Acasa Revista Presei Revista presei. Tăriceanu nu este de acord cu planurile lui Iohannis

Revista presei. Tăriceanu nu este de acord cu planurile lui Iohannis

scris de Z.V.
4 afisari

Tăriceanu nu este de acord cu planurile lui Iohannis cu privire la strategia națională de apărare, MAE, după scandalul din Austria privind alocația copiilor români, Camera Deputaților a adoptat TVA de 5% la cărți, ziare, reviste, accesul la muzee, cinema și monumente și fotbalul românesc, în doliu, sunt principalele subiecte ale zilei de astăzi.

Calin Popescu Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu

Tăriceanu nu este de acord cu planurile lui Iohannis: Strategia națională de apărare presupune trecerea către o republică prezidențială. Strategia de apărare, trimisă Parlamentului de președintele Kaus Iohannis, cuprinde o serie de concepte preluate de la fostul președinte Traian Băsescu și golește de conținut activitatea Guvernului, trecându-se la o republică prezidențială, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, în BP ale Parlamentului, informează Gândul.

MAE, după scandalul din Austria privind alocația copiilor români. Ministerul român al Afacerilor Externe nu este de acord cu declarația ministrul de externe al Austriei Sebastian Kurz, care susține că indemnizația de 160 de euro pentru un copil trebuie să fie mai mică și să corespundă cu alocația plătită în România. Amplificarea, în mod artificial, a unor astfel de poziționări, riscă să-i transforme pe cetățenii români care lucrează în mod legal în Austria în victime ale unei dispute politice interne, notează Cotidianul.

Camera Deputaților a adoptat TVA de 5% la cărți, ziare, reviste, accesul la muzee, cinema și monumente. Comisia de Buget din Camera Deputaților a adoptat la lucrările din această săptămână o cotă de TVA redusă la 5% la cărți, manuale, ziare, reviste și pentru accesul la muzee, monumente, alte evenimente culturale, cinematografice sau sportive, informează un comunicat al deputaților PNL Andreea Paul și Vasile Horga, membri ai Comisiei de Buget și Finanțe, relateazăEconomica.net.

Maria Grapini, scoasă de la conducerea filialei din Timiș a formațiunii rezultate din fuziunea PC cu PLR, titrează Evenimentul Zilei. Președinte interimar al filialei Timiș a ALDE (formațiunea rezultată din fuziunea PC cu PLR) a fost numit consilierul local Ion Davițoiu. „Prin noua fuziune a PC cu PLR, doamna Grapini nu a vrut să continue acest proiect, urmând proiectul dânsei cu Partidul Puterii Umaniste. Acum, după o consultare între colegii de pe plan local, care ne-am debarasat de aripa aceea și cu conducerea PC de la București s-a luat decizia ca eu să fiu nominalizat președinte interimar al Partidului Conservator’, a declarat Davițoiu.

Românii pot intra în Republica Moldova doar cu cartea de identitate. Cetățenii români și cei cu dublă cetățenie, română și moldovenească, pot intra, de la sfârșitul acestei săptămâni, în Republica Moldova doar cu cartea de identitate, după ce autoritățile din țara vecină au adoptat un act normativ în acest sens. Cetățenii români și cei cu dublă cetățenie, româno-moldovenească, pot trece granița în Republica Moldova doar cu buletinul, în baza unui act normativ adoptat recent de autoritățile din țara vecină, notează România Liberă

La 3 ani de la tentativa de sinucidere, Adrian Năstase încearcă să înțeleagă ‘mâna destinului’. Adrian Năstase, fostul președinte al PSD, este îngrijorat că România se transformă într-un ‘stat colonial’. Potrivit unui mesaj apărut pe blogul personal la trei ani de la tentativa sa de sinucidere, campania anticorupție va sfârși prin a decima capitalul autohton. Fostul premier al României, social-democratul Adrian Năstase, a scris pe blogul personal, la trecerea a trei ani de la tentativa sa de sinucidere, că încearcă să înțeleagă de ce ‘mâna destinului’ l-a împiedica să își ia viața. ‘Au trecut trei ani. Cenușii, cum este și ziua de astăzi. Privesc în urmă și încerc să înțeleg mâna destinului, care a hotărât altceva decât hotărâsem eu. Nu cred ca a fost doar vigilența și rapiditatea ofițerului de poliție’, a scris fostul politician, informează Puterea.

Portughezii de la Coindu care trimit către BMW 90% din tapiseria produsă în România: ‘România trebuie să investească în educație și să-și păstreze specialiștii în țară’.Producătorul portughez de tapiserie pentru automobile Coindu și-a făcut botezul pieței internaționale în România, unde a venit în 2005 și și-a deschis o fabrică unde lucrau nu mai mult de 150 de salariați. Între timp, Coindu a ajuns să aibă 1.450 de angajați la uzina din Zona Liberă Curtici-Arad și să exporte 90% din producție către uzinele BMW din întreaga lume, transmite Ziarul Financiar.

Fotbalul românesc, în doliu! Angelo Niculescu, selecționerul României la Mondialul din ’70, a decedat! Ultimul interviu acordat ProSport. Tragedie în fotbalul românesc. Angelo Niculescu, fostul selecționer al României, a decedat sâmbătă în jurul orei 12:00. Niculescu, în vârstă de 93 de ani, s-a stins din viață în locuința sa din București, potrivit Pro Sport.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult