ca toți antibăsiștii, ORICE E PROPAGANDA ANTIUNIVERSALA E MINCIUNĂ ȘI DIVERSIUNE SECURISTĂ COMSOMOLISTA!!!

Antibasistul 17-06-2014 - 19:12

Ce sti tu tradatorule, cu basismul tau, eu aproape am luat PREMIUL NOBEL, 1% era luat, mai lipseau doar 99% si era al meu.

Antibasistul 17-06-2014 - 19:49

Cele patru postari, cu nickul meu, de sus sunt scrise de cretinul jiidan CONGO!!!

UnUL 17-06-2014 - 11:49

Ți-am mai spus că LA MINE NU ÎNCAPE. POT SĂ ȚI-O BAG ȚIE, CĂ AI GĂOAZA MAI LARGĂ ȘI MAI „EXERSATĂ”.

Antibasistul 17-06-2014 - 18:41

Esti tîmpit ca toți basistii, ORICE E PROPAGANDA BASISTA E MINCIUNĂ SI DIVERSIUNE SECURISTA!!!

UnUL 17-06-2014 - 18:44

Erată : ești tâmpit ca toți antibăsiștii, ORICE E PROPAGANDA ANTENISTĂ E MINCIUNĂ ȘI DIVERSIUNE SECURISTĂ!!!

Antibasistul 17-06-2014 - 19:04

Sunteți tîmpiți ca toți basistii, ORICE E PROPAGANDA BASISTA E MINCIUNĂ SI DIVERSIUNE SECURISTA !!!

Antibasistul 17-06-2014 - 19:05

Erată : ești tâmpit ca toți antibăsiștii, ORICE E PROPAGANDA ANTENISTĂ E MINCIUNĂ ȘI DIVERSIUNE SECURISTĂ !!!

Antibasistul 17-06-2014 - 20:51

un NUL nebunul basist, a fost doar neatenție!!!

Antibasistul 17-06-2014 - 20:59

Jiidanul CONGO posteaza iarasi cu nickul meu!!!

ValVerde 17-06-2014 - 21:12

De unde stii ca-i Congo?
De unde stii ca e „jiidan” ?

Cum te mai intelegi cu Tache ?
Dar cu Bula ?

Progreseaza anomalia ?

urbos 17-06-2014 - 21:28

Pst, iti sugi lindicu?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-06-2014 - 20:54

@Admiratorul Mappets ERMIL nanobok& Bahsica!(Bla-Bla Zoonatu de sous somes)
Tzine …aproape !
Asul de PIKA …

UnUL 18-06-2014 - 21:03

Chestia cu bla-bla-zonatul are măcar umor, spre deosebire de majoritatea glumelor, poezelelor și link-urilor tale.
Nu, regele de pică.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-06-2014 - 21:24

@Admiratorul Mappets ERMIL nanobok& Bahsica!(Bla-Bla Zoonatu de sous somes)

Vorba lu’h Moromete ; —Ai ceva ,orice
la baza ?
asul de PIKA
tu , nici a 4 zi , nu vei RECUNOASTE !
PIKA , inainte de …soroc

UnUL 18-06-2014 - 21:31

Formula exactă din Moromeții e: „Pe ce te bazezi!?”.
Punem pariu că-și termină liniștit mandatul (cum ar fi și normal, de altfel)?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-06-2014 - 21:36

@Admiratorul Mappets ERMIL nanobok& Bahsica!(Bla-Bla Zoonatu de sous somes)

OK !
stabilim P O T U L !

UnUL 18-06-2014 - 23:01

Aștept propuneri.
O masă la „Agape”?

BULA 17-06-2014 - 09:46

Ii voteaza dracu !
Si pe PNL-isti si pe toti ceilalti. Ca se bat pe ciolan si nimeni nu vine cu un plan de redresare a situatiei, de iesire din marasmul economic in care e Romania.

pathfinder 17-06-2014 - 11:16

Despre ce marasm economic vorbim?
Cu ce compari Bulisor?

UnUL 17-06-2014 - 11:51

Am cam ieșit din „marasm” datorită politicii duse de Emil Boc. Rămâne acum de văzut dacă nu ne bagă Tonta din nou.

pathfinder 17-06-2014 - 12:00

BULA face afirmatia asta cu „marasmul” de cand a aparut Ziua online. Vechea Ziua. Aia adevarata…
Sa tot fie 10 anisori daca nu mai bine.
Tare as vrea sa stiu cu ce tot compara individul…

UnUL 17-06-2014 - 12:05

Săracul. Înseamnă că suferă mult!
Cu ce compară? Probabil cu Germania.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-06-2014 - 20:19

@Admiratorul Mappets ERMIL nanobok& Bahsica!(Bla-Bla Zoonatu de sous somes)
Amice din 2009, MARUL DISCORDIEI (Noastre) nu a fost LEGITIMAT de REZULTATELE ,ALEGERILOR !
Cu TUPEU deja cunoscut si P ROVERBIAL,
ILEgiTIMU se bazeaza doar pe LASITATEA si APORTUL unor servici si institutzi ale STATULUI devenit M A F I O T!

IAR , EVOLUTIA de Moment a EVENIMENTELOR a luat o turnura care a va accelera sfarsitul !
Tine …aproape!

UnUL 18-06-2014 - 20:36

„Ilegitimul” e perfect legitim. Și nu te mai strofoca așa: peste 6 luni scapi de el!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-06-2014 - 17:48

ERMIL ai vrut sa spui de nanobok!

UnUL 17-06-2014 - 17:59

Iar delirezi, puișor? Sau ai vrut să faci un „spirit de glumă” și cum umorul îți este total străin…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-06-2014 - 21:48

Te ofuschezi degeaba !GUvernul ala catastrofal a lu’h Ermil nonobok era desprins din mappetsi ! Niste caricaturi care au dus ROMANIA in DEZASTRU !

UnUL 17-06-2014 - 23:01

Guvernul ăla a salvat țara de la dezastru, nătărăule !

salut 17-06-2014 - 23:45

@ UnUL
17-06-2014 at 23:01
Guvernul ăla (Boc) a salvat țara de la dezastru, nătărăule !
==============

Du-te mai Prostea. Toate cifrele arata ca a fost cel mai prost guvern din istoria Romaniei, voi, 6% de sectanti basisti o tineti gaia-matu.

UnUL 17-06-2014 - 23:50

Exact, boule, ne-a împiedicat să ajungem în fundul gropii, lângă Grecia. Și dacă azi România are creștere economică (pe care o vor face curând praf Pontocchio și banda lui de hoți), meritul e al măsurilor luate de guvernarea Boc.

UnUL 17-06-2014 - 23:51

P:S: Cifrele arată doar că a fost o criză economică mondială tâmpițel, asemănătoare cu cea din anii 30 ai secolului trecut.

salut 18-06-2014 - 00:09

Secatura, tu pricepi? 6% – sectantii convinsi – mai cred bullshitul ala cu imbecilul Boc care „ne-a trecut prin criza”. Au tot atatea dovezi cat de vizivila e Vocea ce le spune asta, da’ o tin inainte cu cerbicia boului ce se infinge in poarta noua, inchisa.

Cred ca procentul real e pe la 4%. Ma refer la procentul imbecililor sectanti basisti si prosti si necititi si inraiti. 2% sunt diverse lichele care culeg inca-prin diverse locuri – sinecuri si bani nemunciti.

UnUL 18-06-2014 - 00:33

Nostime statisticile tale, Salaud! Nu știu de unde naiba le scoți.
P.S. „VIZVILA”???

salut 18-06-2014 - 00:40

vizibila

UnUL 18-06-2014 - 00:43

Ah, so? Atunci, noapte bună”

Tache 18-06-2014 - 00:55

UnULica, guvernul basescu-boc a implementat criza in Romania, pentru a-i aduce pe romani intr-o stare de neputinta exasperata si a „ingineri” societatea, dupa model occidental. Au taiat salariile, ca banii sa ajunga la Patapievici, MRU sa-si cumpere creveti de 1000 de euro la o masa, iar Elena Udrea sa construiasca stadioane in panta la sate. Retetele crizei au fost facute la Tel Aviv, Londra si Washington, dupa care au fost ajustate si potrivite de Mugur Isarescu, ca in final sa fie implementate de guvernul basescu-boc. Romanii stiu intuitiv asta. Ne-am ales cu DNA, cu servicii secrete, cu ascultari si toate cele……

Daca te intereseaza amanuntele metodei, poti cere cuiva care se pricepe sa-ti explice ce scrie in acest articol al lui Anthony Migchels:

Derivatives, Or: How The Money Power Created The Greatest Depression

realcurrencies.wordpress.com/2014/06/15/derivatives-or-how-the-money-power-created-the-greatest-depression/

UnUL 18-06-2014 - 07:22

Tăchiță, am citita azi dimineață postarea ta cu „implementarea crizei” și m-am tăvălit pe jos de râs. Merci că m-ai binedispus pentru toată ziua.
P.S. Și who the fuck is Anthony Migchels? Un idiot antisemit de extremă dreaptă ca tine.

Tache 18-06-2014 - 08:22

UnULica, majoritatea zdrobitoare a romanilor au simtit pe pielea lor ura criminalului basescu-braunovici fata de ei, ba chiar unii au putut sa o vada si sa o simta in direct la TV, cu ocazia in care acesta a anuntat cu satisfactie taierea salariilor. Romanii stiu ca basescu-braunovici „suge la licurici”, a aparat toata cariera lui dictatura bancilor, a fost si este o unealta a maleficei iudeo-finante internationale.

In cazul imprumutului extern, acesta a fost facut desi vice-guvernatorul BNR a spus ca nu este necesar. Imprumutul a ajuns la BNR, de unde a ajuns la bancile comerciale. Guvernul a fost obligat de FMI sa se imprumute indirect de la aceste banci comerciale cu dobanda camatareasca, asa incat datoria de returnat de catre toti cetatenii romani sa fie la aceasta dobanda si nu la dobanda de 6% a FMI (..pentru BNR). Toata lumea a facut un ban pe spinarea cetatenilor romani, spitalele au fost inchise, pensionarii au murit cu zile. Pana la urma fiecare roman (sau aproape) a simtit nenororcirea pe pielea lui, asa ca vorbele tale mincinoase nu au nicio utilitate.

O alta lume este posibila si trebuie sa spunem acest lucru fara retinere. Germania lui Adolf Hitler a aratat ca se poate !

Debunking Anthony Migchels concerning NSDAP monetary policy and usury

http://justice4germans.com/2013/09/25/debunking-anthony-migchels-concerning-nsdap-monetary-policy-and-usury/

UnUL 18-06-2014 - 09:46

Tăchiță, ești idiot.
– De unde ai scos imbecilitatea cu Băsescu-Braunovici?
– De unde ai scos imbecilitatea cu ura?
– De unde ai scos imbecilitatea cu „majoritatea românilor”?
– De unde ai scos imbecilitatea cu „satisfacția” pentru tăierea salariilor? (A fost o necesitate pentru a salva țara și nimeni nu a fost „satisfăcut” de asta!)
– De unde ai scos imbecilitatea cu „suptul la licurici” (știu: nu e bine să sugi decât de la Putin!!!) și cu apărarea intereselor băncilor?
– De unde ai scos imbecilitatea cu Inutilitatea împrumutului și faptul că Isărescu ar fi spus că el nu era necesar?
– De unde ai scos imbecilitatea cu stadioanele în pantă? (Pardon: asta știu : de pe Antene!)
– De unde ai scos imbecilitatea că guvernul s-ar fi împrumutat de la bănci cu dobândă cămătărească?
– De unde ai scos imbecilitatea cu pensionarii care au murit cu zile?
– Bomboana de pe colivă : elogiul Germaniei naziste.

urbos 18-06-2014 - 12:23

Bosorog blestemat, animalul n-a dat nici cu pumnul in plex, nici cu copita in ficat.
Ce sa ti se mai explice tie? Sau voua?

pathfinder 18-06-2014 - 12:30

Delir…

UnUL 18-06-2014 - 13:45

@c U R bUBOS
CE LEGĂTURĂ ARE „PUMNUL” – DAT SAU NU – CU CE SPUNEAM MAI SUS? EVIDENT, NICIUNA.

Dar dacă tot abordezi subiectul, reiau ce spuneam cândva:
„Pumnul presedintelui aplicat unui copil” a fost o farsa. (E absolut normal ca Traian Băsescu a câştigat definitiv, la 15 aprile 2013, la Curtea de Apel Bucureşti, procesul în care l-a dat în judecată pe Dinu Patriciu pentru „minciună şi trucarea unor filmări”.) Este o enorma diferenta intre o impinsatura usoara, aproape in gluma – ceva de genul unui bobarnac (cum s-a intamplat si cum a recunoscut si domnul Basescu), dupa care cel imbrancit, amuzat, izbucneste in ras (vezi partea netrucata a filmului!) si un pumn dat cu toata forta, asa cum apare in filmuletul trucat, unde bratul presedintelui se misca cu o viteza pe care ar invidia-o orice boxer de performanta, fie el si Muhammad Ali, si pare sa se lungeasca cu vreo 20 de centimetri, pumn care ar trebui sa provoace o cadere si un hohot de plans din partea copilului lovit. (Cum scria ironic cineva pe forumuri : „„Surse atorizate din PSD au declarat ca Hrebenciuc si Patriciu au filmuletul cu Cioaca si Basescu in padure cand o omoara pe ELODIA si de data asta se jura ca nu e trucat !”)

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-06-2014 - 15:32

@Admiratorul Mappets ERMIL nanobok& Bahsica!(Bla-Bla Zoonatu de sous somes)

Ai DREPTATE astia au SALVAT o TARA !

DA ! ,,,au SALVAT mai multe TARI !
Jermanika, Amherlocia , eventual U K !

DA ! ,,dar NU ROMANIA !
ROMANIA a FOST SCUFUNDATA
DE acesti TICALOSI , HOTZI si

INCOMPETENTI !

LEGEA …TALIONULUI !

UnUL 18-06-2014 - 16:32

Parpanghel, bați câmpii ca să te afli în treabă. Norocul tău e că nimeni (cu excepția mea, care aș merita un premiu pentru răbdare) nu polemizează cu tine pentru că nimeni nu are răbdare și nervi să îți citească aberațiile scrise într-o păsărească imposibilă.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-06-2014 - 16:53

@Admiratorul Mappets ERMIL nanobok& Bahsica!(Bla-Bla Zoonatu de sous somes)

Amice , intre noi doi exista un …PROTOCOL !

In LIMITELE caruia ne putem exprima , parerile , convingerile si eventualele semne de intrebare !

Si exista , bineinteles un CONSENS
in anumite domenii , pe care nu le invocam permanent , dar le cunoastem !
in rest , RAMANE …cum ne-am inteles !
Basescu PIKA !

UnUL 18-06-2014 - 16:57

@Parpanghel
Vezi că te poți exprima normal când vrei?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-06-2014 - 17:54

@Admiratorul Mappets ERMIL nanobok& Bahsica!(Bla-Bla Zoonatu de sous somes)

amice
,cu 3 camhesi , una de-a mea si
doua de imprumuth !
este NORMaL sa abordez dpdv. strict la
OBIECT ,
atatica !
pina nu batzi campii si nu aberezi in
DOMENIUL in causaE !
Basescu PIKA !

UnUL 18-06-2014 - 18:29

Deja nu te mai exprimi normal.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-06-2014 - 18:57

@Admiratorul Mappets ERMIL nanobok& Bahsica!(Bla-Bla Zoonatu de sous somes)

INTELEG ….ingrijorarea !
Basescu PIKA !
(PONIMAI ?)

UnUL 18-06-2014 - 19:04

Nu „PIKA” nimeni; pur și simplu își termină mandatul, cum e normal (și cum trebuia să se întâmple, fără tot soiul de suspendări idioate și fără temei legal).

Pribeagul 17-06-2014 - 21:45

Si Ponta si Antonescu au semanat gresit. Acum culeg roadele. Primul umbla dupa caii verzi ai lui DD, al doilea dupa mila lui Basescu.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 17-06-2014 - 14:14

Ce bine ar fi, ca pentru o singura zi, sa fi in postura asta a lui Tariceanu, sa fii Tariceanu si sa poti sa faci alegeri in fiecare zi, sau, macar o data-n viata. El este un selectioner, asaaa; el are de ales. Ultima chestiune interesanta pe agenda lui a fost sa faca lista de astazi pentru invitatii care au participat la MAREA, FASTUASA aniversare a Senatului Romaniei. 150 de ani de la crearea Senatului la care, desigur, asemenea unei nunti dintr-asta de trei-patru zile, au participat cu surle si trimbite „marii” nostri oameni politici. Nu stiu de ce aceasta orgie nu s-a intins si in strainatate, peste mari si zari, impartindu-se invitatii la „tot cartierul”; mie una mi se parea si firesc acest lucru. Oare ce s-o fi discutat acolo, asa de important de a stat si universul in loc ?

Calin Popescu Prosticeanu a fost mandatat … de catre el insusi sa realizeze lista cu invitati, cap-coada, dupa care sa o semneze !, si sa o stampileze ! 🙂 desi noi nu stim ce fel de stampila va fi fost folosita, dar noi am vazut ca pe aceste liste s-au regasit nume de titani : Ion Iliescu :-), Emil Constantinescu :-), si, poate, Prosticeanu, de ce nu ?, l-ar fi invitat si pe nea Nicu, dar, asta e, nu mai aveau de unde sa faca rost de convocare, desi, poate, nu stiu, poate ca Liviu Dragnea l-ar fi putut invia, eventual. A fost omis de pe lista, presedintele inca in exercitiu T. Basescu, care, trebuie sa recunoastem, :-), si-a facut-o … „cu” minuta lui ! 🙂 si care, a fost taiat cu pixul de catre Prosticeanu, dupa ce, se stie f. bine ca Basescu si-a exprimat opinia in multe alocutiuni publice, practic, pentru desfiintarea Senatului si crearea unui parlament unicameral. Prosticeanu nu avea cum sa-l ierte pe Basescu, el, Prosticeanu, fiind in situatia pe care si-a dorit-o mereu, aceea de a taia sau a adauga pe liste imaginate DOAR de „iel” pe cine vrea muschii lui ! Sigur ca a fost nevoie si de o aprobare, dintr-aia, interna, asaaa, de ochii lumii, care, bineinteles ca s-a facut, asa incit … atentie … „biroul permanent” l-a mandatat pe mancehin Tariceanu sa „slefuiasca” el listele cu invitati. Ma gindesc ca, pe timpuri, in anii in care-i mergea si mai bine decit acum, Tariceanu trecea si la nuntile lui ale amulte, pe listele respective, deoarece, oricum, nevestele lui erau oricum trecatoare, nu aveau nici un fel de importanta in viata lui. Nu vad pe niciuna din femeile din viata lui (caci se stie ca pe toate le-a luat de sotie dupa secunda a doua dupa ce le-a cunoscut !) nu prea le vad facind listele pentru nuntile la care au participat ca proastele. El, Prostecu Tariceanu se ocupa (erau cam aceleasi liste ca si cea de la Senat), cu mici adaugiri, cu „plus sau minus” in functie de toanele si de virsta celui care le realiza, dar, in orice caz, daca vom avea parte si de meniu (caci nu stiu daca vor sta cu dinaintea „goala”) am fi satisfacut pe de-antregul. Macar niste grisine, domnu’ Tari, niste seminte dintr-alea de floare, ceava acolo ! Desigur ca dupa un bufetel, ceva acolo, un gratarel, un mititel, ceva, nu exista sa nu existe ceva acolo ca sa acompaniem aceasta zi cu stomacul plin, pentru ca, altfel, chiar ca nu ne vom aminti de ea deloc ! Toti senatorii, de altfel, sunt maestri de sindrofii, unora le place sa doarma, mai ales ca stau pina tirziu sa vada meciurile din Brazilia, ei avind nevoie de citeva zile de „relash” dupa ce au vazut cum pantzerle, sau cirnatii au demolat pur si simplu Portugalia, santajindu-l inca o data pe Ronaldo care in toata istoria vietii lui nu are decit un singur gol marcat la cupa mondiala.

Mizeria morala in care inoata aceasta spurcata creatura de Tariceanu il face si mai mult apt pentru un loc de frunte in psd, partid care dealtfel il sustine, il inconjoara cu o admiratie demna de cultul satanistilor, demonstrind prin aceasta ca nimeni, dar absolut nimeni in Romania nu poate sa reziste „mingiierilor” psd-istilor, decit acei politicieni inarmati cu o doza mare de nesimtire, de aghiasma, de ura impotriva culorii rosii, asa cum a fost sa fie Antonescu, om care a cunoscut cele mai de jos ale iadului psd-ist, si care, printr-un efort absolut admirabil s-a lasat de satana, asa ca la slujba de la botez, cind nasul este invitat de preot sa declare de trei ori ca ” te-ai lepadat de satana”, „m-am lepadat de satana”, dupa care, tot preotul ii porunceste sa se intoarca cumva spre stinga, (acolo unde nu este nasa, desigur) si sa scuipi de trei ori. Pai, numai si pentru acest lucru, Antonescu TREBUIE sa devina presedinte, doar pentru ca a scuipat psd-ul ! Nu ? 🙂

urbos 17-06-2014 - 17:07

Si asta se hlizeste singur. Ce-o fi cu dementii astia basisti?
Ti-a intrat coada de lopata si tie in cur, onanistule?

Pribeagul 17-06-2014 - 22:07

Antonescu a avut o mare sansa, pe care se pare netinind strins alaturi de Ponta, este pe cale s-o rateze.

Dar poate prinde alta. Nu-mi dau seama cit de bine ar fi.

Si aceasta cale este una de intarire a partidului liberal. Cam gretoasa, dar o vom inghiti, probabil.

pathfinder 17-06-2014 - 22:14

Esti naiv.
Antonescu n-a avut nici o sansa.
Ti s-a parut tie.
Si lui…

Pribeagul 17-06-2014 - 22:43

Ponta si Antonescu au avut sanse 100% sa-si realizeze angajamentele.

Dar, necunoscute sunt caile Domnului.

urbos 17-06-2014 - 22:52

Care necunoscute? Ponta si Antonescu au tradat tara in 2012, atunci cand s-au facut pres in fata gunoaielor din afara si l-au lasat pe Kior in functie.

Pribeagul 17-06-2014 - 23:15

Putem privi inapoi cu minie. Dar trebuie sa depasim momentul

Da. Pastrarea in functie a lui Basescu a fost marea lor tradare a poporului roman. Asta daca indepartarea lui Basescu ar fi dus imbunatatiri in viata societatii. Dar mai stii de ce erau in stare cei doi, avind in vedre ce au facut?

Sa presupunem ca se va face un PNL mare. Un PNL mare, realizat in lipsa unei alternative chiar pe aceasta cale, inseamna primul sau al doilea partid in tara. Daca oamenii sunt seriosi.

In acest caz, nu se stie clar daca Antonescu nu va fi candidatul la presedintiei al dreptei. Aceasta-i o mare necunoscuta. Daca va candida, va cistiga sau nu? Asta-i alta necunoscuta.

Cit despre Basescu, la gunoi!

urbos 18-06-2014 - 00:39

Nu va fi nici un PNL mare. Mizeria aia nu va avea nici o legatura cu PNL, va fi doar un nume pentru a pacali electorat. Mizeria aia va fi o adunatura de secaturi securiste(caci treptat ii vor elimina si pe labarii astia din fostul PNL care isi inchipuie ca vor obtine ceva) care vor mima „dreapta”. Vom avea astfel o „dreapta” si o „stanga” identice, slugi la lepadaturile americanesti, care vor reprezenta acelasi sistem, visul de aur al comunistilor si securistilor de dupa 89, mimand jocul democratic. Asta in varianta in care planul reuseste, insa a vorbi de „oameni seriosi”, e semn de dileala.

Pribeagul 18-06-2014 - 00:59

Coabitarea s-a facut la indicatia UE, la fel acum unificarea „dreptei”.

Ca vrem sau nu, vom avea un PNL in Grupul Partidului Popular European (Creştin Democrat) si un PSD in Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor si Democraţilor din Parlamentul European

urbos 18-06-2014 - 01:38

Tu vorbesti singur am impresia. Vrei nu vrei ce? Are cine? Tu?
Vrei tu sa ai un „PNL” mare, care nu e PNL? Treaba ta, nu vad insa sensul discutiei.
Voteaza mizeria asta daca atat te duce capu. Nu stiu daca ai inteles ce-am spus eu.

pathfinder 18-06-2014 - 09:48

@Pribeagul

Deci eu spun:
„Antonescu n-a avut nici o sansa.”

Si tu raspunzi:
„Ponta si Antonescu au avut sanse 100%…”

Deci vorbeam despre Antonescu, mata o dai cu „Ponta si Antonescu”!?!

Pribeagul 18-06-2014 - 19:53

USLul le-ar fi permis atit lui Ponta cit si lui Antonescu sa-si realizeze 100% obiectivele. Ponta avea posibilitatea sa guverneze 4 ani nederanjat de opozitie, iar Antonescu sa devina presedinte. Nimic nu le statea in cale! Si amindurora aceasta situatie le oferea posibilitatea sa ridice tara din punct de vedere economic si social astfel incit romanii sa-si gaseasca bunastarea aici si sa n-o caute in negrele strainatati.

Acum e au devenit niste personaje jenante, fara cuvint, fara demnitate, fara nimic, pescari in ape tulburi, cautind sprijin ba la DD, ba la Basescu.

Noa, ce nu-i clar ca cristalul? 🙂

Pribeagul 18-06-2014 - 20:10

@urbos

„Nu stiu daca ai inteles ce-am spus eu.”

„Asta in varianta in care planul reuseste, insa a vorbi de “oameni seriosi”, e semn de dileala.”

Indiferent daca vom avea sau nu un PNL mare, adica daca oamenii vor fi „seriosi” si planul va reusi, mizeria de care vorbesti exista si acum, in intregul spectru politic. Opinia mea este ca ne indreptam spre formarea a doi poli in politica romaneasca. Ca cei doi poli vor fi aceeasi Marie cu alta palarie, cu totii stim asta.

urbos 18-06-2014 - 20:35

Aha, deci seriosi era cu ghilimele.

pathfinder 18-06-2014 - 21:52

Da.
Se contureaza doi poli.
Era mai bine cu unul singur??
Pana la urma dispar si fostii si urmasii lor.
Deci e de bine.
In timp…

jan dinu 17-06-2014 - 16:44

Acest grecotei fanariot ,pseudomason trebuie eliminat
imediat din politica !
JD-USA

Tache 17-06-2014 - 17:01

Dar este preferat de 80% dintre romani, tocmai pentru ca reprezinta Opozitia si a facut multa opozitie si in trecut, cu rezultate foarte bune in viata de zi-cu-zi a oamenilor.

UnUL 17-06-2014 - 17:09

De unde ai scos aiureala cu 80%? Cred că ai pus un zero în plus.

salut 17-06-2014 - 17:13

Pe dimensiunile matale, asa o fi.
Aici, pe Terra, in 4D, asa se arata, cum zice Tache.

Tine-ne la curent cu mersul lucrurilor in alte Universuri!

UnUL 17-06-2014 - 17:20

Bine, puișor, dacă Tăriceanu ia la vreo alegere mai mult de 10%, dau un butoi de bere.

salut 17-06-2014 - 17:27

Baby, daca Tariceanu candideaza, numai faza cu tinutul pe tusa a lui Basescu i-a adus 10%.

Exista un indicator mai subtil dar mai eficient decat toate sondajele de opinie. Stii care e?

UnUL 17-06-2014 - 20:32

Mda. 10% cu minus.

mircea 17-06-2014 - 21:23

ete!!!ca produsul raionalei da partid PMR,PCR,PDL si PMP stie ce easte zece la sula cu minus astea le stie da la veterinaru da tacsu telectualu ca era felcer da vaci,prima generatie in gumari

UnUL 17-06-2014 - 20:31

Cînd mi se cerea părerea despre el [despre Tăriceanu, N.B.], mă grăbeam să spun că are măcar un merit: e bine crescut, lucru nu tocmai obişnuit pe scena noastră publică. Or a devenit brusc un monument de proastă creştere. Un exemplu: îl şterge de pe lista invitaţilor la sărbătorirea a 150 de istorie a Senatului pe preşedintele ţării. Ca şi cum datele mari ale istoriei naţionale sunt o chermeză privată: nu chemi la petrecere decît pe vecinii cu care te înţelegi bine. Nu există protocol, nu există simboluri legitime, nu există cuviinţă şi serenitate instituţională. Există doar nervi autobiografici, retorsiuni făloase, goange de mire răscopt. Dar nu e vorba numai de acest „detaliu”. E vorba de un comportament bezmetic, contra-productiv pe toate planurile, dezamăgitor. Ni se oferă spectacolul trist al unui „domn” care se amestecă, fără talent, într-un poker de bodegă. Sic transit… (Andrei Pleșu)

Antibasistul 17-06-2014 - 20:55

on NUL, numai retardați basiști ca tine, îți cer parerea!!!

Antibasistul 17-06-2014 - 20:55

un NUL…

UnUL 17-06-2014 - 23:04

Boule, era un citat din Andrei Pleșu, cum se vede clar la final!

urbos 17-06-2014 - 21:01

Ce sa ceri mormanului de cacat numit Plesu? Scursura basista, care pe masura ce imbatraneste, devine din ce in ce mai puturos.

pathfinder 17-06-2014 - 22:05

🙂
Einstein, Plesu, s.a.m.d.
Filozofu’ ii da gata pe toti…

urbos 17-06-2014 - 22:08

Einstein si Plesu…hahahahahahaha!
Cum de-ai nimerit taman dihorii astia doi impreuna?

pathfinder 17-06-2014 - 22:15

Eeeee, mai sunt si altii.
Ce, numa astia doi?!?
Hai sa fim seriosi.
Oamenii de cultura ca tine nu se opresc aici…

urbos 17-06-2014 - 22:25

Ceea ce va caracterizeaza, viermilor, e ca nu puteti gandi cu creieru vostru. Voua trebuie sa vi se spuna ce sa credeti, ce sa va placa, pe cine sa apreciati etc.
De ce numesti tu scarbe d-astea „oameni de cultura”? Doar pentru ca asa ti s-a spus!
Daca insa de exemplu, citeste ce screme porcul asta de Plesu, si analizezi cu creierul, rezulta ca e cum am spus eu, e doar un morman de scarna, un ticalos, care daca nu e si retardat, scrie cu siguranta pentru un public de retardati.

UnUL 17-06-2014 - 23:12

Tu cu ce gândești, Cur bubos, că creier nu posezi?
P.S. Tu ai mai citit ceva de la Arici Pogonici încoace, Scârboșel?

UnUL 17-06-2014 - 23:09

Evident, el e mult deasupra „pigmeilor” ăia! 🙂

UnUL 17-06-2014 - 23:14

Dacă n-a luat încă vreo 3 premii Nobel, de vină sunt doar „j i d a n i i” ăia din juriul Nobelului!

UnUL 17-06-2014 - 23:07

kkt-ul împuțit ce postează sub nick-ul Urbos îl insultă pe unul dintre cei mai mari intelectuali ai României. Tâmpenia nu e desăvârșită dacă nu se asociază cu nesimțirea.

salut 17-06-2014 - 23:24

Ala-i doar un rahat de sinecurist care NU a ratat nici o sinecura de la nici un guvern postdecembrist.

Si mai e si jigodie, pupa mana cand seful e pe cai mari si apoi musca (vezi relatia cu Petre Roman)

In rest, de telectualitatea lui a auzit doar Liicheanu si un mic grup de mafie organizata sa dreneze banul public (Patapievici si altii). Dincolo de furaciunile astora, n-a auzit nimeni de telectualul buldozerist..

UnUL 17-06-2014 - 23:45

kkt ești. Și sinecurist nu a fost niciodată. Poate îmi spui care au fost „sinecurile” de care vorbești. A fost puțin timp ministru – unul dintre cei mai buni miniștri de externe pe care i-a avut România – ceea ce numai sinecură nu e. Altceva?
Iar cărțile lui au fost traduse în mai multe limbi și sunt cunoscute de intelectuali din întreaga lume. (A propos: tu câte cărți ai scris?)

salut 17-06-2014 - 23:59

KKtule,
…exact „traducerile” si „tiparirile” alea sunt sinecurile (o parte din ele). Rahatul de Patapievici, prin ICR drena bani publici pentru basistii pupincuristi, gen LiicHeanu, Plesu si altii. Plesu e un total nimeni in orice cerc intelectual din afara Romaniei si asta spune totul.

O alta sinecura a fost punerea imbecilului ca ministru de externe: total nepregatit, total tampit. Cu alt ministru de externe era o sansa ca Romania sa intre in NATO mai devreme (asta nu inseamna ca optiunea NATO ar fi mai buna ca optiunea neutralitatii, dar incompetentul vroia sa intre in NATO si facea invers.). Pe la Cultura, cand a fost ministru (de vreo doua ori, parca) n-a ramas nici o dara in urma lui.

UnUL 18-06-2014 - 00:36

Calomniile legate de activitatea ICR sunt învățate papagalicește de la Tonta și de pe Antene.
Cât despre activitatea lui Pleșu ca ministru… și aici părerile noastre sunt diametral opuse.

Titircă Inimăbună 18-06-2014 - 01:30

Nu e bine sa te enervezi cand Slut zice marlanii, asa e el urat de felul lui.

urbos 18-06-2014 - 01:46

Ehei, ce slut a fost ma-ta ji dane, dar slut de marginea santului asa, mai mult cu caini.

Florin 17-06-2014 - 22:22

Ce sa caute Basescu la Senat? El a militat pentru desfintarea Senatului (este dusmanul Senatului). Participantii la sedinta solemna a Senatului au vorbit despre importanta istorica a Senatului (una din institutiile fundamentale ale Romaniei) si au tinut un moment de reculegere in memoria fostilor presedinti ai Senatului (Nicolae Iorga si Constantin Argetoianu) care au platit cu viata pentru activitatea lor politica si parlamentara si pentru ideile pe care le-au exprimat in sprijinul democratiei si libertatii.

tomi 18-06-2014 - 00:12

Nicolae Iorga si Constantin Argetoianu, doi giganti ai intelectualitatii romane aristocrate, recunoscuti pe plan mondial, amandoi ucisi in mod barbar de legionari, bunicii mult admirati ai unor excremente neofasciste ca urbos, digital, Tache, salut, ereticul si alti cativa ce prin comportamentul si ura, violenta si cuvintele pline de venin, prin propaganda antisermita, antiisraeliana, antievreiasca dovedesc ca oricand ciuma bruna a fascismului poate sa renasca daca nu este extirpat din fasa. Si asta vom face noi israelienii, ii vom extirpa.

salut 18-06-2014 - 00:28

Strulache, cand mergi sa le sugi poola alora de-i mentionezi acolo, nu uita: sa nu ai buzelele reci. Te ia cu frisoane, iti intepeneste genunchiul….strici toata distractia.

UnUL 18-06-2014 - 00:38

Tot mârlan și tâmpit, Salaud?

Titircă Inimăbună 18-06-2014 - 01:31

Slut e slut, deci sa nu ne miram.

salut 18-06-2014 - 01:41

Dupa client. Vrei si tu? Stii conditia, sa nu ai buzele reci.

UnUL 18-06-2014 - 06:45

Obsesia buzelor reci la unii nătărăi care așteaptă zadarnic pupături.

tomi 18-06-2014 - 22:24

salut
18-06-2014 at 00:28

Strulache, cand mergi sa le sugi poola alora de-i mentionezi acolo, nu uita: sa nu ai buzelele reci
============
salut tataie, de cate ori pe zi ai crizele de schizofrenie? Daca numai de trei ori mai ai de trait 5 luni.

tomi 18-06-2014 - 22:31

s+a+l+u+t, cand l-au ciuruit securistii pe tata-to banditul din munti cati ani aveai? Inteleg, trauma mare. Au gresit un singur lucru, ca i-au lasat familia in viata. Uite cate probleme ne-au lasat acei minunati securisti, prea umani, sa trebuiasca sa va terminam noi dupa ce ati infectat lumea cu virusul vostru fascist. Ma si comunisti astia au fost prea marinimosi cu fostii legionari, nu stiau ca boala legionara este ereditara.

Florin 17-06-2014 - 21:48

Mda, in „Romania lui Ion Cristoiu” te doare mintea.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Ion_Cristoiu

pathfinder 17-06-2014 - 22:06

Pe tine te cam doare.
Ai vrut sa demonstrei ceva cu link-ul?

pathfinder 17-06-2014 - 22:07

demonstrezi…

Florin 17-06-2014 - 22:50

Ion Cristoiu: „Identitatea PNL a fost pusă la îndoială însă şi de alierea cu un partid neocomunist precum PSD. N-ar fi fost normal ca Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale să proclame şi refuzul unei noi alieri cu PSD?”
*****

PSD este un partid de centru stinga, un membru al social-democratilor europeni (S&D). Politrucul bashist Ion Cristoiu, face ce stie mai bine: prosteste lumea in fatza.

Florin 17-06-2014 - 22:27

„A vorbi despre activitatea PCR în rîndul tineretului înseamnă a vorbi despre activitatea de conducere a întregului popor în opera complexă de construire a societăţii socialiste multilateral dezvoltate” („Formarea tinerei generaţii – preocupare a partidului, a întregii societăţi”, în Viaţa Studenţească, 27 dec. 1972) sau „De fapt politicul, partidul comunist, propune scriitorului modelul său la începutul procesului de creaţie, dacă nu cu mult înainte. El se străduieşte să educe scriitorul sau viitorul scriitor ca membru al societăţii socialiste. El îi cere scriitorului să participe la opera de construire a socialismului, cu alte cuvinte îi cere experienţa de viaţă a unui comunist.” (Ion Cristoi „Atitudinea scriitorului”, în Viaţa studenţească, 17 mai 1972.)

UnUL 17-06-2014 - 23:02

Pe tine nu are ce te durea, Florine!

Florin 17-06-2014 - 23:31

Ion Cristoiu: “Identitatea PNL a fost pusă la îndoială însă şi de alierea cu un partid neocomunist precum PSD”
*****

In Germania, Angela Merkel guverneaza in fruntea unei coalitii cu social-democratii (PSD). Cristoiu se numara printre pseudointelectualii de tip hardliner (nu respecta pluritatea si diversitatea opiniiilor) .

UnUL 17-06-2014 - 23:47

Nu compara tu Partidul Social-democrat german cu tâlharii neocomuniști de la PSD!

Florin 18-06-2014 - 11:27

@Unul

In Romania, fenomenul coruptiei a inceput sa se amplifice o data cu revolutia din 1989, cand transformarile socio-economice au adus un dezechilibru intre nevoile indivizilor si posibilitatile de a le satisface, oferite de societatea in tranzitie. Cresterea preturilor, inflatia galopanta, starea de nesiguranta, somajul, nivelul de trai scazut, etc au condus la adoptarea de practici ilegitime pentru satisfacerea nevoilor. Birocratia, incompetenta functionarilor publici, legile interpretabile, neclare si incomplete, lupta pentru putere, etc au contribuit la raspindirea rapida a coruptiei in toate domeniile si in toate ramurile activitatii. Astfel, in perioada de tranzitie a Romaniei, coruptia a fost vizibila in toata splendoarea ei, la toate nivelele societatii, in toate institutiile statului si in toate partidele, indiferent de culoarea lor politica (PSDR-PSD, PD-PDL_PPE, PNL, UDMR, PNTD, etc).

Ingradirea coruptiei a fost argumentul comun al lui Putin si a lui Viktor Orban pentru limitarea democratiei (dupa modelul specific al Europei secolului 20). In Ungaria lui Viktor Orban, oricine critica sau se pronunta impotriva masurilor adoptate de guvernul national este demonizat si etichetat in „neocomunist” antimaghiar. In Romania, procesele de separare a puterilor in stat, consolidarea democratiei si a statului de drept vor continua sub aripile pluralismului in Parlament (tentativa basistilor de eliminare a liberalismului si a social-democratiei este condamnata la esec).

pathfinder 18-06-2014 - 11:38

„tentativa basistilor de eliminare a liberalismului si a social-democratiei este condamnata la esec”

Despre ce vorbesti acolo Euroiule?
Tu esti normal la cap?

Bai maimuta, defineste „basistii” aia.
Sa, ma rog, „basismul”…

Ce eliminare mai gutuie?
Pai n-au castigat liberalii si social-democratii cu 66% alegerile?

Bai tampila, tu pe ce lume traiesti?

urbos 18-06-2014 - 12:11

Iarasi vrea tampa ceva. Sa i se defineasca auzi.

pathfinder 18-06-2014 - 12:20

Bai cretin idiot, cand folosesti un cuvant care pare a fi „neologism” (hahahahahaha) si care nu exista in nici un dictionar e normal sa ti se ceara definirea lui.

Ti-am cerut-o si tie si salutului dar ati dat din colt in colt. In stilul propriu filozofulu’ lu’ mamuca te-ai invartit in jurul rahatului.

Si i-am cerut Euroiului care traieste in Germania (hahahahahaha) sa defineasca cuvantul ala pentru ca par a fi o forta foarte serioasa „basistii aia” daca incearca „eliminarea liberalismului si a social-democratiei”
(ninooo-ninooo-ninooo).

Filozofu’ lu’ mamuca mai doresti ceva?
Frustratule…

urbos 18-06-2014 - 12:25

Mamuca-ta e moarta demut in cotet.

pathfinder 18-06-2014 - 12:31

Habar n-ai!
E mai lucida decat tine.
Si mult mai inteligenta.
Nu mai spun de bun simt.

urbos 18-06-2014 - 12:37

Ma uit la tine si-mi dau seama ce inteligenta fuse tampa.

pathfinder 18-06-2014 - 13:19

Uita-te si admira!
Ce-o mai freci…

urbos 18-06-2014 - 13:26

Iar te-ai excitat. Provoci sila!

pathfinder 18-06-2014 - 13:38

Vai de capu’ tau de bolovan care esti…
Ce dracu’ s-a intamplat cu tine in ultima vreme mai baiete?
De gluma nu mai stii, cum o dai in bara cum te contorsionezi unde mai pui ca o dai constant 100% (sic) in bara…
Bleah!

UnUL 18-06-2014 - 13:38

APROPO DE „BĂSIȘTI”.

Andrei Pleşu, Băsiştii, Adevărul, 10 februarie 2014
Nu-mi plac băsiştii. Nu-mi plac, în general, idolatrii, naturile obsesionale, care pariază totul pe o singură idee, pe un singur om, pe un singur ”proiect”. Mai ales cînd e vorba de sfera p o l i t i cului, în care ”absolutul” n-are ce căuta. P o l i t i cul e teritoriul relativităţii lumeşti, al compromisului, al alternativelor pragmatice.
Adaug, însă, că obsesivitatea poate fi colorată şi euforic, adulatoriu, omagial, dar şi toxic, demonizant, demolator. Stilistic şi psihologic, nu e nici o diferenţă între înălbirea leşinată a cuiva şi înnegrirea lui furibundă. Ambele ţin de patologia fixaţiei nevrotice, a urii şi iubirii oarbe. Ambele falsifică realitatea şi, prin iradiere, strică sufletele.
Observ că ”băsiştii” ”îndrăgostiţi” de Traian Băsescu vorbesc mult mai puţin despre ”idolul” lor, decît ”băsiştii” care-l detestă, mobilizîndu-se zilnic pentru ample campanii împotriva lui. E un fel de a spune că ”băsiştii pozitivi” sunt mai ”infideli” decît cei ”negativi”. De fapt, ei sunt numiţi ”băsişti” nu atît pentru că îl laudă non-stop pe preşedinte, cît pentru că nu-l critică destul de isteric, sau pentru că se ocupă mai curînd de metehnele guvernanţilor. Dacă te legi de Ponta, sau de USL – eşti ”băsist”. Dacă ai obiecţiuni la moravurile unor televiziuni crîncen anti-băsiste – eşti ”băsist”. Cînd ies la rampă, politicienii şi gazetarii anti-guvernamentali (fie ei Cristian Preda, Mihai-Răzvan Ungureanu, Vasile Blaga, Elena Udrea, Adrian Papahagi, Sulfina Barbu, Mihai Neamţusau Andreea Pora, Dan Tapalagă, Sabin Orcan, Mircea Marian etc.) nu prea se referă la Traian Băsescu. În schimb, personajul Băsescu e cheia de boltă, turnanta cosmică, psihoza de fiecare clipă a adversarilor lui. I se dedică ore lungi de emisie, e aşezat, neîncetat, în centrul instituţional, p o l i t ic, juridic, eventual şi meteorologic al lumii româneşti, al atenţiei publice.
El e marele mahăr, ”demiurgul cel rău”, ”împieliţatul” istoriei noastre contemporane. El şi ”regimul” lui. El şi fetele lui, rudele naturale şi cele dobîndite prin alianţă. I se numără zilele pînă la expirarea mandatului, i se construiesc porecle băşcălioase cu posibil efect exorcizant, i se analizează şi psihanalizează fiecare gest, fiecare grimasă, fiecare cuvinţel. Pe scurt, se lucrează asiduu, cu un devotament demn de o cauză mai bună, la un adevărat cult (pe dos) al personalităţii. Băsescu e zugrăvit ca fiind atotputernic, atotmanip u l a t or, atotresponsabil faţă de tot ce mişcă în ţară (şi chiar pe mapamond), de la psihologia colectivă, la serviciile secrete şi la firul de iarbă.
El înzăpezeşte şi (nu) dezăpezeşte, el ordonă arestări, inundaţii, fraude electorale, defăimări ale patriei, asasinate ale cîinilor, otrăviri ale mediului, certuri între uselişti ş.a.m.d. De ce întîrzie trenurile? Băsescu. (N-a fost el ministrul Transporturilor?). De ce nu se înţeleg Antonescu şi Ponta? Băsescu şi intrigile lui. De ce fură unii miniştri şi unii parlamentari? Din cauza DNA-ului condus, din umbră, de Băsescu. De ce e premierul plagiator? Manevră perfidă a lui Băsescu. Avem de a face cu o schemă gonflabilă la infinit, din care unii trăiesc (binişor…) de cîţiva ani buni.
În ce mă priveşte, am suspendat colaborarea cu Traian Băsescu la numai patru luni de la începerea ei. Am scris mai multe articole critice la adresa lui, pînă într-atît, încît i-am provocat o reacţie publică ameninţătoare. Mărturisesc, totuşi, că nu mă culc şi nu mă scol cu preşedintele ”în casă şi în gînd”. Nu-i pot atribui, atît cît îl cunosc, o anvergură planetară şi un geniu machiavelic vecin cu smoala iadului. E drept că, prin comparaţie, se dovedeşte, chiar şi la ananghie, mult mai abil, mai matur, pe scurt, mai eficace decît toţi adversarii săi. Ghinionul lor! Dar, în definitiv, nu trebuie să fii un zeu ca să te comporţi mai inteligent decît V.V.Ponta şi G.C.L.Antonescu. Băsescu e pur şi simplu mai dotat mintal şi strategic, mai priceput în materie de p o l i tică, iar cînd vorbeşte – mai convingător. Asta nu înseamnă că trebuie să-ţi umpli zilele şi nopţile cu cartografierea lui. Că trebuie să-ţi faci un scop de viaţă din tăvălirea lui prin pesmetul gălbui al indispoziţiei tale. Uneori, nu-mi vine să cred ce văd: oameni în toată firea îşi dau întîlnire seară de seară, ca să pună mustăţi şi coarne pe portretul preşedintelui! Nu par să mai aibă alte trăiri, alte reflecţii, alte orizonturi, dincolo de Cotroceni. Sper să o facă pe bani buni! Ar fi, medical vorbind, mai ”igienic”. Fiindcă dacă o fac de plăcere, sau din cauza unor obscure motivaţii de ordin personal, sau din lipsă de imaginaţie, sau dintr-un soi de inerţie birocratică, atunci e trist. Aproape înduioşător. Îţi vine să le spui – am mai făcut-o – ”Fraţilor, luaţi o pauză! Există viaţă şi după Băsescu! Şi fără Băsescu, dincolo de el! Viaţa e vastă! Bucuraţi-vă! Încercaţi să fiţi niţeluş mai complicaţi! Nu merită să vă irosiţi, ani de-a rîndul, în mici exerciţii de ură! Nu mai fiţi atît de băşişti!”

Dan Andronic
Deci ce sunt băsiştii? Şi o să vă dau o versiune proprie, bazată pe experienţele mele directe. Sunt cei care la alegerile din 2009 nu au fost în clica din jurul lui Mircea Geoană, care nu luau bani de la Vanghelie şi nici nu apelau la reţeaua lui Cătălin Voicu. Băsiştii sunt cei care au spus şi au scris că modul în care Dan Voiculescu îşi dădea demisia din Parlament, candidând din nou, doar ca să mai câştige câteva luni, este imoral şi vag ilegal. Sunt cei care au spus că Marţea Neagră în care s-a construit o superimunitate pentru 500-600 de oameni sfidează un popor care n-a votat niciodată pentru legalizarea corupţiei în România dintr-un singur motiv: USL n-a spus un cuvinţel în toată campania electorală că vor face legi pentru protecţia familiei Voiculescu şi a tuturor acoliţilor.
Tot băsiştii au susţinut că mecanismul de fraudare a votului folosit la referendumul pentru demiterea Preşedintelui batjocoreşte singura cucerire politică reală de după 1989: aceea că votul fiecărui român contează! Atunci am spus că nu eficacitatea maşinăriei pusă la punct de Dragnea & Co poate schimba un Preşedinte, indiferent cât de i m p o p u l a r devine acesta la un moment dat. La fel, am spus şi când s-a declanşat mecanismul de demitere a şefilor Secţiei I a DNA, când s-au făcut declaraţii de intimidare a Justiţiei de la cel mai înalt nivel al statului. De fiecare dată, am avut dreptate! Iar acest lucru i-a scos din minţi pe cei prinşi în mecanismul Justiţiei ce nu se mai lăsa intimidată şi subordonată. Urmările le vedeţi cu ochiul liber! Dar aş îndrăzni să le spun un singur lucru. Oricât ne-aţi jigni, calomnia, mânji cu lăturile a ceea ce numiţi jurnalism e degeaba… România nu se mai contorsionează după voinţa voastră!

pathfinder 18-06-2014 - 13:46

@UnUL
Te rog sa mai pui din cand in cand cele doua citate. Merita!
Dar undeva unde sa nu fie atat de inghesuite pe orizontala…

Florin 18-06-2014 - 14:37

Despre ce vorbesti acolo Euroiule?
Tu esti normal la cap?

Bai maimuta, defineste “basistii” aia.
Sa, ma rog, “basismul”…

Ce eliminare mai gutuie?
Pai n-au castigat liberalii si social-democratii cu 66% alegerile?

Bai tampila, tu pe ce lume traiesti?
******

Mda, atacuri la persoana, denigrari, injuraturi, etc (ti-ai pastrat naravul). . Referendumul din vara anului 2012 si rezultatul ultimilor alegeri parlamentare reprezinta raspunsul cetatenilor la atacul basistilor lansat la adresa Senatului cu referedumul din toamna anului 2009.

P.S.
basisti = hardlineri de dreapta si pseudointelectuali formati in epoca comunista (fosti fruntasi UTC, peceristi, fosti scriitori-propagandisti si gazetari la Flacara, Scanteia Tineretului, etc) care militeaza pentru promovarea populismului de dreapta, desfintarea senatului, eliminarea liberalismului si a social-democratiei din ecuatia politica romaneasca precum si pentru concentrarea puterii in mana unui singur om. Jucatorul Basescu a fost promovat de ei (de aici si termenul de basism).

pathfinder 18-06-2014 - 14:45

Pai sa stii ca daca aberezi asta primesti.
Nu stiu daca ai observat dar atunci cand postarile tale era de bun-simt nu am avut nimic de comentat in stilul asta.

Sa revenim…

1. „Referendumul din vara anului 2012 si rezultatul ultimilor alegeri parlamentare reprezinta raspunsul cetatenilor la atacul basistilor lansat la adresa Senatului cu referedumul din toamna anului 2009.

Deci, trebuie sa ti-o iei din nou.
Bai tampila, la referendumul din 2009 au fost mai multi si a fost validat, daca vrei, de poporul roman.
Intelegi tampila.
Tu te pedepsesti singur bai idiotule?

Unde mai pui ca ce spui tu acolo e oricum aberatie…

2. „hardlineri de dreapta”
„militeaza pentru promovarea populismului de dreapta”
” eliminarea liberalismului si a social-democratiei”
„concentrarea puterii in mana unui singur om”

Esti diliu.

Imi pare rau, dar cand esti cu pluta, esti cu pluta…

pathfinder 18-06-2014 - 14:49

erau de…

Florin 18-06-2014 - 15:33

Vai ce cucuvea politruca esti tu.. mai Pathfinder!

La referendumul din 2009, 6,7 miilioane de alegatori au raspuns DA propunerii basistilor de desfintare a Senatului, iar la referedumul din 2012, 7,4 milioane de alegatori au spus DA pentru demiterea lui Basescu. Rezultatele raman acolo scrise mai mitomanule.

ttp://www.bec2009p.ro/Documente%20PDF/Rezultate/Rezultate%20finale%20turul%20I/RPU_BEC.pdf

http://www.becreferendum2012.ro/DOCUMENTE%20BEC/Rezultate/Rezultate%20finale.pdf

pathfinder 18-06-2014 - 15:45

Bai tampitule, hai sa-ti explic:

Pentru ca un referendum sa fie validat trebuie ca numarul celor care participa sa fie 50%+1.
In 2009 au fost 9.320.240
In 2012 au fost 8.459.053

Simplu ca buna ziua.

Ala din 2012 a fost boicotat de o anumita parte a electoratului asa ca participarea a fost sub 50%.

Tu spui ca 7 e mai mare decat 6.
Aici nu gresesti, dar nu-i de-ajuns.
Conditia minimala ca referendumul sa treaca nu a fost indeplinita.

Ce mizda ma-ti nu-ntelegi?

UnUL 18-06-2014 - 16:18

@FLORIN
In plus la referendumul din 2009 NU S-AU MĂSLUIT VOTURI !!!

UnUL 18-06-2014 - 16:22

În 2009 674000 = 674000, nu cu vreo 2 milioane mai puțin.
În 2009 nu au votat nici morții, nici cei aflați la mii de kilometri de România dar ale căror voturi au apărut prin Teleorman, Mehedinți sau Vrancea, etc. și nicăieri nu a existat o prezență la vot de 250%.

UnUL 18-06-2014 - 16:23

Adică, paradoxal, de data asta 6740000 a fost mai mult decât 7400000.

pathfinder 18-06-2014 - 16:33

Intrbarea e unde au fost aia 7.4 milioane la europarlamentare?
Ha?
Au murit mortii?!?
Dragneo, Dragneo …

Florin 18-06-2014 - 18:17

De ce injuri mai politrucule, eu am facut doar o mica analiza a „votului pop.ular”. Iata si nr alegatorilor lui Basescu in acest context:

– in Decembrie 2009, 5,27 milioane alegatori l-au ales pe Basescu presedinte

– in Iulie 2012, 7,4 milioane alegatori l-au timis pe Basescu acasa.

http://www.bec2009p.ro/Documente%20PDF/Rezultate/Rezultate%20finale%20turul%20II/PV%20BEC%20Turul%20II.pdf

UnUL 18-06-2014 - 18:56

Având în vedere cât s-a furat la vot în 2012, în acest caz 5,27 > 7, 4. În plus, cum am mai spus-o, a fost a doua oară când când un parlament dominat de niște borfași ordinari („pușcăriabilii”, cum plastic îi numește domnul Băsescu !) îl suspendă ABSOLUT FĂRĂ NICIUN MOTIV LEGAL ȘI TRECÂND CU NESIMȚIRE PESTE OPINIA Curții Constituționale pe președintele ales al României. Niciun președinte european (cu excepția celui al Lituaniei, dacă nu mă înșel ; dar acolo existau motive de ordin penal !) nu a fost vreodată suspendat ; și nici măcar o dată, nu DE DOUĂ ORI.
În puține țări civilizate (în special în republicile parlamentare, nu semi-prezidențiale ca România) există procedura suspendării președintelui de către Parlament și a eventualei lui demiteri ulterioare prin referendum. Ea deschide posibilitatea „domniei bunului plac” a unui parlament care – daca dispune de majoritatea necesară – îl poate demite când dorește pe președintele țării, ceea ce creează posibilitatea unui haos și a unei perpetue instabilități politice. Și cum – în orice republică și aproape întotdeauna – PREȘEDINȚII PE FINAL DE MANDAT CAD SUB 50% ÎN P O P U L A R I T ATE (GEORGE W. BUSH AJUNSESE LA VREO 18%; la fel și acum Hollande în Franța!)), dacă parlamentul e de altă culoare politică el poate propune – FĂRĂ NICIUN MOTIV VALABIL ! – demiterea președintelui, care va fi validată de un vot p o p u l a r. Asta nu mai e democrație, ci dictatura parlamentului. ÎN ORICE ȚARĂ CIVILIZATĂ, PREȘEDINȚII – indiferent de cota lor de p o p u l a r i tate – SUNT LĂSAȚI SĂ ÎȘI TERMINE MANDATUL ȘI SUNT SCHIMBAȚI la termen (4 sau 5 ani, cât durează legal un mandat!) PRIN ALEGERI. ACEASTA ÎNSEAMNA DEMOCRAȚIE, NOȚIUNE NECUNOSCUTĂ LA USL-AȘI !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-06-2014 - 22:13

INVESTIGAȚII. CASELE LUI IOHANNIS. EVZ dezvăluie cine erau OAMENII cărora familia primarului din Sibiu le-a MOȘTENIT AVEREA prin ACTE FALSE și fără NICIUN DREPT. ”MIRACOL” BIZAR: reintabularea morților

Titircă Inimăbună 18-06-2014 - 13:33

Dar daca explicatia este cu mult mai simpla?

Eu cred ca la PSD sunt multi motociclisti, se mai intalnesc si ei la o berica, mai fac si ei o cursa, se mai fandosesc cu o geaca de piele neagra si cu tinte, ce-i rau in asta?

UnUL 18-06-2014 - 17:29

Sorin Bocancea, Liberalismul salvat prin socialism, Adevărul, 18 iunie 2014
Iniţiativa pentru păstrarea identităţii liberale pe care a lansat-o Tăriceanu este o minciună pe faţă şi o gravă ofensă adusă inteligenţei şi bunei credinţe a electoratului care i-a susţinut pe liberali.
În zilele căderii lui Ceauşescu, foştii comunişti au avut ideea de a salva România (cum „de cine”? de ei înşişi), înfiinţând Frontul Salvării Naţionale. Şi am văzut ce a ieşit. Acum, în zilele lui Ponta, unii vor să salveze liberalismul (cum „de cine”? de ei înşişi) şi au înfiinţat Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale.
De o bună bucată de vreme, Călin Popescu Tăriceanu s-a înscris într-o cursă de compromitere a propriei persoane cu o energie şi cu o încăpăţânare demne de o cauză mai bună. Vizita pe care i-a făcut-o lui Ponta la Palatul Victoria a fost doar primul gest dintr-o serie menită să destabilizeze PNL. A primit ca premiu preşedinţia Senatului şi omul vrea să nu dezamăgească aşteptările noului său stăpân ce tronează vesel din fotoliul pe care altădată l-a ocupat însuşi Tăriceanu.
Astfel, a continuat opera de distrugere a partidului pe care cu ani în urmă l-a condus chiar cu succes. Şi pentru asta a strâns lângă el peneliştii cei mai privilegiaţi în perioada uselistă, adică cei ce au ocupat fotolii ministeriale, cei ce s-au înfruptat din bocceluţa cu bani publici pe care, în mărinimia sa, le-a dat-o premierul Ponta. Sunt nume cu rezonanţă precum Radu Stroe (ce s-a pătruns de spiritul liberal, probabil, încă de pe vremea când, întors din cursă, vindea blugi în port), Daniel Barbu (cel ce a dovedit că e pătruns de liberalism cam cât era de pătruns şi Gogu Rădulescu) ş.a.. Aceştia sunt adevăraţii liberali ce vor să salveze liberalismul proptindu-l cu oiştea drept în gardul pesedist.
Cum îi stă bine unui demagog, la discursul de lansare a penibilei iniţiative Tăriceanu a început să se împăuneze cu tradiţia liberală, cu citate din Ionel Brătianu, de parcă PNL ar fi fost un partid activ şi în perioada comunismului. Or, am aflat în postcomunism cam ce au făcut seniorii liberali în comunism, printre care şi tatăl vitreg al lui Tăriceanu: au turnat pe la Securitate. Aşa s-a făcut că „legea Ticu” a fost distrusă chiar cu ajutorul seniorilor penelişti. Este de-a dreptul penibil să vorbeşti despre o tradiţie cu o sincopă de jumătate de secol şi să pomeneşti foarte puţin despre ceea ce a făcut PNL după căderea comunismului, când chiar şi tu ai condus partidul.
Oare cât de liberali au fost liberalii în aventura uselistă? Oare cât de liberali au fost liberalii în timpul puciului parlamentar din vara lui 2012? Cât s-a lăsat amestecat în supa uselistă PNL nu şi-a riscat pierderea identităţii? Iar încălcarea grosolană a principiilor statului de drept a fost pentru PNL o sublimă manifestare a spiritului liberal? Dar încălcarea protocolului de la serbarea Senatului doar din cauza idiosincraziilor personale (ca şi cum era vorba de o petrecere privată a lui Tăriceanu), tot dovadă de spirit liberal este?
Minciună pe faţă. Aşa s-ar putea defini iniţiativa lui Tăriceanu. Să susţii că salvezi identitatea liberală a unui partid prin încercări repetate de rupere a lui şi prin punerea unei aripi din el ca ofrandă adusă zeului Plagiatorius înseamnă o gravă ofensă adusă inteligenţei şi bunei credinţe a electoratului care te-a susţinut atâţia ani.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult