Acasa Revista Presei Revista presei. Tăriceanu știe cine va fi noul premier al României

Revista presei. Tăriceanu știe cine va fi noul premier al României

scris de Z.V.
271 Afisari

Mesajul de susținere pentru gimnaștii Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu transmis de premierul Dacian Cioloș, declarațiile făcute de fostul președinte Traian Băsescu la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureșului, decizia instanței prin care a fost respinsă cererea DNA ca primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, să fie pusă sub control judiciar, reacția președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în legătură cu scandalul privind reînnoirea permisului de conducere, precum și traducerea cărții „Pas cu pas” a președintelui Klaus Iohannis în limba chineză, dar și înfrângerea echipei Steaua București în meciul cu Manchester City din play-off-ul Ligii Campionilor sunt principalele subiecte ale zilei de 17 august.

Călin Popescu-Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu

Tăriceanu știe cine va fi noul premier al României. Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat marți seara că președintele PSD Liviu Dragnea are experiența necesară pentru a-și asuma funcția de premier după alegeri și că este adeptul ideii ca președintele partidului să fie și premier, conformGândul. „Eu cred că (Liviu Dragnea — n.r.) are experiența necesară, poate să-și asume această funcție. N-am discutat acest lucru cu el pentru că și mie și lui ni se pare că este prematur”, a declarat Tăriceanu la Antena 3.

Băsescu: Sunt multe argumente pentru începerea discuțiilor cu Moscova privind unirea României cu Republica Moldova. Traian Băsescu a declarat marți la lucrările Universității de Vară de la Izvoru Mureșului că țara noastră trebuie să înceapă discuțiile cu Moscova privind unirea României cu Republica Moldova și a susținut că Putin este un om cu care se poate discuta direct, potrivit Economica.net. „Eu zic că sunt foarte multe argumente pentru începerea unor discuții cu Moscova pe această temă, dar având la bază cunoașterea faptului că cetățenii Republicii Moldova doresc acest lucru”, a afirmat fostul președinte al țării, Traian Băsescu.

Băsescu: România ar putea bloca intrarea Serbiei în UE, dacă nu respectă protocolul privind drepturile românilor.Președintele Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, a declarat, marți, la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureșului, că România are o „pârghie puternică’ să blocheze intrarea Serbiei în Uniunea Europeană, dacă nu respectă protocolul privind drepturile românilor care trăiesc pe teritoriul acestui stat, conform Adevărul. Fostul peședinte Traian Băsescu a afirmat că este posibil ca România să nu ratifice acordul de intrare a Serbiei în UE, până când acest stat nu va respecta punctele din protocolul semnat cu România privind drepturile minorității românești care trăiește în această țară.

Dacian Cioloș, mesaj de susținere pentru Ponor și pentru Drăgulescu: „Haideți să nu fim doar consumatori de victorii”. Premierul Dacian Cioloș a făcut, marți seara, pe Facebook, un apel pentru susținerea sportivilor Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu, scrie Libertatea. El i-a îndemnat pe români să nu fie doar consumatori de victorii, ci și suporteri adevărați. Prim-ministrul Dacian Ciolos a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj de încurajare și susținere a sportivilor Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu. „Cătălina Ponor știe să dăruiască atunci când câștigă, așa cum dăruiește și când trece prin momente mai grele. Să fim alături de ea, de Marian Drăgulescu, de toți sportivii români care dau totul la Jocurile Olimpice, să le spunem că-i iubim pentru ceea ce sunt și ceea ce fac”, a scris el.

Tăriceanu, despre eludarea cozii la DRPCIV: Preocuparea celor cu funcții importante e să se dedice societății, nu statul la coadă. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că preocuparea celor cu funcții importante în stat este să să se dedice în principal problemelor societății și comunităților, și „nu statul la coadă”, potrivit România Liberă. În contextul relatărilor din media, potrivit cărora Tăriceanu a eludat săptămâna trecută coada la DRPCIV pentru a-și reînnoi permisul de conducere și a unei plângeri în acest sens adresate DNA, el a spus: „Nu înțeleg de ce eliberarea permisului meu de conducere ajunge să fie o problemă de DNA”.

Kelemen: Nemulțumirile UDMR față de Guvern. Președintele UDMR Kelemen Hunor a reluat marți ideea că formațiunea sa ar putea sprijini o moțiune de cenzură împotriva actualului Guvern, dacă se vor adeveri zvonurile că pregătește o serie de peste 20 de ordonanțe de urgență, scrie Puterea. Totuși, el a susținut că declarația sa a fost interpretată în afara contextului și a nuanțat: „Eu nu am spus că noi am fi disponibili să votăm o moțiune de cenzură”.

Sebastian Bodu dă în judecată Sky News: ”Mă simt prejudiciat”. Fostul europarlamentar Sebastian Bodu a declarat, marți, că va da în judecată postul TV SkyNews, afirmând că se consideră prejudiciat, ca cetățean român, de reportajul înscenat de postul britanic despre ‘traficanții’ de arme din România și că va cere despăgubiri de 100.000 lei, conform Gândul. „Voi da în judecată SkyNews, în câteva zile, pentru că aștept să primesc datele de indentificare ale persoanei juridice care deține brandul SkyNews”, a declarat fostul europarlamentar Sebastian Bodu.

Traian Băsescu trimite acuzații către DNA și Olguța Vasilescu: Primarul Craiovei a devenit un erou, iar denunțătorul, inamic public. Procurorii care au transmis informații selective au uitat de procesele corecte. Traian Băsescu aduce noi acuzații despre procesul în care Lia Olguța Vasilescu este acuzată de luare de mită și spălare de bani, notează Evenimentul Zilei. Fostul președinte transmite că acest proces nu este unul corect, din moment ce informațiile prezentate de procurori în public sunt selective, iar Olguța Vasilescu este catalogată ca erou, în timp ce denunțătorul său, inamic public.

Eugen Tomac: În România sunt politicieni puternic legați de agenda rusă. Deputatul PMP Eugen Tomac a vorbit marți în cadrul unui forum la Izvoru Mureșului ce a avut ca temă „Reunirea Basarabiei cu România, obiectiv național al românilor pentru 2018”, transmite Curierul Național. Președintele executiv al PMP s-a plâns de lipsa acestei teme de pe agenda politicienilor români.

Băsescu: Nu cred că teritoriul României trebuie să devină unul pe care să fie și un arsenal nuclear. Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat marți, la Izvoru Mureșului, că, în opinia sa, teritoriul țării noastre nu trebuie să devină unul pe care să fie arsenal nuclear, făcând referire la faptul că ar exista informații privind o posibilă intenție a SUA de a-și muta facilitățile nucleare din baza de la Incirlik, Turcia, scrie Jurnalul Național. „În ceea ce mă privește, cred că România a făcut suficient pentru alianța NATO și pentru relația bilaterală bazată pe Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI cu Statele Unite, găzduind scutul antirachetă de la Deveselu”, a declarat Traian Băsescu, răspunzând unei întrebări pe această temă.

Schimbare de șefi la ANAF. Premierul Dacian Cioloș l-a înlocuit pe secretarul general al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Octavian Teodor Deaconu, cu Nicolae Grofu, deciziile de revocare și numire fiind publicate în Monitorul Oficial (MO), informează Cotidianul. „La data intrării în vigoare a prezentei decizii încetează exercitarea, cu caracter temporar, a funcției publice vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Agenției Naționale de Administrare Fiscală de către domnul Octavian Teodor Deaconu”, anunță MO Nr.624/I, vineri.

Marius-Ionuț Ungureanu, numit secretar de stat la Ministerul Sănătății. Marius-Ionuț Ungureanu a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății printr-o decizie a premierului Dacian Cioloș, care a fost publicată marți în Monitorul Oficial, transmite Capital. Decizia a fost luată având în vedere o propunere formulată de ministrul Sănătății printr-o adresă înregistrată la Cabinetul premierului pe 25 iulie.

Câți români s-au înscris în Registrul electoral. Un număr de 6.081 de români cu domiciliul sau reședința în străinătate s-au înscris, până în data de 16 august, în Registrul electoral, pentru a putea vota la alegerile parlamentare, informează AEP, numărul de înscrieri fiind în creștere în ultima luna, de aproximativ 1.000 pe săptămână, relatează Adevărul. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că, până la data de 16 august 2016, au fost validate 6.081 de cereri de înscriere în Registrul electoral depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reședința în străinătate.

Lia Olguța Vasilescu scapă definitv de controlul judiciar!Curtea de Apel București a respins marți solicitarea procurorilor DNA de luare a măsurii controlului judiciar față de Lia Olguța Vasilescu, în dosarul în care aceasta a fost trimisă în judecată pentru infracțiuni de corupție, anunță Jurnalul Național. Decizia este definitivă.

Lia Olguța Vasilescu cere ca denunțătorul ei să fie supus unei expertize psihiatrice. Lia Olguța Vasilescu a declarat marți, la intrarea în Curtea de Apel București, că nu are motive să se teamă de procesul în care este implicată, deoarece are convingerea că va câștiga, potrivit Libertatea. Mai mult, ea susține că va cere o expertiză psihiatrică în ceea ce îl privește pe denunțătorul ei. ‘Nu am niciun motiv să mă tem, pentru că eu cred că o să câștigăm. Denunțătorul este de fapt transformat într-un hărțuitor, pentru că văd că scrie în continuare tot felul de prostii, de mizerii despre mine”, a spus primarul Craiovei.

Olguța Vasilescu: Mi se pare că s-a mers mult prea departe. Lia Olguța Vasilescu a susținut, la ieșirea de la Curtea de Apel, că solicitările DNA în cazul său au ajuns prea departe și că, mai nou, nu i se mai aduc jigniri doar ca primar, ci și ca femeie, conformCotidianul. ‘Controlul judiciar s-a referit la faptul că nu am voie să merg la radio și TV, deși eu sunt o persoană publică. Nu că nu aș avea voie să vorbesc despre proces, ci că nu am voie să apar la TV și radio, ceea ce mi se pare cam mult”, a declarat primarul Craiovei.

Tribunalul București: Afirmația că Olguța Vasilescu i-a incitat pe simpatizanți împotriva denunțătorului nu este susținută. Afirmația că Lia Olguța Vasilescu i-a incitat pe simpatizanții săi împotriva denunțătorului din dosarul în care este cercetată pentru corupție nu este susținută de probe, a apreciat judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București, care a respins cererea procurorilor DNA de instituire a măsurii controlului judiciar în cazul primarului Craiovei, potrivitJurnalului Național. Instanța a mai arătat în motivarea deciziei că postările inculpatei pe rețelele de socializare se încadrează în limitele dreptului la libertatea de exprimare.

ÎCCJ: Deputatul Nicolae Păun, judecat în stare de libertate. Deputatul Nicolae Păun va fi judecat în stare de libertate, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins marți contestația DNA împotriva deciziei de revocare a controlului judiciar, anunțăQ Magazine. Decizia ÎCCJ este definitivă. Instanța supremă a decis, în 3 august, revocarea măsurii controlului judiciar în cazul deputatului Nicolae Păun, în dosarul în care acesta este judecat pentru deturnare de fonduri europene, însă hotărârea a fost atacată de procurorii anticorupție.

Înalta Curte respinge cererea DNA privind interdicția dizolvării și lichidării Carpatica Asig. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins marți cererea DNA de luare a măsurii preventive constând în interdicția inițierii procedurii de dizolvare și lichidare față de SC Carpatica Asig SA, conform Capital. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Copiii maltratați în „Grădinița Groazei’ vor putea fi aduși cu mandat la audieri! Procesul în care șase educatoare de la grădinița „Micul Regat’ sunt judecate de doi ani pentru purtare abuzivă se va desfășura în continuare la Constanța, cu același judecător, Alexandru Bogdan Arhip, scrie Evenimentul Zilei. Acesta este cercetat disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), care s-a autosesizat în privința sa, după ce a dispus aducere copiilor de 4-7 ani la audieri, cu mandat pus în aplicare de către jandarmi.

Ministrul Justiției, despre proiectul de lege privind confiscarea extinsă: Este transpunerea unei directive europene. Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat, luni, că proiectul de lege privind confiscarea extinsă reprezintă transpunerea unei directive europene în legislația românească, informează România Liberă. „Proiectul pe care l-am pus în consultare publică la sfârșitul săptămânii trecute este în fapt transpunerea unei directive europene. (…) Aș dori să invit pe toată lumea să citească acest proiect și să contribuie la dezbaterea publică”, a declarat Raluca Prună la Radio România Actualități.

Spitalul CF2 a fost reacreditat pentru transfuzii. Unitatea de transfuzie sanguină din Spitalul CF 2 a fost autorizată de inspectorii DSP București după un control fulger al inspectorilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) București la Spitalul CF2, anunță Puterea. Cererea de autorizare a unității de transfuzie sanguină a fost depusă pe 3 august, iar după o săptămână a fost eliberată. Condițiile de acreditare a unității de trensfuzie sanguină de la Spitalul CF2 nu s-au schimbat după ce o femeie a intrat în comă la sfârșitul lunii iulie din cauza unei asistente care i-a pus o grupă de sânge greșită pacientei.

Conducerea Diviziei 4 Infanterie „Gemina’ vrea ca liceenii și studenții să facă armată. Conducerea Diviziei 4 Infanterie „Gemina’ propune un proiect-pilot prin care elevii de liceu și studenții să facă pregătire militară voluntară, timp de două-trei săptămâni, în unități militare, ofițerii susținând că demersul este benefic „pentru sănătatea poporului român și a tinerilor”, transmite Gândul. Comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina’, general maior Ioan Manci, a declarat, marți, că la nivelul Comandamentului s-a constituit un grup de lucru cu implicarea instituțiilor de apărare, ordine publică și securitate națională, Prefectura Cluj, ISJ și UBB.

Transportatorii au protestat pe DN1 față de creșterea tarifelor RCA. Circulația rutieră a fost îngreunată marți pe DN1, între Alba Iulia și Sebeș, pe alocuri traficul fiind chiar blocat, după ce zeci de transportatori au străbătut traseul respectiv, pe ambele sensuri, cu o viteză foarte mică, pentru a atrage atenția asupra creșterii tarifelor RCA, relatează România Liberă. Pe un traseu în care în ultimele săptămâni s-a circulat greoi, din diverse motive, traficul a fost marți și mai mult îngreunat, formându-se o coloană de câțiva kilometri.

Spitalul Universitar de Urgență Bagdasar-Arseni dispune acum de un echipaj de terapie intensivă mobilă SMURD. Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni are, începând de marți, un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă. este al patrulea de acest fel din Capitală, două fiind la Spitalul de Urgență Floreasca și unul la Spitalul Universitar de Urgență București, a anunțat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, potrivit Curierului Național. „Asta înseamnă că medicul și asistentul își fac treaba lor în Unitatea Primiri Urgențe, dar când sună alarma ei vor ieși pe mașină”, a explicat secretarul de stat.

Jumătate din părinți tratează bolile copiilor cu medicamente nepotrivite. Un studiu, dat publicității marți de Societatea Națională a Medicilor de Familie (SNMF) arată că jumătate din părinții români tratează durerea și febra copiilor (7 — 12 ani) cu medicamente nepotrivite vârstei lor, scrie Puterea. Potrivit cercetării, pentru 22% dintre părinți cea mai mare temere vizavi de copiii lor este apariția unei boli care le-ar putea pune în pericol starea de sănătate, urmată de temeri legate de siguranța copilului și stabilitatea financiară.

Ce propunere au primit românii din Marea Britanie după acordul Brexitului. O comisie de anchetă transpartinică va analiza ce statut legal ar putea fi acordat cetățenilor Uniunii Europene din Marea Britanie, proiectul vizând protejarea drepturilor acestor persoane după ieșirea țării din blocul comunitar, transmite marți BBC News, conform Curierului Național. Românii sunt direct vizați, ei urmând a primi același statut.

Migranți la frontiera de vest. Cum călătoreau aceștia. Cinci migranți, între care patru algerieni și un marocan, au fost depistați la frontiera de vest în timp ce încercau să intre ilegal în țară, relatează Evenimentul Zilei. Aceștia călătoreau, pe jos, din Serbia. Migranții au fost depistați pe fâșia verde în cadrul unei acțiuni comune cu agenții din cadrul Poliției Dudeștii Vechi.

Ministrul Economiei vrea restructurarea CE Oltenia, sindicaliștii ar dori restructurarea statului. Ministrul Economiei Costin Borc a declarat, ieri, la Târgu Jiu, că întreprinderile de stat trebuie restructurate în așa fel încât să funcționeze ca „niște mașini performante”, iar, în replică, liderul de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Manu Tomescu, a spus că restructurarea ar trebui să înceapă „de la cei care conduc țara”, transmite Bursa. Vizita lui Costin Borc la Târgu Jiu a avut loc în contextul în care problemele financiare ale CE Oltenia s-au adâncit.

APIA a emis ordine de plată pentru 96,5% din cererile unice de plată aferente Campaniei 2015. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a emis ordine de plată pentru 96,5% din cereri, reprezentând un număr de 911.228 (pentru cel puțin o schema de plată) din totalul de 944.075 de cereri unice de plată aferente Campaniei 2015, informează marți instituția, potrivitEconomica.net. În ceea ce privește diferența rămasă, respectiv 32.847 cereri aflate pe cursul de autorizare, doar pentru 1,6%, respectiv 15.572 cereri, nu au fost efectuate plăți pe niciuna din schemele de plată.

Durata de remediere a deranjamentelor la internet mobil a scăzut la 14 ore, anul trecut. Durata de remediere a deranjamentelor la internet mobil a scăzut cu 7 ore anul trecut, însă timpul de remediere a deranjamentelor la internet fix a fost mai mare cu 14 ore, se arată în Raportul privind calitatea serviciului de acces la internet pentru anul 2015 al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) remis, marți, presei, conform Economica.net.

În vârf de sezon o agenție de turism se joacă cu nervii turiștilor. Genius Travel intră în insolvență și nu poate onora vacanțele plătite. Agenția de turism Genius Travel, cu afaceri de 2,3 milioane de lei, controlată de doi antreprenori români, și-a anunțat turiștii printr-un e-mail că intră în insolvență și că nu le va onora vacanțele cumpărate, relatează Ziarul Financiar. La Tribunalul București nu figura însă ieri nicio cerere pentru intrare în insolvență a companiei, în timp ce reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) nu au transmis nicio informare până la închiderea ediției.

„Pas cu pas”, cartea președintelui Klaus Iohannis, va fi tradusă în limba chineză. „Pas cu pas”, cartea scrisă de președintele României, Klaus Iohannis, va fi tradusă în limba chineză și lansată la Târgul de carte de la Beijing, a anunțat Institutul Cultural Român. ICR precizează că această inițiativă aparține editorului chinez, relatează Libertatea. „În cadrul Târgului Internațional de Carte de la Beijing va fi lansată ediția în limba chineză a cărții Pas cu pas de Klaus Iohannis, apărută la editura Zhong Yi, Beijing, în traducerea prof. Dong XiXiao”, potrivit unui comunicat de presă emis de Institutul Cultural Român.

Ministrul Culturii a anunțat suma colectată în campania „Cumințenia Pământului”. Peste o jumătate de milion de euro au fost strânși în campania de subscripție publică pentru achiziționarea operei „Cumințenia Pământului” de Constantin Brâncuși, anunță ministrul Culturii, Corina Șuteu, într-o postare pe pagina sa de Facebook, transmite Cotidianul. „Am depășit o jumătate de milion de euro în campania ‘Cumințenia Pământului’. Suma totală este de 562.117 euro”, a scris marți ministrul Culturii.

Pascal Bruckner își lansează în premieră mondială prima piesă de teatru la UNDERCLOUD. Scriitorul francez Pascal Bruckner își lansează în premieră mondială prima sa piesă de teatru, scrisă anul acesta și intitulată „Crăciun la palat”, în cadrul celei de-a noua ediții a Festivalului Internațional de Teatru Independent UNDERCLOUD, conform Q Magazine. Potrivit unui comunicat al organizatorilor, piesa de teatru, o comedie politică de situație, care face aluzie la Franța contemporană, dar ale cărei implicații sunt valabile pentru orice context, inclusiv pentru cel haotic și tulbure al României de azi, va fi transpusă de regizoarea Chris Simion într-un spectacol-lectură.

Liliana Passima, numită director interimar al MNȚR: Poate reușesc să fac puțină curățenie. Cercetătoarea Liliana Passima, angajat al Muzeului Național al Țăranului Român, a fost numită marți de ministrul Culturii, Corina Șuteu, director interimar al instituției muzeale pentru o perioadă de 40 de zile, a confirmat muzeograful, potrivit Adevărul. ‘Am acceptat pentru o perioadă de 40 de zile, până se elucidează problemele și la îndemnul colegilor mei. Nu-mi pun mari speranțe. Poate reușesc în acest timp să schimb niște lucruri, să fac puțină curățenie prin câteva decizii’, a fost declarația Lilianei Passima.

Ce proiecte ar putea implementa Primăria Bucureștiului, dacă va obține titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Primăria Capitalei a intrat în etapa finală a competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, informează ArCub, potrivit România Liberă. Documentul, depus vinerea trecută la Ministerul Culturii, conține proiectele pe care orașul intenționează să le implementeze până în anul 2021, dacă va obține titlul european.

Record negativ atins de Steaua în această seară! Rezultatul cu City intră în istoria neagră echipei lui Reghe. Steaua a pierdut categoric în fața celor de la Manchester City, 0-5, în turul play-off-ului UEFA Champions League, scrie Gazeta Sporturilor. Înfrângerea din această seară va intra în istoria echipei lui Reghecampf. Steaua a suferit cea mai severă înfrângere în meciurile din cupele europene, pe teren propriu. De-a lungul timpului, Steaua a mai pierdut 1-5 cu Sttuttgart, în 2012, ?i 0-4 cu Chelsea, în 2013.

Cătălina Ponor: „Prețuiți ce aveți. Va dura ceva până se va mai naște următoarea campioana olimpică” Mesaj dur după JO. Cum le răspunde criticilor. Gimnasta Cătălin Ponor a publicat, marți, o scrisoare deschisă, pe contul personal de Facebook, în care precizează că a fost afectată de comentariile negative potrivit cărora nu merita să fie prezentă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Brazilia, conform ProSport. Ponor s-a clasat pe 7 în finala de la bârnă. „A fost o zi extrem de grea și tensionată pentru mine. Sunt ani de muncă în spate, nivelul a crescut, gimnastica nu mai e ce era înainte. Acum ori câștigi cu acrobatică foarte dificilă ori cu artistica făcută perfect”, a precizat Ponor pe Facebook.

Andrei Muntean, ultimul gimnast român care a evoluat la Rio. Pe cât a terminat românul finala la paralele. Andrei Muntean a evoluat în finala masculină de la paralele, la Jocurile Olimpice de la Rio, unde a încheiat concursul pe pozița a șasea, anunțăGazeta Sporturilor. Muntean a obținut o notă mai bună decât în calificări. Pentru evoluția din finală, românul a fost punctat cu 15.600 și a încheiat competiția pe locul 6, din opt finaliști.

Ion Iulian Panait a pierdut în calificări la lupte greco-romane. Alin Ciurariu a fost învins în lupta pentru bronz. Ion Iulian Panait a pierdut meciul din calificări la lupte greco-romane cu rusul Islam Albiev, scor 2-4, la categoria 66 kg, informează Gazeta Sporturilor. Alin Ciurariu a luptat în recalificări pentru medalia de bronz, la categoria 98 de kg, dar a pierdut în fața turcului Cenk Ildem, scor 0-4. Panait nu a mai evoluat în recalificări, după ce luptătorul rus Islam Albiev a fost eliminat de Rasul Chunayev, din Azerbaijan.

Ciclistul Eduard Novak va fi portdrapelul României la Jocurile Paralimpice de la Rio. România va participa în 2016 la Jocurile Paralimpice din Rio cu cea mai numeroasă echipă din istoria sa, transmite Q Magazine. La Jocurile Paralimpice de la Atena (2004), România a participat cu 2 sportivi. Anul acesta la Jocurile Paralimpice programate între 7 și 18 septembrie la Rio, România are calificați 11 sportivi.

Halep îi ironizează pe românii care o critică: „Ei au impresia că tot ce fac e să merg la cumpărături”. Declarații spectaculoase făcute de Simona. Simona Halep, a patra jucătoare din circuitul WTA, s-a dezlănțuit la o conferință de presă organizată la Cincinnati (SUA), notează ProSport. Înaintea turneului Premier 5 la care are de apărat finala din 2015, Simona a abordat mai multe subiecte delicate, cum ar fi retragerea de la Jocurile Olimpice, situația tenisului juvenil în România sau valurile de critici care o înconjoară atunci când pierde un meci sau ia o decize controversată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult